Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

якщо казати про мене, то при наявності тих клавіатур, що у мене є, користуватись НЕ-рішеннями (якими завгодно топовими) для чогось іншого крім гамінгу, це треба упоротись кислотою не слабо. це виключно на мій суб'єктивний погляд, який я нікому не нав'язую. можливо, комусь ок поставити і в глейр НЕ-пцб (ну а шо, можливість є) і так юзати, я не засуджую і не сперечаюсь про це, як і про сайлент світчі в jane v2, кєк

зробити собі вутінг в дорогому корпусі cуто під гамінг, так само як я буду тільки гратись на fun60 -- прикольно як ідея, але, я все ж схилився до думки, що є кращі опції витрачання цих грошей. ще парочку ГМК сетів купити, скажімо :rotate: а для іграшок fun60 -- королівське рішення :gamer:

Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
feniks_tm: 18.07.2025 12:18Ну, принаймні китайці використовують плейтмаунт стаби з коробки і не треба морочитись з повним розбором,
те що в вутінг80 поставили пцб маунт це прям зовсім не зрозуміло, враховуючи ЦА, знову ж таки :dontknow: хто це вирішив? чому? так багато питань
feniks_tm: 18.07.2025 12:18Змазка звісно ж не вічна, питання лише чи кінцевий користувач в це полізе взагалі, чи дійсно просто купить нову клаву
якщо сам не полізе, ну можна ж віддати тому ж Дімі з сакредкібз чи ще комусь, є ж до кого звернутись, він не так дорого бере, правда ще пересилання... не знаю. я б рекомендував кожному користувачу клавіатур, в яких присутні стаби, навчитись це робити, бо тюнінг стабів це найперший і найважливіший мод в клавіатурному житті, який найбільшою мірою впливає на комфорт використання клавіатури.
feniks_tm: 18.07.2025 12:18Клави по 50$ якось підсвідомо і викинути не шкода
:horror: ну що ж одразу викидати, можна на ОЛХ загнати) "продам клаву, цокають стаби, лінь змащувати" :laugh:
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 12:26 :horror: ну що ж одразу викидати, можна на ОЛХ загнати) "продам клаву, цокають стаби, лінь змащувати" :laugh:
Ну, то вже утрування на фоні вартості клавіатури та необхідних вкладень для її покращення. Звісно ж, ніхто нічого викидати не буде, допоки воно працює.
leif
Member

https://www.olx.ua/uk/891567774/

отут тіпуля нормально свою роботу цінує :laugh: :gigi:

клавіатура ~2800грн без купонів/монет та інших чітів
кейкапи гривень 800-900, скоріше 800грн, з того що я бачу на алі
стаби гривень 300, а зараз взагалі на алі по знижці за сто з копійками можна взяти
10 світчів durock rock HE 200 грн
різноманітна шумка і світчпади ну нехай ще 300 грн. з запасом)

ітого ~4400грн

він продає за 9200

ну, правильно, ще ж пів дня покрутив клавіатуру, поналіпляв все що в інтернетах побачив усюди де можна було (опустимо питання наскільки це все потрібно і доцільно), додаємо за це 4800грн :teacher:

Відправлено через 25 хвилин 19 секунд:
не втримався :laugh:

до вашого відома цілком очікуваний і прогнозований погляд фахівця :learn: класика
спойлер
Изображение
навіщо тоді писати що це "GMK WOB"? (я знаю навіщо) написав би просто WOB, але ні)) ну, добре, що хоч не обманює, що це оригінальні, якщо запитати.

все ж цікаво, чи знайдеться мамонт, чи йому доведеться цей шедевр собі залишати :popcorn:
7mindfields
Member

leif: 19.07.2025 15:25 отут тіпуля нормально свою роботу цінує :laugh: :gigi:
Теж випадково натрапив на цю обʼяву, для тих, в кого алергія на вутінг :D
leif
Member

7mindfields: 19.07.2025 16:31
leif: 19.07.2025 15:25 отут тіпуля нормально свою роботу цінує :laugh: :gigi:
Теж випадково натрапив на цю обʼяву, для тих, в кого алергія на вутінг :D
Страшно уявити скільки б цей модифікатор за вутінг80 запросив з таким же набором допрацювань :apes:

А якщо ще й світчі змастити? А якщо капи принаймні найспбт? Золота буде!
feniks_tm
Member

feniks_tm: 18.07.2025 09:15 "CPAS LOCK" :lol: Цікаво, чи мені теж таке приїде :gigi:
Приїхав мій "CPAS LOCK" (Weikav x Morkblade K-ONE 80). Перші враження доволі приємні. Після моєї звісно цеглина ще та, добряче важка) Загалом тайпінг нарешті подобається, проблемний тільки пробіл. На Enter стаби трохи перезмащені, але то таке, "розходиться" :laugh: Перекинув зі своєї клави кап пробілу і стало значно краще, при цьому на моїй цей кап взагалі застряє при тайпінгу. Щось намудрили, схоже. Напрочуд, стокові капи доволі товсті як для пребілду, 1.75мм. Якби ж не "дизайн"... :gigi: Софт топовий, є все необхідне, крім вутінгового режиму "стіків", але то вже таке, крім вутінга воно тільки у кейхрона наче є. Ніяких дров звісно ж ставити не потрібно. Полінг рейт теж перемикається :rotate: Перемикати профілі можна прямими біндами (FN+1, FN+2, FN+3, FN+4 за замовчуванням), а не "циклом", що теж додає до юзабіліті. За ~100$ - абсолютний рекомендасьйон.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Тепер впланах пощупати UR Studio Ice Ultra та, можливо, якісь нові капи взяти.

Відправлено через 44 хвилини 29 секунд:
feniks_tm: 19.07.2025 19:24Перекинув зі своєї клави кап пробілу і стало значно краще, при цьому на моїй цей кап взагалі застряє при тайпінгу
Поклеїв шумки у рідний пробіл, стало помітно краще. Руки чухаються спробувати щось типу Ghostbar у майбутньому :rolleyes:
feniks_tm
Member

feniks_tm: 19.07.2025 20:08 Софт топовий
Прикольна фіча для мамкіних кібершпротів. Можна вручну виставити delay для SOCD з кроком в 1ms. Зі стандартним 1ms CS2 кікає з офіційних серваків, поставив 5ms - перестало кікати. Цікаво, який там поріг у алгоритмі Valve закладено, думаю десь якраз на 1-3 мс.
спойлер
Изображение
До прикладу:
мій "людський" контр-стрейф
Изображение
SOCD 5ms
Изображение
aaleksandrenko
Member

feniks_tm: 19.07.2025 20:08
feniks_tm: 18.07.2025 09:15 "CPAS LOCK" :lol: Цікаво, чи мені теж таке приїде :gigi:
Приїхав мій "CPAS LOCK" (Weikav x Morkblade K-ONE 80). Перші враження доволі приємні. Після моєї звісно цеглина ще та, добряче важка) Загалом тайпінг нарешті подобається, проблемний тільки пробіл. На Enter стаби трохи перезмащені, але то таке, "розходиться" :laugh: Перекинув зі своєї клави кап пробілу і стало значно краще, при цьому на моїй цей кап взагалі застряє при тайпінгу. Щось намудрили, схоже. Напрочуд, стокові капи доволі товсті як для пребілду, 1.75мм. Якби ж не "дизайн"... :gigi: Софт топовий, є все необхідне, крім вутінгового режиму "стіків", але то вже таке, крім вутінга воно тільки у кейхрона наче є. Ніяких дров звісно ж ставити не потрібно. Полінг рейт теж перемикається :rotate: Перемикати профілі можна прямими біндами (FN+1, FN+2, FN+3, FN+4 за замовчуванням), а не "циклом", що теж додає до юзабіліті. За ~100$ - абсолютний рекомендасьйон.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение

feniks_tm: 19.07.2025 19:24Перекинув зі своєї клави кап пробілу і стало значно краще, при цьому на моїй цей кап взагалі застряє при тайпінгу
Поклеїв шумки у рідний пробіл, стало помітно краще. Руки чухаються спробувати щось типу Ghostbar у майбутньому :rolleyes:
Брали з дешевшими світчами чи дорожчими?
Там плейт Fr4 чи карбон? Бо так і не зрозумів де який вони ставлять :D
feniks_tm
Member

aaleksandrenko: 20.07.2025 22:13
feniks_tm: 19.07.2025 20:08
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение

Брали з дешевшими світчами чи дорожчими?
Там плейт Fr4 чи карбон? Бо так і не зрозумів де який вони ставлять :D
Дешевшу на FR4. Карбон думаю буде гучніше і не такий глибокий звук.
aaleksandrenko
Member

До речі знайшов наче непогані сайлент HE світчі Haimu Dove HE

Цікава задумка замість силіконових поставок зверху та знизу пластикові вусики які амортизують. Правда на Алі поки не знайшов.
leif
Member

feniks_tm: 20.07.2025 18:19Зі стандартним 1ms CS2 кікає з офіційних серваків, поставив 5ms - перестало кікати.
прикол!

та ви чітак, чоловіче :gigi:

я з онлайн мультиплеєра катаю тільки в ОW, так там навіть в первозданному вигляді досі не заборонено, хоча може і варто було б
feniks_tm: 20.07.2025 18:19До прикладу:
норм різниця так то
feniks_tm: 20.07.2025 22:18Карбон думаю буде гучніше і не такий глибокий звук.
так, карбон -- специфічні плейти, дають досить високий (high-pitch) і дійсно не дуже насичений, тонший звук. втім, в деяких конфігах звучать вкрай збалансовано, мають право на існування. але це окремі випадки, треба щоб бербоун підходив, світч, це не просто зконфігурувати, щоб було дійсно доречно і круто. найскладніший матеріал плейту, як на мене.

а от фр4 -- навпаки найпростіший матеріал. втім, особисто я його ніде не використовую окрім повністю тихого нещодавного білда на сайлент свічтах ТТС, бо ФР4 він м'ютить і "витягує життя" з конфіга в цілому, згладжує звучання, воно втрачає характер, не знаю як це ще точніше описати. це останній матеріал який би особисто я використовував в білдах орієнтованих на звук, але для НЕ-світчів справді мало б бути те що треба.

Відправлено через 34 секунди:
aaleksandrenko: 20.07.2025 22:22До речі знайшов наче непогані сайлент HE світчі Haimu Dove HE
дуже непогано. цікаво чи стануть в фан60, я б спробував такі
feniks_tm
Member

leif: 21.07.2025 10:59 а от фр4 -- навпаки найпростіший матеріал. втім, особисто я його ніде не використовую окрім повністю тихого нещодавного білда на сайлент свічтах ТТС, бо ФР4 він м'ютить і "витягує життя" з конфіга в цілому, згладжує звучання, воно втрачає характер, не знаю як це ще точніше описати. це останній матеріал який би особисто я використовував в білдах орієнтованих на звук, але для НЕ-світчів справді мало б бути те що треба.
У кожного свої вподобання по звуку, і як на мене, FR4 золота середина між алюмом/CF і чимось мʼяким по типу PC/POM, принаймні для HE. Не впевнений наскільки добре себе поведуть мʼякі пластикові плейти з магнітками. Мені все ж подобається щось в сторону між «marble» і «thocky», а тверді плейти то вже поціновувачам клакі я гадаю.
leif
Member

feniks_tm: 21.07.2025 11:07У кожного свої вподобання по звуку, і як на мене, FR4 золота середина між алюмом/CF і чимось мʼяким по типу PC/POM, принаймні для HE.
звичайно, я ж так і пишу, що це суто мій погляд на це все.

HE звучать дещо інакше ніж класичні світчі, і я б їх м'ютив по можливості також, принаймні, ті, що я бачив на добре записаних відео і ті, про які чув відгуки. навіть якщо це не фул сайлент білд. тому і пишу, що для НЕ-світчів нейтральний, підм'ючений ФР4 матеріал це те що треба.
feniks_tm: 21.07.2025 11:07Мені все ж подобається щось в сторону між «marble» і «thocky», а тверді плейти то вже поціновувачам клакі я гадаю
ці всі розділення на клакі-токі-крімі-марблі вони доволі умовні, і я розумію, що без них не обійтись, але це все ж таки не дефініції, а більше такі собі приблизні орієнтири. ПЦ-плейт може давати більш клакі звук ніж алю, звучати яскравіше, різні пластики від окремих виробників по різному звучать і плейти, які номінально зроблені з одного пластику, це можуть бути зовсім різні пластики (так само і в світчах). але якщо узагальнити, то так, починати треба з оцієї розповсюдженої класифікації плейтів від поліпропіленового до карбонового, а там вже експериментувати і доходити до своїх власних висновків.
feniks_tm
Member

leif: 21.07.2025 10:59 та ви чітак, чоловіче :gigi:
З прем'єру таки кікнуло з 5, одразу виставив 10 і відбігав без проблем. Але то таке, уявити з себе чітака. У змагальних режимах я таке не використовую, бо все ж треба перезвикати. Мені SOCD був потрібен для surf'у в кс-ці, аби не морочитись з окремим софтом. Там все ж набагато більший вплив того, наскільки коректно ти стрейфишся. Без SOCD в топ-100 я б навряд прорвався))
спойлер
Изображение
leif
Member

feniks_tm: 21.07.2025 11:29Мені SOCD був потрібен для surf'у в кс-ці, аби не морочитись з окремим софтом.
щойно я погуглив і дізнався, що в кс є такий режим як сьорф, кожен день дізнаєшся щось нове :learn:

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
feniks_tm: 21.07.2025 11:29оп-100 я б навряд прорвався
:eek: це в топ100 взагалі в світі? серед усіх?
feniks_tm
Member

leif: 21.07.2025 11:35
feniks_tm: 21.07.2025 11:29Мені SOCD був потрібен для surf'у в кс-ці, аби не морочитись з окремим софтом.
щойно я погуглив і дізнався, що в кс є такий режим як сьорф, кожен день дізнаєшся щось нове :learn:

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
feniks_tm: 21.07.2025 11:29оп-100 я б навряд прорвався
це в топ100 взагалі в світі? серед усіх?
Волею-неволею ви його 99% що бачили на фоні дебільних ютуб шортсів :lol:
leif
Member

feniks_tm: 21.07.2025 11:35бачили на фоні дебільних ютуб шортсів
от чесне слово, поклавши руку на серце -- або не бачив (шортси не дивлюсь взагалі, якщо що), або якщо і бачив, то настільки не звернув увагу, що коли ви написали, я пішов погуглив і подивився, що це, власне, таке і подумав, що я не знав про існування такої штуки :dontknow:
feniks_tm
Member

leif: 21.07.2025 11:35 :eek: це в топ100 взагалі в світі? серед усіх?
Ну в CS2 конкуренція слабенька, основна база змагального surf'у - в CSS, а саме KSF проект, там я уже так не "сіяю" (аби в третю-четверту групу вийти :gigi:) . Це на cybershok'у. Але топ-100 все ж доволі конкурентні і тут.
Последний раз редактировалось feniks_tm 21.07.2025 11:47, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

feniks_tm: 21.07.2025 11:39Ну в CS2 конкуренція слабенька
знаючи розповсюдженість КС, я думаю, ви трохи применшуєте про "слабеньку". круто, респект :up: :beer:
feniks_tm: 21.07.2025 11:39основна база змагального surf'у - в CSS а саме KSF проект
піду гляну, розширю нове отримане знання)

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
leif: 21.07.2025 11:39(шортси не дивлюсь взагалі, якщо що)
трошки заради красного словця перебільшив :shuffle: не так щоб взагалі, звичайно, інколи, коли бачу якусь цікаву рекомендацію, то гляну що там. але не дивлюсь в сенсі не сиджу не гортаю їх десятками і сотнями підряд, як люди роблять

Відправлено через 26 хвилин 17 секунд:
подивився кілька відео. виглядає як прикольна штука, може треба і собі якось принаймні спробувати :gamer: :laugh:

так, у порівнянні з відео кс2, відео з цього каналу виглядають більш хардкорно B-) B-)
DjonM
Junior

Підкажіть будь ласка механічну повнорозмірну клавіатуру для роботи, бюджет 3000 грн
Ответить