Посоветуйте пожалуйста как разбить SSD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Автор
Member

Avant: 29.07.2025 11:45Крайній хром під 7 нормально все жує
Это какой?
Dremjke
Member

Радрад: 29.07.2025 11:33У старій ОС, всі логiни паролі
Якщо у вас багато різних логінів-паролей, то користуйтеся password-keeper'ами, котрих на ринку предостатньо.
Радрад: 29.07.2025 11:33 блокувальник реклами, який реально працює, що є безцінним для Ютуба. А зараз його вже не можна встановити.
Ublock Origin? Так є альтернативи. Наприклад, той же AdGuard. Я на хромі з Ublock'a перейшов на AdGuard і далі користуюся інтернетом без реклами. В Edge користуюся Ublock'oм.
Радрад: 29.07.2025 11:33Ну клоную я Win7 а завтра щось не зможе на нiй працювати та знадобиться бiльш нова ОС. Це значить що треба дiлити на 2 роздiли?
Не треба нічого клонувати. Ставте вашу улюблену сімку на новий SSD і користуйтеся далі. Якщо хочеться клонувати - ну клонуйте, ми вам тут точно не будемо забороняти.
Радрад: 29.07.2025 11:35И в моём Хроме есть реально работающий блокировщик рекламы. Но сейчас тот блокировщик уже не установишь. Мне завидуют знакомые что у меня он есть)
:lol:
Радрад
Member

DDt: 29.07.2025 11:37

Напоминаю что у конкретно этой модели был массовый брак (который самсунг не признала), и без обновления прошивки диски умирали. Сам сдал такой диск по гарантии и получил назад бабки.
Знаю. в 2021 и 2022 году брак.
У меня 2024 и 2025 год. Хочется надеяться что эти будут лучше. Интересно что 2025 года сделан неряшливее чем 2024
Последний раз редактировалось Радрад 29.07.2025 11:51, всего редактировалось 1 раз.
Avenger80
Member

artko
Ясно. Я таким не занимался. Я попробовал все современные браузеры - они мне средний палец показали, лазил по форумам, увидел, что 109 версию все упоминают - вот и поставил, но там отдельная история - тот ноутбук вообще калькулятор.
artko
Member

Радрад: 29.07.2025 11:46
artko: 29.07.2025 11:42

ага :) з купою приемних вразливостей.
.
а що там за проблеми?
наприклад, після 2023-го року (дата виходу 109-ї версії) багато нових дірок з можливостю ескалації привилеїв, віддаленого виконування коду тощо.
https://www.cvedetails.com/product/1503 ... or_id=1224
для вас це означає, що якщо попадете на сайт, який не полінується це зробити - є немаленька можливість спіймати якось трояна, наприклад. і вам для цього нічого не треба робити, хром зробить все сам :)
Avant
Member

Avenger80: 29.07.2025 11:46 Так это ж не ресурс выработался и контроллер сдох. Это ж разные вещи.
Якби згоден, розбір показав "ужаренний" корпус в районі контролеру. Стояв прям перед обдувом 120мм. При цьому результат то однаковий, помер
Avenger80: 29.07.2025 11:47 Это какой?
109, крайній який підтяне автоапдейтом під в7. Ставив на древній латітуд якийсь хроміум, теж проблем не помітив.
Тіпа, все працює роками вже, жодних проблем з сертифікатами і тд, як у сафарі, на легасі іос, наприклад
AntonyKandaurov
Member

Був тут некромант, який сидів на він7 та древньому "оптимізованому" залізі яке жерло пару десятків ватт, з його слів. Автор цієї теми теж походу з тієї ж печери некромантів :gigi:
Avenger80
Member

Avant
AntonyKandaurov
Дело в том, что если компу добавить ещё 4Гб ОЗУ, дорастить до 8Гб и поставить десятку на SSD - всё будет нормально работать, я имею в виду домашнюю мультимедию, сёрфинг инета, ворд, эксель и т.д. Но... жить на семёрке принципиально в 2025г. - это просто состояние души, а не рациональность.
DDt
Member

Dremjke: 29.07.2025 11:48 Так є альтернативи. Наприклад, той же AdGuard. Я на хромі з Ublock'a перейшов на AdGuard і далі користуюся інтернетом без реклами.
AdGuard это рашка :/ ну вдруг для кого-то это важно
А вообще новый Ublock лайт, который пришёл на смену старому - точно так же душит рекламу в ютубе, лично я пока не заметил разницы
0kie
Member

Радрад: 29.07.2025 11:33У старій ОС, всі логiни паролі і там блокувальник реклами, який реально працює, що є безцінним для Ютуба. А зараз його вже не можна встановити.
Радрад: 29.07.2025 11:35В основном использую Хром, редко Оперу. И проблем не заметил. Хром не обновляется, но мне и не нужно. И в моём Хроме есть реально работающий блокировщик рекламы. Но сейчас тот блокировщик уже не установишь. Мне завидуют знакомые что у меня он есть)
спойлер
Снимок экрана 2025-07-29 121334.png
Ставишь Edge, входишь в нём (именно в нём, не глобально!!!) в учётную запись Майкрософт, делаешь экспорт из своих браузеров, ждёшь завершения синхронизации, ставишь 10-ку, заходишь в ней в Эдж, входишь в нём (!!!) в учётную запись Майкрософт, дожидаешься завершения синхронизации и пользуешься всеми своими закладками, паролями и прочими нищачками, включая uBlock Origin, Sponsor Block и ещё кучей приятных дополнений и расширений. А Хром отправляешь на свалку истории, где ему давно самое место! :gigi: Как альтернативу ещё Лису рекомендую. Вместо Оперы и прочей чепухи из прошлого. ;)
Радрад
Member

Avenger80: 29.07.2025 12:16 Avant
AntonyKandaurov
Дело в том, что если компу добавить ещё 4Гб ОЗУ, дорастить до 8Гб и поставить десятку на SSD - всё будет нормально работать, я имею в виду домашнюю мультимедию, сёрфинг инета, ворд, эксель и т.д. Но... жить на семёрке принципиально в 2025г. - это просто состояние души, а не рациональность.
Во втором компе стоит 2х4 = 8 Гб. Там стоит такой же SSD и на нём 2 ОС: Win7 (32 бита) и Win10. Никакой разницы в скорости или удобстве я не вижу. Кроме того что Win10 расходует ресурс SSD в 2 раза быстрее чем Win7
AntonyKandaurov
Member

Avenger80
Згіден, древній ноут 2012 року посолу так і працює, тільки 8гб рами там з'явилось ще в 13 році як і пара ссд. Досі в строю але з він 10 із самого початку в 2015 році.
0kie
То все дарма, такі люди будуть сидіти на він98, хр,7 допоки воно не сдохне а комп'ютер не згорить до попелу ;)

Відправлено через 3 хвилини 9 секунд:
Радрад
Во втором компе стоит 2х4 = 8 Гб. Там стоит такой же SSD и на нём 2 ОС: Win7 (32 бита) и Win10.
Вибачте, а навіщо оцей некромантський прикол із він7 х32? Я розумію якщо це комп із цеху металообробки і якийсь станок має ПЗ лише для він7х32. Навіщо воно вам в повсякденні?! :eek:
Win10 расходует ресурс SSD в 2 раза быстрее чем Win7
Сімка взагалі не вміє працювати із ссд, тільки завдяки драйверам там з'явився трім.
Радрад
Member

AntonyKandaurov: 29.07.2025 12:34
Вибачте, а навіщо оцей некромантський прикол із він7 х32? Я розумію якщо це комп із цеху металообробки і якийсь станок має ПЗ лише для він7х32. Навіщо воно вам в повсякденні?! :eek:
та нема ж рiзницi з 10-кою
Shpoker
Member

AntonyKandaurov: 29.07.2025 12:34Вибачте, а навіщо оцей некромантський прикол із він7 х32?

пофильтруй темы этого чела, поймешь))
Ostin
Member

Радрад: 29.07.2025 10:44Для этого тогда нужно разбить SSD на 2 раздела для двух ОС
Даю безкоштовну пораду - просто не робіть такого. Треба купа різних ОС - купіть для кожної свій ссд невеликого розміру і грайтесь ними досхочу. Лише встановлюйте кожну ОС окремо, без іншого списку накопичувачів. А коли всі встановлені-налаштовані - то можна всі разом і при завантаженні обираєте, з якого ссд грузити. І все буде працювати, і не буде таких тем.
Радрад
Member

Ostin: 29.07.2025 12:50
Радрад: 29.07.2025 10:44Для этого тогда нужно разбить SSD на 2 раздела для двух ОС
Даю безкоштовну пораду - просто не робіть такого. Треба купа різних ОС - купіть для кожної свій ссд невеликого розміру і грайтесь ними досхочу. Лише встановлюйте кожну ОС окремо, без іншого списку накопичувачів. А коли всі встановлені-налаштовані - то можна всі разом і при завантаженні обираєте, з якого ссд грузити. І все буде працювати, і не буде таких тем.
Вибачте то дорого. Ціна 500 Гб та 250 Гб майже однакова. Це означає, що 2 по 250 Гб коштуватимуть майже в 2 рази більше ніж 1 на 500.
Та й все одно ж - 500 Гб вже куплено
Васильович
Member

Посоветуйте пожалуйста как разбить SSD
Молотком, та добряче так, з-за вуха :D
А якщо серйозно, то нема різниці як саме розділений SSD на логічні диски. Головне, мати вільний простір хоча б 10% сумарно.
Тоді негативні ефекти внаслідок тривалості експлуатації будуть менше впливати на диск.
Радрад
Member

Васильович: 29.07.2025 13:31
А якщо серйозно, то нема різниці як саме розділений SSD на логічні диски. Головне, мати вільний простір хоча б 10% сумарно.
Тоді негативні ефекти внаслідок тривалості експлуатації будуть менше впливати на диск.
Мабуть то якщо помруть 10% елементів пам'яті. А якщо 50%, то краще щоб роздiл був с запасом 50%? Пишуть що для ОС треба роздiл 120 Гб. Виходить що з урахуванням виходу з ладу елементів пам'яті з часом, треба десь 180 Гб?
AntonyKandaurov
Member

Радрад: 29.07.2025 12:37
AntonyKandaurov: 29.07.2025 12:34
та нема ж рiзницi з 10-кою
тобто різниці між х64 та х32 системою немає. добренько, більше не цитуйте мене, будь ласка.
Ответить