Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

unique-neon: 13.07.2025 19:50Хардтейл - Cannondale Trail 4 SE, основні зміни, вилка Rockshox Reba, трансмісія 1x12 Shimano. Покришки Hatchinson Kraken + Maxxis Forekaster
Підвіс - Stumpjumper 2021 Сomp, замінив колеса (не дуже відчутний вплив), і аморт на Rockshox Deluxe (сильно покращило їзду, стоковий аморт надто провалювався і втрачав швидкість на кожній кочці), покришки Specialized Purgatory + Specialized Butcher
обидва середні трейли. хардтейл має бути на голову швидше. питання в покришках-тиску-зношеній трансмісії, неправильній посадці на якомусь. в мене МТБ 26" і гревел. по рівному середньої якості асфальту гревел сильно швидше
. різниця ваги в обидвох не велика, МТБ 12.3 кг, гревел 11.9 кг
unique-neon
Member

Hotspur
Та важко Cannondale назвати трейловим. Трансмісія в нормі на обидвох байках.

Гревел не сперечаюсь, пробував чуть-чуть, їде досить легко, але думаю то колеса в першу чергу, і після 20-25км/г аеродинамічна посадка.
То я просто порівняв двопідвіс з хардтейлом.

Ще один знайомий каже, що всюди швидше їздить на підвісі, ніж хардтейлі, зокрема по асфальту, в нього правда хардтейл мав більш трейловий білд.

Ще один знайомий має кантріний хардтейл і навколокантрійний підвіс, на офроаді швидший підвіс, ну але тут і так зрозуміло.

Та й стало цікаво, може хто на форумі має схожий досвід.
Piter Cantrope
Member

Кум поставив собі широкі важкі покришки на ровер, плюс ще камеру з юшкою антипрокольною. Не знаю скільки ваги це додало на кожне колесо, але мінімум грам 300. Відчувається дуже сильно. Порівняно з тим як було, їдеш наче по каші.
Але широке колесо додало комфорту, то правда.
dead_rat
Member

Piter Cantrope: 16.07.2025 12:47 Кум поставив собі широкі важкі покришки на ровер, плюс ще камеру з юшкою антипрокольною. Не знаю скільки ваги це додало на кожне колесо, але мінімум грам 300. Відчувається дуже сильно. Порівняно з тим як було, їдеш наче по каші.
Але широке колесо додало комфорту, то правда.
Ви маєте визначитися чи їдеш по каші чи комфортно
Hotspur
Member

Piter Cantrope: 16.07.2025 12:47Кум поставив собі широкі важкі покришки на ровер, плюс ще камеру з юшкою антипрокольною. Не знаю скільки ваги це додало на кожне колесо, але мінімум грам 300. Відчувається дуже сильно
звичайно
sdbndfgn
Member

Вітаю. Підкажіть, будь ласка. Хочу купити Toprider 680 щля поїздок на пляж/рибалку в селі. Без трейла, довгих поїздок. В велосипедах не розбираюся, цей сподобався зовнішнью, легкий, компоненти ніби шиманівські (хоч і ультра-бюджетні). Вартує своїх грошей?

Заздалегідь дякую за відповідь :beer:

Не шейміть за ашанбайк, треба дешево і зараз.
Hotspur
Member

sdbndfgn: 17.07.2025 20:05Хочу купити Toprider 680
це навоз. іди на ОЛХ і купляй там б у нормальний велосипед. БЕЗ амортизаційної вилки на нормальних комплектуючих

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
sdbndfgn: 17.07.2025 20:05компоненти ніби шиманівські
я б не був в цьому упевнений. там список 20+ позицій і ти всі точно не дивився
sdbndfgn
Member

Hotspur
Ок, дякую. Підкажіть по яким брендам шукати?
Filabatya
Member

діорка з алі з шатунами 1на12 коштує як весь цей вел
merida cube trek polygon
waryag
Member

sdbndfgn: 17.07.2025 20:05Вітаю. Підкажіть, будь ласка. Хочу купити Toprider 680 щля поїздок на пляж/рибалку в селі. Без трейла, довгих поїздок. В велосипедах не розбираюся, цей сподобався зовнішнью, легкий, компоненти ніби шиманівські (хоч і ультра-бюджетні). Вартує своїх грошей?

Заздалегідь дякую за відповідь :beer:

Не шейміть за ашанбайк, треба дешево і зараз.
З фоток я вірю лише в кончений підсиділ в радянському стилі, з пластиліну і з покрашеною різьбою.
А в нормальну алю раму з пристойною комплектухою, ще й на промах, і за 5600 - ні. Тим більше, з безпалевно намальованими відгуками з середенім баллом 5,0. :laugh:

У кращому випадку буде страшна і крива китайська паль і не те, що обіцяли. У гіршому - відверте шахрайство.
sdbndfgn
Member

waryag
Дякую! Merida speeder за 8500 на олх буде краще?

Filabatya
Дякую
Hotspur
Member

Filabatya: 17.07.2025 20:26діорка з алі з шатунами 1на12 коштує як весь цей вел
так

Відправлено через 41 секунду:
sdbndfgn: 17.07.2025 20:32 Merida speeder за 8500 на олх буде краще?
ссилку і повну назву моделі. speeder їх 10 варіантів в кожному році
dead_rat
Member

sdbndfgn: 17.07.2025 20:32 waryag
Дякую! Merida speeder за 8500 на олх буде краще?
Земля і небо, якщо не вусмерть ушатана
Filabatya
Member

хоча б 27.5, зараб би маючи 10К купляв би все окремо на олх і комбінував з алі. не вартує те гімно мамонта цих грошей на 26 колесах
sdbndfgn
Member

Filabatya в мене нема досвіду збірки/підбору компонентів. Та і особливого бажання немає, хочу катати на пляжик, поки літо йде.
Filabatya
Member

pride ше подивіться б у
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/velo ... YcrjF.html
пушка гонка на лисяках)
завтра прийдуть спортсмени на гравелах щось путнє порядять :up:
Последний раз редактировалось Filabatya 18.07.2025 03:36, всего редактировалось 1 раз.
sdbndfgn
Member

Filabatya
Дякую
sdbndfgn
Member

Hotspur: 17.07.2025 20:35ссилку і повну назву моделі. speeder їх 10 варіантів в кожному році
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/velo ... WYtxq.html
dead_rat
Member

sdbndfgn: 18.07.2025 11:39
Hotspur: 17.07.2025 20:35ссилку і повну назву моделі. speeder їх 10 варіантів в кожному році
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/velo ... WYtxq.html
Це прямо дуже старий і познущалися над вєліком.

На фоні тих 26ʼ МТБ все ще краще, хоча я не певен, що віддавав би 200$ за таке чудо.
Ответить