Процесор AMD Ryzen 5 5500X3D із додатковим L3-кешем помічений у базі PassMark

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yariksom: 16.08.2025 12:16 Пішла відбраківка в маси?
Ще з часів 5600 і 5500. :laugh:
Earanak
Member

Это-ж сколько отбраковки нужно что бы было целесообразно делать новый SKU (модель в смысле) :eek:
Afit
Member

Earanak: 16.08.2025 12:31 Это-ж сколько отбраковки нужно что бы было целесообразно делать новый SKU (модель в смысле) :eek:
Судя по тому что продажи только для одного региона - то не много
Earanak
Member

А, ну тогда норм. Я люблю писать комментарии а не читать новости :tomat:
Lekrs
Member

Бурітопроц :D
Цікава бюджетка
SaxOFFoN
Member

Всі подібні процесори - це ОФІГЕЗНО КРУТІ новини для власників АМ4 платформи. Чим їх більше і чим доступнішими вони стають - тим краще.
Власники ПК з райзен 1/2/3 покоління, які збирали їх собі купу років тому, можуть просто:
1. Оновити біос
2. Натиснути "придбати" на новий процесор
3. Відкрити кришку ПК, зняти кулер, замінити процесор на новий, повернути кулер і закрити кришку(5 хв)
4. Продати старий процесор

Мінімум фінансових витрат, мінімум часових витрат, актуалізація продуктивності до достатньої разом із топовими відеокартами 2025 року.
Ідеально :super:

І тільки якщо женешся за максимально можливим фпс під високогерцовий монітор, є сенс думати про повністю нову платформу, де будуть кардинально іншого рівня витрати і по суті збірка нового ПК.
Enjthesilence
Member

SaxOFFoN: 16.08.2025 14:05 Всі подібні процесори - це ОФІГЕЗНО КРУТІ новини для власників АМ4 платформи. Чим їх більше і чим доступнішими вони стають - тим краще.
Власники ПК з райзен 1/2/3 покоління, які збирали їх собі купу років тому, можуть просто:
1. Оновити біос
3. Відкрити кришку ПК, зняти кулер, замінити процесор на новий, повернути кулер і закрити кришку(5 хв)

Мінімум фінансових витрат, мінімум часових витрат, актуалізація продуктивності до достатньої разом із топовими відеокартами 2025 року.

І тільки якщо женешся за максимально можливим фпс під високогерцовий монітор, є сенс думати про повністю нову платформу, де будуть кардинально іншого рівня витрати і по суті збірка нового ПК.
як би ж тільки прайси на ці рефреши були адекватними
Romko888
Member

SaxOFFoN: 16.08.2025 14:05 Всі подібні процесори - це ОФІГЕЗНО КРУТІ новини для власників АМ4 платформи. Чим їх більше і чим доступнішими вони стають - тим краще.
1. Оновити біос

Тільки от 5700х3д коштує як 9700х. Тому мені напр, як власнику б350 материнки з 2017го вже нема сенсу ще апгрейдити 5600 на 5700х3д, а вже краще взяти 7700/9700х в залежності від ціни (бо я жлоб)
waryag
Member

SaxOFFoN: 16.08.2025 14:05Всі подібні процесори - це ОФІГЕЗНО КРУТІ новини для власників АМ4 платформи. Чим їх більше і чим доступнішими вони стають - тим краще.
А що крутого в 5500х3д?
Вийшов запізно, низька частота і відсутність мінімального розгону роблять виграш від х3д мінімальним, та й ядер малувато. 2 роки тому - ну ОК, 5700х3д до подорожчання був цікавим.
А зараз, на фоні АМ5 - ну таке.

Romko888: 16.08.2025 14:38Тільки от 5700х3д коштує як 9700х. Тому мені напр, як власнику б350 материнки з 2017го вже нема сенсу ще апгрейдити 5600 на 5700х3д, а вже краще взяти 7700/9700х в залежності від ціни (бо я жлоб)
По 5к з алі був ОК.
WWQ
Member

Отбраковка от 5600х3д, скорей всего ее будет не так чтоб сильно много, раз не анонсили...
daesz
Member

Хтось в попередній темі нив що обіцяли і не випустили. Ну от тепер випустили (майже) :D
Afit
Member

WWQ: 16.08.2025 16:19 Отбраковка от 5600х3д, скорей всего ее будет не так чтоб сильно много, раз не анонсили...
Как он может быть отбраковкой от 5600X3D, если он сам с отключенными/бракованными двумя ядрами? :facepalm: Суть в том, что у AMD нет 6 ядерных чиплетов, чтобы отталкиваться от этого и обзывать отбраковкой 6 ядерника. Чип изначально 8 ядерный
SaxOFFoN
Member

waryag
Як я написав вище, сенс в тому, що будь-який власник старих райзенів може просто придбати новіший актуальний процесор, замінити його за 5 хв і користуватися.

Це тут бульбашка ентузіастів і людей які слідкують за технікою, її порівняннями, яким не лінь буде перезібрати систему з новою материнською платою, новою памяттю, все старе намагатись продати по хорошій ціні й фінальні значно вищі витрати їм вважатимуться доречними заради умовних +5-10% фпс і морального задоволення від повністю нової платформи.

Більшості це все нецікаво і витрачати гроші\час\зусилля на такі речі бажання немає. Тому такі можливості апгрейду - чудові.
waryag
Member

SaxOFFoN: 16.08.2025 17:07Як я написав вище, сенс в тому, що будь-який власник старих райзенів може просто придбати новіший актуальний процесор, замінити його за 5 хв і користуватися.
Новіший - може, на рахунок актуальності я би посперечався.
АМД намагається сидіти на двох стільцях - наче під АМ4 щось і виходить, але так, щоб не шкодити продажам АМ5.

Скільки би не критикували інтел, рефреші давали хоч мізерний, але приріст. А в АМД - зниження характеристик, причому не косметичне, а на солідні 400-500МГц.
По цікавій ціні з алі - ще якось, а в загальному випадку краще апгрейднути платформу - там і пам'ять, і інтерфейси, і реальні можливості цікавих апгрейдів.
alexeygalas
Member

SaxOFFoN: 16.08.2025 17:07актуальний процесор
:facepalm:
Актуальний процесор на ddr4 :banghead:
Ну тоді Core 2 Duo e8400 теж актуальний

Із власного досвіду - чим довше сидітимеш на "актуальній" платформі - тим менший прайс потім за неї вторгуєш (а саме подаруєш і ще доплатиш, тільки би спихнути)

Місяць тому насилу продав системник х570 на 5900х. Так вже всі облизують ам4, так його люблять. А як купляти - даром ніхто не хоче :laugh:
evenmore
Member

SaxOFFoN: 16.08.2025 17:07 waryag
Як я написав вище, сенс в тому, що будь-який власник старих райзенів може просто придбати новіший актуальний процесор, замінити його за 5 хв і користуватися.

Це тут бульбашка ентузіастів і людей які слідкують за технікою, її порівняннями, яким не лінь буде перезібрати систему з новою материнською платою, новою памяттю, все старе намагатись продати по хорошій ціні й фінальні значно вищі витрати їм вважатимуться доречними заради умовних +5-10% фпс і морального задоволення від повністю нової платформи.

Більшості це все нецікаво і витрачати гроші\час\зусилля на такі речі бажання немає. Тому такі можливості апгрейду - чудові.
И зачем "не энтузиастам" 5500x3d?
Им хватит 5700x для всего и сразу
stoned
Member

alexeygalas: 16.08.2025 17:19Так вже всі облизують ам4, так його люблять. А як купляти - даром ніхто не хоче :laugh:
Ні ну я досі з бідаями сиджу в почекунах 5950X по ціні пачки рису від якого Ляо з алі. :laugh:
Последний раз редактировалось stoned 16.08.2025 17:35, всего редактировалось 1 раз.
ДядяСаша
Member

Тю, вже блогери юзають з місяць цей проц.
На ютубі повно відео.
5600 vs 5500x3d в фулхд кеш дає чималий приріст фпс!
А от в 1440 нажаль різниці майже немає!
Тому таке, кожен хай вирішує сам чи потрібен такий апгрейд.
alexeygalas
Member

stoned
Я так скажу - я дуже сильно пересидів. Вже до того, що продати йогохоч за який нормальний прайс вже не реально було. А приходять в основному такі:

- Ну так, конфіг класний. Крута комбінація.
- то купи
- та ну ні, тут ddr4. Я лучше піду 7500f куплю :shuffle: а потім як розбагатію і одразу на 9950x3d.

І так все життя і сидять на тому 7500f і строчать на оверах пости, як класно 2 покоління на сокет мати
Последний раз редактировалось alexeygalas 16.08.2025 17:41, всего редактировалось 1 раз.
Ответить