Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Геральт: 26.07.2025 07:37
byaka: 26.07.2025 02:56 При цьому людина втратила: DLSS4(якicть краща нiж у FSR4),Ray Reconstruction(немає аналога в амд),Frame Generation X4(немає аналога в амд),Reflex 2(немає аналога в амд),CUDA (для робочих задач маст хев)
Нагадайте як там поживає у амд антi лаг?Мене точно не забанять в кс чи дотi?
Ну, значить людиниі те все не потрібно і її червона карта цілком влаштовує. Мало того, карту брали після 5000, тобто оті всі модні штуки була можливість спробувати. І вибір зроблений не на їхню користь.
5060Ti не вивезе КС чи доту без генератора? Як цікаво. Бо інакше нащо ті рефлекси/антилаги. Міфічний інпут-лаг зменшувати, при часі реакції людини ~200-300мс? :D
Насправді, не знаю, як там справи з антилагом в кс, бо онлайн не граю.
Якщо мова про кс чи доту то i на 1060 можно грати.А якщо мова за сучаснi iгри з променями, то ой як цi всi рефлекси та генератори x4 потрiбнi,причому зараз майже кожна гра з променями.
Vlaad13
Member

Mixx: 26.07.2025 03:41 Народ, зараз питання не заради того, щоб розвести срач...

У людини є 2к монітор, грає в основному в кс, доку, зі мною в кораблі, іноді проходить сингли, зараз сидить на 2060с, каже, що в актуальних новинках все зовсім погано, мінімалки+апскейлер. Хоче апгрейд поки є можливість. Бюджет невеликий, до 30к. Радеон не хоче, для його роботи треба карта з "куда". Чекати ще рік на супер-пупер версії теж.

В бюджеті по суті тільки 2 відеокарти 5060ті або 5070, і ту і ту буде брати в хорошому виконанні типу мсі тріо, у них вентилятори дуже гарні, та і запас міцності по охолодженню є.

Перша на 20% дешевша і 16гб пам'яті, якщо трохи ручками підкрутити частоти - майже наздоганяє 4070, тільки з 16гб на борту, з другого боку є 5070, яка по чіпу значно швидша за першу, але знов ж таки 12гб.

Особисто я б, напевно, зупинився на дешевшій карті з 16гб, ніж брати 12гб огризок, коли вже не за горами нове покоління консолей і 100% збільшення вимог до об'єму пам'яті рам, не дарма хуананг в суперах в півтора рази її апає в мідлах. А може і не виростуть, і, 18-24гб зараз будуть як колись 8гб на 1070, або на 8гб риксах 470-590, об'єм пам'яті був великий, але потребність в ньому повністю відсутня. Тому не бачу сенсу щось загадувати, треба дивитися на то, що є зараз.

Але питання от у чому, я зрозумів, що я дуже сильно відстав від актуальних тенденцій ігропрому, на стільки, що з нових ігор крім сталкера, ремастера облівіона та індіани джонса і згадати нічого не можу за останні пару років, а тим більше якось судити, як воно йде на актуальних мід картах, скільки їсть пам'яті і тд. Може хтось розбирався детальніше в питанню, чи багато ігор зараз потребують більше 12гб відеопам'яті в 2к розширенні, і чи є такі ігри взагалі, щоб на 5070 не вистачило 12гб пам'яті?
у нас тут десь раз на два місяці відбувається срач на рахунок чи вистачає зеленим 12 гіг у 1440
у зелених карт менше споживання відеопам'яті та шо ще на пару років повинно вистачити
поки що вистачає - так шо краще брати 5070
Последний раз редактировалось Vlaad13 26.07.2025 08:09, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

Vlaad13: 26.07.2025 07:53
Mixx: 26.07.2025 03:41 Народ, зараз питання не заради того, щоб розвести срач...
У людини є 2к монітор, грає в основному в кс, доку, зі мною в кораблі, іноді проходить сингли, зараз сидить на 2060с, каже, що в актуальних новинках все зовсім погано, мінімалки+апскейлер. Хоче апгрейд поки є можливість. Бюджет невеликий, до 30к. Радеон не хоче, для його роботи треба карта з "куда". Чекати ще рік на супер-пупер версії теж.
у нас тут десь раз на два місяці відбувається срач на рахунок чи вистачає зеленим 12 гіг у 1440
Насправдi для indiana jones and the great circle потрiбно бiльше 16gb,тiльки не говорить це валсникам rx6800,rx7800,rx9070xt :laugh:
Последний раз редактировалось byaka 26.07.2025 07:58, всего редактировалось 1 раз.
Геральт
Member

byaka
Так мова ж була за антилаг в доті/кс? Чи в сінглах з променями також за антилаг банять? :D

Індіану на ультрах пройшов, в QHD. З променями. Натив. 70-80кадрів мав, хех
Последний раз редактировалось Геральт 26.07.2025 07:59, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

Геральт: 26.07.2025 07:58 byaka
Так мова ж була за антилаг в доті/кс? Чи в сінглах з променями також за антилаг банять? :D
Банять якщо не вимикати в драйверах пicля того як пограли в сiнгл iгри i запустили кс.
Наскiльки я зрозумiв людина грає в кс та доту тому що 2060 не тягне новi iгри, але це не означає що не хоче грати в новi iгри
Последний раз редактировалось byaka 26.07.2025 08:03, всего редактировалось 2 раза.
Геральт
Member

byaka
В радіка під кожну гру свої налаштування призначити можна, як діти малі, аби до чогось причепитись.
При тому що в самого проблеми з зеленою картою і проблеми не софтверні, все одно топить за НВ. :insane:
byaka
Member

Геральт: 26.07.2025 08:01 byaka
В радіка під кожну гру свої налаштування призначити можна, як діти малі, аби до чогось причепитись.
При тому що в самого проблеми з зеленою картою і проблеми не софтверні, все одно топить за НВ. :insane:
Так,але менi було б лiнь кожний раз пicля встановлення нового драйвера ще щось там налаштовувати.А ще амд вимикали взагалi антi лаг,зараз вiн може i не працює
Геральт
Member

byaka
Так на НВ той рефлекс по дефолту включений чи що? Ну цирк якийсь.
Вимикали для певних ігор, де деви не змогли роздуплитись. І в тих іграх він, імхо, і так не треба. Це фіча для компенсації затримки від генератора, який, в свою чергу, потрібний сінглам. Та й то, лиш деяким.
byaka
Member

Геральт: 26.07.2025 08:15 byaka
Так на НВ той рефлекс по дефолту включений чи що? Ну цирк якийсь.
Вимикали для певних ігор, де деви не змогли роздуплитись. І в тих іграх він, імхо, і так не треба. Це фіча для компенсації затримки від генератора, який, в свою чергу, потрібний сінглам. Та й то, лиш деяким.
За звичай в самiй грi за замовчуванням рефлекс увімкнений ,але навiть там де нi вiн вмикається з генератором.
Просто в амд можно форсувати антiлаг через драйвер, а в нвiдiя нi.
Це просто питання зручностi, в нвiдiя непотрiбно лiзти в налаштування драйвера в кожнiй новi грi.
Striker
Member

Тут, як завжди, переливання з пустого в порожнє. З нещасних більш-менш підходящих 2-3 карт не можуть вибрати одну. Одному нормально і на Ланосі доїхати на роботу і назад, інший не може на такому і треба Kia чи Honda. Обирайте по своїх можливостях і своїх хотєлках, а то як починають тут лити про аналогов нєт Ray Reconstruction чи ще щось, то очі закатуються автоматично, як в Iron Man.
Vlaad13
Member

byaka: 26.07.2025 07:57
Vlaad13: 26.07.2025 07:53
Насправдi для indiana jones and the great circle потрiбно бiльше 16gb,тiльки не говорить це валсникам rx6800,rx7800,rx9070xt :laugh:
насправді ні - там тільки на старті так було, потім оптимізували
ось гарний огляд на цю тему
Striker
Member

5070 - комусь може в самий раз буде, бо ще минулих 100 ігр непройдені, не кажучі про нові. Якби мені потрібно було б ще й для роботи, то брав би 5070/5070ti. Я брав 9070 XT під свої задачі, щоб було комфортно грати і в нові, і в купу минулих ігор. Зараз вже 2 місяці мучаю Stalker 2, ще місяць точно проходити. Потім KCD1,2, ще на півроку. Потім Hogwarts, Metro, RDR, God of War, Horizon. Вже мінімум на 2 роки є в що пограти. І 16 Гб в цих іграх з великим запасом, і 12 Гб вистачило би в моєму сценарії за великим рахунком. Але, коли вибирав, ще принципово не обрав Nvidia через їхню політику робити огризки, які для більшості будуть актуальні не більше 2-3 років, не всі ж такі слоупоки, як я, проходять одну гру по півроку. А так я впевнений, що через 4 роки пограю на цій карті в Stalker 3 на середніх налаштуваннях, бо є запас по пам'яті, і може й навіть на високих, бо зараз все йде на Ultra, а у нас хоч би було +20% приросту продуктивності в нових поколіннях карт, по факту і того немає.
byaka
Member

Vlaad13: 26.07.2025 11:01
byaka: 26.07.2025 07:57
насправді ні - там тільки на старті так було, потім оптимізували
ось гарний огляд на цю тему
Отправлено спустя 6 минут 22 секунды:
Striker: 26.07.2025 10:55 Тут, як завжди, переливання з пустого в порожнє. З нещасних більш-менш підходящих 2-3 карт не можуть вибрати одну. Одному нормально і на Ланосі доїхати на роботу і назад, інший не може на такому і треба Kia чи Honda. Обирайте по своїх можливостях і своїх хотєлках, а то як починають тут лити про аналогов нєт Ray Reconstruction чи ще щось, то очі закатуються автоматично, як в Iron Man.
Ну це ваш вибiр дивитися на мильні відображення,я нiкого не змушую купувати карти з Ray Reconstruction
спойлер
Изображение
Вложения
test2.jpg
Последний раз редактировалось byaka 26.07.2025 19:36, всего редактировалось 1 раз.
GreenMile
Member

byaka: 26.07.2025 19:20 Ну це ваш вибiр дивитися на мильні відображення,я нiкого не заставляю купувати карти з Ray Reconstruction
Прикол в тому, що деякі речі і мать бути розмитими, а не перешарпленими, шо аж очі ріже. Вийдіть на вулицю в дощ і подивіться на відображення в калюжі, якими вони є в реальності і якими мають бути :) Просто деякі в погоні за різкістю вже давно перейшли межу розумного і без перешарпа вже не можуть, навіть не знаю як в такі люди в реальність повертаються і цими ж очима на світ дивляться, там же різкість не підкрутиш :eek:

Щодо вкладення, Індіана давно пройдений на 4070ті з 12Гб, а Плєшнери всьо падалі і падалі народ досі міряєтся ним, наче без 24Гб там нема чого робити, ок :rotate:
byaka
Member

GreenMile: 26.07.2025 19:33 Вийдіть на вулицю в дощ і подивіться на відображення в калюжі, якими вони є в реальності і якими мають бути :) Просто деякі в погоні за різкістю вже давно перейшли межу розумного і без перешарпа вже не можуть, навіть не знаю як в такі люди в реальність повертаються і цими ж очима на світ дивляться, там же різкість не підкрутиш :eek:
Я вам нагадаю що iгри не завжди про реалiзм!
Вложения
Prague_Czech_Republic_475749.jpg
Последний раз редактировалось byaka 26.07.2025 19:44, всего редактировалось 1 раз.
Геральт
Member

byaka
То ексельний сайт, тут навіть забанені прямі посилання на нього.
Striker
Member

byaka
Класне дзеркало на дорозі.
byaka
Member

Геральт: 26.07.2025 19:43 byaka
То ексельний сайт, тут навіть забанені прямі посилання на нього.
Я зовсiм недавно дивився cвiжий огляд i там теж говорили що в iдеалi потрiбно бiльше 16gb

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Striker: 26.07.2025 19:44 byaka
Класне дзеркало на дорозі.
Просто деякi люди тут нiколи не гуляли по нiчному мiсту пicля дощу.
Последний раз редактировалось byaka 26.07.2025 19:58, всего редактировалось 1 раз.
Striker
Member

byaka: 26.07.2025 19:20Ну це ваш вибiр дивитися на мильні відображення
В мене була 3060, я там включав RT, DLLS і Ray Reconstruction в CP77 - так, прикольно, але тільки напочатку. Далі воно швидко набридає і починає більше заважати ігровому процесу. Ото мило якось реалістичніше, і на довгій грі краще так.

Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
byaka: 26.07.2025 19:47Просто деякi люди тут нiколи не гуляли по нiчному мiсту пicля дощу.
От не знаю, я якось було спеціально дивився на мокрий асвальт і калюжі, так відображення об'єктів були як раз розмиті.
Геральт
Member

byaka: 26.07.2025 19:47 Я зовсiм недавно дивився cвiжий огляд i там же говорили що в iдеалi потрiбно бiльше 16gb
В ідеалі для кожної гри чим більше, тим краще )
byaka: 26.07.2025 19:47 Просто деякi люди тут нiколи не гуляли по нiчному мiсту пicля дощу.
Рачки? Ні, не гуляли :D
То ж "геймплей" за мишу, максимум - невеликого пса.
Ответить