Блок питания для активных колонок.

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Подскажите есть небольшая проблема - привез себе с алика AIYIMA S700. Колонки огонь, но в простое слышны паразитное звуки в виде пульсаций. Опытным путем перебрав все варианты, определил что это блок питания ( у меня есть старые колонки, они пищат в фоне - я взял от туда блок питания и AIYIMA прекратила пульсировать, и начала точно также пищать как старые колонки).
Думаю если подключить нормальный блок питания к ним то проблема исчезнет, но не знаю какой и где купить. Подскажите пжлста. На сайте аймы разные, но не нашел подходящий по мощности, у меня 24V-2A
spoglyadach
Member

А в суппорт писали? В них є доволі непогані БЖ на ган-транзисторах але по пам'яті там вольтаж був 36-48В ну і ціна питання буде доволі відчутною, так по пам'яті приблизно 60-70 доларів за блок. Ще з божевільного я б може спробував розмістити ферітове кільце на проводі БЖ, на шнурі на виході блоку воно вже мабуть є, то я б ще на вхід блока спробував кинути. Якщо замовляти інший БЖ то мабуть я б в них і замовив але з запасом по потужності що б блок працював на маленьких навантаженнях, тоді вірогідність паразитних пульсацій значно менша, наприклад осьтакий - https://s.click.aliexpress.com/e/_oDNl51b
А взагалі якщо прям дуже зайшов звук ієї акустики то я б ще розглянув варіант переїхати на зовнішній підсилювач від тої ж AYIMA це буде непоганий бус по якості звуку, все ж там підсилювач на доволі бюджетній мікросхемі побудований
maxn
Member

spoglyadach
Доброго дня, дякую за відповідь. Саме такий блок я і замовив - 24-4a в двічі більший за потужністю за рідний.
Завтра вже буде в мене, але шось я думаю не допоможе бо я вже три різних блока від інших пристоїв підключав - з кожним піщать по різному, але піщіть.
Самі колонки я вже подключав до всіх розеток, і до зарядної станції, і до всіх джерел сигналу (уся цифра та аналог RCA) - різниці нема.
Суппорт максимально тупий - вже 9 днів спілкуюсь i відповідь леше одна, раз на 24 години.
"ДОРОГОЙ ДРУК ОСТАВЬ КОЛОНКИ СЕБЕ И ПОЛУЧИ ОБРАТНО 50$, ОБРАТНО МЫ ИХ НЕ ЗАБЕРЕМ"
Створив діспут на аліекспресі мов продаван не хоче за свій рахунок отримувати повернення - поки чекаю шо надумають.
Розмістити ферітове кільце - таких в мене нема.
В принципі якщо щось грає обу шумить за вікном писку не чутно, але я люблю повну тишу и мені на моск капає, і я як ідіот сижу прислухаюсь.

AIYIMA D05 - також в мене є такий, грає в парі Elac Debut 2.0 DB52 на телевізорі - максимально прикольна штука і грає топово, нічого не шумить, але для компа хотів щось компактніше без зайвих пристроїв, якесь готове рішення.

Якщо не вирішу питання думаю поїдуть на олх за пів ціни, думаю не всї страждають параноєю як я, та не слухать як голосно мовчать іх колонки біля монітору.

Також відмічу слабкий рівень сигналу через SAB OUT у цих колонок - щоб активний саб якось реагував колонки треба викручивату на максимум. Але це, я так розумію, налоштували на заводі, дивився огляд - там у чувака саб взагалі не прокидався від того сигналу що виходив з виходу SABOUT .
Yaroslav308
Member

Можно попробовать подключить параллельно нагрузке несколько керамических конденсаторов.
maxn
Member

Yaroslav308
Дякую, але це не для мене варіант.
maxn
Member

В общем, приехал хороший блок питания от иямы. С одной стороны с ним ничего не изменилось толком, разве что шум стал чуть тише ( процентов на 20%), но с другой стороны этот самый шум стал не такой высоко частотный и его трудней уловить. Китайцы обещали вернуть 80 баксов из 156, будем пытаться пробовать так жить.
feson
Member

maxn: 21.08.2025 14:19 В общем, приехал хороший блок питания от иямы. С одной стороны с ним ничего не изменилось толком, разве что шум стал чуть тише ( процентов на 20%), но с другой стороны этот самый шум стал не такой высоко частотный и его трудней уловить. Китайцы обещали вернуть 80 баксов из 156, будем пытаться пробовать так жить.
Сзади снять с колонок блок управления - там же видимо и собран сам усилок Д класса.
На плате найти чип по названию - если не накрыт радиатором.
Снять радиатор прочитать название чипа и скачать даташит с типовой схемой на него.
Допаять номиналы обвязки согласно даташиту. Дел на 2 часа.
Писк уйдет. Профит.

Отправлено спустя 4 минуты 23 секунды:
А возможно просто пропаять то что не пропаяли китайцы на плате...... :D

Отправлено спустя 1 минуту :
Очумелые ручки за 80 баксов...... :lol:

Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Я завжди писав що за китайською технікою потрібен догляд майстра.... :-P

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Ну есть крайняя вероятность битый чип Д усилка - но там он бюджетный заменить его и нет писка....главное чтобы китайцы его название не спилили...любят они такое..... :weep:
maxn
Member

feson: 21.08.2025 19:52
Допаять номиналы обвязки согласно даташиту....очумелые ручки за 80 баксов. :lol:
Добрый вечер и вам. Я максимально далёк от паяльника. Мне заполнить таможенные накладные и претензию заводу ияме чтобы вернуть ещё 160 сверху тех 80 что уже вернули займёт времени меньше чем понять как правильно держать паяльник. У каждого свои увлечения. Вопрос только в целесообразности действий. Думаю лучше продать за 70 и зафиксировать 10 в минус как неудачный опыт.
Shpoker
Member

maxn

я думаю что feson вел к тому что если всё остальное классно и подходит - то есть смысл найти того кто разберется в чем проблема и допаяет недостающие детали вместо китайских смарт-аи-перемычек
SERGBILL
Member

Сучасні D усілки зазвичай досить стійкі до пульсацій по живленню. Живлення можна подати з наявного БЖ через LC фільтр. Якщо не допоможе, проблема може бути в електроніці колонок, і не лише в чіпі підсилювача.

Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Спробуйте заживити від 24в батареї щоб точно звинуватити чи виправдати блок живлення.
Можливо проблема в цифровій частині електроніки, а точніже в розведенні живлення на неї та нульової точки, китайці часто цим грішать в своїх поробках.
maxn
Member

SERGBILL
Доброго дня, вже три блоки перебрав, один с них досить якісний та новий, і у всіх плюс мінус один результат. Блок живлення, сигнал, та розетку можно сміливо прибирати з винуватих. Батареї на 24в нема та не думаю що треба через неї провіряти.

На йотубі знайшов пару обзорів і у другому згадується про коіл вайн як у відухі - думаю це він.

Отправлено спустя 43 минуты 10 секунд:
Хот левая колонка тоже пищит слегка.... не знаю тогда
Yurius
Member

Були придбані Aiyima S30 спочатку все було добре , але через 2 місяці сталося абсолютно теж саме , що і у автора теми , півдня ходив по хаті шукав звідки і що пищіть :gigi:

maxn ви так це і не побороили?
spoglyadach
Member

Якщо звук АС подобається, я б запропонував найкращий варіант, докупити до придбаного БЖ зовнішній підсилювач class D тої ж AIYIMA, вони в них є в комплектації без БЖ. Але цей варіант потребує базового вміння паяти, бо кабель з виходу плати підсилювача на активній АС треба перекинути на клеми що використовуються для підключення пасивної АС. По суті це базові знання в електроніці та базовий рівень пайки, там справ максимум на годину. Якщо скинете фото розібраної колонки то навіть можу вказати що відпаяти і куди треба припаяти, там все дуже просто і не потрібно буде займатись олх та ще й особливо складним процесом пошуку нормальних АС за адекватний прайс :insane:

Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
SERGBILL: 21.08.2025 23:40 Сучасні D усілки зазвичай досить стійкі до пульсацій по живленню. Живлення можна подати з наявного БЖ через LC фільтр. Якщо не допоможе, проблема може бути в електроніці колонок, і не лише в чіпі підсилювача.
Проблема стара як світ - близкість імпульсного БЖ до сигнальних ліній, йдуть банальні перешкоди у аналоговий тракт. А все через те що це пристрій всьо в одному, на картинках круто і дуже зручно а по факту зводить з розуму. Але за таку ціну та ще й з частковим манібеком, можна взятись за паяльник і переробити по моєму рецепту. Я так ще років 10 тому підкидав АС з підсилювачем на мікросхемі до зовнішнього японського транзисторника і отримував зовсім інший рівень звучання :up:
maxn
Member

Yurius
Доброго дня. Замовив окремий гарний-потужний блок живлення від аями - не допомогло. Плюнув і купив эдіфаяр 1850дб. В мене майже такі і були тіки під іншою назвою , тому я знав як вони грають. Звук більш сухий і менш драйвовий але вони повністю тихі без якихось шумів.

На айму зробив часткове повернення коштів від аліка ( це було досить довго і не дуже приємно)
А самі колонки продав на олх повністю описавши нюанс з писком - колонки майже зразу бридбали на якусь Киівську фабрику робочим в цех грати металіку.

Блок живлення додатковий також продав. В принципі навіть у невеликому плюсі залишився.

Висновок може комусь буде цікаво - Акустика від айми це просто бюджетний товар которий в принципі відповідає своїй ціні. До рівня підсилювачів котрі топ за свої гроші їм дуже далеко.

Перебравши купу варіантів для себе вирішив що для комп`ютерної акустики з активний сабом ( саме такий варіант я собі робив бо люблю бас.) треба брати AIYIMA D05, пасивні 4" колонки на які грошей хвате, ну і сам саб відповідно. Нажаль мені це вже було впадлу робити бо шукав простіший варік з мінімумом додатково обладнання і кабелів.
Бо проблема в тому що всі виходи на активний саб в мультимедійних колонках з якими я мав справу видають дуже слабкий сигнал - і шоб саб почав грати колонки мають орати дуже громко. Цю проблему у себе я вирішив поділом аналогового сигналу.
Ответить