о ні, засвіт на дешевому іпс за 130 баксів, як це так?! увімкни камеру і подивись на свій, здивуєшся)) правильно людинка пише, не хочете глоу такий, беріть олед. Ця проблема притаманна навіть найдорожчим IPS-дисплеям і не зникає повністю.OldGoodGames: ↑ 22.08.2025 17:40чисто серйозний комент,leif: ↑ 22.08.2025 17:15 Telcontar
перший комент я написав цілком серйозно, ну а далі, що я винен, що люди досі пишуть цю маячню в дусі "а де взяти залізо щоб було 200фпс"![]()
![]()
ось і перші "гарні" відгуки - умовні 200гц, засвіти від яких очі повитекають![]()
![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування 24,5″ Full HD-монітора MSI MAG 255F E20 з частотою оновлення 200 Гц. Геймінг для економних
-
Enjthesilence
Member
-
SPIRIT424
Junior
Правильно ли я понимаю что задержка в 0,5 мс это в лучшем случае в режиме Fastest? (а он я так понимаю артефачит), следовательно в режиме Fast задержка будет выше?
-
leif
Member
на ці значення взагалі не треба дивитись, це маркетингові значення. треба дивитись незалежні огляди, в яких ці показники нормально поміряні і лише по них робити висновки, в якому режимі монітор юзати оптимально.SPIRIT424: ↑ 22.08.2025 18:56задержка в 0,5 мс
-
Leeman
Member
Ips в кращих виконаннях ~1мс з мінімальними артефактами.SPIRIT424: ↑ 22.08.2025 18:56 Правильно ли я понимаю что задержка в 0,5 мс это в лучшем случае в режиме Fastest? (а он я так понимаю артефачит), следовательно в режиме Fast задержка будет выше?
-
Enjthesilence
Member
це який?Leeman: ↑ 22.08.2025 21:45Ips в кращих виконаннях ~1мс з мінімальними артефактами.SPIRIT424: ↑ 22.08.2025 18:56 Правильно ли я понимаю что задержка в 0,5 мс это в лучшем случае в режиме Fastest? (а он я так понимаю артефачит), следовательно в режиме Fast задержка будет выше?
-
OldGoodGames
Member
дякую кеп, але навіщо мені 200гц якщо наприклад пк витягагає тільки стабільні 120--160фпс?Alligator: ↑ 22.08.2025 18:02Бо на дворі 2025, а люди (як правила які дупля не віддають) й далі пишуть речі про які не в курсі.
Це вже смішно казати базові відповіді, що:
1. Герци не обов'язково мають дорівнювати FPS
2. Можно грати 200Гц та 300 FPS і будете отримувати актуальний кадр, а частина згорить ну і що? При 120Гц та 300 FPS ви все одно отримаєте куди актуальніший кадр чим від 120 FPS.
3. Можно грати з 200Гц та 60 FPS у ААА проекти на дуже якісній графіці та це буде куди більш краще відчуття чим 200 FPS але на низько-середніх налаштуваннях
4. 1050 ті у 2020 видавала 60 кадрів у Dota 2 у 4K, на FullHD вже тоді 1080 ti видавала більше 100+ FPS у стрілялках на МАХ графіці у FullHD, зараз 1050 ti це рівень інтегрованої графіки, а 1080ti на рівень лоусегменту.
Відправлено через 8 хвилин 40 секунд:
з підключенням згоден,Alligator: ↑ 22.08.2025 17:09 засвіти вживу та на фото це дуже різні речі, про що сам коментатор і вказав.
На моніторі є DisplayPort 1.2a (HBR2) який видає без танців з бубном 240 Гц коли HDMI гарантує 1080p@144 Гц і 200 Гц можно отримати тільки з гарним кабелем та зарізанням деякий параметрів, він би ще VGA підключив.
про засвіти, це навіть не засвіти, а жахливий glow, і це навіть фото не у темній кімнаті, я приблизно таке бачив коли повертав asus vg249q у свій час саме через глоу.
Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
глоу і засвіти це різні речі,Enjthesilence: ↑ 22.08.2025 18:19о ні, засвіт на дешевому іпс за 130 баксів, як це так?! увімкни камеру і подивись на свій, здивуєшся)) правильно людинка пише, не хочете глоу такий, беріть олед. Ця проблема притаманна навіть найдорожчим IPS-дисплеям і не зникає повністю.OldGoodGames: ↑ 22.08.2025 17:40
чисто серйозний комент,
ось і перші "гарні" відгуки - умовні 200гц, засвіти від яких очі повитекають![]()
![]()
ось чому я взяв тн
-
Alligator
Member
Побуду двічі кепом, купуйте собі 120-165 Гц монітор ¯\_(ツ)_/¯OldGoodGames: ↑ 23.08.2025 01:37дякую кеп, але навіщо мені 200гц якщо наприклад пк витягагає тільки стабільні 120--160фпс?
-
Enjthesilence
Member
ips glow effect - це саме "засвіти по краям екрану", тільки англійською.
-
cspp
Member
Мне кажется что это даже дорого за 'Это'.
-
OldGoodGames
Member
я можливо помиляюся але я зрозумів що,Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 12:12ips glow effect - це саме "засвіти по краям екрану", тільки англійською.
засвіти - з'являються коли пісвітка неравномірно світить через те що вона неякісно прикріплена до матриці,
глоу - це сяйво від дешевої ips технології
https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?t=12354
Відправлено через 57 секунд:
ок, вмене 144 tn(і воно мені краще ніж рекламний "ips") так тн теж не без недолікив я звик бо сиджу за різними тн вже більше 15 роківAlligator: ↑ 23.08.2025 01:54Побуду двічі кепом, купуйте собі 120-165 Гц монітор ¯\_(ツ)_/¯OldGoodGames: ↑ 23.08.2025 01:37дякую кеп, але навіщо мені 200гц якщо наприклад пк витягагає тільки стабільні 120--160фпс?
https://www.displayspecifications.com/ru/model/09591eac
мене цілком влаштовує, бо не бачу гарних альтернатив за адекватні гроші
-
Enjthesilence
Member
засвіти з відгука який ти скинув - це ips glow effect. і знову таки, мова йде за мон з цінником в 130 баксів, чого люди очікують тут, я не знаю.OldGoodGames: ↑ 23.08.2025 19:34я можливо помиляюся але я зрозумів що,Enjthesilence: ↑ 23.08.2025 12:12
ips glow effect - це саме "засвіти по краям екрану", тільки англійською.
засвіти - з'являються коли пісвітка неравномірно світить через те що вона неякісно прикріплена до матриці,
Відправлено через 57 секунд:ок, вмене 144 tn(і воно мені краще ніж рекламний "ips") так тн теж не без недолікив я звик бо сиджу за різними тн вже більше 15 років, але ідеального нічого немає за не усі гроші світу, і ідеальних мониторів не ісує© і мій
-
OldGoodGames
Member
знову таки, яким треба бути лохом щоб таким чином хом'яків змушували купувати, купувати, купувати, дорожче, дорожче, дорожче, бо воно ніби немає недолікив які має більш бюджетна техніка, откак і працює капіталізм, пропоганда та навязування думок через подібні ресурси, нічого особистого лише бізнес, ми лише вас підсадити хочемо на наші технологіїEnjthesilence: ↑ 23.08.2025 19:50засвіти з відгука який ти скинув - це ips glow effect. і знову таки, мова йде за мон з цінником в 130 баксів, чого люди очікують тут, я не знаю.OldGoodGames: ↑ 23.08.2025 19:34
я можливо помиляюся але я зрозумів що,
Відправлено через 57 секунд:
ок, вмене 144 tn(і воно мені краще ніж рекламний "ips") так тн теж не без недолікив я звик бо сиджу за різними тн вже більше 15 років, але ідеального нічого немає за не усі гроші світу, і ідеальних мониторів не ісує© і мій
-
Enjthesilence
Member
маячня, 200гц ips монітор за 130 долларів, це як раз показник розвитку моніторів, ніхто тобі аналогічного не продавав ще 3-4 роки назад за такий прайс.OldGoodGames: ↑ 24.08.2025 15:07знову таки, яким треба бути лохом щоб таким чином хом'яків змушували купувати, купувати, купувати, дорожче, дорожче, дорожче, бо воно ніби немає недолікив які має більш бюджетна техніка, откак і працює капіталізм, пропоганда та навязування думок через подібні ресурси, нічого особистого лише бізнес, ми лише вас підсадити хочемо на наші технологіїEnjthesilence: ↑ 23.08.2025 19:50
засвіти з відгука який ти скинув - це ips glow effect. і знову таки, мова йде за мон з цінником в 130 баксів, чого люди очікують тут, я не знаю.![]()
-
OldGoodGames
Member
ніде в огляді не вказано яка тут матриця,Enjthesilence: ↑ 24.08.2025 18:34маячня, 200гц ips монітор за 130 долларів, це як раз показник розвитку моніторів, ніхто тобі аналогічного не продавав ще 3-4 роки назад за такий прайс.OldGoodGames: ↑ 24.08.2025 15:07
знову таки, яким треба бути лохом щоб таким чином хом'яків змушували купувати, купувати, купувати, дорожче, дорожче, дорожче, бо воно ніби немає недолікив які має більш бюджетна техніка, откак і працює капіталізм, пропоганда та навязування думок через подібні ресурси, нічого особистого лише бізнес, ми лише вас підсадити хочемо на наші технології![]()
я більш ніж впевнений, що це шось розігнане
-
Enjthesilence
Member
звичайно розігнане, як і 90% ips моніторівOldGoodGames: ↑ 25.08.2025 02:22ніде в огляді не вказано яка тут матриця,Enjthesilence: ↑ 24.08.2025 18:34
маячня, 200гц ips монітор за 130 долларів, це як раз показник розвитку моніторів, ніхто тобі аналогічного не продавав ще 3-4 роки назад за такий прайс.
я більш ніж впевнений, що це шось розігнане
-
Дядя Діма
Member
Дякую за огляд, просто чудово! Все розклали по поличках, плюс тести. Як казав один відомий персонаж із Сталкера: «Ось так би завжди!»
Монітору б замість «Y» підставки, нормальну, прямокутну. Ну а так, за таку ціну щось більше від нього вимагати — несерйозно.
Монітору б замість «Y» підставки, нормальну, прямокутну. Ну а так, за таку ціну щось більше від нього вимагати — несерйозно.
-
nikolaiii
Member
Помітив що кілька останніх років у бюджетних моніторах відсутнє регулювання яскравості підсвітки. Для мене це причина шукати інший монітор.
-
Tetronga
Member
FullHD для такої діагоналі вже замало на мою думку... А так нормальний варіант за такі гроші. Тільки мамині кіберкотлети будуть незадоволені затримками, на які більшості людей глибоко байдуже 
-
big_bang
Member
так я шось не зрозумів - ігри на 60/75 герцових моніторах тепер не запускаються ?
спитав добродій з моніком 144гц
спитав добродій з моніком 144гц