та десь в середньому на половину питань є якась дуже загальна відповідь, без фактів і цифр, часто відповіді в стилі "цьотка сказала" - тобто якась суха теорія без практичного досвіду. Ось внизу якраз приклад "відповіді питанням на питання".
yuriy_dd: ↑
23.07.2025 17:38 tornadox: ↑ 23.07.2025 15:43
Покажіть мені в принципі АРМ ПК на якому можна це зробити і щоб вкластися в бюджет $300-400. Дуже чекаю на відповідь!
ну в мене мак міні М4, споживає в простої - 1.4 Вт (я клаву відключив, бо з нею 2.5 Вт), макс десь до 40 Вт, теж крутяться задачі (і LLM) - які ваш не потягне в принципі. Ціна - трішки дорожче, але в багато разів потужніше
Покажіть мені в принципі х86 ПК на якому можна це зробити?
Де відповідь? її нема просто, і так в більшості випадків. Мені не цікаво скільки споживає твій мак міні, і які там ЛЛМ, я задав чітке питання.
ми на технічному форумі, а не на базарі.
Колись був планшет на Nvidia Tegra - Тепер нема. І що з того? Якщо продукт не виконує поставлених цілей компанії його знімають з продажів та закривають виробництво.
ти ж сам пишеш щоб слідувати за прогресом, то треба купувати нове, от уяви собі що я настільки геніальний і продав той планшет і купив собі новіший.
все логічно, беремо SoC за $260 + докидаємо $30 за раму з електронікою, ставимо маржу в $100 отримуємо "бюджетний ігровий смартфон за $400
повторю, ми не в 2009му, після прошивки жодна з важливих фіч смартфона працювати не буде, ані банкінг, ані оплата карткою, ані дія і т.д.
Після анлоку завантажувача, якщо такий телефон попаде не в ті руки, всі персональні та фінансові дані будуть в руках зловмисника, а можливо навіть одразу в постачальника "альтернативної прошивки".
в порівнянні з чим? а 20 років ще повільніші)
Питання не в тому, чи ARM потужний, а чи виправдано його використовувати в певному сегменті з урахуванням сумісності, драйверів, стеку.
yuriy_dd: ↑
23.07.2025 17:38правильні - де виробник не забороняє перепрошити
все паше
але треба трішки напружити мізки і попрацювати щоб перепрошити
твоя логіка
1. купити правильний смартфон (наприклад Xiaomi) впевневшися що на нього можна встановлювати прошивки
2. сидіти курити форуми вечорами стараючись зрозуміти яка в тебе ревізія смартфону, шукати шлях як розблокувати завантажувальник (зараз Xiaomi серйозно ускладнила цей процес)
3. сидіти курити форуми вечорами стараючись зрозуміти яку з версій BolgenOS тобі встановити
4. знайти прошивку, встановити, зрозуміти що вона погана, повторити по колу поки не знайдеться нормальна
5. втратити доступу до банківських додатків, ДІЯ, оплати картками, софт по роботі теж не буде працювати (наприклад MS Intune, Teams, Outlook)
(ризикувати що власні дані попадуть якомусь Петру з Курська який залив туди троянчик)
(ризикувати що при втрату доступу до смартфону всі твої персональні та фінансові дані попадуть в руки зловмисників)
продовжую логіку
6. рекомендуєш всім купити Мак на М який не прошивається і немає альтернативної прошивки
як це називається коли нема $150 щоб оновити собі новий Сяомі який буде з новою батарейкою, новою ОС, і т.д., і треба сидіти ночами читати форуми, замість проводити час цікавіше, але є $900 на мак міні? Чи може він в кредиті разом з тим сяомі?