Флагманський AMD Ryzen Threadripper PRO 9995WX набрав понад 173 тисячі балів у Cinebench R23

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

yuriy_dd: 20.07.2025 00:01 а при чому тут Купертіно? я ж ніби обговорюю порівняння багатоядерних проців х86 та АРМ.
Замість реальних аргументів на користь ARM бачу тільки рекламу M4 (хоч він і не потребує її) в кожному повідомленні, буває
yuriy_dd: 20.07.2025 00:01 може у вас смарт не на АРМ? :lamer:
Відмовився від смартфонів, поки графіку не підтягнуть принаймні до рівня 5090
Alligator
Member

yuriy_dd: 19.07.2025 23:47якщо ви приймаєте такі рішення, і не знаєте що таке енергоефективність - я би вас звільнив
У вас це не вийде бо ваша фірма розвалиться в умовах конкуренції і чим старішаю тим більше починаю розуміти політику тої ж Apple, який в описі товару робить ставку на результат який отримає користувач від дизайну та що очікувати від камери, звуку та дисплею, а не кількість ядер і частоти як полюбляють китайці.
yuriy_dd: 19.07.2025 23:47рожеві поні не в курсі, що якщо проц спожив 1 кВт, то в Дата Центрі - потрібно ще затратити енергію щоб ці 1 кВт тепла - охолодити
А ще у рожевих поні сотні серверів в обслуговувані і він прекрасно розуміє, що якщо клієнт хоче х2 продуктивність при х4 споживанні то клієнт отримує х2 продуктивність при х4 споживанні бо це хоче клієнт, бо за це платить клієнт, бо так клієнт випереджає конкурентів та залишаєтся на ринку.
Earanak: 19.07.2025 23:44Alligator, потребление тоже при определенных раскладах имеет значение. Я вот после обстрелов, с частыми и длительными отключениями света вынужден был работать и рендрить по долгу на процах, с нескольких компов на зарядных станциях, прочухал это на себе. Раньше тоже писал тут на форуме что пофиг сколько там железо тянет с розеток, главное побыстрее что бы было
А ми встановили стаціонарний 100 кВт генератор та підігнали 50кВт на причепі в якості резервного :rotate:
7mindfields: 19.07.2025 23:55Дуже цікаве обговорення нового тредріпера, доречі
Саме так! Була б тема про обговорення ARM і там хтось сказав, що це фігня бо он Threadripper PRO набагато продуктивніший то я б перших хто закидав :tomat: з тими ж аргументами Юрія про те, що споживання х86 в рази більше при однаковій продуктивності, ARM перспективніше й т.д., але тема саме про високопродуктивний процесор х86 з задіянням оверклокінгу! Це блін те ж саме, що на виставці пікапів приїхати на матізі та з слиною у рта кричати, що їх 7л двигуни старе гівно, а ось у нього всього 3 літри на 100 км затрати палива при рівних задачах у перевезені 10 кг картоплі. :apes:
Earanak
Member

Alligator, я живу в многоэтажке и опции с генераторами у меня не было. Я не просто так уточнил что бывают разные расклады.
Alligator
Member

Earanak, я про работу, дома тоже с грустью смотрел на 3090 и через зарядную станцию по type-c довольствовался ноутом с графикой от процессора.
yuriy_dd
Member

Alligator: 20.07.2025 00:26і чим старішаю тим більше починаю розуміти політику тої ж Apple, який в описі товару робить ставку на результат який отримає користувач від дизайну та що очікувати від камери, звуку та дисплею, а не кількість ядер і частоти як полюбляють китайці.
напевне всетаки старієте - бо в описі макбуків, мак міні, мак студіо - Епл майже відразу заявляє про проц М4 як основну перевагу
Alligator: 20.07.2025 00:26що якщо клієнт хоче х2 продуктивність при х4 споживанні то клієнт отримує х2 продуктивність при х4 споживанні бо це хоче клієнт
дуже добре мати таких "розумних" клієнтів. Бо весь світ хоче економити енергію, і гроші
Alligator: 20.07.2025 00:26бо так клієнт випереджає конкурентів та залишаєтся на ринку
ну х86 - так довго і робив, збільшуючи частоту. Зараз Інтел - ледве тримається
Alligator: 20.07.2025 00:26А ми встановили стаціонарний 100 кВт генератор та підігнали 50кВт на причепі в якості резервного
генератор в секунді не запускається коли пропаде світло. А UPS на 100 + 50 кВт - також є?
пс: є такий анекдот - коли в союзі зробили новий потужний всюдихід, показали японцям - а ті кажуть - чого ви лише не придумаєте, аби дороги не робити
Alligator: 20.07.2025 00:26ле тема саме про високопродуктивний процесор х86 з задіянням оверклокінгу!
такі проци не використовують в розгоні - бо всім важлива надійність і гарантія, і щоб не втратити результати роботи

стоп я забув - вашим клієнтам важливо щоб було скоріше

Відправлено через 51 секунду:
Alligator: 20.07.2025 00:26та з слиною у рта кричати
мене запитали - я відповів
Alligator
Member

yuriy_dd: 20.07.2025 00:53генератор в секунді не запускається коли пропаде світло. А UPS на 100 + 50 кВт - також є?
пс: є такий анекдот - коли в союзі зробили новий потужний всюдихід, показали японцям - а ті кажуть - чого ви лише не придумаєте, аби дороги не робити
Це якось стосується топіку?
Ну в головному офісі APC Smart-UPS SRT 5000VA RM на кожну стійку з десятком серверів + Tesla Powerwall і вже потім генератор, і так, цього достатньо для перемикання, все інше переїхало в закордоння бо незважаючи на те, що у Київському ДЦ аптайм за всі часи війни склав 100% нажаль в регіонах вже приходилось забирати серверы через дах після прильотів.
yuriy_dd: 20.07.2025 00:53дуже добре мати таких "розумних" клієнтів. Бо весь світ хоче економити енергію, і гроші
Весь світ хоче те, що конкурентніше не за всі гроші світу, а це Intel чи AMD, ARM чи x86 вже давно на другому плані, особливо коли все що можно перенесли на віртуальні машин.
yuriy_dd: 20.07.2025 00:53такі проци не використовують в розгоні - бо всім важлива надійність і гарантія, і щоб не втратити результати роботи
так дана тема саме про проц у розгоні і у якості аргументів ви почали порівняння з х86 за рівним TDP :lol:
prosha_evolist
HWBOT OC Team

IronWithin: 19.07.2025 23:49 Форум силами пари ослів перетворено на цирк, і пів року не минуло, ідіотизм - страшна штука :facepalm:
P.S окрема дяка модерації, якої немає…
Це відбувається на регулярній основі з періодом в декілька років ;) Зато весело читати :gigi: :popcorn:
yuriy_dd
Member

Alligator: 20.07.2025 01:06Ну в головному офісі APC Smart-UPS SRT 5000VA RM на кожну стійку з десятком серверів + Tesla Powerwall і вже потім генератор
у вас потужне і дороге рішення
Alligator: 20.07.2025 01:06все інше переїхало в закордоння
подобаються ціни на електрику в Німечині?
Alligator: 20.07.2025 01:06Весь світ хоче те, що конкурентніше не за всі гроші світу, а це Intel чи AMD
але чому найбільший cloud provider AWS - більшу часнину нових серверів купує саме на АРМ?
чомусь ви - всім відрізняєтесь від світу, хоч апелюєте до нього
Alligator: 20.07.2025 01:06особливо коли все що можно перенесли на віртуальні машин
а я не користуюсь віртуалками, чисте залізо, макс швидкодії і мін проблем коли система не загружена і ледве ворушиться, бо сусідня віртуалка забрала весь IO
Alligator: 20.07.2025 01:06так дана тема саме про проц у розгоні і у якості аргументів ви почали порівняння з х86 за рівним TDP
ну якщо порівнювати - то я навів приклад, я ж не знаю результатів цього проца в цьому тесті, я навів ціну, швидкодію, споживання
люди зможуть обрати що краще
вам не подобається такий підхід?

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
prosha_evolist: 20.07.2025 01:10Зато весело читати
а ви спробуйте щось по ділу сказати?

чи ви теж проти порівнювати багатоядерний АМД з іншими багатоядерними?
prosha_evolist
HWBOT OC Team

yuriy_dd: 20.07.2025 01:17чи ви теж проти порівнювати багатоядерний АМД з іншими багатоядерними?
Можна просто глянути мій профіль :gigi: +ще 2 ксеони яких там нема :gigi:

Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
По факту головна проблема цього процу - охолодити його на нормальних частотах (ну мора, ок), й +момент що купа софту нормально жере 32 ядра, а все що більше - починаються якісь трабли.
yuriy_dd
Member

prosha_evolist: 20.07.2025 01:48чи ви теж проти порівнювати багатоядерний АМД з іншими багатоядерними?
Можна просто глянути мій профіль +ще 2 ксеони яких там нема
і? маєте результати своїх багатоядерних в тесті Cinebench 2024?
ваші швидші за АРМ 2021 року з ядрами 2019 року?

а що з енерго-ефективністю?
prosha_evolist
HWBOT OC Team

yuriy_dd: 20.07.2025 01:54ваші швидші за АРМ 2021 року з ядрами 2019 року?
https://benchmark.chaos.com/corona/v10/ ... only=false
Тут є результати, все інше мене не цікавить :) (так, я знаю що це все рендери, просто в сінебенчі юзають базовий рендер з с4д, а я юзаю корону)
а що з енерго-ефективністю?
Копець :gigi:, загнати "основний" комп за 1квт споживання - не проблема :gigi: Добре що зараз без блекаутів, так би довелося дотарюватись додатковими батареями під флохи...
yuriy_dd
Member

prosha_evolist: 20.07.2025 02:01Тут є результати, все інше мене не цікавить (так, я знаю що це все рендери, просто в сінебенчі юзають базовий рендер з с4д, а я юзаю корону)
ясно, довелось мені самому глянути - Cinebench 2024 Multi-Core:
AMD Ryzen Threadripper 3990X - 3302

тобто АРМ Ampere Altra Max - і споживає менше і швидкість вища (>5000)

висновки за вами

я би звичайно хотів бачити більше сучасних АРМ проців - як для десктопу, так і для серверів
prosha_evolist
HWBOT OC Team

yuriy_dd: 20.07.2025 02:14висновки за вами
Висновок в тому що мій софт не працює на арм)

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
yuriy_dd: 20.07.2025 02:14я би звичайно хотів бачити більше сучасних АРМ проців - як для десктопу, так і для серверів
Байдуже що за проц і на якій він архітектурі і тд.... Він має виконувати поставлене ТЗ, а те що на форумі народу цікаво покидатись результатами тестів та витратити час на срачі - то вже не цікаво :)
yuriy_dd
Member

prosha_evolist: 20.07.2025 02:21Висновок в тому що мій софт не працює на арм)
цікаво - який обчислювальний серверний софт досі не працює на АРМ?
prosha_evolist: 20.07.2025 02:21Байдуже що за проц і на якій він архітектурі і тд.... Він має виконувати поставлене ТЗ
я - як розробник, трішки інакше ставлюсь - наприклад ну не подобається мені швидкодія PostgreSQL - можу переробити, результат буде в 1,000,000 разів працювати швидше, ніяка зміна проца чи архітектури - таке не дасть
prosha_evolist: 20.07.2025 02:21а те що на форумі народу цікаво покидатись результатами тестів та витратити час на срачі - то вже не цікаво
нажаль і досі є багато людей які вороже ставляться проти АРМ, не можу терпіти не справедливість
prosha_evolist
HWBOT OC Team

yuriy_dd
Ще раз перечитайте УВАЖНІШЕ те що я писав, бо починається зміна теми з метою витягнути "покривало" на свій "огород" ;) Я не проти АРМ, мені взагалі байдуже що воно і як буде називатись, воно (залізяка) має виконувати своє ТЗ (те, що я від цієї залізяки хочу), це те, про що я вище писав.

Й взагалі цікаво чому мене записали в противники арм, ох уж ці форумні мембери... :gigi: :gigi: :gigi:
Последний раз редактировалось prosha_evolist 20.07.2025 02:36, всего редактировалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

prosha_evolist: 20.07.2025 02:33Й взагалі цікаво чому мене записали в противники арм, ох уж ці форумні мембери...
ок, не противник
який софт не паше?
prosha_evolist
HWBOT OC Team

yuriy_dd
Corona render, я ж спеціально вище посилання давав :rolleyes:
item2
Member

Кому цікаво, тут інтегратор System76 продає системники на Altra Max 128 ядер 3ГГц. З топовим процом (всі інші компоненти я спеціально взяв по самому мінімуму) ціна складає $4834. Для порівняння сучасним серверам потрібно лише 32-36 x86 ядер щоб набрати 5000 балів у Cinebench 2024. Тобто Altra Max відстає по однопотоку майже в 4 рази від x86. Тобто не перевага +20%, як дійсно має M4 над x86 в однопотоці, а навпаки -400%. Altra - це спеціалізований проц, де забили на однопотік, де забили на об'єм кешу на одне ядро, який дуже важливий для деяких задач. x86 так теж може, якщо випустить проц на 128 e-ядер від Intel або LP-ядер від АМД, які в чотири+ рази менші за площею і значно менше споживають. А якщо ще порізати кеш і викинути застарілий набір команд, який використовують може пару відсотків користувачів...

https://system76.com/desktops/thelio-as ... /configure

Відправлено через 8 хвилин 53 секунди:
P.S. В майбутніх Zen 6 LP ядрах АМД, пліткують, досягла споживання усього в 1 Вт. Кажуть, це все ще вдвічі більше найбільш економних варіантів ядер від Apple, але все ж величезний прогрес, якщо підтримує весь зоопарк x86 команд.

P.P.S. LP-ядра - це найбільш економні ядра (економніше за C-ядра). Вони будуть розміщені на IOD чиплеті для зниження споживання, якщо проц виконує легкі задачі. Особливо важливі вони для ноутбуків. Тоді CCD можна буде тимчасово вимкнути і цим зменшити споживання.
IronWithin
Member

prosha_evolist: 20.07.2025 01:10
IronWithin: 19.07.2025 23:49 Форум силами пари ослів перетворено на цирк, і пів року не минуло, ідіотизм - страшна штука :facepalm:
P.S окрема дяка модерації, якої немає…
Це відбувається на регулярній основі з періодом в декілька років ;) Зато весело читати :gigi: :popcorn:
Просто стане як у «сусідів», доведеться рекламувати букмекерку і крипту… а то ще й гірше «британських вчених» :laugh:
prosha_evolist
HWBOT OC Team

IronWithin
Та я не про сам форум, а за ротацію головних персонажів :)
Ответить