Новости
Последние статьи и обзоры
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
Reinmar
Member
Хотів зимою придбати - але почитав про баги/глюки і вирішив відкласти. І вірно зробив. Тепер користуюсь геймпасом і думаю протестую. Ну я в шоці. Нічого не сказати почитанаючі з кешування шейдерів при кожному запуску. Гра виставила Епік налаштування але 40-50 фпс (по відчуттям,як 30), ну думаю, ок, можна не на ультрах,скину на високі - але те саме. Скидаю на мінімальні - ну стало на 5-10 фпс більше,але по відчуттям те саме. Вмикаю моніторинг - виявляється карта завантажена на 50%, проц 65%. Почитав форуми - пишуть - потрібні мегасучасні надцатиядерніки, щоб навантажити 4070-4070ti на повну.. Так хто в це грає? Власників ryzen 9/ i9 напевно не так багато. Видалив цей шедевр
-
Геральт
Member
-
Hotspur
Member
що ти хотів з Intel i5 10400Reinmar: ↑ 17.08.2025 11:30Вмикаю моніторинг - виявляється карта завантажена на 50%, проц 65%.
-
Барбарис
Member
Hotspur, це не дуже поганий проц на 6\12. Мій 5700х всього на 2 ядра більше проблем не мав, бачив С2 на 3600(теж 6\12) зі схожою картою теж проблем не мав.
-
Hotspur
Member
а в них архітектура інша сильно. У АМД сильно більше кешаБарбарис: ↑ 17.08.2025 17:48Мій 5700х всього на 2 ядра більше проблем не мав, бачив С2 на 3600(теж 6\12) зі схожою картою теж проблем не мав.
-
mult
Member
Reinmar
А в мене процесор вантажився десь на 50-60% по різному в різних місцях, не памятаю точно, а відюха під 100%, хоча моя відюха і не розрахована на 4к, тому не дивно
Кешування шейдерів тільки перший раз довге, а наступні мабуть менше хвилини.
І взагалі, до оновлення рушія, зараз тестувати і робити висновки немає сенсу.
Бо на тій версії рушія що зараз мабуть вони вже нічого не можуть зробити краще.
Не даремно ж надумали переходить.
І це мабуть мега правильно, адже в новіших версіях багато покращень.
Бачив десь, що вони писали може навіть оновлять до 5.6 якщо вийде, а ні то 5.5 .4
В любому випадку повинно стати краще і по картинці і продуктивності.
Плюс хочуть додати квестів як старим персонажам так і новим.
Короче, ще зарано робити висновки.
Може з часом зроблять канфетку
Я по крайній мірі надіюсь.
Адже прикладів ігор з проблемами на старті і відсутністю обіцяних фішок багато, а потім допилювали і все було чудово.
Надіюсь і тут так буде
А в мене процесор вантажився десь на 50-60% по різному в різних місцях, не памятаю точно, а відюха під 100%, хоча моя відюха і не розрахована на 4к, тому не дивно
Кешування шейдерів тільки перший раз довге, а наступні мабуть менше хвилини.
І взагалі, до оновлення рушія, зараз тестувати і робити висновки немає сенсу.
Бо на тій версії рушія що зараз мабуть вони вже нічого не можуть зробити краще.
Не даремно ж надумали переходить.
І це мабуть мега правильно, адже в новіших версіях багато покращень.
Бачив десь, що вони писали може навіть оновлять до 5.6 якщо вийде, а ні то 5.5 .4
В любому випадку повинно стати краще і по картинці і продуктивності.
Короче, ще зарано робити висновки.
Може з часом зроблять канфетку
Я по крайній мірі надіюсь.
Адже прикладів ігор з проблемами на старті і відсутністю обіцяних фішок багато, а потім допилювали і все було чудово.
Надіюсь і тут так буде
Последний раз редактировалось mult 17.08.2025 18:24, всего редактировалось 1 раз.
-
Reinmar
Member
Геральт
В плану спокійно пройти, то 50 фпс теж не тормоза, але я взагалі не пам'ятаю, коли в щось грав, де було нижче 60-70. Звик з таким рівнем графіки бачити 100+. Так і карта то може стільки видати, бо простоює вполовину. Тому в корзину, не просто так також не пійшло в свій час знайомство і з Чистим небом та Тінью Чорнобиля. Нічого так і не змінилося в серії кардинально в 3 раз
В плану спокійно пройти, то 50 фпс теж не тормоза, але я взагалі не пам'ятаю, коли в щось грав, де було нижче 60-70. Звик з таким рівнем графіки бачити 100+. Так і карта то може стільки видати, бо простоює вполовину. Тому в корзину, не просто так також не пійшло в свій час знайомство і з Чистим небом та Тінью Чорнобиля. Нічого так і не змінилося в серії кардинально в 3 раз
-
Hotspur
Member
оце буде дуже добре. квестів сильно не вистачає, як в старому сталкері ідеш, там поранений ти його похіляв тобі квест на снорка чи кровосаса дали . чи на артефактmult: ↑ 17.08.2025 18:19В любому випадку повинно стати краще і по картинці і продуктивності.
Відправлено через 38 секунд:
культові ігриReinmar: ↑ 17.08.2025 18:23 Тому в корзину, не просто так також не пійшло в свій час знайомство і з Чистим небом та Тінью Чорнобиля. Нічого так і не змінилося в серії кардинально в 3 раз
-
Барбарис
Member
Hotspur
Типу вся різниця в 20 Мб?
Типу вся різниця в 20 Мб?
-
Hotspur
Member
та вже можна грати. люди і на релізі пройшли. я перевстановлював 2 рази повністю і пройшов на версій 1.33 чи 1.34 шось таке. З супер глобальногоmult: ↑ 17.08.2025 18:19Може з часом зроблять канфетку
1 не вистачає квестів і взагалі частина зони абсолютно пуста, можна 10 хвилин бігти нікого не бачити
2 деякі баги з шейдерами але то таке
3 треба ПНВ різних та бінокль
4 треба побільше прицілів та зброї різної, снайперок відверто мало і всі вони не дуже
Відправлено через 25 секунд:
звичайно. це багато для кешуБарбарис: ↑ 17.08.2025 18:34Типу вся різниця в 20 Мб?
-
mult
Member
Hotspur
Я 140 годин награв, але з моєю відеокартою це тяжко, бо оптимізації ніфіга немає.
Вроді і кадрів достатньо, під 60, а картинка не комфортна для ока, нема плавності.
Тому я чекаю.
Тим більше дома трохи посидів після влк, зараз знову в армію.
Хоч вже і не можу бігати по окопах через травми, але ж є тилові підрозділи.
Краще б звільнили, але маємо що маємо
В принципі я і не грав зараз, аби і дома був.
Бо якщо з новим рушієм буде краще, то навіщо зараз мучитись.
Є маса ігор інших цікавих поки чекаєш
Я 140 годин награв, але з моєю відеокартою це тяжко, бо оптимізації ніфіга немає.
Вроді і кадрів достатньо, під 60, а картинка не комфортна для ока, нема плавності.
Тому я чекаю.
Тим більше дома трохи посидів після влк, зараз знову в армію.
Хоч вже і не можу бігати по окопах через травми, але ж є тилові підрозділи.
Краще б звільнили, але маємо що маємо
В принципі я і не грав зараз, аби і дома був.
Бо якщо з новим рушієм буде краще, то навіщо зараз мучитись.
Є маса ігор інших цікавих поки чекаєш
Последний раз редактировалось mult 17.08.2025 19:35, всего редактировалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
я хотів пройти бо я так відьмака 3 проходив роки 4 з великими перервамиmult: ↑ 17.08.2025 19:10Бо якщо з новим рушієм буде коаще, то навіщо зараз мучитись.
-
SaxOFFoN
Member
Якби вся гра була наповнена контентом як Мала Зона та Смітник - все було б чудово навіть без а-лайфу, з ним - взагалі шикарно. А так по суті є дві перші локації. Все інше - мертві декорації для основної сюжетки. Гра потребувала ще мінімум рік розробки до релізу.
-
Геральт
Member
Не згоден. Ще один асасін мені особисто не треба. В сталкері на одну локацію: кілька основних квестів, кілька сайдів і нон-стоп в бармена на аномалії. І цього цілком вистарчало. Було дуже зручно зачищати локації. А не сидіти в одній локації десятки годин, бо квестів багато.Hotspur: ↑ 17.08.2025 18:37 З супер глобального
1 не вистачає квестів і взагалі частина зони абсолютно пуста, можна 10 хвилин бігти нікого не бачити
Ну і не повинна зона бути насиченою людьми. То ж не мегаполіс. А мутантів - так, могли б накинути. Але воно нічого не дасть, тільки сповільнить проходження. Бо на якомусь N-разі просто набридне вовтузитись з черговою зграєю кабанів і гравець буде банально тікати
-
bovza
Member
У вас, я бачу — 4070ті, і вам шось тяжко ? А шо говорити тоді тим, у кого й близько того рівня карти немає ?mult: ↑ 17.08.2025 19:10 Hotspur
-
mult
Member
bovza
Так у мене 4к монітор
а ця відюха для 2к.
В не оптимізованій грі в 4к цій відеокарті дуже погано
Я думав змінити на 5080 але так як зараз знову в армії, то може вже заміню на 6000 лінійку.
А взагалі я задумуюсь на заміні монітора на олед 27 в 2к.
Бо на цей 4к треба дофіга грошей витрачати по залізу
Так у мене 4к монітор
В не оптимізованій грі в 4к цій відеокарті дуже погано
Я думав змінити на 5080 але так як зараз знову в армії, то може вже заміню на 6000 лінійку.
А взагалі я задумуюсь на заміні монітора на олед 27 в 2к.
Бо на цей 4к треба дофіга грошей витрачати по залізу
-
taras_cs
Member
Додайте свій конфіг до профілю, плізSaxOFFoN: ↑ 30.07.2025 01:21Expedition 33 та Splitfiction - жодного вильоту чи глюку помічено не було протягом проходжень і це при тому що я туди ще й Optiscaler колхозив заради FSR4.
-
Барбарис
Member
Геральт,
Я і так тікаю - немає сенсу їх відстрілювати, а Зона без людей створює містичну та тривожну атмосферу очікування п...ца. Можна й ще менше їх зробити, щоб кожну зустріч гадати чого чекати.
Я і так тікаю - немає сенсу їх відстрілювати, а Зона без людей створює містичну та тривожну атмосферу очікування п...ца. Можна й ще менше їх зробити, щоб кожну зустріч гадати чого чекати.
-
Hotspur
Member
не, а як же війна бандюків вояк і все отеБарбарис: ↑ 22.08.2025 19:50Можна й ще менше їх зробити, щоб кожну зустріч гадати чого чекати.
-
SaxOFFoN
Member
taras_cs
Заповнив, в цілому 5700x3d + rx 9700
Заповнив, в цілому 5700x3d + rx 9700