Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

man1242
Нормальна в тебе температура,розумію щоб було хоча б 75,це вже око муляє,хоч ти і сам знаєш,що це все норма.
В мене на моїй карті було 70 цього літа!хоча в мене дуже просторий,добрепродуваємий,корпус і зазор між кулером і картою,десь в 3 пальці.Це все ще при тому,що карта в мене не просто 5070ти трио,а с індексом +(це ще плюс одна теплова трубка)від звичайної версіі..Як така жара була,а кандьора в мене нема...Здохнути Мона було.. :gigi:Я вважаю,що тобі нічого робити чи міняти не треба.Це моє сугубо лічне,а так як знаєш звісно ;)

Отправлено спустя 5 минут 37 секунд:
Диви як в мене
спойлер
. Изображение
SPEC1AL1ST
Member

man1242: 13.08.2025 14:33
Vader: 13.08.2025 14:24 man1242
А яки в тебе темпери?апгрейд на що саме?
Мені здається,ти шось собі придумав,не то що треба..
Звісно під ам5, у знайомого 7900хт 62 градуси коли в мене було 67 літом хоча і на 7900хтх, тому і з`явилась така думка. В нього звісно вода стоїть замість башти але різниця між 320тдп та 360 не думаю що така велика була та і у багатьох теж такі темпи бачив тому і міркую.
Да, проблема века конечно) Когда собаке нечего делать - она лижет яйца)))
Vlaad13
Member

Patruletz: 13.08.2025 13:54
Vlaad13: 12.08.2025 11:53ще не значить що вони роблять погані ігри.
NFS скотили до прям 🤮
як на мене останні нфс дуже вдалі
Що Хіт - що Унбаунд, говорю як людина яка грала в усі НФС, що вам там несподобалося я не знаю, всі НФС +- всі норм і можна грати :dontknow:
у всіх нфс ви тікаєте від поліції та відкриваєте нові авто, графіка - норм.
що ви там ще хотіли побачити я не знаю :dontknow:
Последний раз редактировалось Vlaad13 13.08.2025 15:04, всего редактировалось 1 раз.
artko
Member

man1242: 13.08.2025 14:18 З`явилось бажання на випередження процессу замінити СПО на процеесорі на СРО під майбутній апгрейд, головний фактор поспіху це можливість теріотично зменшити нагрів відеокарти шляхом позбавлення башти для виведення теплого повітря через гору. Може був в когось подібний досвід хотів почути думку, звісно бажано почути обгрунтовані відповіді та поради. За порадами пішов до чату GPT той накинув що у випадку башти потрібно зменшити відстань між баштою за заднім вентелятором на видув, усе переставив у той же день зробив попередньо фіксований вимір але різниці не було :weep: хоча по заміру рукою теплого повітря стало трохи меньше у зоні видуву.
в мене після заміні СПО на СРО у процесора - впав за температурою саме процесор, бо його перестала гріти відеоплата. (майже на 20 градусів різниця була). сама відеоплата - практично не змінила температуру.
Vlaad13
Member

artko: 13.08.2025 15:04
man1242: 13.08.2025 14:18 З`явилось бажання на випередження процессу замінити СПО на процеесорі на СРО під майбутній апгрейд, головний фактор поспіху це можливість теріотично зменшити нагрів відеокарти шляхом позбавлення башти для виведення теплого повітря через гору. Може був в когось подібний досвід хотів почути думку, звісно бажано почути обгрунтовані відповіді та поради. За порадами пішов до чату GPT той накинув що у випадку башти потрібно зменшити відстань між баштою за заднім вентелятором на видув, усе переставив у той же день зробив попередньо фіксований вимір але різниці не було :weep: хоча по заміру рукою теплого повітря стало трохи меньше у зоні видуву.
в мене після заміні СПО на СРО у процесора - впав за температурою саме процесор, бо його перестала гріти відеоплата. (майже на 20 градусів різниця була). сама відеоплата - практично не змінила температуру.
і які у вас температури були під час ігор і на якому кулері - і які стали на вашому проці?
мені просто цікаво бо в мене такий самий і теж думав про воду (навіть плата та сама :laugh: )
artko
Member

Vlaad13: 13.08.2025 15:06 і які у вас температури були під час ігор і на якому кулері - і які стали на вашому проці?
мені просто цікаво бо в мене такий самий і теж думав про воду (навіть плата та сама :laugh: )

то попередня машина була, 5900x. ~80..85 > 60...65. кулер був башта залман на 6 теплотрубок та два кулери.

зараз теж не більше 60 зазвичай, за виключенням 100% навантаження стрестестом на cpu.
Patruletz
Member

Vlaad13: 13.08.2025 15:03що ви там ще хотіли побачити я не знаю
хочу реінкарнацію NFS MW 2005 B-)
man1242
Member

Vader: 13.08.2025 14:50 man1242
Нормальна в тебе температура,розумію щоб було хоча б 75,це вже око муляє,хоч ти і сам знаєш,що це все норма.
В мене на моїй карті було 70 цього літа!хоча в мене дуже просторий,добрепродуваємий,корпус і зазор між кулером і картою,десь в 3 пальці.Це все ще при тому,що карта в мене не просто 5070ти трио,а с індексом +(це ще плюс одна теплова трубка)від звичайної версіі..Як така жара була,а кандьора в мене нема...Здохнути Мона було.. :gigi:Я вважаю,що тобі нічого робити чи міняти не треба.Це моє сугубо лічне,а так як знаєш звісно ;)

Диви як в мене
спойлер
. Изображение
Наразі воно виглядає так
спойлер
Изображение
намалювал потік повітря коли відчиняв бокому кришку під навантаженням. Гадаю помітно як тепле повітря застрягає через башту а відеокарта в свою чергу затягує його обратно робляче зону навколу себе більш теплою ніж повітря що зовні.
Ось як має муби з розрахунком СРО
спойлер
Изображение
застрягати немає чому і все органічно витікає через гору спереду врахував СРО радіатор. Хоча знову повстає головне питання на скільки воно буде ефективним :rotate:
Patruletz
Member

man1242: 13.08.2025 15:42Наразі воно виглядає так
передні 2 зверху на вдув для тесту, погратись у щось тяжке .. не тести точно
Vlaad13
Member

Patruletz: 13.08.2025 15:27
Vlaad13: 13.08.2025 15:03що ви там ще хотіли побачити я не знаю
хочу реінкарнацію NFS MW 2005 B-)
А я не хочу, я в неї пограв, пройшов, гра хороша, але знову я в неї грати не буду. Я пограю краще в щось трошки гірше але нове.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
man1242: 13.08.2025 15:42

Диви як в мене
спойлер
. Изображение
Наразі воно виглядає так
спойлер
Изображение
намалювал потік повітря коли відчиняв бокому кришку під навантаженням. Гадаю помітно як тепле повітря застрягає через башту а відеокарта в свою чергу затягує його обратно робляче зону навколу себе більш теплою ніж повітря що зовні.
спойлер
Изображение
застрягати немає чому і все органічно витікає через гору спереду врахував СРО радіатор. Хоча знову повстає головне питання на скільки воно буде ефективним :rotate:
В мене три вентилі ( два на видув один на видув) і все норм
А ви тут весь корпус вентилями обклали :laugh:
Vader
Member

man1242
Ого в вас там напхано :-/ Заберіть всі кулери зверху і спробуйте..Я би і знизу забрав..лишив би вдув і видів і все..
Був в мене прікол колись давно,в другому корпусі,думав чим більше кульків тим круче..а фіг то правда,воно навпаки душило все..Спробуйте раді цікавості,що я сказав.
man1242
Member

Patruletz: 13.08.2025 15:44
man1242: 13.08.2025 15:42Наразі воно виглядає так
передні 2 зверху на вдув для тесту, погратись у щось тяжке .. не тести точно
Пробував, відеокарті нічого не дає а процессору 1-2 градуси зменшив але це за умови якщо у грі коли відеокарта виділяє багато тепла. Ну важкі тести це фіксоване навантаження для виміру бо у іграх воно за 280-300ват не виходить то і температури не великі. Покинув ідеї з самого початку але руцями піднімав оберти вентеляторам на вдув спереду та знизу то температура графічного процессора падала на 1градус :D тобо-то є пітвердження що через великий тиск на великих обертах гпу смогче своє ж тепле повітря. з відвкритою кришкою результати ще гірші на 1градус :beer:
Vader
Member

О,поки писав,вже однодумці написали
Filabatya
Member

а верхній правий не лишній? він по суті забирає потік в вернього фронтального
oversteve
Member

man1242: 13.08.2025 15:42

Диви як в мене
спойлер
. Изображение
Наразі воно виглядає так
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
замість води візьміть краще нормальний корпус з бж на морді і зробіть адекватну вентиляцію, щоб і відяха нормально хавала повітря знизу, і кулер на проці тянув свіже повітря через зад і все це зверху спереду виходило
man1242
Member

Vader: 13.08.2025 15:50 man1242
Ого в вас там напхано :-/ Заберіть всі кулери зверху і спробуйте..Я би і знизу забрав..лишив би вдув і видів і все..
Був в мене прікол колись давно,в другому корпусі,думав чим більше кульків тим круче..а фіг то правда,воно навпаки душило все..Спробуйте раді цікавості,що я сказав.
ну якщо вимкнути нижні то отримав зараз на 2,5 градуси більше температуру на гп :D

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Filabatya: 13.08.2025 15:53 а верхній правий не лишній? він по суті забирає потік в вернього фронтального
зверху тільки один працює інші два відключені, башта всеодно усе тепле повітря на себе забирає
DastinKein
Junior

Всем привет, посоветуйте видеокарту. Я играю сейчас только в Battlefield V и моего GTX 1060 Gb мне хватало для моих потребностей, но тут вышла Battlefield 6 и я его поставил и мне он очень понравился, но моей видюхи мне не хватило, а ещё у меня монитор 21:9 с разрешением 2560x1080 и 75 Гц, хотя он и не QHD но всё равно больше нагрузка на видеокарту. Бюджет у меня ограниченный до 14000, я стал смотреть тесты и подумал взять Б/у Radeon 6700 XT и вроде под мои запросы она подходит но скорее всего из под майнинга и не известно как она поведёт дальше. Потом я увидел что 3060 12Gb можно взять новой с трёх летней гарантией и тут я увидел что 5060 можно взять за 14000 но у неё всего 8 Gb видео памяти, теперь думаю что взять, может вы подскажите что лучше в моём бюджете. У меня процессор Ryzen 7500F, 32 Gb 6000 Mz и БП на 750 Wt
daesz
Member

DastinKein
5060, якщо нову
спойлер
3080, якщо б/в
спойлер
Ще як варіант можна 6800/хт розглянути з бв (в цьому відео розмова швидше про слабкий проц, але приблизно порівняти 6800 з 3080 вийде)
спойлер
Мені особисто просто здається, що знайти 3080 в хорошому стані легше, ніж 6800, бо остання була дуже популярна у майнерів, зрештою, як і 3080.
Vlaad13
Member

DastinKein: 13.08.2025 16:16 Всем привет, посоветуйте видеокарту. Я играю сейчас только в Battlefield V и моего GTX 1060 Gb мне хватало для моих потребностей, но тут вышла Battlefield 6 и я его поставил и мне он очень понравился, но моей видюхи мне не хватило, а ещё у меня монитор 21:9 с разрешением 2560x1080 и 75 Гц, хотя он и не QHD но всё равно больше нагрузка на видеокарту. Бюджет у меня ограниченный до 14000, я стал смотреть тесты и подумал взять Б/у Radeon 6700 XT и вроде под мои запросы она подходит но скорее всего из под майнинга и не известно как она поведёт дальше. Потом я увидел что 3060 12Gb можно взять новой с трёх летней гарантией и тут я увидел что 5060 можно взять за 14000 но у неё всего 8 Gb видео памяти, теперь думаю что взять, может вы подскажите что лучше в моём бюджете. У меня процессор Ryzen 7500F, 32 Gb 6000 Mz и БП на 750 Wt
а ви там не плануєте з час монітор міняти на 24 дюйми 165 гер хочаб ну і звісно брати тільки 5060
бо для шутанів 75 герц - це біль і страждання
тим більш що такі монітори зараз не дуже дорого і коштують

Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
daesz: 13.08.2025 17:45 DastinKein
5060, якщо нову
спойлер
3080, якщо б/в
спойлер
Ще як варіант можна 6800/хт розглянути з бв (в цьому відео розмова швидше про слабкий проц, але приблизно порівняти 6800 з 3080 вийде)
спойлер
Мені особисто просто здається, що знайти 3080 в хорошому стані легше, ніж 6800, бо остання була дуже популярна у майнерів, зрештою, як і 3080.
взагалі з появою 5060 та 9060хт актуальність БВ ринку як по мені впала
тільки недалека людина візьме якесь старе незрозуміло що замість цих двох карт
які і жеруть електроенергії менше і технології краще
daesz
Member

Vlaad13: 13.08.2025 18:30актуальність БВ ринку як по мені впала
Я б не брав б/в суто через те, що вони майнили (ще й багато) + жеруть значно більше е/е. Але то я, кожен має свою особисту думку на рахунок цього :dontknow:
Ответить