може ти плутаєш з двохсторонніми ? BifacialTimedemo: ↑ 26.08.2025 12:48с уверенностью могу сказать н тайп работает только если в поле, вертикально, или на земле лежит белое полотно. на крышах от них толку ровно ноль. лично имел возможность сравнивать в лоб обычные и н тайп. на одном инверторе на разных ммпт трекерах, одинаковое количество панелей, с идинтичной ориентацией.1985god: ↑ 26.08.2025 12:43 вот мужик скинул свой отзьів про панели N-type https://www.youtube.com/channel/UCeCE4s ... RbnOcCJBsg
Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
1985god
Member
-
Timedemo
Member
у хагера немає вай фай автоматів. що там можна порівнювать.oversteve: ↑ 26.08.2025 16:43знаходив на ютубі тести автоматів, то до нормальних євро контор типу хагера, абб і т.п. не дотягували - або більше грілися, або гірше спрацьовували, так що все таки трохи стрьомно для силового використання брати, а от як якісь елементи керування то цілком нормTimedemo: ↑ 26.08.2025 16:33 еару томзн, це вже перевірені речі, китай вже далеко не той що ми уявляєм(не берем шерпотреб)
Відправлено через 11 хвилин 51 секунду:
угу. я подумав що про дву сторонню йде мова.1985god: ↑ 26.08.2025 17:34може ти плутаєш з двохсторонніми ? BifacialTimedemo: ↑ 26.08.2025 12:48
с уверенностью могу сказать н тайп работает только если в поле, вертикально, или на земле лежит белое полотно. на крышах от них толку ровно ноль. лично имел возможность сравнивать в лоб обычные и н тайп. на одном инверторе на разных ммпт трекерах, одинаковое количество панелей, с идинтичной ориентацией.
-
oversteve
Member
ну яж про це і кажу - елементи керування норм, використовувати той китайский вай фай автомат як віддалений вимикач, або лічильник-монітор цілком норм, але як повноцінний автомат, який має від кз захистити - ніTimedemo: ↑ 26.08.2025 18:08у хагера немає вай фай автоматів. що там можна порівнювать.oversteve: ↑ 26.08.2025 16:43
знаходив на ютубі тести автоматів, то до нормальних євро контор типу хагера, абб і т.п. не дотягували - або більше грілися, або гірше спрацьовували, так що все таки трохи стрьомно для силового використання брати, а от як якісь елементи керування то цілком норм
п.с. соррі за руснявий контент, але не знайшов щоб наші ці вайфай перемикачі розбирали
- спойлер
-
Timedemo
Member
так що ж це за тест? його не протестили на кз це раз, по друге, не виставили струм захисту і потужність. і дураку зрозуміло що автомат з можливістю 63а не вимкнеться при кз з автоматом значно слабшим. треба ж зайти в прогу поставити струм і потужність, і буде він працювати так як треба. ну і якщо вже використовувать як вимикач без налагодження, то звичайно треба в парі зі звичайним автоматом використовувать. Але повторюсь, при настройці, він виконує свої функції ідеально. а дво полюсні такі працюють ще як узо, вони вимірюють виток зайвий або по нулю або по фазі.oversteve: ↑ 26.08.2025 18:23ну яж про це і кажу - елементи керування норм, використовувати той китайский вай фай автомат як віддалений вимикач, або лічильник-монітор цілком норм, але як повноцінний автомат, який має від кз захистити - ні
п.с. соррі за руснявий контент, але не знайшов щоб наші ці вайфай перемикачі розбирали
- спойлер
-
oversteve
Member
коли я писав про тест, то мав на увазі звичайні автомати китайського виробництва типу такого порівняно із євроавтоматамиTimedemo: ↑ 26.08.2025 21:25так що ж це за тест? його не протестили на кз це раз, по друге, не виставили струм захисту і потужність. і дураку зрозуміло що автомат з можливістю 63а не вимкнеться при кз з автоматом значно слабшим. треба ж зайти в прогу поставити струм і потужність, і буде він працювати так як треба. ну і якщо вже використовувать як вимикач без налагодження, то звичайно треба в парі зі звичайним автоматом використовувать. Але повторюсь, при настройці, він виконує свої функції ідеально. а дво полюсні такі працюють ще як узо, вони вимірюють виток зайвий або по нулю або по фазі.oversteve: ↑ 26.08.2025 18:23
ну яж про це і кажу - елементи керування норм, використовувати той китайский вай фай автомат як віддалений вимикач, або лічильник-монітор цілком норм, але як повноцінний автомат, який має від кз захистити - ні
- спойлер
https://www.aliexpress.com/item/32916326221.html
а тут в відосі цікавив не тест, а будова того вайфай автомата всередині, там немає нічого з того, що є в стандартному автоматі, тупо датчик Хола, який подає на котролер заміри і при кз коли струм буде суттєво більше тих 63А він з великою імовірністю не виживе, та й добре якщо тільки сам здохне і при цьому відключиться, а не поплавить реле у замкнутому стані
просто як запобіжник перевантаження по лінії цей девайс буде ок
-
Timedemo
Member
томзни точно чудово працюють, я не одноразово їх перевіряв, і двократник перевантаженням, і 30ти відсотковим, працюють плюс мінус як тіж хахери або шнайдери.oversteve: ↑ 26.08.2025 22:11коли я писав про тест, то мав на увазі звичайні автомати китайського виробництва типу такого порівняно із євроавтоматамиTimedemo: ↑ 26.08.2025 21:25
так що ж це за тест? його не протестили на кз це раз, по друге, не виставили струм захисту і потужність. і дураку зрозуміло що автомат з можливістю 63а не вимкнеться при кз з автоматом значно слабшим. треба ж зайти в прогу поставити струм і потужність, і буде він працювати так як треба. ну і якщо вже використовувать як вимикач без налагодження, то звичайно треба в парі зі звичайним автоматом використовувать. Але повторюсь, при настройці, він виконує свої функції ідеально. а дво полюсні такі працюють ще як узо, вони вимірюють виток зайвий або по нулю або по фазі.
https://www.aliexpress.com/item/32916326221.html
а тут в відосі цікавив не тест, а будова того вайфай автомата всередині, там немає нічого з того, що є в стандартному автоматі, тупо датчик Хола, який подає на котролер заміри і при кз коли струм буде суттєво більше тих 63А він з великою імовірністю не виживе, та й добре якщо тільки сам здохне і при цьому відключиться, а не поплавить реле у замкнутому стані
просто як запобіжник перевантаження по лінії цей девайс буде ок
по поводу струмів 63 ампера, ну тут вже треба дивитись де він використовується і як, якщо ввідний автомат менше 63 ампери, то навіть якщо який форс мажор то виб"є його. я сьогодні перевію на кз свій еару, у мене якраз після нього пачка 16-25 ампер автоматів, самому став цікавий такий сценарій, але точно помню що я був тупонув в одній ситуаціі, лопатою насосний кабель на вулиці рубанув, то автомат звичайний не встигло вибить , а саме еару вирубився і інвертор спрацював захист, хоча він на 6200вт налаштований.
-
oversteve
Member
в тому то і прикол, що при кз там буде струм троха більше, ніж 2-кратнийTimedemo: ↑ 27.08.2025 10:56 томзни точно чудово працюють, я не одноразово їх перевіряв, і двократник перевантаженням, і 30ти відсотковим, працюють плюс мінус як тіж хахери або шнайдери.
по поводу струмів 63 ампера, ну тут вже треба дивитись де він використовується і як, якщо ввідний автомат менше 63 ампери, то навіть якщо який форс мажор то виб"є його. я сьогодні перевію на кз свій еару, у мене якраз після нього пачка 16-25 ампер автоматів, самому став цікавий такий сценарій, але точно помню що я був тупонув в одній ситуаціі, лопатою насосний кабель на вулиці рубанув, то автомат звичайний не встигло вибить , а саме еару вирубився і інвертор спрацював захист, хоча він на 6200вт налаштований.
суто про 63 ампери мови взагалі немає, я про те, що в звичайному автоматі є тепловий і електромагнітний захист + дугогасна камера, які виконають свою функцію при струмі кз в сотні ампер (якщо не тисячі), а вайфай автомат скорше за все погорить, якщо з ним в ланцюгу послідовно іншого звичайного автомату не буде, який спрацює
ну і кз на виході інвертора, який під 30А максимум видає то таке - не дивно, що звичайний автомат не спрацював
Последний раз редактировалось oversteve 27.08.2025 12:46, всего редактировалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
Такс народ - атаковано енергетику в сумській полтавській донецькій чернігівській харківській та запоріжській областях. десятки тисяч абонентів без світла
-
Timedemo
Member
в том і справа що автомат на сасос 16 ампер. його не вибило, а мій еару дво полюсний вибило, і інвертор це теж піймав пішов в захист. Тобто швидкість спрацювання була у електроних швидша.oversteve: ↑ 27.08.2025 12:39в тому то і прикол, що при кз там буде струм троха більше, ніж 2-кратнийTimedemo: ↑ 27.08.2025 10:56 томзни точно чудово працюють, я не одноразово їх перевіряв, і двократник перевантаженням, і 30ти відсотковим, працюють плюс мінус як тіж хахери або шнайдери.
по поводу струмів 63 ампера, ну тут вже треба дивитись де він використовується і як, якщо ввідний автомат менше 63 ампери, то навіть якщо який форс мажор то виб"є його. я сьогодні перевію на кз свій еару, у мене якраз після нього пачка 16-25 ампер автоматів, самому став цікавий такий сценарій, але точно помню що я був тупонув в одній ситуаціі, лопатою насосний кабель на вулиці рубанув, то автомат звичайний не встигло вибить , а саме еару вирубився і інвертор спрацював захист, хоча він на 6200вт налаштований.ну і власне прості автомати я х з чи взагалі є зміст брати китайські, враховуючи, що там фігня різниця з євробрендами
суто про 63 ампери мови взагалі немає, я про те, що в звичайному автоматі є тепловий і електромагнітний захист + дугогасна камера, які виконають свою функцію при струмі кз в сотні ампер (якщо не тисячі), а вайфай автомат скорше за все погорить, якщо з ним в ланцюгу послідовно іншого звичайного автомату не буде, який спрацює
ну і кз на виході інвертора, який під 30А максимум видає то таке - не дивно, що звичайний автомат не спрацював![]()
-
oversteve
Member
я ж кажу, що кз на виході інвертора, який 30А видає і кз від мережі, де з підстанції можуть сотні А прилетіти то троха різні речі, ось кривульки автоматів, 16А автомат В при 2кратному перевищенні струму може працювати десь в межах від 5с до 15с по графіку, С і Д ще довше, так що не дивно, що спрацював електронний захист по перевантаженню в даному випадкуTimedemo: ↑ 27.08.2025 13:29 в том і справа що автомат на сасос 16 ампер. його не вибило, а мій еару дво полюсний вибило, і інвертор це теж піймав пішов в захист. Тобто швидкість спрацювання була у електроних швидша.

-
Timedemo
Member
кз и перевантаження це різні речі. коли я перевантажував саме автомат, то вибивав автомат, а інвертор тримав. ну і в піку інвертор може видать 50-60 ампер. так що там піково могби бути дорослі струми.oversteve: ↑ 27.08.2025 13:51я ж кажу, що кз на виході інвертора, який 30А видає і кз від мережі, де з підстанції можуть сотні А прилетіти то троха різні речі, ось кривульки автоматів, 16А автомат В при 2кратному перевищенні струму може працювати десь в межах від 5с до 15с по графіку, С і Д ще довше, так що не дивно, що спрацював електронний захист по перевантаженню в даному випадкуTimedemo: ↑ 27.08.2025 13:29 в том і справа що автомат на сасос 16 ампер. його не вибило, а мій еару дво полюсний вибило, і інвертор це теж піймав пішов в захист. Тобто швидкість спрацювання була у електроних швидша.
![]()
Але підняли досить цікаве питання. Я ці моменти поексперементую і від мережі. бо це доволі реально гарне питання.
-
oversteve
Member
про це і мова, кз на виході інвертора по струму на повноцінне кз не тягне, як раз більше схоже на перевантаження, навіть при 50-60А час спрацювання на В16 автоматі до 3-4с в межах норми (а я так підозрюю у вас там був С16), і відповідно цифрові захисти типу того вайфай автомату і захист в інверторі швидше спрацюютьTimedemo: ↑ 27.08.2025 14:03 кз и перевантаження це різні речі. коли я перевантажував саме автомат, то вибивав автомат, а інвертор тримав. ну і в піку інвертор може видать 50-60 ампер. так що там піково могби бути дорослі струми.
Але підняли досить цікаве питання. Я ці моменти поексперементую і від мережі. бо це доволі реально гарне питання.
Відправлено через 3 години 9 хвилин 58 секунд:
до речі може хтось вкурсі, бо не можу толком інфу знайти, чи можна таку бмс-ку подружити з інвертором, щоб він заряд батареї бачив?
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 180262OG2p
-
Timedemo
Member
ні.oversteve: ↑ 27.08.2025 17:19 до речі може хтось вкурсі, бо не можу толком інфу знайти, чи можна таку бмс-ку подружити з інвертором, щоб він заряд батареї бачив?
-
oversteve
Member
а таку я так розумію можна?Timedemo: ↑ 27.08.2025 21:23ні.oversteve: ↑ 27.08.2025 17:19 до речі може хтось вкурсі, бо не можу толком інфу знайти, чи можна таку бмс-ку подружити з інвертором, щоб він заряд батареї бачив?
https://www.aliexpress.com/item/1005007694975455.html
-
Timedemo
Member
Саме так. але є ще варік. якщо вже бмс є, то можна куить оранжпі та солар асістант, правда все стане під 100 баксів. але буде як у мене вище на скріну. але і буде дуже багато автоматизації доступно. по суті з ним можна звичайний інвертор по мозгам отримати дею.oversteve: ↑ 27.08.2025 21:26а таку я так розумію можна?
-
oversteve
Member
дякую, та напевно вже простіше взяти ту бмс-ку, а так мені поки що десмонітора для щастя вистачаєTimedemo: ↑ 27.08.2025 21:27Саме так. але є ще варік. якщо вже бмс є, то можна куить оранжпі та солар асістант, правда все стане під 100 баксів. але буде як у мене вище на скріну. але і буде дуже багато автоматизації доступно. по суті з ним можна звичайний інвертор по мозгам отримати дею.oversteve: ↑ 27.08.2025 21:26
а таку я так розумію можна?
-
geka3250
Member
ні, там тільки джиконговський протокол доступний в настройках, але нажаль, його інвертори не розуміють. Треба інверторну бмс куплятиoversteve: ↑ 27.08.2025 17:19до речі може хтось вкурсі, бо не можу толком інфу знайти, чи можна таку бмс-ку подружити з інвертором, щоб він заряд батареї бачив?
-
Smok
Member
солар асістант - 50$Timedemo: ↑ 27.08.2025 21:27Саме так. але є ще варік. якщо вже бмс є, то можна куить оранжпі та солар асістант, правда все стане під 100 баксів
raspberry pi (4b/zero 2w) - $20-30
а комфорт та наглядність такої системи ніяким Deye не снилось)
тимпаче, якщо додати ще дисплей
-
Hotspur
Member
згоденSmok: ↑ 27.08.2025 22:50солар асістант - 50$
-
Timedemo
Member
Там ще перехідники, вле в цілому згоден. Моніторинг в реальному часі, історія і тд, це все набагато комфортніше і зручніше.Smok: ↑ 27.08.2025 22:50солар асістант - 50$Timedemo: ↑ 27.08.2025 21:27Саме так. але є ще варік. якщо вже бмс є, то можна куить оранжпі та солар асістант, правда все стане під 100 баксів