Новости
Последние статьи и обзоры
TSMC позбувається китайського обладнання на виробничих лініях 2 нм
-
Misanthrop
Member
Пропоную обговорити TSMC позбувається китайського обладнання на виробничих лініях 2 нм
Коротше готуємось до rtx 6070 12gb за $2-3к
-
Звезда S0-2
Member
Конечно, тяжко будет Тайваню без Китая. Китай сейчас в ударе: не только количество растёт, но и качество. Конкурентам тяжело тягаться с Китаем в ценовой политике.
-
Аціо
Member
Готуйтесь до 800-900 ойро за 6090, адже тепер 47% ринок тіньового збуту зачинять, навіть бідній куртці буде ембарго на продаж чипів до Китаю, отож виробництво або буде менше виробляти - продавати, та взагалі втратить ринок подарує його іншим, або будуть вимушені зменшити надприбутки щоб купували.Misanthrop: ↑ 25.08.2025 17:22 Пропоную обговорити TSMC позбувається китайського обладнання на виробничих лініях 2 нм
-
dead_rat
Member
Аціо
6090 по 900 євро звичайно буде, але десь у 2035-му
6090 по 900 євро звичайно буде, але десь у 2035-му
-
Keyser Soze
Member
Пчёлы против мёда? 
-
Misanthrop
Member
нажалль тенденції у всіх галузях до зменшення виробництва та викручуванням максимальної маржі на штукуАціо: ↑ 25.08.2025 18:50Готуйтесь до 800-900 ойро за 6090, адже тепер 47% ринок тіньового збуту зачинять, навіть бідній куртці буде ембарго на продаж чипів до Китаю, отож виробництво або буде менше виробляти - продавати, та взагалі втратить ринок подарує його іншим, або будуть вимушені зменшити надприбутки щоб купували.Misanthrop: ↑ 25.08.2025 17:22 Пропоную обговорити TSMC позбувається китайського обладнання на виробничих лініях 2 нм
-
MqM
Member
Те, що тягатися в ціновій категорії звісно, бо китайський демпінг це стратегіяЗвезда S0-2: ↑ 25.08.2025 18:21 Конечно, тяжко будет Тайваню без Китая. Китай сейчас в ударе: не только количество растёт, но и качество. Конкурентам тяжело тягаться с Китаем в ценовой политике.
А от щодо якості я хотів би прчути конкретику, хто ж тут сидить на китайських чіпах, хоча б на телефонах?)
-
Аціо
Member
Ну от трохи зовсім почекати треба!
Якість Китаю зростає? Азхахза ви жартівник потужний, бачив я ту якість навіть фабричну, тільки при першій нагоді вам крейду замість платини продадуть, тільки трохи послабте контроль, в інший бік подивитесь і замість Ойфонь 100500 буде Нокія 3310 з конвеєра.Звезда S0-2: ↑ 25.08.2025 18:21 Конечно, тяжко будет Тайваню без Китая. Китай сейчас в ударе: не только количество растёт, но и качество. Конкурентам тяжело тягаться с Китаем в ценовой политике.
Та там така буде конкретика що тиждень сміятись будете, рівень зливного бачка казки - 99%.MqM: ↑ 25.08.2025 19:12
А от щодо якості я хотів би прчути конкретику, хто ж тут сидить на китайських чіпах, хоча б на телефонах?)
Тут таке не пройде пане, я розумію вас але галузь на цих інструментах - не тільки виробництва але і споживання - трильйони ойро, багато трильйонів. І саме доступність - споживача робить цю галузь.Misanthrop: ↑ 25.08.2025 19:12нажалль тенденції у всіх галузях до зменшення виробництва та викручуванням максимальної маржі на штукуАціо: ↑ 25.08.2025 18:50
Готуйтесь до 800-900 ойро за 6090, адже тепер 47% ринок тіньового збуту зачинять, навіть бідній куртці буде ембарго на продаж чипів до Китаю, отож виробництво або буде менше виробляти - продавати, та взагалі втратить ринок подарує його іншим, або будуть вимушені зменшити надприбутки щоб купували.
Misanthrop
Чи ви натякаєте що заради 5-6млрд прибутку вони втратять 15-20трлн грошей?
Тоді усім цим панам премію Ігнобеля треба давати, а потім Дарвіна.
-
kairo
Member
Аціо: ↑ 25.08.2025 18:50Готуйтесь до 800-900 ойро за 6090
- спойлер

-
Аціо
Member
kairo
Так саме там зараз куртка і мешкає, але є нюанс.
Так саме там зараз куртка і мешкає, але є нюанс.
-
KimRomik
Member
шо невже Китай вже вміє в 2 нм?? коли він встиг до цього дійти?
-
Аціо
Member
Давайте я вам дещо поясню пани - ШІ індустрія щоб заробляти має мати багато споживачів, споживання нормальне почнеться коли у людей будуть ШІ ложки умовно кажучи хочаб рівня 5080+ швидкодії по 300-400 ойро, отож ця індустрія з трильйонами може померти не народившись, саме через недоступність масового споживача.
Пам'ятайте панове - хто дівчину годує той її і танцює.
Так от смішно буде, я буду просто істерично ржати в голос з куртки, якщо він настільки недолугий, що побудував ШІ похідну на десятки трильйонів потенційного прибутку, а потім через свою ультра недолугість не надав споживачам засобів для споживання за прийнятну для споживача вартість, та заробив 10-20млрд щоб втратити в тисячі разів більше. Ну обміркуйте яка тупість буде з боку куртки, та кожен у світі отупіє після такого.
Пам'ятайте панове - хто дівчину годує той її і танцює.
Так от смішно буде, я буду просто істерично ржати в голос з куртки, якщо він настільки недолугий, що побудував ШІ похідну на десятки трильйонів потенційного прибутку, а потім через свою ультра недолугість не надав споживачам засобів для споживання за прийнятну для споживача вартість, та заробив 10-20млрд щоб втратити в тисячі разів більше. Ну обміркуйте яка тупість буде з боку куртки, та кожен у світі отупіє після такого.
-
uranic
Junior
Назва новини трохи по дебільному написана бо Тайвань це Республіка Китай а материковий Китай це КНР - Китайська Народна Республіка. Тобто тайванці вони як би теж китайці. І цю новину можна трактувати як Тайвань позбувся власного обладнання. Тож щоб запобігти двозначностям краще вживати замість "китайського обладнання" фразу "обладнання з КНР"
-
vmsolver
Member
Набор технологических операций 2 нм техпроцесса использует не только EUV литографы, но и кучу более простого оборудования, вот от такого оборудования китайского производства и будут отказываться. Ни несуществующие китайские 2нм, ни ИИ-девайсы по $400 каждому от Хуанга и прочие сказки к реальности ни имеют никакого отношения. Читаешь тему и как будто вверху сказали: только неправильные ответы 
-
avebael
Member
Увы, еще не всё китайцы научились качественно делать. Например AV ресивера и Hi-Fi не знаю нормальных.
Но все больше техники в доме только китайской. С зарплаты закажу TCL 75 C7K - по всем отзывам бомба.
Но все больше техники в доме только китайской. С зарплаты закажу TCL 75 C7K - по всем отзывам бомба.
-
dead_rat
Member
Наприклад Oppo? Вже настільки стала Hi-Fi стандартом, що люди забули що це китайська фірма. А так-то колонок, навушників, цапів - валом в середній і вже й високій ціновій категоріїavebael: ↑ 25.08.2025 23:33 Увы, еще не всё китайцы научились качественно делать. Например AV ресивера и Hi-Fi не знаю нормальных.
-
avebael
Member
Не, я про акустику, под домашнее кинотеатр, 5.1 и т.п. Edifier это все что я знаю. Но им до Hi-Fi очень далеко. Еще имеб ЦАП Fiio под уши. Классная штука. Но уши уже не китайские (китайских ушей хороших нет в помине)dead_rat: ↑ 25.08.2025 23:43Наприклад Oppo? Вже настільки стала Hi-Fi стандартом, що люди забули що це китайська фірма. А так-то колонок, навушників, цапів - валом в середній і вже й високій ціновій категоріїavebael: ↑ 25.08.2025 23:33 Увы, еще не всё китайцы научились качественно делать. Например AV ресивера и Hi-Fi не знаю нормальных.
Ну, а про ресиверы молчу. Усилки это немного не то...
-
l-m
Member
Є - HiFiMan. Більше того, це взагалі лідер серед навушників планарного типу.avebael: ↑ 25.08.2025 23:52китайских ушей хороших нет в помине
-
daesz
Member
Мав HD598, продав, купив FiiO FT1 Pro. Ціна +- одинакова (ну справедливості ради - сенхайзерам було ~8 років), фііо звучать краще.avebael: ↑ 25.08.2025 23:52Но уши уже не китайские (китайских ушей хороших нет в помине)
-
dead_rat
Member
1. Китайських навушників вже більше ніж не китайських: HiFi man, Fiio, dunu і ще 100500 брендів https://www.head-fi.org/threads/best-va ... re.872245/avebael: ↑ 25.08.2025 23:52Не, я про акустику, под домашнее кинотеатр, 5.1 и т.п. Edifier это все что я знаю. Но им до Hi-Fi очень далеко. Еще имеб ЦАП Fiio под уши. Классная штука. Но уши уже не китайские (китайских ушей хороших нет в помине)dead_rat: ↑ 25.08.2025 23:43
Наприклад Oppo? Вже настільки стала Hi-Fi стандартом, що люди забули що це китайська фірма. А так-то колонок, навушників, цапів - валом в середній і вже й високій ціновій категорії
Ну, а про ресиверы молчу. Усилки это немного не то...
Я навпаки майже не бачу Не Китайських релізів, все Європейське родом з 1960х, а після 2000х дай бог щоб трохи дизайн освіжили: AKG K240, K712 наприклад, ті ж Зенхайзери hd600, Beyerdynamic 770/880/990 і так далі - більшість моделей старші за мене, а мені вже 36.
2. По колонкам десь так само, принаймні 90% виготовлено в Китаї, хоча саме китайськи бренди в Європі не популярні.