Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Hotspur
Member

Yaroslav308: 07.08.2025 23:34
Hotspur: 07.08.2025 22:22сер Ісаак Ньютон з цим не згоден
Учитывая, что изучением электричества он не занимался, и в его время оно находилось в зачаточном состоянии, то его мнение, выдуманное вами, никого волновать не должно. :lol:
свою тупість можна показувати не на технічному форумі .

Ісаак Ньютон, відомий своїми законами механіки та всесвітнього тяжіння, також зробив внесок у вивчення електрики, хоч і не був основним його дослідником. Він вивчав електростатичне тяжіння та відштовхування, а також вивчав явище тертя, що призводить до електризації. Ньютон не розробив теорію електрики, яку можна порівняти з його теорією гравітації, але його роботи заклали фундамент для подальших досліджень у цій галузі.
Yaroslav308
Member

Hotspur: 07.08.2025 23:39Ісаак Ньютон, відомий своїми законами механіки та всесвітнього тяжіння, також зробив внесок у вивчення електрики, хоч і не був основним його дослідником. Він вивчав електростатичне тяжіння та відштовхування, а також вивчав явище тертя, що призводить до електризації. Ньютон не розробив теорію електрики, яку можна порівняти з його теорією гравітації, але його роботи заклали фундамент для подальших досліджень у цій галузі.
О да, он так плотно занимался электричеством, что в 900-страничной биографии есть всего пара десятков упоминаний. Причём большинство из них — об экспериментах других учёных, с которыми его связывала, по большей части, лишь должность президента Королевского общества. Все его выводы об "электричестве" ограничивались философствованием о существовании электрического эфира и/или электрического духа, которые слегка отличались и между которыми он периодически метался. С их помощью он пытался объяснить взаимодействие объектов на расстоянии. На этом всё, никакого количественного описания он не дал.
Как вообще можно приплетать Ньютона к электропроводности, а тем более к экранированию, если сам факт существования электропроводности был открыт после его смерти, в 1729 году? А количественное описание заняло ещё несколько десятилетий. Зачем вы вообще это сделали — чтобы казаться умнее? Лучше бы упомянули, как все, Георга Ома, а с Ньютоном вы сильно ошиблись.
Вот ссылка на биографию, можете просмотреть.
Hotspur: 07.08.2025 23:39свою тупість можна показувати не на технічному форумі .
Ага, значит, вам и нескольким другим постоянным обитателям подраздела "Звук" можно, а мне запрещаете? Сибилянты от USB-кабеля, пффф.
Radio Bay
Member

Yaroslav308: 08.08.2025 12:45Сибилянты от USB-кабеля, пффф.
Еще раз показал знание темы, сибилянты, в основном, это АЧХ. Мало баса на шнурке никого не удивляет, а сибилянты удивляют :)
Hotspur
Member

Radio Bay: 08.08.2025 15:23Мало баса на шнурке никого не удивляет, а сибилянты удивляют
ну тому що бас це фізика а сибілянти не фізика а магія ельфів. це ж очевидно для Yaroslav308

цифрові шнурки як і аналог мають проблеми, це давно відома історія. навіть оптика має. я стикався з проблемами на USB при довжині більше 2 метрів особисто

Відправлено через 29 хвилин 12 секунд:
Radio Bay: 08.08.2025 15:23Мало баса на шнурке никого не удивляет
питання по темі. я правильно розумію що усілок і пасивні колонки можна конектити крім просто кабелю через конектори банан ? чи їм тільки лопаточки треба ?
Radio Bay
Member

Hotspur: 08.08.2025 18:22питання по темі. я правильно розумію що усілок і пасивні колонки можна конектити крім просто кабелю через конектори банан ? чи їм тільки лопаточки треба ?
1. Чистий дріт затиснутий терміналом
2. Банан
3. Лопатка

Банан встромляється сзаду, як джек, умовно, лопатка затискається загвинчуванням. 2 або 3 вопрос смаку. Я за пайку. QED має банани та лопатки під обтиск своїми інструментами. Рішення гарне, такому я довіряю, але простіше спаяти

Відправлено через 1 годину 55 хвилин 34 секунди:
Hotspur: 08.08.2025 18:22лопаточки
Купи просто дріт. Затисни, почекай пів року, пересатисни трохи покулупав. Розвага
tablestikus
Member

Так як тут вже за джерела звука. Я ще два рази перепаяв оту стареньку ВЕГА-300 і продовжив боротьбу з похмурим радянським генієм і +- зміг щось відносно пристойне зробити на виході на підсилювач і кліпші. Я думаю що це вже стеля того що можна з цього взяти. Єдиний мінус - що накраще отримання вийшло тіки одразу після звукознімача і там дуже низький струм, тому викручувати гучність приходиться майже до максимуму на підсилювачі. І можна не спішно сидіти обирати собі сучасний програвач)

Led Zeppelin на убитій Мелодії 1988 року здивував
спойлер
https://youtube.com/shorts/ymTglp2aMRg? ... Ow-racD0dJ
Сучасний вініл Френк Сінатра видання 2015 року покраще
спойлер
https://youtube.com/shorts/E04cA4AfMsc? ... UJYpDVzRc9
Ну і на кінець ще тестонув на Slipknot виданні 2022 року
спойлер
https://youtube.com/shorts/54o1mYL4XDw? ... kijlYF_rr_
Radio Bay
Member

tablestikus: 09.08.2025 13:19І можна не спішно сидіти обирати собі сучасний програвач
Ох, здається, там на початку бюджету Audiotechnica та Rega керують. Десь $400-600
tablestikus: 09.08.2025 13:19Ну і на кінець ще тестонув на Slipknot виданні 2022 року
Ні, таке воно не потягне, інше під побухати норм. Бухати, вгадаю, на цій "везі" ліпше під Цезарію Евору :D
tablestikus
Member

Radio Bay
Ну загалом я звісно хотів би Audiotecnice AT-LP8x, але це не бюжетно зовсім, а з бюджетного думав про Lenco LBT-335BA та Audiotechnica AT-LP70XBT

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Radio Bay: 09.08.2025 14:08
tablestikus: 09.08.2025 13:19Ну і на кінець ще тестонув на Slipknot виданні 2022 року
Ні, таке воно не потягне, інше під побухати норм. Бухати, вгадаю, на цій "везі" ліпше під Цезарію Евору :D
Знаю, але платівку подарували - то час від часу вмикаю)

Один раз угарно бухали під Ісус христос рок-зірка на Мелодії)
Radio Bay
Member

tablestikus: 09.08.2025 14:19Один раз угарно бухали під Ісус христос рок-зірка на Мелодії
Як колишній панк під що я тільки не бухав :lol:

Відправлено через 36 хвилин 56 секунд:
Як виглядає, коли ти залишив слід в історії музики. Це я не про Джексона. Цей басовий риф назавжди на тестування сабів

Hotspur
Member

Radio Bay: 08.08.2025 21:09Банан встромляється сзаду, як джек, умовно, лопатка затискається загвинчуванням. 2 або 3 вопрос смаку. Я за пайку. QED має банани та лопатки під обтиск своїми інструментами. Рішення гарне, такому я довіряю, але простіше спаяти
дякую. усілок їде, Elac я на місці куплю як і провода :beer:
Radio Bay
Member

Hotspur: 09.08.2025 17:36дякую. усілок їде, Elac я на місці куплю як і провода
у лічку, хоча Mogami → Neotech → Oyaide (7)
Не виносі мозок, спитаєш. Взагалі не дивись на це зраз > save your time

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Я колись вже читав про дроти
tablestikus
Member

Я поставив банани від QED чисто з точки зору зручності підключення. Якось різниці не помітив з чистим дротом закрученим.
Yaroslav308
Member

Radio Bay: 08.08.2025 15:23Еще раз показал знание темы, сибилянты, в основном, это АЧХ. Мало баса на шнурке никого не удивляет, а сибилянты удивляют
Такое выражение не удивит разве что типичного аудиофила, а у человека с зачатками критического мышления возникнет закономерный вопрос: а каким именно волшебным образом биты цифровой музыки отличаются от битов любых других цифровых данных, передаваемых по USB? Почему одни биты передаются со 100% точностью, а при передаче таких же битов музыки «ослабляется бас»?
Единственный возможный вариант такого поведения — это ЦАПы без внешнего питания. Во всех остальных случаях нормально спроектированный ЦАП либо звучит правильно, либо выдаёт явные артефакты, среднего не дано.

Изображение
Давайте немного проясним, как вообще устроена цифровая музыка. Предположим, сигнал — синусоида в области баса, заквантованная с 4-битной глубиной. Если кабель "решает" ослабить бас, он должен уменьшить амплитуду каждого семпла, например, преобразовать 1010 в 1001 — изменение аж в трёх битах! Если он по ошибке “попадёт” в старший бит(или около него, для реальной 16+ бит глубины), вместо лёгкого сдвига баса мы получим жёсткий артефакт.

Теперь усложним задачу. Музыка — это не одна частота, а набор сигналов с разными частотами и фазами, наложенных друг на друга. Получается не аккуратная синусоида, а нечто, больше похожее на американские горки. Чтобы “понять”, есть ли в семпле басовая составляющая, кабель должен выполнить быстрое преобразование Фурье. Напомню: БПФ требует не одного семпла, а окна из N семплов, что немного больше тех нескольких битов, что "летят" по кабелю одновременно. Сложновато для куска меди, не находите?
Hotspur: 08.08.2025 18:22ну тому що бас це фізика а сибілянти не фізика а магія ельфів. це ж очевидно для Yaroslav308
Ну что, местный знаток физики — вернее, только самого слова — какой неоткрытый физический закон позволяет куску меди так обработать меандр? Хорошо подумай, ведь это тянет на Нобелевку.
Hotspur
Member

Yaroslav308: 11.08.2025 13:51 Почему одни биты передаются со 100% точностью, а при передаче таких же битов музыки «ослабляется бас»?
не передаються. фізика це про цифри а не маячню людини що прогуляла всю школу

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Чим товстіший і коротший кабель, тим менше його опір => менше падіння напруги на ньому => менше ймовірність, що USB-пристрій буде працювати нестабільно.

Маркування та відповідна максимальна довжина кабелю:
28 AWG = 0.81 м
26 AWG = 1.31 м
24 AWG = 2.08 м
22 AWG = 3.33 м
20 AWG = 5.00 м

У наведеному вище прикладі USB-подовжувач довжиною 5 метрів, але всередині нього дві пари проводів 28 AWG, отже, цей подовжувач не відповідає стандартам (має бути 20 AWG за такої довжини).

Висновки
Вибираючи якісний USB-кабель, дивіться, щоб:

Значення AWG відповідало довжині кабелю
Був напис HIGH-SPEED 2.0
Був присутній феритова бочка
Ostin
Member

Я колись обирав USB подовжувач, то пам'ятаю, що 20-22 AWG в продажу практично немає. Але в мене був тест кабеля - увімкнути зовнішній HDD через подовжувач без додаткового живлення. Деякі кабелі заводили, то їх вважав норм. Інші не заводили, маючи 24 AWG напис.
26-28 і вище по факту взагалі непридатні ні для чого, хіба що дійсно там довжина менше метру.
spitzer
Member

spitzer: 24.07.2025 11:05 В ПК стоит ещё "тот" SoundBlaster X-Fi SB0460, под вин10 вполне себе неплохо играет..
Таки охота уже шото свежее..
Остановился на Titaium HD vs. ZxR vs AE-5 vs. Essence STX... чисто для музыки, без игр.
По итогу в европе куплен AE-5 plus за вполне норм. ценник, только нет возможности вот прям отслушать и в августе врядли будет, но как только - так сразу и отпишусь.
Надеюсь у звуковухи не будет проблем с выводом чистого стерео на широкополосники с низов до верхов.
Hotspur
Member

Ostin: 11.08.2025 14:22Деякі кабелі заводили, то їх вважав норм. Інші не заводили, маючи 24 AWG напис.
26-28 і вище по факту взагалі непридатні ні для чого, хіба що дійсно там довжина менше метру.
вітаю ви зрозуміли частину проблем USB кабелів :beer: . ще є проблема екранування

Відправлено через 17 хвилин 17 секунд:
spitzer: 11.08.2025 14:58По итогу в европе куплен AE-5 plus за вполне норм. ценник
карта то норм питання що вона внутрішня і це погано
Yaroslav308
Member

Hotspur: 11.08.2025 13:56
Yaroslav308: 11.08.2025 13:51 Почему одни биты передаются со 100% точностью, а при передаче таких же битов музыки «ослабляется бас»?
не передаються. фізика це про цифри а не маячню людини що прогуляла всю школу

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Чим товстіший і коротший кабель, тим менше його опір => менше падіння напруги на ньому => менше ймовірність, що USB-пристрій буде працювати нестабільно.

Маркування та відповідна максимальна довжина кабелю:
28 AWG = 0.81 м
26 AWG = 1.31 м
24 AWG = 2.08 м
22 AWG = 3.33 м
20 AWG = 5.00 м

У наведеному вище прикладі USB-подовжувач довжиною 5 метрів, але всередині нього дві пари проводів 28 AWG, отже, цей подовжувач не відповідає стандартам (має бути 20 AWG за такої довжини).

Висновки
Вибираючи якісний USB-кабель, дивіться, щоб:

Значення AWG відповідало довжині кабелю
Був напис HIGH-SPEED 2.0
Був присутній феритова бочка
Ок, уточню ещё раз: вы считаете, что USB-кабель может подавить басы или добавить сибилянты, как писали в сообщениях ниже?
Hotspur: 07.08.2025 21:31
Radio Bay: 07.08.2025 21:08Згоден, просто не вистачає знань, ну опір и що, виміряли опір, які висновки? Будуть сибілянти чи ні?
в певних умовах будуть. тому нормальні USB кабелі сильно екрановані
Hotspur: 08.08.2025 18:22
Radio Bay: 08.08.2025 15:23Мало баса на шнурке никого не удивляет, а сибилянты удивляют
ну тому що бас це фізика а сибілянти не фізика а магія ельфів. це ж очевидно для Yaroslav308

цифрові шнурки як і аналог мають проблеми, це давно відома історія. навіть оптика має. я стикався з проблемами на USB при довжині більше 2 метрів особисто
tablestikus
Member

Yaroslav308: 11.08.2025 13:51
Radio Bay: 08.08.2025 15:23Еще раз показал знание темы, сибилянты, в основном, это АЧХ. Мало баса на шнурке никого не удивляет, а сибилянты удивляют
Такое выражение не удивит разве что типичного аудиофила, а у человека с зачатками критического мышления возникнет закономерный вопрос: а каким именно волшебным образом биты цифровой музыки отличаются от битов любых других цифровых данных, передаваемых по USB? Почему одни биты передаются со 100% точностью, а при передаче таких же битов музыки «ослабляется бас»?
Единственный возможный вариант такого поведения — это ЦАПы без внешнего питания. Во всех остальных случаях нормально спроектированный ЦАП либо звучит правильно, либо выдаёт явные артефакты, среднего не дано.
А коли в протокол USB додали коррекцію помилок?
Scoffer
Member

tablestikus
Корекції немає, зато контрольні суми є. Биті пакети повинні пересилатись повторно. Тому пошкоджень бітів на USB не дочекаєтесь, а от розсинхрон в часі - легко. Це доволі специфічні на слух помилки, це затикання/зависання, а ніяк не зміна тону інструменту чи щось подібне.
Тим часом в SPDIF проблеми розсинхрона не водиться, і більш того, деякі джерела можуть бути зворотньо затактовані для мінімізації джиттеру, також SPDIF має, на жаль лише опційно, корекцію помилок. Але, відверто кажучи, на тій слоупочній частоті що працює SPDIF, оптика має помилки приблизно раз на кожне народження трампа на планеті, так що можна не паритись :laugh:
Ответить