Податки та збори - не існують; гусаки - не щипані
Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
Denvys5
Member
Податки та збори - не існують; гусаки - не щипані
-
Vlaad13
Member
У людей на форуме своя реальность, я когда в магазе работал, за все моё время работы (год) ко мне ни разу не пришел человек с просьбой рассказать или продать ему карту от красных. Для них трудно представить то - что за пределами этого форума, в Украине красные карты почти никто не покупает, а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.Vader: ↑ 20.08.2025 12:59
Отправлено спустя 3 минуты 16 секунд:
Буквально не давно собирал комп одному челу,дальний знакомый..Обьясняю ему,что можно купить дешевле карту от красных,на порядок дешевле!с той же +-производительностью.На что был ответ-НЕТ!Хочу Джифорс и все..Не надо строить рынок продаж видеокарт,только по форуму знатоков оверлокерс..
-
Vader
Member
Vlaad13
Так я о том же..,что форум Оверов и реальность это разные планеты
Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
Это то же самое,что мой Пежо,лучше Ауди!!!Хотя по всем тех и качеству материалов и цене,он на порядок ярче!Но из 10-9 выберет Ауди,тупо от хорошей работы маркетологов
Так я о том же..,что форум Оверов и реальность это разные планеты
Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
Это то же самое,что мой Пежо,лучше Ауди!!!Хотя по всем тех и качеству материалов и цене,он на порядок ярче!Но из 10-9 выберет Ауди,тупо от хорошей работы маркетологов
-
Геральт
Member
Yurius
Титанова. Оті 8гігові одоробла не користувались попитом і ціни впали. Ігнор вирішує.
Ну і навіть стейк на річ першої необхідності тягне з великою натяжкою. Що вже казати про карту.
Титанова. Оті 8гігові одоробла не користувались попитом і ціни впали. Ігнор вирішує.
Ну і навіть стейк на річ першої необхідності тягне з великою натяжкою. Що вже казати про карту.
-
tornadox
Member
З мого досвіду більшість порад консультантів у магазинах насправді орієнтовані не на потреби покупця, а на завдання продати те, що залежалося на складі, або ж нав’язати дорожчий товар під виглядом "кращого вибору" чи створеного ефекту FOMO. Я кілька разів стикався з цим у сфері побутової техніки — і потім мав справжній головний біль із життєвим циклом тих пристроїв.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 10:13У людей на форуме своя реальность, я когда в магазе работал, за все моё время работы (год) ко мне ни разу не пришел человек с просьбой рассказать или продать ему карту от красных. Для них трудно представить то - что за пределами этого форума, в Украине красные карты почти никто не покупает, а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.
Що стосується відеокарт, то люди, які йдуть за «консультацією» в магазин, зазвичай або купують не для себе, або зовсім не орієнтуються в темі. Часто це батьки, яких дитина дістає проханнями про комп’ютер для Fortnite чи іншої популярної гри. Вони йдуть і беруть те, що їм порадили, аби тільки відчепилися. Інша категорія — новачки-геймери, які хочуть ігровий ПК, але не розбираються у відмінностях між моделями. Я знаю багато випадків серед знайомих, особливо під час ковіду, коли люди масово купували готові системники з картами рівня 1050, 1650, 1660, просто тому що їм так "правильно" порадили.
Тобто робити висновки про популярність червоних чи зелених карт, спираючись на досвід продавця у магазині — це дуже однобоко. Це швидше відображення рівня поінформованості пересічного покупця, а не реальної ситуації на ринку.
-
NST1983
Member
хто юзав 9070 xt останні версії? які зараз з памятю самсунг?
-
artko
Member
NST1983
моя asus prime з самсунгом, згідно репорту gpu-z
Відправлено через 43 секунди:
моя asus prime з самсунгом, згідно репорту gpu-z
Відправлено через 43 секунди:
угу, шукав 6700хт два тижні тому. всі пристойні варіанти годину-дві на олх трималися и щезали...Vlaad13: ↑ 21.08.2025 10:13 а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.
-
Vlaad13
Member
Яким чином ви зможете обрати виробника пам'яті у відясі?NST1983: ↑ 21.08.2025 11:07 хто юзав 9070 xt останні версії? які зараз з памятю самсунг?
Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
Вірю вірюartko: ↑ 21.08.2025 11:33угу, шукав 6700хт два тижні тому. всі пристойні варіанти годину-дві на олх трималися и щезали...Vlaad13: ↑ 21.08.2025 10:13 а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.
Последний раз редактировалось Vlaad13 21.08.2025 11:46, всего редактировалось 1 раз.
-
Yurius
Member
Гониться гірше,таймінгі гірше(продуктивність карти через це на 1% гірше в цілому ) ,але на 10-15 гр холодніше.NST1983: ↑ 21.08.2025 11:07 хто юзав 9070 xt останні версії? які зараз з памятю самсунг?
Найбільший шанс потрапити на самсунг це сапфір та хфх ,невеликий шанс це гігабайт та асус ,інші бренди (асрок,асер,естон,паверколор) з самсунгом не помічені.
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
Як завжди дурня із під коня ,продав десь 10 амд за рік від 7800хт до 9070 усі продані за тиждень-два не по низу ринка,є пруфи,а в тебе просто балабольство.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 10:13а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
скільки температура пам'яті в навантаженні і при скількох обертах ваттах?artko: ↑ 21.08.2025 11:33моя asus prime з самсунгом, згідно репорту gpu-z
-
Vlaad13
Member
Добре давайте звернемось до офіційної статистики:tornadox: ↑ 21.08.2025 11:03З мого досвіду більшість порад консультантів у магазинах насправді орієнтовані не на потреби покупця, а на завдання продати те, що залежалося на складі, або ж нав’язати дорожчий товар під виглядом "кращого вибору" чи створеного ефекту FOMO. Я кілька разів стикався з цим у сфері побутової техніки — і потім мав справжній головний біль із життєвим циклом тих пристроїв.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 10:13У людей на форуме своя реальность, я когда в магазе работал, за все моё время работы (год) ко мне ни разу не пришел человек с просьбой рассказать или продать ему карту от красных. Для них трудно представить то - что за пределами этого форума, в Украине красные карты почти никто не покупает, а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.
Що стосується відеокарт, то люди, які йдуть за «консультацією» в магазин, зазвичай або купують не для себе, або зовсім не орієнтуються в темі. Часто це батьки, яких дитина дістає проханнями про комп’ютер для Fortnite чи іншої популярної гри. Вони йдуть і беруть те, що їм порадили, аби тільки відчепилися. Інша категорія — новачки-геймери, які хочуть ігровий ПК, але не розбираються у відмінностях між моделями. Я знаю багато випадків серед знайомих, особливо під час ковіду, коли люди масово купували готові системники з картами рівня 1050, 1650, 1660, просто тому що їм так "правильно" порадили.
Тобто робити висновки про популярність червоних чи зелених карт, спираючись на досвід продавця у магазині — це дуже однобоко. Це швидше відображення рівня поінформованості пересічного покупця, а не реальної ситуації на ринку.
Відеокарти середнього сегменту GeForce RTX 50 стали лідерами продажів у США, посівши відразу три перші місця за кількістю проданих пристроїв у червні Згідно з звітом Amazon, GeForce RTX 5070 розійшлася тиражем у 5450 одиниць, за нею слідують RTX 5060 Ti (4950) и RTX 5070 Ti (4400). Ці три моделі сумарно забезпечили понад 14 000 продажів на місяць.
Загалом, NVIDIA зайняла близько 70% ринку відеокарт на Amazon у червні, реалізувавши 31 200 відеокарт проти 12 200 у AMD. При цьому за виручкою NVIDIA забезпечила 78,61% доходу ($18,72 млн), а AMD - $4,88 млн. Відеокарти Intel ARC, як і раніше, займають менше 1% частки: Arc B580 - 400 шт., Arc A380 - 350 шт.
Статистика стіму показує що тільки 4060 +5060(звичайних+лаптопів) більше ніж всіх карт від червоних разом у узятих.
Але у світі форуму люди чогось думають що відяхи від Амуде найкращі і їх всі купують.
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
По низу ринку можна продати все що завгодно - тут я згоден і ніяких пруфів не треба.Yurius: ↑ 21.08.2025 11:48
Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:Як завжди дурня із під коня ,продав десь 10 амд за рік від 7800хт до 9070 усі продані за тиждень-два не по низу ринка,є пруфи,а в тебе просто балабольство.Vlaad13: ↑ 21.08.2025 10:13а это значит что если вы её купите то продавать её потом на ОЛХ будете дольше, либо сильно снижать цену.
-
NST1983
Member
Можна якось припинити срач нвідіа вс амд? Особниво це стовується фанатів зелених карт, які за їх готови душу і матір рідну продати ??
-
artko
Member
gpu <= 60С, ~260...280WYurius: ↑ 21.08.2025 11:48скільки температура пам'яті в навантаженні і при скількох обертах ваттах?
ram <75C
кулер ~1400rpm
але це не бенч, подивився запис іграшки. навантаження плаває (і температури)
Последний раз редактировалось artko 21.08.2025 11:59, всего редактировалось 1 раз.
-
Yurius
Member
читати не навчили?Vlaad13: ↑ 21.08.2025 11:55По низу ринку можна продати все що завгодно - тут я згоден і ніяких пруфів не треба.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
пам'ять самсунг 75? ну хьюнікс на праймі десь 86 ,тож 10 градусів,це добре....хоча 280вт це щось мало, подивитися б при повних 317 ватах.artko: ↑ 21.08.2025 11:59gpu <= 60С, ~260...280W
ram <75C
але це не бенч, подивився запис іграшки. навантаження плаває (і температури)
-
artko
Member
під фурмарком 5хвилин, повні ~320вт, до 80C розігрілася (~2200rpm). сам gpu так і залишився на 60CYurius: ↑ 21.08.2025 12:00пам'ять самсунг 75? ну хьюнікс на праймі десь 86 ,тож 10 градусів,це добре....хоча 280вт це щось мало, подивитися б при повних 317 ватах.
-
Геральт
Member
artko
яка дельта з хотспот в синтетиці?
яка дельта з хотспот в синтетиці?
-
nemaname
Junior
Sapphire nitro+ пам'ять SamsungNST1983: ↑ 21.08.2025 11:07 хто юзав 9070 xt останні версії? які зараз з памятю самсунг?
-
artko
Member
Геральт
хтозна
я ось дивлюсь зараз іншим монітором, так цифри інші
кому вірити - не знаю.
одна каже чип 59, пам'ять 80. інший VRGFX 77С VRSOC 68С, VRMEM 73С. розумійте як хочете
можливо програми моніторінгу мої ще не дуже розуміють 9070хт
хтозна
одна каже чип 59, пам'ять 80. інший VRGFX 77С VRSOC 68С, VRMEM 73С. розумійте як хочете
можливо програми моніторінгу мої ще не дуже розуміють 9070хт
-
NST1983
Member
Щось їх не має на розетці зовсімnemaname: ↑ 21.08.2025 12:20Sapphire nitro+ пам'ять SamsungNST1983: ↑ 21.08.2025 11:07 хто юзав 9070 xt останні версії? які зараз з памятю самсунг?
-
Геральт
Member
artko
Ні, не пам'ять. GPU/hotspot. Датчики мали б бути будь-де: ріва, HW, адреналін...
Ні, не пам'ять. GPU/hotspot. Датчики мали б бути будь-де: ріва, HW, адреналін...
-
artko
Member
нема. ні ріва, ні HW, ні адреналіну. в наявності amd gpu top, mesa, mangohud, lmsensors.Геральт: ↑ 21.08.2025 12:24 artko
amdgpu-pci-0300
Adapter: PCI adapter
vddgfx: 833.00 mV
fan1: 2066 RPM (min = 0 RPM, max = 6000 RPM)
edge: +58.0°C (crit = +110.0°C, hyst = -273.1°C)
(emerg = +115.0°C)
junction: +84.0°C (crit = +110.0°C, hyst = -273.1°C)
(emerg = +115.0°C)
mem: +76.0°C (crit = +108.0°C, hyst = -273.1°C)
(emerg = +113.0°C)
PPT: 317.00 W (cap = 317.00 W)