Не бачить ССД

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Автор
Junior

Всім привіт! Зранку мене сьогодні "обрадував" мій ссд диск який видав таку фігню як на скріншоті. Ні яких змін в системі останні дні не було, просто включив комп, запустив гру (яка була на ссд - диск Б), гру звісно не запустило, зайшов на диск Б полазив по папкам, по ним не пускало, спробував видалити устройство у диспетчері, також не допомогло, зараз і на диск не пускає. SSD диск - Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2 PCIe 3.0 x4 V-NAND MLC (MZ-V7S1T0BW). До речі, брав ссд рівно 2 роки назад 23 серпня 2023 року :D
скріншот 1
B.png
скріншот 2
крістал.png
Відправлено через 17 хвилин 43 секунди:
Мабуть, поспішив зі створенням теми. Махнув місцями ССД з системою і 970, наче все працює. не знаю що то було.
f24gun69
Member

Ні, не поспішив. Цікаво, чому так сталося
MrvlsChester
Junior

Можливо, збій драйвера? Тоді чому не допомогло просто видалення пристрою
sasha76
Member

умирает он,68 % это уже плохо.43 тб записи об этом говорит.
Avenger80
Member

MrvlsChester: 24.08.2025 12:48Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2 PCIe 3.0 x4 V-NAND MLC (MZ-V7S1T0BW)
Вроде ж этот диск. А причём тут Кингстон и 68%?
MrvlsChester
Junior

Сорян народ, бачу багато то не поняв до чого тут скрін з КрісталДіскІнфо. Я його приклав щоб показати, що не бачить Диск Б.
Ось знизу сам ссд 970 який не бачило.
Скрін
123.png
Avenger80
Member

sasha76
Может этот диск так и теряет здоровье, я ж не знаю - https://hard.rozetka.com.ua/ua/kingston ... 109657800/
sasha76
Member

Avenger80: 24.08.2025 12:59
MrvlsChester: 24.08.2025 12:48Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2 PCIe 3.0 x4 V-NAND MLC (MZ-V7S1T0BW)
Вроде ж этот диск. А причём тут Кингстон и 68%?
я про кингстон писал.а самсунг не знаю что с ним,смарта нет.
MrvlsChester
Junior

На кінгстоні стоїть система, з ним наче проблем немає, але да, він старенький вже, варто задуматися про заміну?)
Про скрін з крістала постом вище відповів
pelia
Member

MrvlsChester: 24.08.2025 12:48 Мабуть, поспішив зі створенням теми. Махнув місцями ССД з системою і 970, наче все працює. не знаю що то було.
Може ви погано його прикрутили? Якщо все вернути як було, що станеться?
MrvlsChester
Junior

pelia: 24.08.2025 13:08
MrvlsChester: 24.08.2025 12:48 Мабуть, поспішив зі створенням теми. Махнув місцями ССД з системою і 970, наче все працює. не знаю що то було.
Може ви погано його прикрутили? Якщо все вернути як було, що станеться?
Він так простояв рік+, дуже малоймвоірно це. Да і якщо я зараз верну все назад, я думаю все ок буде. Швидше якийсь програмний збій в системі був, а не апаратний.
Shpoker
Member

MrvlsChester: 24.08.2025 13:03Ось знизу сам ссд 970 який не бачило.
0F :think:
MrvlsChester
Junior

Shpoker: 24.08.2025 13:22
MrvlsChester: 24.08.2025 13:03Ось знизу сам ссд 970 який не бачило.
0F :think:
Можливо багато записів про ошибку, через те, що я намагався перевірити файли через стім у гри. Тобто, диск ще бачило, по основним папкам пускало, а глибше не хотіло. І я в стімі намагався відновити пошкоджені файли (так я думав), а він постійно давав помилку, а потім я вже зрозумів, що щось з ССД не так. А, і ще робив sfc scannow він також якісь помилки писав наче, не зберіг правда. І от після скану я перезагрузив, він шось обновив і після цього вже як на скріні на диск не пускало, але помилка та сама залишилася
Shpoker
Member

MrvlsChester
это аппаратная штука, никакой стим или сфц ее не будет триггерить, если ошибки чисто софтовые. викторией бы глянуть в журнал, или вообще с под линукса смартцтлом
MrvlsChester
Junior

Shpoker: 24.08.2025 13:31 MrvlsChester
это аппаратная штука, никакой стим или сфц ее не будет триггерить, если ошибки чисто софтовые. викторией бы глянуть в журнал, или вообще с под линукса смартцтлом
Смарт лог пустий, чи куди саме треба у вікторії зайти?
1
22.png
2
Снимок экрана 2025-08-24 133620.png
Shpoker
Member

MrvlsChester
а-а, не умеет виктория нвме. теперь и в смартцтл сомневаюсь. Не подскажу, пока в работе не пригождалось и знаний тут нету =(

Отправлено спустя 3 минуты 3 секунды:
HD Sentinel, select the NVMe drive ⇒ click Disk menu ⇒ Device Specific Information. You'll then be able to read the NVMe Error log. (https://superuser.com/questions/1789164 ... a-nvme-ssd)
MrvlsChester
Junior

Shpoker: 24.08.2025 13:45 MrvlsChester
а-а, не умеет виктория нвме. теперь и в смартцтл сомневаюсь. Не подскажу, пока в работе не пригождалось и знаний тут нету =(

Отправлено спустя 3 минуты 3 секунды:
HD Sentinel, select the NVMe drive ⇒ click Disk menu ⇒ Device Specific Information. You'll then be able to read the NVMe Error log. (https://superuser.com/questions/1789164 ... a-nvme-ssd)
тик
333.png
Shpoker
Member

MrvlsChester
ууу, пальцами трогал контакты? (протри легонько ластиком и потом вставляй), будет расти 0F - будем думать дальше
MrvlsChester
Junior

Шось там пусто майже, якщо глянути інший мій ссд там побільше буде)

Відправлено через 40 секунд:
Shpoker: 24.08.2025 14:02 MrvlsChester
ууу, пальцами трогал контакты? (протри легонько ластиком и потом вставляй), будет расти 0F - будем думать дальше
Мабуть так, випадково :D
А по чому то видно?
Shpoker
Member

MrvlsChester
по дата трансфер еррор, за которым следует нарушение интегрити.
это может быть и неисправность диска, но валящийся линк из-за окислений - очень вероятен
Ответить