Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Елден рінг, вроді як і нова фішка з відкритим і красивим світом, в принципі непогано і можна грати.
Але як же вони криво зробили в ньому сюжет і квести.
Як же в цих квестах все не логічно, криво і хаотично.
Рецепт відкритого світу який, ідеш і досліджуєш світ куди хочеш, адже це відкритий світ.
А у фромів відкритий світ вийшов лінійний.
Бо якщо ти хочеш квестів, то по перше тобі обовязково треба гайди, бо через рандомність і не логічність ти більшість з них або провалиш,або просто не продовжиш, бо вони по тихому переходять у якісь сховані локації.
А по друге, якщо потрібні квести, ти повинен проходити гру і локації суто по одному маршруту як і в лінійних соулсах.
Крок вліво чи в право і довільне дослідження світу або провалює квест, або трігерить продовження квесту навіть без твоєї участі а ти про це і не знаєш.
Суто для мене це найгірша гра в яку яграв в плані сюжета і квестів.
В принципі можна сказати, що соулс завжди був не про сюжет, а про геймплей і кооп.
Але така формула чудово діє в лінійному соулсі типу ДС3 і інших.
А у величезному відкритому світі, просто тупо бігати і всіх вбивати без квестів і не відбиваючи дупля що тут відбувається дуже швидко набридає.
Відкритому світу потрібен якийсь сенс і цікаві квести.
А не як в елдені, сюжет це якийсь набір типу загадкових речень, в якому без перегляду ютуба і розяснення ти сам ніфіга не поймеш.
Та і кооп в елдені судячи по відгукам так собі, я не грав, тому не знаю.
waryag
Member

mult: 27.07.2025 09:44 Але як же вони криво зробили в ньому сюжет і квести.
Вони зробили їх точно так же, як і в ДС.
Але ті відносно лінійні, тож є непогані шанси завершити всліпу хоча би частину з них. А в ЕР для цього треба раз за разом пилососити величезний пустий опенворлд.
При цьому деякі квести навіть при коректному проходженні можуть багувати і не запускатися без танців з бубном. :rotate:
mult
Member

waryag
Ну я ж і кажу, формулу квести-відкритий світ вони зробили мега погано, не правильно і криво :)
Для відкритого світу, формула квестів ДС абсолютно не підходить.
fantomrulezz
Member

kairo: 26.07.2025 13:21На рахунок Severance, лінь знову було все розписувати, просто запитав в ЧатГПТ:
Можу те саме зробити :laugh:
Ну ніяк не виходить чомусь хоч якоїсь суттєвої подібності до King’s Field, окрім сеттінгу (який взагалі був в кожній другій грі тих років) та атмосфери.
А от геймплейна формула DS дуже близька саме до Severance і зовсім далека від King’s Field (яка взагалі однокнопочна тикалка).
Изображение
Изображение
kairo
Member

Після секіро вони перестали розвиватися і почали гнати масу контенту з мінімальними затратами.
Так, вони вкладаються в босів і роботу художників в цілому, інколи роблять мінорні покращення, але в іншому все направлено на максимальне доїння фанатів:
Елден при всіх його недоліках, перша соулс-гра, яка працює у відкритому світі. Так, квести жахливо організовані, так, знову треба сюжет на Ютубі дивитись, так, реюз мінібосів, так, 60 ФПС лок й статтери при увімкненні РТ. Тим не менш, я отримав величезне задоволення від гри. Лор пропрацьований на вищому рівні. Квести трагічні та чіпають за душу. Робота художників, це взагалі, щось неймовірне. Купа захованих шикарних локацій. Витратив на гру 100 годин і відчуваю, що із часом можна повертатись на НГ+.
- ДС3 - підтягнули графон, перейшли на ману, трішки оказуалили, а так максимально безпечний ДС.
Я проходив ДС1 після ДС3. По складності те саме. Взагалі, самий складний ДС, це найперший, який грав. В мене це друга частина.

Відправлено через 12 хвилин 39 секунд:
fantomrulezz: 27.07.2025 11:37Можу те саме зробити
Ну ніяк не виходить чомусь хоч якоїсь суттєвої подібності до King’s Field, окрім сеттінгу (який взагалі був в кожній другій грі тих років) та атмосфери.
А от геймплейна формула DS дуже близька саме до Severance і зовсім далека від King’s Field (яка взагалі однокнопочна тикалка).
Ви не зробили те саме, ви своїми питаннями підвели ЧатГПТ до бажаної відповіді, він до цього схильний. І в результаті він все одно написав, що ДС, це еволюція Кінгсфілд, що суперечить вашим попереднім повідомленням.

Я буквально скинув ваш коментар в новий чат і попросив зробити висновок. Все. Ось ще оцінка від Діпсік:
спойлер
"Критика Міядзакі/FromSoftware (3/5 - з частковою згодою):

Згоден частково: Ваша думка, що FromSoftware могла б більше вдосконалювати свою формулу (особливо в плані юзер-френдлінсу, QoL, інтерфейсу, подачі квестів), цілком резонна. Їхній консерватизм іноді грає проти гравця.

Не згоден у тоні та крайності:

Називати Міядзакі "лінивим геймдизайнером" - це дуже сильне та суб'єктивне твердження. Його ігри демонструють неймовірну увагу до деталей, дизайну світу, босів, геймплейної глибини та атмосфери. Консерватизм ≠ лінь. Він швидше свідомий вибір стилю та фокусу на певних аспектах за рахунок інших (як QoL).

Твердження, що він "просто доїть формулу" ігнорує значну еволюцію між Demon's Souls, Dark Souls 1-3, Bloodborne, Sekiro та Elden Ring. Кожна наступна гра вносила значні зміни в бойовку, сетінг, механіки дослідження (особливо Elden Ring).

Згадування Severance: Blade of Darkness як єдиного джерела натхнення є спрощенням. Souls-ігри синтезували впливи багатьох джерел (включаючи власні попередні ігри FromSoftware, такі як King's Field та Shadow Tower)."
Тобто, ви чомусь вчепились в той Severance, наче це якийсь святий грааль хардкорного геймінгу, хоча соулси формувались на основі багатьох ігор. Ви їх в своїй відповіді проігнорували і сконцентрувались лише на King's Field. Хочеться вам думати, що Фроми вкрали формулу у Severance, ок, далі продовжувати цю дискусію не бачу сенсу.
waryag
Member

kairo: 27.07.2025 17:51Елден при всіх його недоліках, перша соулс-гра, яка працює у відкритому світі.
Великий і пустий відкритий світ це не мета і не досягнення, а інструмент. ЕР можна було зробити в класичному соулс-дизайні, і гра стала би тільки краще.
kairo: 27.07.2025 17:51Лор пропрацьований на вищому рівні.
Багато ключових питань залишилось без відповідей і мотивації, взагалі чи були ледь окреслені.
kairo: 27.07.2025 17:51Я проходив ДС1 після ДС3. По складності те саме.
У них різний геймплейний темп.
Казуальність більше про побудову самої гри.
kairo
Member

waryag: 27.07.2025 18:33Великий і пустий відкритий світ це не мета і не досягнення, а інструмент. ЕР можна було зробити в класичному соулс-дизайні, і гра стала би тільки краще.
Тим не менш, соулс у відкритому світі першим зробити Фроми і гра мала шалений успіх. На рахунок класичного дизайну, є ДеС та ДС1-3. Випускати ще один ДС, це вже реально топтання на місці. І я не назвав би світ ЕР пустим. Імхо контенту там на 100+ годин і це без ДЛЦ. За все проходження особисто у мене не було такого, щоб гра почала набридати.
У них різний геймплейний темп. Казуальність більше про побудову самої гри.
Конкретизуйте.
fantomrulezz
Member

kairo: 27.07.2025 17:51Тобто, ви чомусь вчепились в той Severance, наче це якийсь святий грааль хардкорного геймінгу, хоча соулси формувались на основі багатьох ігор.
Ти диви, прогрес :eek:
Ти нарешті починаєш визнавати той очевидний факт, що розробники DS вдохновлялись Severance.
Може нарешті визнаєш і те, що не просто вдохновлялись, а взяли звідти ядро геймплейних механік, які пізніше і стануть основною і незмінною фішкою всіх їх ігор?
Так може колись нарешті і припиниш нести дурню про "фроми винайшли жанр екшн-рпг з упором на бойовку і підвищену складність".

І до речі, я ніколи не казав, що Severance - єдине джерело натхнення.
Само собою, фроми були знайомі з іншими іграми своєї студії (хоч і розробленими зовсім іншими командами десяток років тому) і звідти також брали натхнення. Дуже віддалене і скоріше лорно/атмосферне, і точно не геймплейне, але так, вплив звісно був.

Severance, звісно, не є святим граалем жанру "екшн-рпг з упором на бойовку і підвищену складність", він хоч і гарний на свій час його представник, але точно не найкращий.
Він просто був раніше за DS.
Він просто доводить, що ніякого жанру фроми апріорі винайти не могли, оскільки цей жанр існував задовго до DS.
І до речі, Severance також не був першим, хто цю формулу винайшов.
До нього були ще Die by the Sword, Rune і багато інших ігор, якими надихались розробники Severance.
Правда, їм вистачило совісті не брехати про "унікальність новоствореного жанру" на відміну від.

Що фроми дійсно винайшли, так це відверту нахабність стверджувати, що їх ігри с дуже суттєвими запозиченнями з інших проектів інших розробників, нібито є революцією, яка створила унікальний новий жанр, якого не існувало раніше.
Ну точніше якісь некомпетентні ігрожури, не знайомі з історією індустрії, ляпнули дурню, а самозакоханий мессія геймдеву не став спростовувати цю відверту дурню.
kairo
Member

Ти диви, прогрес :eek:
Ти нарешті починаєш визнавати той очевидний факт, що розробники DS вдохновлялись Severance.
Ти неуважно читаєш. Я скинув відповідь ЧатГПТ, де перелічені ігри, які вплинули на соулс-формулу: King's Field, Shadow Tower, ICO, Zelda, Berserk тощо. Де я починаю визнавати, що "розробники DS вдохновлялись Severance"? Ви самі скинули скріни, де написано, що немає підтвердженого впливу.
Так може колись нарешті і припиниш нести дурню про "фроми винайшли жанр екшн-рпг з упором на бойовку і підвищену складність".
Чекаю цитату.
fantomrulezz
Member

kairo: 27.07.2025 19:12немає підтвердженого впливу
Немає "підтвердженого впливу" означає лише те, що розробники не казали відкритим текстом "так, ми надихались тим-то тим-то" і тим більш "так, ми скопіювали звідки-то".
Вплив явно був, бо кількість геймплейних елементів, які співпадають у Severance та Demon’s Souls - величезна, у King’s Field та Demon’s Souls - значно менша.

Ключове ядро фішок соулсів - складна бойова система з напрямками ударів, блоком, ухилянням, парируванням, контролем стаміни і т.д. - повністю співпадає з Severance (бо звідти і скопійована) і повністю відсутня в King's Field.

Але ок, нехай буде по твоєму :laugh:

Коротше, грав я тут нещодавно в Lies of Pi - гру нового унікального жанру, якого ніколи не існувало взагалі раніше, називається Лайсофпілайк. Дуже всім рекомендую. Ніде і ніколи такого раніше не було. Ніякої подібності з жодною грою, що виходила раніше, немає. Ні з серією соулс, ні з купою інших екшн-рпг, що виходили задовго до них.

А ще до цього проходив Clair Obscur: Expedition 33 - також чудова гра, абсолютно новий жанр Клеробскурлайк. Ви що, ні, ніяка не jrpg, такого ще ніколи не було.

Ще треба пройти останню колду в геймпассі, ніяк часу не знайду, але ви не думайте, що це щось таке, що було вже, ні ні, це новий жанр, Колдалайк, а жанру FPS ніколи не існувало, це все хейтери колди видумали.

Нові жанри - вони такі, головне голосніше за всіх кричати, що ти його винайшов :lol:
kairo
Member

fantomrulezz: 27.07.2025 20:08Коротше, грав я тут нещодавно в Lies of Pi - гру нового унікального жанру, якого ніколи не існувало взагалі раніше, називається Лайсофпілайк.
Бладборн. Навіть квести через вікна скопіювали. Що не заважає цій грі бути мабуть найкращою соулс/борн грою не від Фромів.

"Lies of P director loves that we keep comparing it to Bloodborne
Thankfully, we now know that we haven't been hurting the developers' feelings by constantly calling it "Bloodborne with Pinocchio." In an interview with Gamereactor, director Choi Ji-Won went as far as to say he's "honored" that Lies of P sits alongside Bloodborne's likeness.

I am myself a very big fan of Bloodborne", Ji-Won said. "So I'm feeling so honored that my art is being mentioned together with the name of Bloodborne. So I am very honored."
Enjthesilence
Member

kairo: 27.07.2025 19:12 Ти неуважно читаєш. Я скинув відповідь ЧатГПТ, де перелічені ігри, які вплинули на соулс-формулу: King's Field, Shadow Tower, ICO, Zelda, Berserk тощо. Де я починаю визнавати, що
відповідь гпт залежить від того, як ставити запитання. тому це взагалі не аргумент, а фроми навмисно просто не сказали, що взяли формулу старої гри і невігласи думають що вони якісь новатори (що абсолютно не так) я не проти запозичення ідей, коли воно йде на користь.
жпт: "Так, цілком можливо, що FromSoftware надихалися Severance: Blade of Darkness при створенні Dark Souls — хоч вони це прямо й не підтверджували. Severance: Blade of Darkness дійсно виглядає як духовний предтеча Soulsborne-жанру, і ймовірність того, що розробники Dark Souls надихались нею — висока, хоч і не підтверджена напряму."
kairo
Member

Enjthesilence: 27.07.2025 21:57 відповідь гпт залежить від того, як ставити запитання.
спойлер
Screenshot 2025-07-27 221004.png
Entar
Member

Доброго дня, маючи підписку хбокс геймпасс вирішив пограти в MSFS 2024 і залип. ))
З задоволенням освоюю польоти, але є проблемка з продуктивністю.

Наче і відеокарта недогружена, і процесор явно не довбиться в сотку ні на одному ядрі, але інколи починає досить жорстко фрізити.
Система профільна.
Інтернет 300 мбіт чесних, по кабелю.

Але всі 32 ГБ займаються. Я так розумію фрізи зв'язані з цим? То що, для цієї гри реально треба 64 ГБ ставити?
kairo
Member

Entar: 29.07.2025 15:40Але всі 32 ГБ займаються. Я так розумію фрізи зв'язані з цим? То що, для цієї гри реально треба 64 ГБ ставити?
Microsoft says 64 GB is the 'ideal spec' for Flight Simulator 2024 but I've tested it with 96 GB, and it makes a big difference
https://www.pcgamer.com/hardware/micros ... ifference/

Для любителів авіасімів, докупка РАМ, це самий дешевий апгрейд. Там ще купа джойстиків і тому подібного докупається.
ОЗУ - Kingston FURY 32 GB (2x16GB) DDR4 3600 MHz Renegade
For system memory, Corsair kindly provided three Vengeance RGB DDR5 kits (32, 64, and 96 GB), all running at 6,000 MT/s with a CAS latency of 30 cycles.
One thing worth noting though is that Flight Simulator is quite sensitive to RAM speed, or at least it certainly is with a Ryzen setup like mine. Running the 96 GB tests again, but this time with memory set to the Jedec default of 4,800 MT/s in the BIOS, produced an average frame rate of 50 fps, with a 1% Low of 35 fps. For a speed reduction of 20%, the average fps dropped by 11% and the lows by 17%.

So it's not just a case that Flight Simulator loves mountains of RAM, it especially wants mountains of fast RAM.
antonshe
Member

Поділюся тим на що залип. Попалося мені відео нового картриджа ( не оригінал) дюни для Сега фул версія хак. Хак вийшов у 2017 році , були додані ще 2 дома з повними кампаніями та підвищеним рівнем ІІ та переробленим балансом. Вирішив пограти, скачав гру та емулятор для віндовс. Дуже затягнула нова кампанія але разом тим і складність просто зашквар в порівнянні з оригіналом десь з 5 місії. Рекомендую тим хто хоче понастальгувати, купа приємних відчуттів та ,, гарящих п...ків,, гарантовано!!!
VovaII
Member

Хто Готику проходив, це схоже на неї?:
Варто чекати?
Дякую.
karokum
Member

VovaII: 04.08.2025 13:12 Хто Готику проходив, це схоже на неї?
Готику не проходив, але демку грав
Все дуже калічне, від анімацій до інтерфейсу. Боївка це взагалі жесть, покрокові бої в БГ3 здадуться нереальним екшеном на фоні цього лайна. Якщо забрати назву Готика, то можна подумати що це чиясь лабка для універу :gigi: Пресетів з UE Marketplace накачали, аби як зліпили до купи і все :laugh:
Ще працювати і працювати їм
VladimirV
Member

Хочеться прикупити якусь грінділку. Щоб періодично щось там іноді прокачувати, час від часу. Стрілялки командні давно не граю.
Є два проекти по однаковій ціні, які трохи зацікавили. Обидва в ранньому досупі, але вже давно граються. Може хто грав вже? Що краще взяти :-P Обидві не хочеться одразу (часу не буде точно).
No Rest for the Wicked
Witchfire
daesz
Member

VladimirV: 04.08.2025 18:52 Хочеться прикупити якусь грінділку. Щоб періодично щось там іноді прокачувати, час від часу. Стрілялки командні давно не граю.
Є два проекти по однаковій ціні, які трохи зацікавили. Обидва в ранньому досупі, але вже давно граються. Може хто грав вже? Що краще взяти :-P Обидві не хочеться одразу (часу не буде точно).
No Rest for the Wicked
Witchfire
Першу не грав, другу побігав декілька годин і рефанднув, геймплейно наче непогано, але фактично це просто грінд заради грінду. Варіантивності окрім першо-чергового вибору класу - немає від слова зовсім. Ідейно (сетинг) - чимось нагадала ню ворлд.
Ответить