Я говорю про ціну в магазинах, на хотлайні, рекомендовану ціну і її обгрунтування. Той факт що є категорія покупців (наскільки значна?) що купують процесори на аліку, чи б.в. на це не впливає.
Тому, повторюсь, коштувати 40 баксів як пентіум чи селерон він не буде. Бо конкурує він не з ним а з перечисленими процесорами.
Звичайний покупець побачить на ютубі чи сайті по запиту "бюджетний ігровий процесор 2025 чи 2026" огляд, де цей проц буде фігурувати, і та категорія покупців хто не збирається ні апгрейдити проц на платформі ні переходити з їм звичного інтела на амд (є ж продажі у інтела), і яким просто треба зібрати щось недороге але не відстійне, цілком можуть обрати його.
Такий проц +5060/5060 ti і бюджетна мат плата - чудовий комплект як для подарунка нового ПК школяру від батьків в більшості країн світу. В готові збірки маст хев. І недорого і всі ігри йдуть. Ну нічого страшного що не всі на ультрах і з високим фпс, десь понизимо трохи налаштування, десь фреймген чи длсс включимо.
Памятаю часи коли я був школярем, я б був супер щасливим якби мені тоді обновили ПК на такий, на якому мало того що йдуть всі ігри, так вони ще й йдуть без "глюків"
P.S. Тільки що подивився на готові збірки ПК.
І що я там бачу? В самому популярному варіанти з i5-14400f і i5-12400f і rtx 4060/ti/5060/ti.