Огляд та тестування 16″ ноутбука з водяним охолодженням Dream Machines RT5090-16UA32 на базі процесора AMD Ryzen 9 9955HX3D та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

тести швидкодії звичайно що від розетки

а так - охолоджуй/не охолоджуй все одно макбук на М4 навіть без охолодження, навіть від батареї - буде швидшим по одно-потоку
Dream Machines
Member

waryag: 25.07.2025 16:18 без води зі 106 градусів - це просто вбивання заліза
Ви ж розумієте, що в реальному житті таких температур ви не побачите у 99% випадків. Крім того, тут же не десктопний процесор із теплорозподільною кришкою, кристали в чипі дуже маленькі, з них складніше швидко й ефективно відводити тепло.
kairo
Member

yuriy_dd: 25.07.2025 16:26все одно макбук на М4 навіть без охолодження, навіть від батареї - буде швидшим по одно-потоку
:rotate:
waryag
Member

Dream Machines: 25.07.2025 16:26Ви ж розумієте, що в реальному житті таких температур ви не побачите у 99% випадків. Крім того, тут же не десктопний процесор із теплорозподільною кришкою, кристали в чипі дуже маленькі, з них складніше швидко й ефективно відводити тепло.
Я вважаю, що і 95 градусів для ніжного х3д лежать за межами нормальних температур, а 105 він не повинен бачити ніколи.
І що було б непогано доповнити температурні тести в грілці реальним навантаженням у тому ж кіберпанку.
Dream Machines
Member

waryag: 25.07.2025 17:07 І що було б непогано доповнити температурні тести в грілці реальним навантаженням у тому ж кіберпанку.
Більше саме живих ігрових тестів можна побачити тут (там є таймкоди з іграми і порівняння з температурами на повітрі/воді):
спойлер
Последний раз редактировалось Dream Machines 25.07.2025 17:19, всего редактировалось 1 раз.
Stamb
Member

А Dream Machines це чия фірма? Щось не можу знайти в них на сайті.
tornadox
Member

kairo
Все чекав коли ЮраМ4 прийде і напише що М4 топ :lol:
l-m
Member

На фото у статі зовсім не AMD Ryzen 9 9955HX3D, у нього має бути такий вигляд -
праворуч
amd_chiplets-1cfc649d7b2460f5.jpg
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
Роздивився уважніше — на вашому фото навіть не AMD, а якийсь Core Ultra 200 схоже :insane:

Коротше, це плати зовсім не з цього ноутбуку що на огляді. Треба ж попереджати відповідно — "Фото ілюстративне, ноутбук не розбирався"
Klon
CG graphikos fan

Эх махнув би свій сетап на цей девайс, але ціна для наший країни захмарна, для НАБУ\СБУ\ТЦК\Офісу призиденту підійде :laugh:

І бачу що робили під компромисс тт трубок і водянки, бо можливо б було зробити внутрішній водоблок на більшу площу покриття плати
І дякую за дизайн, бо "свістоперделки" в такий девайс - це знущання :beer:
STARL1GHT
Member

Прикольний девайс. Впевнений що свого покупця знайде :beer:
Евгений King
Member

Stamb: 25.07.2025 17:18 А Dream Machines це чия фірма? Щось не можу знайти в них на сайті.
Це Clevo \ Eurocom \ XMG під іншим шильдиком
Stamb
Member

Евгений King
Дякую
sensorium
Member

Реалізація наче прикольна але практичного застування його я не бачу.

Як моряк дальнього плавання якому для роботи треба максимально потужна система (CG, UE5) за $5000 можна придбати норм десктоп + середної потужності ноут (типу на 5070) і таким чином матиму дві альтертаниви - і за робочим столом норм робоча станція для ресурсних задач і можливість мати мобільний ноут на якому можна працювати не вдома, а всякі ресурсозатратні рендери і тд відправляти віддалено на домашний комп.

Звичайно комусь 5к зелені це не великі гроші шоб потратити на цяцьку але навіть як цяцька цей ноут не самий зручний варіант, а як для роботи то ті для кого 5к не великі гроші такою роботою де треба ноут з водянкою не займаються.
Nick_888
Member

Замість того, щоб зробити широку архітектуру з високим IPC та знизити частоту, ліплять оці калічні приблуди, щоб хоч якось охолодити і вижати ще умовних +10-15% продуктивності. Жалюгідно.
Classique
Member

Kashtan: 25.07.2025 14:47
Classique: 25.07.2025 14:43 Я все це прочитав щоб побачити "-13 градусів".

Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
Оскільки виріб таки ультимативний, то я б додатково поставляв чілер. При чому так, щоб можна було працювати
А - на повітрі
Б - з водою
В - з водою з чілером.

Тобто щоб можна було все комбінувати від потреби.

Виріб вважаю цікавим.
Ви знаєте чілер розмірів і ваги який би підходив би до лептопу?
Тут модульна система: можна тільки з повітрям, можна з водою. Чілер може бути стаціонарними і працювати можна буде на воді і без нього і з ним.
То для повної ультимативності і б додав чілер. На ціну це майже не вплине, а концепт буде дуже унікальним.
waryag
Member

Nick_888: 26.07.2025 13:14 Замість того, щоб зробити широку архітектуру з високим IPC та знизити частоту, ліплять оці калічні приблуди, щоб хоч якось охолодити і вижати ще умовних +10-15% продуктивності. Жалюгідно.
Замість того, щоб зробити аналог м-серій від епл, роблять х86? :rotate:

Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
Classique: 26.07.2025 15:27Тут модульна система: можна тільки з повітрям, можна з водою. Чілер може бути стаціонарними і працювати можна буде на воді і без нього і з ним.
То для повної ультимативності і б додав чілер. На ціну це майже не вплине, а концепт буде дуже унікальним.
На ціну це вплине. Ви пропонуєте замінити просту і дешеву односекційну водянку на складний, дорогий і габаритний пристрій, розрахований на ентузіастів.

Також, пересічний покупець в цілому знайомий з водою, а про чилер буде чути вперше... і краще купить щось на воді.
Classique
Member

waryag: 27.07.2025 09:25
Nick_888: 26.07.2025 13:14 Замість того, щоб зробити широку архітектуру з високим IPC та знизити частоту, ліплять оці калічні приблуди, щоб хоч якось охолодити і вижати ще умовних +10-15% продуктивності. Жалюгідно.
Замість того, щоб зробити аналог м-серій від епл, роблять х86? :rotate:

Відправлено через 8 хвилин 20 секунд:
Classique: 26.07.2025 15:27Тут модульна система: можна тільки з повітрям, можна з водою. Чілер може бути стаціонарними і працювати можна буде на воді і без нього і з ним.
На ціну це вплине. Ви пропонуєте замінити просту і дешеву односекційну водянку на складний, дорогий і габаритний пристрій, розрахований на ентузіастів.

Також, пересічний покупець в цілому знайомий з водою, а про чилер буде чути вперше... і краще купить щось на воді.
Відкрийте очі і прочитайте, що я пропоную не замінити, а додати. Хочеш - на повітрі, хочеш - додав воду, хочеш - до води підкинув ще чілер.
CMEPTb_HD
Member

Обожнюю такі незвичайні системи, ноутбук, і майже системник з підключеною сжо.
І мобільність і потужність. B-)
Кому там в кроваткі з таким полежати не подобається, то поклади собі системник з жором ват 400 на яйця а ми подивимося коли там курчата вилуплятся :lol:

Відправлено через 5 хвилин 17 секунд:
tornadox: 25.07.2025 17:29 kairo
Все чекав коли ЮраМ4 прийде і напише що М4 топ :lol:
Не одного разу зустрічаю такий коментар, я так розумію Юра уже став оверним мемом :D
odessitmws
Member

CMEPTb_HD
если обычный монитор поцепить на плавающий кронштейн + беспроводная мышка/клава то и за пк можно тоже изи лежать
SErHiik
Junior

Дякую за огляд.
Я залишаюсь відданим фанатом DM, адже користуюсь їхньою продукцією вже понад 4 роки.
Дуже приємно бачити, що бренд не стоїть на місці, а постійно розвивається.
Так, саме на цю модель прайс справді цікавий :rotate:
Але не варто забувати, що у DM понад 180 конфігурацій з можливістю кастомізації — і це справді круто.
Мені було щиро цікаво прочитати цей огляд.
Бажаю компанії DM подальших успіхів і розвитку — у вас все виходить! :beer: :beer:
Ответить