Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

На ібей нещодавно таку бачив, щось полетіла за 80 доляров, тільки там ще квадрік був в комплекті, кіт памя'ті OCZ та рідна коробка. Знову прогріли тупого джона на шекелів, треба було на олх продавать :eek:

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
tribute: 05.08.2025 14:19 a-open були чорними задовго до того як це стало мейстрімом...
Мабуть це їх єдина перевага, бо все інше так собі, особливо розгін та можливості біос і цьому напрямку слабенькі
Kolian
Member

В AOpen була цікава плата AX6BC Pro II Millennium Edition, з підписом розробників:
спойлер
Изображение
Я таку ніколи не знаходив, в мене є трохи простіша, але теж з підписом:
спойлер
Изображение
Ще одна цікава, з ламповим підсилювачем звуку:
спойлер
Изображение
radical
Member

Я не любив цю контору тільки за те, що вони повикидали слоти ISA з своїх плат за першої ж нагоди.
спойлер
Ги, тільки розгледів, на "ламповій" платі AGP слот стоїть універсальний, від вуди ця плата моментально зробить "ква"...
зате в мене є таке чудо від них
https://theretroweb.com/motherboards/s/ ... 945gtm-vhl
spoglyadach
Member

Оця з лампами це реально єдина плата в цього вендора про яку я б сказав що ось прям дуже цікаво пощупать, ну і знаю про неї давно але ніколи не бачив що б у нас її продавали. Хоча тут є певні нюанси, хто мав справу з ламповим аудіо не дадуть збрехати, що для живлення лампових каскадів потрібні доволі високі вольтажі. Як реалізація такого звукового навісу впливає на все інше можна тільки здогадуватись ну і в базі там залишився аудіо-кодек хоч і топовий але часів 478 сокету. Тому, я впевнений що якщо зробити заміри в RMAA то якийсь ЦАП з аліка до 50$ його просто поховає (теплим ламповим звуком розводили вже у 2004 році, госпадє поможи)
Але так згоден, всі ці плати візуально виглядають чудово B-)
radical: 06.08.2025 18:59 Ги, тільки розгледів, на "ламповій" платі AGP слот стоїть універсальний, від вуди ця плата моментально зробить "ква"...
Універсальний AGP на 478 це ще треба пошукати, а якщо ти починаючий рертоjob то ще й неприємний сюрприз може вийти
radical
Member

spoglyadach: 06.08.2025 19:54 Універсальний AGP на 478 це ще треба пошукати
що його шукати, у мене ціла купка плат є S478 на VIA та SIS, але ж там справді універсальний слот, а не як тут на i845, який 3.3В аж ніяк не може.
spoglyadach
Member

Забув дописати що на пізньому 478 мається наувазі

P.S: а на скільки в середньому женеться пізня одностороння PC-133 по 256мб та що йшла на нових BGA чіпах пам'яті?
ApostolCV
Member

До речі , є якийсь рейтинг кодеків , що розпаювали на платах... Краще /гірше/шляк....
???
spoglyadach
Member

Даташит треба відкривати на кодек, там зазвичай є основні параметри, а на скільки криво воно реализовано на конкретній платі це вже ніяка статистика не покаже. Наприклад в мене на моєму компі з SL-75KAV коли я рухав курсор йшли перешкоди в звук :laugh:
В ідеалі побачити б якісні заміри в RMAA на одному обладнанні для купи кодеків, але сумнівааюсь що таке існує
radical
Member

spoglyadach: 06.08.2025 20:31 Забув дописати що на пізньому 478 мається наувазі

P.S: а на скільки в середньому женеться пізня одностороння PC-133 по 256мб та що йшла на нових BGA чіпах пам'яті?
Залежить від чіпів, якщо квімонда, то 200+ може бути.
vvolodymyr
Junior

Вітаю, не знаю чи правильний розділ:

Хочу виставити на оцінку-продаж

Ретро CPU Intel Pentium Socket 4 A80501-60 SX948
Також материнка, память та БЖ.

Не включалися, не перевірялися.
Були в холодному складі, помірна волога років 5-10.

(Мережеві фільтри (5 розеток) з того складу - працюють.)

https://drive.google.com/file/d/1KybaC3 ... drive_link, https://drive.google.com/file/d/1Nclf_E ... drive_link, https://drive.google.com/file/d/1QBbF1O ... drive_link, https://drive.google.com/file/d/18p7CLv ... drive_link, https://drive.google.com/file/d/1uaTo7m ... drive_link

Якщо є якийсь кращий спосіб поставити фото - прошу сказати.

Дякую.
acidburn
Member

vvolodymyr: 08.08.2025 20:29
Хочу виставити на оцінку-продаж

Ретро CPU Intel Pentium Socket 4 A80501-60 SX948
Також материнка, память та БЖ.

Проц напевно найбільш попсовий під сокет 4, навіть на ібей їх повно, і реально в проданих не більше 30-50$. У нас ціна думаю буде <1000 грн. Материнка може бути цікавішою та дорожчою, але модель незрозуміла - лінки побилися.

Олуховий крінж, точніше. У кожного неадеквата повно аналогічних лотів, там перший продає шлейф від старезного принтера за 8500, на алі воно 14$. Інший москальську монету за 400 грн толкає, ну звична картина.
Kolian
Member

Як вам такий бумбокс? :) Важить більш ніж 600 грамів
спойлер
IMG_20250809_000107602_HDR_AE~2.jpg
спойлер
IMG_20250809_000121177_HDR_AE~2.jpg
saren
Member

Kolian
Зачетно, ток непонятно - зойчемЪ?
Kolian
Member

Як такий батл проти бумбоксу? Хто на що ставить, та на якій платформі? 462, 478, 370?
спойлер
IMG_20250809_003905685_HDR_AE~2.jpg
спойлер
IMG_20250809_003857043_HDR_AE~2.jpg
[/spolier]
spoglyadach
Member

Бумбокс при всьій крінжовості дизайну та незручності обслуговування, якщо не стояв у якогось додіка який ніколи не продував пил, то це мабуть одна з самих живучих відях. Бо там охолодження наче навіть в пасиві може тягнути цей гпу. Просто я не перевіряв бо ніколи її в руках не тримав, але бачив відео з розбіркою такої років мабуть 7 тому десь попадалось.

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Солтек на 478 за 1999 це сильно, може хотів 199.99 поставити та щось пішло не так :laugh:
offece-trader
Member

Достаточно ли вот такого для подтверждения работоспособности, или еще какой тест добавить ?
Если чем заменить GPU_Z, что бы нормально показывал инфу про память ?
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
radical
Member

Kolian: 09.08.2025 00:44 Як такий батл проти бумбоксу? Хто на що ставить, та на якій платформі? 462, 478, 370?
Core2
Бумик
Member

offece-trader: 09.08.2025 01:55 Достаточно ли вот такого для подтверждения работоспособности
Це нормальне явище для старих ЖеФорсів,що показує частоти по нулях..А з Радеонами такого нема.
Відкрийте вкладку*Sensors*, там показує частоти чипу та памяті.
Сам днями тестував старі ЖеФорси,починаючи з Ріва ТНТ та закінчуючи ФХ 5600 (10 штук всього),повально всі також з нульовими частотами показує.
Не памятаю,може стара версія GPU-Z покаже ,але х.з.
Але я робив отакий скрін,щоб було зрозуміло,що карта хоча б у режимі 2 Д норм робить.
спойлер
400.jpg
Ответить