Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

LESHIY_ODESSA: 09.08.2025 10:47А вот вам встроенные антены в Микротик.
гарна антена,
треба було людині порекомендувати 100мбітний мікрот RB751U-2HnD, як зразок "сучасного" роутера з направленою антеною та wifi N 300мбіт
LESHIY_ODESSA: 09.08.2025 10:47 Возможно я погорячился что они лучше
LESHIY_ODESSA: 09.08.2025 10:47 Встроенные антенны как минимум ничем не хуже
:lol:
чітко та зрозуміло :up:
не кращі, не гірші,
не риба, не м'ясо
Ekz0rcyst
Member

Smok
До чого ви це все пишете? Я от теж погоджуюсь з тезою, що як мінімум вбудовані антени не гірші за зовнішні. В корпоративних точках вбудовані антени і працює все чудово. Звісно порівнювати корпоративні рішення з консьюмер не коректно але тим не менш.
Smok
Member

доречі цікаво як в топовому tp-link be900 розташовані антени, бо на малюнку тільки деякі трохи повернуті до торця девайсу
спойлер
Screenshot_1.jpg
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
Ekz0rcyst: 09.08.2025 13:12 Smok
До чого ви це все пишете? Я от теж погоджуюсь з тезою, що як мінімум вбудовані антени не гірші за зовнішні. В корпоративних точках вбудовані антени і працює все чудово. Звісно порівнювати корпоративні рішення з консьюмер не коректно але тим не менш.
ну людин запитала пораду, я написав щоб шукала з зовнішними антенами, а LESHIY_ODESSA каже що я пишу бред, але по факту скинув тіки старий мікрот з направленими антенами
а реальної поради немає

давайте так, не гірші = кращі, щоб вбудовані антени були кращі за зовнішні то це треба дивитись на топові роутери де дофіга антен
це або аналогічні омні антени (що дешевше), але тут може заважати корпус, або куча направлених антен, як в tp-link

upd: ну і звісно ще феми грають немалу роль
Ekz0rcyst
Member

Smok
Я вас зрозумів.
Smok
Member

ось приклад вбудованих омні антен, які знаходяться під різними кутами, це дійсно краще рішення, аніж просто зовнішні антенки
це мій netgear rax200
спойлер
Screenshot_2.jpg
50_IMG_1271.jpg
Відправлено через 4 хвилини 23 секунди:
а ось приклад ще одного мого роутера, як гадаєте, де буде кращий wifi? особливо для людини, якій треба "просто поставити щоб працювало"
спойлер
Screenshot_3.jpg
Nedis
Member

Добрый день. Нужен будет роутер + хочу поставить гигабитник. Пока что интернет для пк будет точно через шнур(потом, возможно, докуплю wifi в материнку). Использование: пк, мобилка. Бюджет где-то до +\-1,5к.

Смотрел: Xiaomi Router AC1200, Xiaomi Router AX1500, TP-Link ARCHER A64, TP-Link ARCHER AX12, TP-Link ARCHER C6. Как раз в локальном магазине большая часть из них стоит 1-1,3+к. (по отзывам у некоторых владельцев Xiaomi Router AX1500 при настройке были танцы с бубном).

Понимаю, что аппараты ДАЛЕКИ от идеала, но уверен, что получу прирост после 100 мегабит интернета с роутером TP-LINK TL-WR841N. Хотелось бы услышать от вас какие-то советы, рекомендации. Может, что-то из этого перечня вообще не стоит рассматривать.
Bruno Banani
Member

Nedis
Про тп линк забудьте, это хлам

Ax1500 xiaomi очень слабый, там 128 памяти и одноядерный проц.

Берите xiaomi ax3000t на olx за 1300-1400 грн, лучше до 2000 грн ничего нет.

Если нужно в магазине - пожалуйста:

https://sota.store/ru/xiaomi-router-ax3 ... 68119.html

Но по цене магазина уже можно взять на olx xiaomi be5000, а он с 512 мб памяти и ещё лучше по покрытию, чем ax3000t.
Gold_Star
Member

Ekz0rcyst: 09.08.2025 13:12В корпоративних точках вбудовані антени і працює все чудово.
Забудьте про таке поняття як "вбудовані антени". Всередині корпусу стоять абсолютно ті самі куски текстоліту з надрукованими антенами що й на "рогах". Про це буквально на попередній сторінці писали я та Scoffer.
LESHIY_ODESSA: 09.08.2025 10:47Встроенные антенны как минимум ничем не хуже.
:lol:
Я розумію що ви шанувальник продукції Мікротік, але це відвертий маразм. Уявляєте що відбулося би з процесором, якби на паралельній доріжці "світила" антена з підсиленням в 6 dBi в тандемі з FEM на 23 dbm? І ні, захисний "екран" навіть на усій основній схемі абсолютно ніяк би не допоміг.
Nedis
Member

Bruno Banani: 09.08.2025 15:36 Nedis
Неужели новые так плохи?
Ekz0rcyst
Member

Nedis
Враховуючи вартість за яку пропонують і що пропонують, то є купа цікавіших варіантів, - ті ж Cudy.
Про підтримку TP-Link краще взагалі нічого не казати, це як про померлих, - "або добре або нічого", я промовчу.
vdemeshko
Member

https://rozetka.com.ua/ua/cudy-wr3000h/p519273614/
чуть выше бюджета указаного но не сильно существенного.. кстати 1-2 месяца назад он был 2500 грн, а сейчас 1700+ причем без акции и скидки... там есть чуть проще версия WR3000 но 100+ грн разницы не так существенно что бы ее рассматривать... как альтернатива - уже предложенный выше AX3000T
Bruno Banani
Member

vdemeshko
Это с Европы, там ещё доставка 169 грн, но все равно хорошая цена
SashkoS
Member

LESHIY_ODESSA: 09.08.2025 10:47
есть специальная настройка (Antenna Gain) которая добавлет к сигналу,
Це налаштування нічого не додає, а навпаки знижує вихідну потужність, щоб вихідна потужність + посилення антени не перевищували нормативні обмеження для країни по випромінюванню.
Ekz0rcyst
Member

vdemeshko
Я якраз його за 2500грн. і придбав )) але навіть за такий прайс я вважаю, що це чудове рішення.
Bruno Banani
Member

А linksys mx8000 это норм тема?
На woot был 2-pack (я так понимаю это два mx4000) за 39$.
Странная о нем информация, есть версия v1 mx4000 с 512 мб памяти и v2 с 1 Гб.
Чем тогда версия v1 отличается от модели mx4200?
Питання риторичне.
Nedis
Member

Ekz0rcyst: 09.08.2025 19:25 Nedis
Враховуючи вартість за яку пропонують і що пропонують, то є купа цікавіших варіантів, - ті ж Cudy.
Про підтримку TP-Link краще взагалі нічого не казати, це як про померлих, - "або добре або нічого", я промовчу.
Подскажите, модель Cudy WR1500 можно рассматривать?

Отправлено спустя 44 секунды:
vdemeshko: 10.08.2025 01:52
https://rozetka.com.ua/ua/cudy-wr3000h/p519273614/
чуть выше бюджета указаного но не сильно существенного.. кстати 1-2 месяца назад он был 2500 грн, а сейчас 1700+ причем без акции и скидки... там есть чуть проще версия WR3000 но 100+ грн разницы не так существенно что бы ее рассматривать... как альтернатива - уже предложенный выше AX3000T
Впервые слышу об этом роутере, но как понимаю фирма неплохая. А что скажите на счёт младшей модели?
Bruno Banani
Member

Nedis
Не берите ничего ниже индекса 3000.
vdemeshko
Member

Nedis
WR3000 намного более интересная платформа аппаратная с возможностью легкого перехода на чистую open source версию OpenWRT. разница в цене 300+ грн не стоит разницы в возможностях платформы и ее длительной поддержкой опен сурс прошивкой.

PS
Cudy это часть компании с инженерами и фабрикой, отколовшиеся от TP Link
Valdey377
Member

Nedis: 09.08.2025 16:40
Bruno Banani: 09.08.2025 15:36 Nedis
Неужели новые так плохи?
Политика производителя не изменилась ни в старых ни в новых сериях, ну если вы только не обратите внимание на корпоративный сегмент, но это вам ни к чему, неоправдано дорого для дома
Хамик
Junior

Добрий день, вийшов з ладу мій роутер, підкажіть на який роутер(ри) звернути увагу, бюджет 3 тис грн+/-. Потрібно покрити 80 кв.м.площі, в наявності 3- телефона та 3- телевізора підключені по Wi-Fi; ноут, Пк, IP-відеореєстратор через LAN порти, інтернет оптоволокно 1 Гб. Потрібна робоча конячка ,простий в користуванні, USB,VPN не обовязково. Дякую за відповіді.
Последний раз редактировалось Хамик 11.08.2025 14:16, всего редактировалось 1 раз.
Ответить