Новости
Последние статьи и обзоры
Китайська Lisuan Tech представила 7G106 — 6-нм графічний процесор, який мітить у конкуренти GeForce RTX 4060
-
Scoffer
Member
leif
Тотальна недооцінка спроможностей ворога і переоцінка спроможностей союзничків.
Тотальна недооцінка спроможностей ворога і переоцінка спроможностей союзничків.
-
Tiufin
Member
Фінансують у борг. Ви ж "знавець" Китаю, маєте знати про їхні боргові проблеми.Scoffer: ↑ 27.07.2025 11:31А гроші звідки вони візьмуть шоб в збиток на всю планету торгувати ці самі експерти не сказали?))) А то в який сегмент не плюнь, всюди виявляється шо в збиток і з дотаціями. Не інакше як інопланетяни фінансують
Ну і ще на ширпотребі заробляють, але здоровий глузд та зростаючий борг вказують на те, що самим ширпотребом високотехнологічні галузі не витягнути
Відправлено через 42 секунди:
Ну а у вас навпаки. А по суті - те ж самеScoffer: ↑ 27.07.2025 13:45Тотальна недооцінка спроможностей ворога і переоцінка спроможностей союзничків.
-
Scoffer
Member
Georgin
Повторюю, ти верзеш маячню. Я тобі скинув лінк де латиницею по білому пишуть шо нал складає трішки більше 3%. Навіть якщо його подвоїти, то в загальній масі це не змінить рівно нічого. Це по-перше. По-друге з якого переляку їм щось приховувати? І головне перед ким? Їх що, на наступних виборах не переоберуть чи що?
PS: банківські транзакції так само прекрасно ховаються якщо дуже треба. Не ховаються лише блокчейн гроші. Але до них ще не дійшли. І не дійдуть.
Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
Повторюю, ти верзеш маячню. Я тобі скинув лінк де латиницею по білому пишуть шо нал складає трішки більше 3%. Навіть якщо його подвоїти, то в загальній масі це не змінить рівно нічого. Це по-перше. По-друге з якого переляку їм щось приховувати? І головне перед ким? Їх що, на наступних виборах не переоберуть чи що?
PS: банківські транзакції так само прекрасно ховаються якщо дуже треба. Не ховаються лише блокчейн гроші. Але до них ще не дійшли. І не дійдуть.
Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
У китая на даному етапі немає ніяких боргових проблем. Вони навпаки, одні з найбільших тримачів держборгу штатів, вже овер трильярд назбирали. Як треба буде, то почнуть зливати. Не плутай борг держави і борг кількох приватних будівельних підрядників. Взагалі невзаємопов'язані речі.Tiufin: ↑ 27.07.2025 13:47Фінансують у борг. Ви ж "знавець" Китаю, маєте знати про їхні боргові проблеми.
-
Tiufin
Member
Не знаю, що там за історія із однаковими серійниками на банкнотах, але інфляцію рахують по кінцевому зростанню вартості товарів та послуг, а не по кількості грошової маси. То ж, ця схема звучить як неправдоподібна, бо безглузда.Georgin: ↑ 27.07.2025 13:44ЗАВДАННЯ: китайському уряду терміново потрібна велика кількість грошей для різного роду виплат, але китайський уряд не бажає підвищувати рівень інфляції (принаймні не бажає робити це так,
щоб це легко вираховувалось шляхом елементарної перевірки кількості серійних номерів). Як це зробити?
Емісія електронної валюти не є варіантом, бо кожна електронна одиниця - це, фактично, унікальний ID і нічого більше.
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
А, зрозуміло, який ви "знавець" ) Я тому у лапках і писав, але не думав, що настільки все поганоScoffer: ↑ 27.07.2025 13:54У китая на даному етапі немає ніяких боргових проблем. Вони навпаки, одні з найбільших тримачів держборгу штатів, вже овер трильярд назбирали. Як треба буде, то почнуть зливати. Не плутай борг держави і борг кількох приватних будівельних підрядників. Взагалі невзаємопов'язані речі.
-
HaruMamberu
Member
Scoffer: ↑ 27.07.2025 10:58 vmsolver
Інтелу треба конкурувати на вільному ринку з усіма відповідними наслідками. Китайському стартапу не треба конкурувати. Патрія скаже всі на расово китайські відяхи, значить всі на расово китайські відяхи.
Відправлено через 5 хвилин 17 секунд:
От ви смієтесь, а з автівками було рівно те ж саме. Спочатку партія, потім воно якось саме повитісняло фольцвагени з внутрішнього ринку, а зараз єврозаводи аж пищать щоб вводити загороджувальні мита бо не вивозять в конкуренцію вже в самих європах. Побільше технологій треба китайцям віддати, а потім дивуватись шо ж пішло не так.
залежність корпорацій від доходів, залежність у виробництві, залежність деяких галузей від левової частини китаю у добутку та переробці матеріалів
+різного типу технології, які "відстають" ну на 5-10 років
-
leif
Member
а мені ще оце сподобалось) такі правильні слова...Georgin: ↑ 27.07.2025 11:13Спонсорувати ворога - це ідіотизм.
увага на екран питання:Georgin: ↑ 27.07.2025 11:13 китай і надалі буде підтримувати росію і не дасть їй програти, щоб вона і надалі становила реальну загрозу нормальному існуванню Європи
- які з цих країн члени НАТО?
- куди ідуть турецькі нафтопродукти?
- хто тут у нас ще крім китаю спонсорує реальну загрозу "нормальному існуванню Європи"?
-
Scoffer
Member
Tiufin
Рекомендую слідкувати за новинами. Інший таким самий тримач боргу Японія, коли на них наїхав трамп, по тихому злили сотню лярдів боргу і мало не обвалили цей сегмент ринку, бо він не готовий до таких потрясінь. Так от якщо китай, або Японія, або інші тримачі боргу штатів почнуть валитись економічно, то штати зроблять все можливе і неможливе щоб це зупинити, інакше заваляться самі. Так що я б за економіку китаю зараз переживав найменше. Навіть якщо там в партії всі дружно дадуться
, то їх рятуватимуть всією планетою. Ласкаво просимо в глобальний світ.
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Рекомендую слідкувати за новинами. Інший таким самий тримач боргу Японія, коли на них наїхав трамп, по тихому злили сотню лярдів боргу і мало не обвалили цей сегмент ринку, бо він не готовий до таких потрясінь. Так от якщо китай, або Японія, або інші тримачі боргу штатів почнуть валитись економічно, то штати зроблять все можливе і неможливе щоб це зупинити, інакше заваляться самі. Так що я б за економіку китаю зараз переживав найменше. Навіть якщо там в партії всі дружно дадуться
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
Ти прогноз погоди бачив? У турків вже +50, мабуть нафту палятьleif: ↑ 27.07.2025 14:00- куди ідуть турецькі нафтопродукти?
-
Tiufin
Member
Ось це і є справжня небезпека Китаю, а не якийсь там його технологічний розвиток та випуск конкурентоспроможної технологічної продукції, як деякі тут намагаються довести.shatun: ↑ 27.07.2025 13:22Особисто мені по цимбалах - вкрали чи законно придбали, якщо якість під великим сумнівом. Їх автопром практично поголовно пропускає цикл оцинковки готового кузову авто, через що становиться пофіг на інший "фарш", бо через п'ять років воно буде у дірках розміром з кулак, якщо ти сам не будеш авто латати. І що мені до нормального двигуна (що також під сумнівом), якщо кузову хана? Я таке хаватиму виключно за прайс у тричі нижчий за все інше, що на ринку - чого не спостерігається...leif: ↑ 27.07.2025 11:48 рівень китайських технологій і товарів за останні 15 років здійснив стрибок який дуже нагадує японський ~60років тому. там теж спочатку копіювали і реверс інжинірінгом займались, а потім "ооооо, совєтскоє японскоє качєство". але я знаю, що зараз буде: "китайці все вкрали, нічого свого не вигадали, все нечесно, бла бла бла", хоча це не відповідає дійсності![]()
А один з їхніх іменитих виробників побутової аудіотехніки має вдома техніку Grundig саме європейського виробництва відкрито підкреслюючи, що вона краща.
Це при тому, що Grundig давно вже не той...
Років 18 тому китайці завод силових вузлів для вантажівок викупали (ZF) - той що в Європі збирались різати на брухт при модернізації.
Вивозили все включно з сировиною. І все було гарно-кашерно до скінчення цієї сировини. Тільки но китайці намагались перейти на свій метал - коробки передач починали втрачати ресурс і надійність. В результаті завод перепродали у Бразилію...
Те саме відбувалось з продукцією хімпрому. Коли BASF хотів прибрати один з заводів пов'язаний з виробництвом АКБ - китайці швиденько викупили його разом з наявною сировиною. Перші lifepo4 АКБ китайського виробництва з хімкою від BASF працюють досі вже більше 15 років, а ті що китайці виробили вже на своїй хімці, чомусь можуть лише мріяти про таку довговічність.
І насправді байдуже - чи вони намагаються здешевити процесс виробництва, чи чогось не знають/не можуть - для кінцевого споживача - результат той самий.
Небезпека в тому, що вони всьому світу нав'язують модель - "лайно, але дешеве". І ті компанії, хто випускає якісну продукцію не можуть конкурувати, бо люди врешті решт ведуться на дешевшу ціну. Тоді ті кампанії або теж знижують якість, або зникають. І в результаті ми живемо у світі лайнових товарів, які треба міняти кожні 1-3-5 років. Макроекономічної це ніби навіть вигідно (бо економіка завжди завантажена), але фактично це шлях в нікуди. Стратегія сарани. Яку китайці нав'язують всьому світу.
-
Georgin
Member
Scoffer
Кожен Ваш новий пост це просто щось... Я розумію, що Ви намагаєтесь навести вагомі аргументи, але ж Ви взагалі не розумієте того, про що пишете.
1. "Повторюю, ти верзеш маячню. Я тобі скинув лінк де латиницею по білому пишуть шо нал складає трішки більше 3%. Навіть якщо його подвоїти, то в загальній масі це не змінить рівно нічого" - тут мої повноваження все.
Що у Вашій уяві "загальна маса" і чому ця емісія мала суттєво її змінити? Китайський уряд навпаки не хотів ніяких помітних змін у цій "масі". У китайського уряду була ціль - їм була потрібна певна кількість грошей і умовою було приховування цієї емісії. Вони зробили тіньову емісію шахрайським методом, отримали певну кількість грошей і приховали інфляцію. Завдання виконане.
Це не Ви там десь казали, що Ви - програміст? Я не знаю, який Ви програміст, якщо у Вас логіка повністю відсутня. Ви не можете зрозуміти постановки завдання для китайського уряду і методу вирішення цього завдання.
Бідні Ваші замовники...
2. "По-друге з якого переляку їм щось приховувати? І головне перед ким? Їх що, на наступних виборах не переоберуть чи що?" - Ви розумієте, що партія у них одна, але фракцій декілька і що між ними вже майже війна?
Вам щось говорять ім'я Ху Цзіньтао та назва фракції «Tuanpai»? Ні, я впевнений, що Ви зараз вперше про них чуєте, інакше б не постили таких дурниць.
Я Вас прошу - перестаньте ганьбитись. Ну не розбираєтесь Ви у економіці та політиці, не знаєте майже нічого про Китай крім абсолютно попсової інформації - так навіщо Ви продовжуєте?
Вам навіть гугл не допоможе, бо Ви не розумієте, що саме потрібно шукати.
Кожен Ваш новий пост це просто щось... Я розумію, що Ви намагаєтесь навести вагомі аргументи, але ж Ви взагалі не розумієте того, про що пишете.
1. "Повторюю, ти верзеш маячню. Я тобі скинув лінк де латиницею по білому пишуть шо нал складає трішки більше 3%. Навіть якщо його подвоїти, то в загальній масі це не змінить рівно нічого" - тут мої повноваження все.
Що у Вашій уяві "загальна маса" і чому ця емісія мала суттєво її змінити? Китайський уряд навпаки не хотів ніяких помітних змін у цій "масі". У китайського уряду була ціль - їм була потрібна певна кількість грошей і умовою було приховування цієї емісії. Вони зробили тіньову емісію шахрайським методом, отримали певну кількість грошей і приховали інфляцію. Завдання виконане.
Це не Ви там десь казали, що Ви - програміст? Я не знаю, який Ви програміст, якщо у Вас логіка повністю відсутня. Ви не можете зрозуміти постановки завдання для китайського уряду і методу вирішення цього завдання.
Бідні Ваші замовники...
2. "По-друге з якого переляку їм щось приховувати? І головне перед ким? Їх що, на наступних виборах не переоберуть чи що?" - Ви розумієте, що партія у них одна, але фракцій декілька і що між ними вже майже війна?
Вам щось говорять ім'я Ху Цзіньтао та назва фракції «Tuanpai»? Ні, я впевнений, що Ви зараз вперше про них чуєте, інакше б не постили таких дурниць.
Я Вас прошу - перестаньте ганьбитись. Ну не розбираєтесь Ви у економіці та політиці, не знаєте майже нічого про Китай крім абсолютно попсової інформації - так навіщо Ви продовжуєте?
Вам навіть гугл не допоможе, бо Ви не розумієте, що саме потрібно шукати.
-
leif
Member
CEO компанії форд має відмінну думку від вашоїTiufin: ↑ 27.07.2025 14:12вони всьому світу нав'язують модель - "лайно, але дешеве"
https://www.caranddriver.com/news/a6269 ... iaomi-su7/
Ford CEO thinks Xiaomi’s electric car is ‘fantastic.’
продався за миска рис?
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Georgin
якщо подивитесь відео, які я вам скинув, напишіть ваші враження. мені було б цікаво почитати
Последний раз редактировалось leif 27.07.2025 14:27, всего редактировалось 2 раза.
-
Tiufin
Member
Scoffer: ↑ 27.07.2025 14:02Рекомендую слідкувати за новинами. Інший таким самий тримач боргу Японія, коли на них наїхав трамп, по тихому злили сотню лярдів боргу і мало не обвалили цей сегмент ринку, бо він не готовий до таких потрясінь. Так от якщо китай, або Японія, або інші тримачі боргу штатів почнуть валитись економічно, то штати зроблять все можливе і неможливе щоб це зупинити, інакше заваляться самі. Так що я б за економіку китаю зараз переживав найменше. Навіть якщо там в партії всі дружно дадуться , то їх рятуватимуть всією планетою. Ласкаво просимо в глобальний світ.
1. Новина про продаж японією американських облігацій - це фейк, на який ви вчергове повелись.
Ось офіційні дані, де видно, що Японія не зменшувала обсяг облігацій:
https://ticdata.treasury.gov/resource-c ... able5.html
2. Китай і так з 2022 року поступово зливає американські облігації. На 22 рік він тримав близько 1033мрлд, на зараз р близько 756мрлд. То ж, знову мимо.
https://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt
https://ticdata.treasury.gov/resource-c ... able5.html
3. Як те, що ви написали (навіть якщо воно б не було фейком) вирішує питання китайських боргів?
-
Ektalion
Member
Я бачу , які телефони хлаомі фантастичні. Забиваються сміттям і починают тормозити, не кажучи вже про купу реклами в самому телефоні.leif: ↑ 27.07.2025 14:24Ford CEO thinks Xiaomi’s electric car is ‘fantastic.’![]()
![]()
![]()
продався за миска рис?![]()
-
leif
Member
ти не повіриш, але СЕО форд не на телефоні їздивEktalion: ↑ 27.07.2025 14:38Я бачу , які телефони хлаомі фантастичні. Забиваються сміттям і починают тормозити, не кажучи вже про купу реклами в самому телефоні.
-
Tiufin
Member
6 місяців - це показник, такleif: ↑ 27.07.2025 14:24CEO компанії форд має відмінну думку від вашої
https://www.caranddriver.com/news/a6269 ... iaomi-su7/
Ford CEO thinks Xiaomi’s electric car is ‘fantastic.’
продався за миска рис?
чи ви не чули купу історій, що на китайські автівки кількарічної давнини не знайти запчастин, бо ці моделі вже не виготовляються (про саму якість вже мовчу). Та й взагалі стратегія сарани не припускає ремонтування чогось.
-
leif
Member
показник чого? машина не так давно вийшла, про надійність поговоримо, коли скільки то часу мине. він же там не про надійність каже, що вона fantastic, ви розумієте? можете подивитись першоджерелоTiufin: ↑ 27.07.2025 14:436 місяців - це показник, так
ні, не чув, треба у скоффера запитати та інших китаєводів, у мене не китайська машина. до речі, а ви в його відгук про черрі теж не вірите? нахабна брехня, так?Tiufin: ↑ 27.07.2025 14:43чи ви не чули купу історій, що на китайські автівки кількарічної давнини не знайти запчастин, бо ці моделі вже не виготовляються.
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
китайські речі, з якими я прямо чи опосередковано знайомий, в більшості своїй ремонтуються не гірше своїх "західних" аналогів. ті ж вищезгадані телефони. щодо машин не можу сказати, не володію інфою, але галузь доволі молода, корейські машини теж не одразу зайняли ту нішу, в якій вони зараз знаходяться і сервіс теж не одразу підтягнувся. серйозний ривок китайці взагалі зробили тільки в останні кілька років.Tiufin: ↑ 27.07.2025 14:43не припускає ремонтування чогось.
-
Scoffer
Member
Побив я якось бампера воротами, в той же день поїхав і купив нового. Так от там на складі лежали окрім бамперів-капотів-дверей, ще й цілі боковини, не знаю як вони називаються, з чверть автівки по суті. Багато знаєте машин де можна купити боковину? НОВУ.
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Georgin
Я на ці бредні навіть відповідати не буду. Ти мабуть їх черпаєш на тих же сайтах де жирних і максимально стидних америкосок викрадають інопланетяни. Емісія грошової маси відбувається не так. Ніхто ніякі нормерки в купюрах не перебиває.
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Georgin
Я на ці бредні навіть відповідати не буду. Ти мабуть їх черпаєш на тих же сайтах де жирних і максимально стидних америкосок викрадають інопланетяни. Емісія грошової маси відбувається не так. Ніхто ніякі нормерки в купюрах не перебиває.
-
Enjthesilence
Member
так і називається "чверть" майже кожен відомий виробник авто, продає все що захочешь і "чверть" і дах і тд.Scoffer: ↑ 27.07.2025 14:54 Побив я якось бампера воротами, в той же день поїхав і купив нового. Так от там на складі лежали окрім бамперів-капотів-дверей, ще й цілі боковини, не знаю як вони називаються, з чверть автівки по суті. Багато знаєте машин де можна купити боковину? НОВУ.
-
Tiufin
Member
Я пишу про погану якість китайських товарів, ви вриваєтесь із аргументом, що сео форда купив китайське авто, значить це топ. А потім пишете, що за якість треба розмовляти через n років.leif: ↑ 27.07.2025 14:50показник чого? машина не так давно вийшла, про надійність поговоримо, коли скільки то часу мине. він же там не про надійність каже, що вона fantastic, ви розумієте? можете подивитись першоджерелоTiufin: ↑ 27.07.2025 14:436 місяців - це показник, такні, не чув, треба у скоффера запитати та інших китаєводів, у мене не китайська машина. до речі, а ви в його відгук про черрі теж не вірите? нахабна брехня, так?Tiufin: ↑ 27.07.2025 14:43чи ви не чули купу історій, що на китайські автівки кількарічної давнини не знайти запчастин, бо ці моделі вже не виготовляються.
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:китайські речі, з якими я прямо чи опосередковано знайомий, в більшості своїй ремонтуються не гірше своїх "західних" аналогів. ті ж вищезгадані телефони. щодо машин не можу сказати, не володію інфою, але галузь доволі молода, корейські машини теж не одразу зайняли ту нішу, в якій вони зараз знаходяться і сервіс теж не одразу підтягнувся. серйозний ривок китайці взагалі зробили тільки в останні кілька років.Tiufin: ↑ 27.07.2025 14:43не припускає ремонтування чогось.
Щодо Чері - пану Скуферу не довіряю, бо він вже неодноразово попадалася на маячні. Он навіть вище щодо розпродажу японцями американських облігацій. А коли його на цьому ловлять, він просто відмовчується та далі пише цю ахінею в інших темах.
А по-друге, чийсь одиночний персональний досвід ще нічого не означає. От щойно глянув на авторіа рейтинг Чері амулет. Надійність 3,8 із 5. Загальний рейтинг 3,9 із 5. Про що і була мова.
-
leif
Member
ок, пояснюю як для 5-річного:Tiufin: ↑ 27.07.2025 15:08Я пишу про погану якість китайських товарів, ви вриваєтесь із аргументом
якість це не тільки надійність, остання, звісно, включається в категорію якість, але це далеко не тільки вона. існують дуже непогані машини (не китайські), які, на жаль, не дуже надійні, але їх все одно випускали і купували. не думав, що про це треба зазначати, але у вас, здається, якась фіксація, що якість машини визначається суто тим, як часто вона потребує сервісу
він не тільки купив, а ще й досить довго поїздив + дав свій схвальний відгук про неї. розумієте різницю? розумієте що це означає?Tiufin: ↑ 27.07.2025 15:08сео форда купив китайське авто, значить це топ
ні, не бачу взагалі. якщо треба, я поясню ще детальніше.Tiufin: ↑ 27.07.2025 15:08Нічого дивного у цьому логічному ланцюжку не бачите?
пише то він різне, але тут він тупо бреше про свій власний досвід? не знаю-не знаю, особисто я сильно сумніваюсь, що він щось вигадує. ставлю велике капучіно, що все так і є, як він пише.Tiufin: ↑ 27.07.2025 15:08Щодо Чері - пану Скуферу не довіряю, бо він вже неодноразово попадалася на маячні.
там з 2004 року чи з якого? до чого тут це? вкотре повторюю: китай зараз на тому етапі, коли все змінюється, якість росте і так далі. на черрі амулеті СЕО форд не їздив і йому б навіть в голову думка така не прийшла, а на салямі їздить. чому? ви собі можете пояснити?Tiufin: ↑ 27.07.2025 15:08От щойно глянув на авторіа рейтинг Чері амулет. Надійність 3,8 із 5. Загальний рейтинг 3,9 із 5. Про що і була мова.
-
Rage86
Member
Тут некоторые пишут, что будет хорошо, если китайцы навяжут конкуренцию NVIDIA/AMD, но я с этим в корне не согласен. Китайцы, выпустив ВК уровня лидеров индустрии, действительно легко включат демпинг и единственным адекватным ответом будет ускорение разработки более производительных решений. Грубо говоря, если сейчас купив RTX xx70Ti/xx80 можно лет 5 не париться с апгрейдом, то в условиях конкуренции с китайцами ВК будут устаревать за 1.5 - 2 года, как в начале нулевых. При нынешних ценах я лично не готов к таким частым апгрейдам