27" 4К було б те що треба, але чи потягне відеокарта? можна ще подивитись на дворежимні мони (4К/1080p)Malkav: ↑ 04.08.2025 18:35Уточнив, робота переважно з текстом (програмування)
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
walkman3000
Member
-
leif
Member
взяв таки парочку еплівських тряпок: з того чим мені довелось користуватись для протирання моніторів це однозначно топ (зокрема для глянцевих моніторів), але блін)) ще б пак за такі грошіStTechnik: ↑ 02.08.2025 23:27Ну и Эппловскую тряпку еще хвалят несмотря на хейт к эплу
скоріше за все, можна знайти якусь кращу альтернативу по співвідношенню ціна-якість, але у мене не було ні часу ні бажання цим займатись, тому якщо у вас така ж ситуація і особливо глянцеві дисплеї -- можу сміливо рекомендувати
-
StTechnik
Member
Ну вот после твоей оценки я пожалуй тоже возьму. Потому что протирать глянцевый ОЛЕД - это блин мазохизм какой то. Вроде трешь нормально, но глаз потом все равно развод находит. А если еще и не по сухому, а немного смочил тряпку вначале - то отдельный котел в аду. Если не секрет - где брал?leif: ↑ 05.08.2025 10:38взяв таки парочку еплівських тряпок:
Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
leif
Вот по быстрому в Комфи нашел вот такое, но насколько они "альтернатива" - даже не знаю.
https://comfy.ua/ua/tkanevaja-salfetka- ... 61026.html
-
leif
Member
точно так, покриття вельми специфічнеStTechnik: ↑ 05.08.2025 12:26Потому что протирать глянцевый ОЛЕД - это блин мазохизм какой то. Вроде трешь нормально, но глаз потом все равно развод находит.
100%StTechnik: ↑ 05.08.2025 12:26А если еще и не по сухому, а немного смочил тряпку вначале - то отдельный котел в аду
https://www.olx.ua/uk/755343048/StTechnik: ↑ 05.08.2025 12:26 Если не секрет - где брал?
у цього продавця
Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
при чому на еплівському же imac m3 глянець набагато менш напряжний ніж на pg32ucdm для протирання, тобто ісусья тряпка йому не так щоб сильно була потрібна, можна і обійтись простішими опціями, а от для асуса -- мастхев, імхо. сильно краще у порівнянні з усім, що я пробував до цього включно з OG рейбенівською тряпкою для окулярівStTechnik: ↑ 05.08.2025 12:30Потому что протирать глянцевый ОЛЕД
-
Avenger80
Member
StTechnik
Мне кажется, что это всё развод... Можно и дома бесплатно (или условно бесплатно, т.к. может подойти и типа ткань для протирки очков или типа тряпочка для протирки пыли Фрекен Бок, вискозные или какие-то ещё ) подобрать опытным путём. И протирать - сначала слегка влажной, убрать всякие капли засохшие, пятна. А потом слегка отполировать круговыми движениями тряпочкой сухой, вот её надо и подбирать опытным путём. И всегда монитор как новый с магазина. Т.е. самое главное - это полировка сухой тряпочкой и разводов не будет.
Мне кажется, что это всё развод... Можно и дома бесплатно (или условно бесплатно, т.к. может подойти и типа ткань для протирки очков или типа тряпочка для протирки пыли Фрекен Бок, вискозные или какие-то ещё ) подобрать опытным путём. И протирать - сначала слегка влажной, убрать всякие капли засохшие, пятна. А потом слегка отполировать круговыми движениями тряпочкой сухой, вот её надо и подбирать опытным путём. И всегда монитор как новый с магазина. Т.е. самое главное - это полировка сухой тряпочкой и разводов не будет.
-
leif
Member
Avenger80
з pg32ucdm я вперше стикнувся з покриттям, з яким я не впорався з таким підходом, як ви описуєте, доступними вдома різноманітними тряпками, які цілком влаштовували мене для інших моніторів. довелось йти на крайні заходи
з pg32ucdm я вперше стикнувся з покриттям, з яким я не впорався з таким підходом, як ви описуєте, доступними вдома різноманітними тряпками, які цілком влаштовували мене для інших моніторів. довелось йти на крайні заходи
-
Avenger80
Member
Возможно... Интересно, что ж там за покрытие такое? У меня мой стандартный метод на всех телевизорах и мониторах проходил идеально.leif: ↑ 05.08.2025 12:41з pg32ucdm я вперше стикнувся з покриттям, з яким я не впорався з таким підходом
Да, это точно крайние меры - тряпочка за 1000грн...leif: ↑ 05.08.2025 12:41довелось йти на крайні заходи
-
StTechnik
Member
Avenger80
Понятно что оно где то оверпрайс, но вот конкретно глянцевые QD OLED чем то таким интересным покрыты, что если ты его вначале чуть влажной протер - то все что потом я подбирал - ну как то мягкое оно слишком для него - не цепляет ткань. Разводы и хоть умри. Лечится с трудом путем "дышания" на отдельные участки и мгновенное протирание круговыми движениями. Короче физкультура та еще. По факту я может вот тот китай из комфи проверю. Упаковка как бы намекает на "аналог"
Понятно что оно где то оверпрайс, но вот конкретно глянцевые QD OLED чем то таким интересным покрыты, что если ты его вначале чуть влажной протер - то все что потом я подбирал - ну как то мягкое оно слишком для него - не цепляет ткань. Разводы и хоть умри. Лечится с трудом путем "дышания" на отдельные участки и мгновенное протирание круговыми движениями. Короче физкультура та еще. По факту я может вот тот китай из комфи проверю. Упаковка как бы намекает на "аналог"
-
leif
Member
у мене теж працював все життя безвідмовно аж до покупки цього асуса. і це я вже більше року з ним промучився і врешті-решт він мене довів аж до цьогоAvenger80: ↑ 05.08.2025 12:44Интересно, что ж там за покрытие такое. У меня мой стандартный метод на всех телевизорах и мониторах проходил идеально.
вона справді не схожа ні на які інші "мікрофібри", які мені довелось в житті купувати або отримувати в комплекті з окулярами та іншими речами. принаймні тепер я знаю, як шукати дешевші аналоги, є еталон для порівняння. як я написав вище, я майже переконаний, що дешевші аналоги є, от тільки скільки всього треба спробувати щоб їх знайти?Avenger80: ↑ 05.08.2025 12:44тряпочка за 1000грн
-
walkman3000
Member
leif
використовую цейсівську мікрофібру, вона вдвічі дешевша за епл, але в мене 'звичайні' глянцеві оледи, як воно буде на вашому асусі я не знаю.
використовую цейсівську мікрофібру, вона вдвічі дешевша за епл, але в мене 'звичайні' глянцеві оледи, як воно буде на вашому асусі я не знаю.
-
StTechnik
Member
leif
Я "психанул", и заказал в Комфи вот тот "аналог" для пробы. В понедельник поделюсь впечатлениями. В лоб сравнить с Эпловской тряпкой не получится, поэтому просто поделюсь качеством процесса. Если будет норм - то можно брать как альтернативу. )
Я "психанул", и заказал в Комфи вот тот "аналог" для пробы. В понедельник поделюсь впечатлениями. В лоб сравнить с Эпловской тряпкой не получится, поэтому просто поделюсь качеством процесса. Если будет норм - то можно брать как альтернативу. )
-
0kie
Member
Зумеры скоро откроют для себя обычную хлопчато-бумажную ткань.
Фибры-шмибры....
-
di2di
Member
за 39 грн. в Авроре "Серветка кухонна Bavo мікрофібра з петелькою 30х30 см" идеальна0kie: ↑ 06.08.2025 11:12 Зумеры скоро откроют для себя обычную хлопчато-бумажную ткань.Фибры-шмибры....
![]()
-
leif
Member
якщо буде можливіст скинути фотки зблизька до-після, буде взагалі ідеальноStTechnik: ↑ 06.08.2025 10:46Если будет норм - то можно брать как альтернативу.
Нужно всего лишь взять простой советский... (с)0kie: ↑ 06.08.2025 11:12Зумеры скоро откроют для себя обычную хлопчато-бумажную ткань. Фибры-шмибры....
-
Свегер
Member
Доповню тему порадами від Rtings "Як почистити екран монітора"
-
StTechnik
Member
Ну... Ты хотел - я сделал. Немного задротства пост.leif: ↑ 06.08.2025 11:43якщо буде можливіст скинути фотки зблизька до-після, буде взагалі ідеально
Тряпка. Я сомневаюсь очень что "это" аналог Эппловской.
Имеем вот такую структуру
- спойлер
Поехали экспериментировать.
Имеем вот такую начальную стадию
- спойлер
И получили вот это:
- спойлер
- спойлер
- спойлер
1. Врятли это аналог Эппловской. Мне все таки кажется что более приемлемый вариант где то в области "ухаживания за винилом" и ЛюксОптики. Вот где то там.
2. Этим вариантом можно пользоваться в теории, но без "свежего дыхания" она тоже слабо цепляет поверхность. Глянец - в принципе ожидаемо.
3. Никакой нафик воды не применять. От нее вообще ужас и кошмар. Только если точечно убрать пятнышко какое или сопли от случайного чиха. И сразу насухо вытирать.
Итоговая оценка - 6 из 10.
-
StTechnik
Member
Ну и общий вид.
- спойлер
-
antihope
Member
ви ж в курсі що на включеному моніторі розводи не видно? а як виглядає виключений трошки пофіг
-
Sh@G
Member
Ага-ага, особливо їх "не видно" на темних сценах при перегляді кіно або чогось подібного. Звісно, що будь який пил / плями / розводи майже не помітні при яскравому освітленні. Але саме на темних сценах вони всі стають дуже помітними, особливо за умови наявності додаткового освітлення.antihope: ↑ 08.08.2025 18:44 ви ж в курсі що на включеному моніторі розводи не видно? а як виглядає виключений трошки пофіг
Я для себе обрав дуже простий спосіб - беремо 2 якісних мікрофіброві серветки, одну змочуємо, ретельно віджимаємо, щоб вона була ледь волога, але здатна прибрати з поверхні монітора бруд і, особливо, плями. І саме нею прибираємо увесь бруд навіть з розводами, а вже після акуратно сухою серветкою прибираємо залишки вологи і розводи.
P.S.: Для себе зробив цікавий висновок, що всі ці процедури працюють трішки краще на прогрітому моніторі, який попрацював деякий час і потім був вимкнений.
P.S.S.: До цього був LG 34GN850-B, поверхня й досі ідеальна, зараз вже більше півроку стоїть Asus ROG Swift PG39WCDM і ніяких проблем з плямами / пилом немає. Хоча згоден - саме статичний пил монітори збирають на собі дуже чудово.
-
odessitmws
Member
на оледе нету разницы включен он или нет что касается черных участковantihope: ↑ 08.08.2025 18:44ви ж в курсі що на включеному моніторі розводи не видно? а як виглядає виключений трошки пофіг