Огляд та тестування «золотого» блока живлення ASUS TUF Gaming 1000W Gold з підтримкою відеокарт PCIe 5.0 і потужністю 1000 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

erkins007: 13.08.2025 09:35
avuremybe: 13.08.2025 07:46Я на днях побачив прайс на їх топові БП... За нього можна зібрати жирний комп на свіжій платформі і всунути туди топовий сісонік.
Стрикс на киловат стоит 9500 грн.
Платина, японские кондеры, ган мосфеты и т.д.
Если вы про Тор, то новые поколения это не чистый маркетинг - тройная цена за дисплейчик и подсветку.
Дисплейчик це топ, але ж не за 38к :lol:
FirstTDM
Member

avuremybe: 13.08.2025 09:54Дисплейчик це топ, але ж не за 38к
Да ладно - это же Asus ROG Thor 1600W Titanium III и его для работы с RTX 5090 покупают - так что всё нормально :)

Остальные БП вполне себе разумно по ценам:

ASUS ROG STRIX 1000W Platinum - 9,5К
ASUS ROG STRIX 850W Platinum - 8K
ASUS ROG-STRIX-750G-AURA-GAMING - 7K
Kotya
Member

GeForce: 12.08.2025 20:23 В статье как обычно на сайте не раскрыты одни из основных характеристик - шум. Есть ли писки, шумы. И есть ли у блока полупассив, что сейчас обязательный по сути параметр из за которого блок и выбирают. Например у человека проц хавает 100W в нагрузке и видяха 300W максимум. Вот человек и считает, что вентиль будет включаться на при нагрузке более 400W. Значит блока на 800W с полупассивом вполне хватит чтобы вентиль никогда не включался. В статье вообще ничего по этому поводу...
Ну не нічого.
От жеш
За максимальної потужності вентилятор блоку залишався досить тихим
і ніяк не виділявся на тлі інших вентиляторів тестового стенда.
WWQ
Member

FirstTDM
если и платить капусту за хороший бп, то брать уже надо цветок титановый..., и уж точно не асус...
Ektalion
Member

WWQ: 13.08.2025 12:35 если и платить капусту за хороший бп, то брать уже надо цветок титановый..., и уж точно не асус...
АТХ 3.0/3.1 немає титанових, попередні моделі є.
Afit
Member

erkins007: 12.08.2025 18:54 Доплатив всего 1500 грн можно взять ROG strix 1000w platinum, где будет платина, ATX 3.1 напряжение по видяхе и т.д.
https://www.overclockers.ua/power/asus- ... 0p-gaming/

Брать голду за 200$, когда за 230 можно взять 3.1 платину я не знаю кто будет.

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
WWQ: 12.08.2025 13:17Всё правильно, будет еще модель стрикс или тор, я уже запутался... там будет ценники х2
Стрикс уже есть и ценник там сильно далек от х2 - 8к за этот блок и 9500 за стрикс с платиной.
Да, по ссылке вообще жирный блок :up:
erkins007
Member

Afit: 13.08.2025 13:36Да, по ссылке вообще жирный блок
А цена +1500 от этого вот поделия
daesz
Member

Sanьka: 13.08.2025 07:45Дивлюсь сам огляд (що рідкість для девайсів Асус окрім МП чи відях) кондера Еліт.
А ви що очікувати в таку ціну від асуса та ще й на атх 3.х? :D
Ektalion
Member

Afit: 13.08.2025 13:36 Да, по ссылке вообще жирный блок :up:
Ресурс Tom’s Hardware чітко вказує, що OEM-платформою для ROG Strix 1000P є Great Wall GPX — один із відомих китайських OEM-виробників
Не Сісонік і не Супер Фловер. Таке... Я б не брав. Якість може коливатись від поставки до поставки.
daesz
Member

Ektalion: 13.08.2025 20:06Якість може коливатись від поставки до поставки.
У GW з якістю все в порядку.
Умовний Asus ROG Loki чи Corsair SF/SF-L - це GW і це найкращі сфх БЖ на ринку, в той час як сісонік SPX/SGX - це фуфло, яке навіть ОТ неможе витримати.
спойлер
лінк https://hwbusters.com/wp-content/upload ... scaled.png
Изображение
А от вам лінк на сфх від сісоніка
https://www.techpowerup.com/review/seas ... 50/12.html
Two samples died during the over-temperature evaluation
Lower overall performance than the Corsair SF750 Platinum
Висновок : не потрібно сліпо вірити бренду, а всетаки огляди читати.
Ektalion
Member

daesz: 13.08.2025 20:32 Висновок : не потрібно сліпо вірити бренду, а всетаки огляди читати.
Соніка у мене не було, а Фловером зараз користуюсь, під наліпкою EVGA.
daesz
Member

Ektalion: 13.08.2025 21:38
daesz: 13.08.2025 20:32 Висновок : не потрібно сліпо вірити бренду, а всетаки огляди читати.
Соніка у мене не було, а Фловером зараз користуюсь, під наліпкою EVGA.
Суть : у соніків, як і у всіх виробників є не дуже вдалі моделі (раніше згаданий SGX/SPX'и, всі ревізії A12/B12/G12 окрім 2025, ранні ревізії vertex'ів), в той час як great wall має ОЕМ'и відмінної якості, і тут не тільки про начинку, бо закупити партію японських кондерів може будь хто, а саме в надійності та ефективності цих платформ. До слова - ранні супер слауери (до серії лідекс) були відвертим хламом (в часності серії ліджн та еко).

Загалом, зараз на ринку є всього 11 (чисто технічно 8, бо sf gold/sf platinum були модифіковані до атх3.х, а попередні ревізії більше не продаються, теж саме із corsair tx-m) БЖ у яких ОЕМ great wall
спойлер
asus rog loki platinum
asus rog loki titanium
asus rog strix platinum
asus tuf gold
asus tuf bronze
corsair sf gold (2019)
corsair sf platinum (2019)
corsair sf platinum (2025)
corsair sf-l
corsair tx-m (2017)
corsair tx-m (2025)
і всі вони топової якості (за винятком тафів, які просто непогані блоки якщо не дивитись на ціну :D ).
erkins007
Member

Ektalion: 13.08.2025 20:06Не Сісонік і не Супер Фловер. Таке... Я б не брав. Якість може коливатись від поставки до поставки.
Вы обзоры хоть гляньте, там нет проблем ни с комплектующими, ни с схемотехникой, ни с напряжением, ни с нагревом.
Я так с февраля пользуюсь и ни малейших проблем нет - куллер начинает крутится при 600+ ват, а это уже то потребление когда 5090 его заглушает полностью, стабильное напряжение и ампертаж по всем пинам 12v2x6, 10 лет гарантии в общем за свои 9500 у него конкурентов крайне мало.
Единственный минус - нет ни РГБ ни дисплея, ничего такого, но для двухкамерных корпусов это неважно.
Ektalion
Member

erkins007: 14.08.2025 02:28 Вы обзоры хоть гляньте, там нет проблем ни с комплектующими, ни с схемотехникой, ни с напряжением, ни с нагревом.
Я так с февраля пользуюсь и ни малейших проблем нет - куллер начинает крутится при 600+ ват, а это уже то потребление когда 5090 его заглушает полностью, стабильное напряжение и ампертаж по всем пинам 12v2x6, 10 лет гарантии в общем за свои 9500 у него конкурентов крайне мало.
Единственный минус - нет ни РГБ ни дисплея, ничего такого, но для двухкамерных корпусов это неважно.
Я би зараз купляв LEADEX VII , якби була потреба в новому БЖ. Універсальні конектори, втикай кабелі куди забажаєш. Зручно в уже зібраному корпусі щось під*єднувати, в сліпу.
fantomrulezz
Member

Lorichic: 12.08.2025 19:57к кастомным как то доверия нет, хотя для 300w 5070ti может и сойдет
Кастомний кабель, замовлений тут на форумі, чудово працює вже кілька років, спочатку з 450 Вт 4090, потім з 600 Вт 5090.
daesz
Member

Ektalion: 14.08.2025 11:49
erkins007: 14.08.2025 02:28 Вы обзоры хоть гляньте, там нет проблем ни с комплектующими, ни с схемотехникой, ни с напряжением, ни с нагревом.
Я би зараз купляв LEADEX VII , якби була потреба в новому БЖ. Універсальні конектори, втикай кабелі куди забажаєш. Зручно в уже зібраному корпусі щось під*єднувати, в сліпу.
В sf/sf-l/asus loki також універсальні конектори
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
erkins007
Member

Ektalion: 14.08.2025 11:49Універсальні конектори, втикай кабелі куди забажаєш. Зручно в уже зібраному корпусі щось під*єднувати, в сліпу.
Это самый маркетинговый маркетинг, который я когда-либо слышал - коннекторы у всех модульных универсальные относительно. А абсолютно не могут быть потому что вы не ткнете 5v sata в 12 pcie, не говоря уже про мать.
Ektalion
Member

daesz: 14.08.2025 17:27 В sf/sf-l/asus loki також універсальні конектори
Це не зовсім то.
erkins007: 14.08.2025 19:01 Это самый маркетинговый маркетинг, который я когда-либо слышал - коннекторы у всех модульных универсальные относительно. А абсолютно не могут быть потому что вы не ткнете 5v sata в 12 pcie, не говоря уже про мать.
https://www.super-flower.com.tw/es/prod ... 0123170311
спойлер
Изображение
erkins007
Member

Ektalion: 14.08.2025 19:16
erkins007: 14.08.2025 19:01 Это самый маркетинговый маркетинг, который я когда-либо слышал - коннекторы у всех модульных универсальные относительно. А абсолютно не могут быть потому что вы не ткнете 5v sata в 12 pcie, не говоря уже про мать.
https://www.super-flower.com.tw/es/prod ... 0123170311
О как, тогда это ещё хуже - маркетологи победили инженеров - зачем разъема 5v 12 и наоборот? В итоге просто пустое дублирование там где не нужно, за которое платит потребитель.
Гораздо проще запомнить что вот в том углу 3 штуки это сата, а остача pcie
daesz
Member

Ektalion: 14.08.2025 19:16Це не зовсім то.
Тобто не зовсім то? Для МВ у флауера все ще окремі конектори, а для проца/ВК - такі ж універсальні, як і у корсара/асуса, винятком є тільки сата, але давайте будемо відвертими - кому потрібен сата в 2025? Та й ті кому він потрібен - підключать його при встановленні БЖ раз і забудуть.
Це при тому, що у локі атх3.1 і є на стороні БЖ 12пін вихід, який у флауера відсутній.
Ответить