Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Отримав IROK MG75 pro.
Після drunkdeer a75 pro бачу що відвик від гучної механіки. Поклав назад до коробки :D
Які нормальні сайлент магнітні світчі можна придбати? Саме варіанти з силіконовими поставками цікавлять.
Або свіжі моделі магнітних клавіатур на сайлент світчах.
feniks_tm
Member

aaleksandrenko: 16.07.2025 10:21 Отримав IROK MG75 pro.
Після drunkdeer a75 pro бачу що відвик від гучної механіки. Поклав назад до коробки :D
Які нормальні сайлент магнітні світчі можна придбати? Саме варіанти з силіконовими поставками цікавлять.
Або свіжі моделі магнітних клавіатур на сайлент світчах.
У гатерона genty були, але там пачка буде в ціну того Irok'а :D Gamakay Magnetic Phoenix ще.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
aaleksandrenko: 16.07.2025 10:21Або свіжі моделі магнітних клавіатур на сайлент світчах
Тільки Gamakay TK75HE V2 наче.

Відправлено через 18 хвилин 17 секунд:
aaleksandrenko: 16.07.2025 10:21 Після drunkdeer a75 pro
Щось я схоже теж звик до тишини Raesha, хоча у мене навіть не сайленти на моїй. JET75 теж здалась заголосною після моєї. Ірок там і по відосам було зрозуміло, що дуже голосна з упором на клакі профіль. Хотів пощупати її і може довести до розуму заміною свічів і шумки+плейту, допоки не побачив реліз WEIKAV K-ONE 80, пощупаємо її.
leif
Member

ендгейм під'їхав :laugh:

рідні капи жахливі, тому я їх одразу поміняв, ну і стаби змастив заодно
спойлер
Изображение
веб драйвер не запрацював :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
не найгарнішим чином просвічуються кейкапи, звичайно, але це тому що ЛГБТ світить ПОТУЖНО

Відправлено через 11 хвилин 5 секунд:
світчі, очевидно, слабенькі. відчувається, що зовсім бюджетні, але ручне змащування мало б принаймні трохи допомогти, і я б навіть змастив би їх не 3204, як я змащую більшість своїх світчів, а 205-м, тим самим спробувати зробити нижче звук, наскільки це можливо за допомогою змащення, офк.

піду тестити в гамінгу, бо єдиний сценарій на який вона у мене претендує)

а, ще що можу одразу сказати, що алю корпус ну зовсім простенький. якщо алю настільки простий, то пластикові мабуть зовсім погрємушечні. якщо хтось розглядає собі fun60, то я думаю покупка ультра версії має сенс (за умови, що вона влізає в бюджет)

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
не на максимальній яскравості підсвітка вигляд кейкапів не сильно псує:
спойлер
Изображение
Відправлено через 1 годину 3 хвилини 16 секунд:
Polling rate змінити не можна, безальтернативно 8к :laugh:

Відправлено через 1 годину 45 хвилин 41 секунду:
раз вже почав писати всі перші враження, то додам трохи погмавши, так би мовити з пилу з жару:

- ще раз переконався, що НЕ-клавіатури з усіма їхніми ключовими фічами дійсно мають помітну перевагу перед клавіатурами на "класичних" світчах. повторюсь, що для будь-якого компетітіва сьогодні це мастхев. я далеко вже не школотрон, тобто реакція у мене досить повільна, скіла особливо ніякого і не було в онлайн іграх ніколи в житті, але, тим не менш, воно одразу все видно. хто починає розповідати як Hipyo Tech, що краще гроші на НЕ-клавіатуру вкласти в щось інше гамінгове -- не слухайте, це маячня. я не знаю у що і як треба грати, щоб сказати, що різниці між металічним контактом і механікою немає або вона ледь помітна.
- всі ці рапід тригери, socd і змінна актуація працюють добре на "народному вутінгу", принаймні наскільки можна оцінити за пару годин гамінгу
- при ігровому використанні бюджетність клавіатури і світчів відчувається значно менше, що, авжеж, цілком очікувано
- в якості умовного геймпада, клавіатура чудова, я б сказав, що за свої гроші просто нереально крута. маленька, в іграх нічим особливо не дратуватиме навіть в стоці, лише стаби змастити треба на совість та і все, якщо ви не сильно угораєте по клавіатурам. ну, я ще б кейкапи замінив одразу, але то таке, не обов'язково.

в якості підсумка, затарившись на олх ігровими китайськими мишкою і клавою сумарно на 4к грн за обидва девайса (1700+2300):
це одні з найкраще витрачених грошей на залізо/периферію в моєму житті. bang for buck та такому захмарному рівні, що мимоволі починаєш очікувати якогось підвоху, але наразі його немає, якщо буде потім допишу :spy: станом на тепер загальна оцінка -- 11 з 10
artko
Member

leif: 18.07.2025 00:07- всі ці рапід тригери, socd і змінна актуація працюють добре на "народному вутінгу", принаймні наскільки можна оцінити за пару годин гамінгу
воно непогано працює давно вже. я ж брав attack shark k85(магнітну) собі на потестити, все там (крім софту, який "web" тільки під вінду) працювало як заявлено майже рік тому. і після неі почав полювати на кейхрон :)
відгук в іграшках дійсно зовсім інший, звичайна механіка такого не дає....
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 00:07
а, ще що можу одразу сказати, що алю корпус ну зовсім простенький. якщо алю настільки простий, то пластикові мабуть зовсім погрємушечні. якщо хтось розглядає собі fun60, то я думаю покупка ультра версії має сенс (за умови, що вона влізає в бюджет)
Просто нагадаю, що вутінг за свою пластикову 60ту погремушку просить 200$. А звучить вона з коробки обʼєктивно гірше за клави по 20-30баксів. 80ка ще хоч якось, але стаби теж дупа, особливо на пробілі. У стокових лекерів там ще й воблу стему добіса, хочеш кращі - доплати.

TMR’ки від Monsgeek все ж про чисту продуктивність. По звуку мені не сподобались що Fun60, що M1V5. Дивно, що софт не запрацював. Схоже, данина за ще необкатаний TMR :gigi:

Відправлено через 1 годину 6 секунд:
leif: 18.07.2025 00:07рідні капи жахливі
Побачив новий шортс з тайпінгом (якщо то можна так назвати, потикав пару кнопок :rotate: ), мало того що дизайн мягко кажучи смаковщина, так ще й "CPAS LOCK" :lol: Цікаво, чи мені теж таке приїде :gigi:
спойлер
Изображение
leif
Member

feniks_tm: 18.07.2025 09:15але стаби теж дупа, особливо на пробілі.
в смислі, з коробки? будь-який стаб, якщо він не бракований, можна підтюнити трохи і він нормально працюватиме (звісно, що не кожен юзер стане це робити, але це вже інше питання). я бачив не один огляд вутінгу 80ки зі стоковими стабами, де все окей з ним. можливо вже дотюненим
feniks_tm: 18.07.2025 09:15Просто нагадаю, що вутінг за свою пластикову 60ту погремушку просить 200$.
і вона чудово продається, а значить все правильно роблять :) почне погано продаватись -- скинуть ціну, але поки що, видно, всіх все влаштовує. не те, що б я їх виправдовую, і мені неможливо тепер уявити, щоб я особисто замінив свій топовий за свої гроші "геймпад" на вутінг (не зважаючи на те, що у нього є і переваги окрім недоліків), але тим не менше, логіка процесу ціноутворення на них, я думаю, саме така.
feniks_tm: 18.07.2025 09:15Дивно, що софт не запрацював.
вони там навіть на оф. сайті попереджають, що таке може бути, тобто, у когось розпізнається без попередньо встановленого він-драйверу, а у когось ні, і спочатку треба поставити він-драйвері, після чого все норм працює, але не думаю, що це може мати стосунок до технології реєстрації натискань, це про інше.
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 10:31 в смислі, з коробки? будь-який стаб, якщо він не бракований, можна підтюнити трохи і він нормально працюватиме (звісно, що не кожен юзер стане це робити, але це вже інше питання). я бачив не один огляд вутінгу 80ки зі стоковими стабами, де все окей з ним. можливо вже дотюненим
Ну, за 200+ очікуєш трошки кращого. Коли береш щось до 100, то ще можна змиритись, що треба ручками допилити. А вкидувати поверх вже уплачених 200-300+$ щоб воно хоч якось було по-людськи (і акцент саме на цьому, мова не йде про "ідеально" навіть), ну якось вже не то... Збирайте вже тоді кастом на Venom'ах.
спойлер
https://www.youtube.com/shorts/_Y4-6By7_I8
Последний раз редактировалось feniks_tm 18.07.2025 10:44, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

feniks_tm: 18.07.2025 10:34Ну, за 200+ очікуєш трошки кращого.
стаби в будь-якому випадку, як би добре вони не були змащені з заводу, потрібно регулярно перемазувати і юзеру доведеться це робити рано чи пізно. можливо ЦА вутінга дивиться на це якось інакше, але особисто я не бачу великої проблеми, якщо це доведеться зробити одразу після покупки і я б їх перемазав, навіть якби вони були змащені нормально, як для заводу, просто тому що ручне змащення стабів все одно дасть кращий результат.

якось у мене був асус azoth пару тижнів, так ось практично в 100% оглядів на нього кажуть про відмінне заводське змащення стабів, а мій треба було домазувати -- не пощастило, але в таких процесах як заводське змащення можливі інколи косяки, це не дивно
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 10:42 треба було домазувати -- не пощастило, але в таких процесах як заводське змащення можливі інколи косяки, це не дивно
Змащення змащенням, але там себе стаби паршиві, судячи з відгуків. І змащення стокових мало чим і не всім допомогає, доводиться міняти на щось адекватніше.
leif
Member

feniks_tm: 18.07.2025 10:45І змащення стокових мало чим допомогає, треба міняти одразу на щось адекватніше.
не бачив такого в жодному огляді, який мені траплявся і Діма з сакредкібз також мені про це нічого не казав, коли ми розмовляли про 80ку. скаржився на те, що в 80ці стаби ПЦБ-маунт і до них довго добиратись -- це так, і скаржився на те, що там пцб фоам до стабу пробілу занадто щільно прилягає і коли збираєш клавіатуру, він може зсунутись і завадити руху скоби (тому його краще взагалі там підрізати) -- теж так, але на самі стаби жодних скарг не було, а він продав цих вутінгів вже чимало. ну і по вигляду наскільки я можу оцінити (а у мене чимало різних стабів є) -- цілком адекватна стандартна конструкція. що саме там "паршивого" то?
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 10:54
feniks_tm: 18.07.2025 10:45І змащення стокових мало чим допомогає, треба міняти одразу на щось адекватніше.
не бачив такого в жодному огляді, який мені траплявся і Діма з сакредкібз також мені про це нічого не казав, коли ми розмовляли про 80ку. скаржився на те, що в 80ці стаби ПЦБ-маунт і до них довго добиратись -- це так, і скаржився на те, що там пцб фоам до стабу пробілу занадто щільно прилягає і коли збираєш клавіатуру, він може зсунутись і завадити руху скоби (тому його краще взагалі там підрізати) -- теж так, але на самі стаби жодних скарг не було, а він продав цих вутінгів вже чимало. ну і по вигляду наскільки я можу оцінити (а у мене чимало різних стабів є) -- цілком адекватна стандартна конструкція. що саме там "паршивого" то?
Спишемо це на мою передвзятість, але достатньо бачив відгуків людей стосовно саме проблемних стабів на 80ці, можливо новіші партії і краще в цьому плані.
Діма з сакредкібз
Цей персонаж з магніток крім вутінга взагалі нічого не визнає, а в альтернативу наводить Razer... це взагалі смішно. Який би він там "експерт" по кастомах не був, але його думка мені абсолютно іррелевантна.
leif
Member

feniks_tm: 18.07.2025 11:00Цей персонаж з магніток крім вутінга взагалі нічого не визнає
та все він прекрасно розуміє, просто він же продавець, при чому він категорично не хоче продавати сегмент дешевих клавіатур: ні НЕ, ні на металевому контакті, це не його ніша, він так собі вирішив. але ж продавати щось треба, ось він і обґрунтовує якось це) його думка як клавіатурного ентузіаста і як продавця стосовно таких моментів можуть мати серйозні розбіжності. на вутінгах, вочевидь, можна краще заробити ;)

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
feniks_tm: 18.07.2025 11:00Спишемо це на мою передвзятість, але достатньо бачив відгуків людей стосовно саме проблемних стабів на 80ці
треба більше конкретики: які саме у людей виникали проблеми, як змінювалась ситуація після ручного змащення і т.д.

при чому це потрібно від людей, які взагалі розуміють, що таке змащення стабів, як це правильно робиться і мають достатньо досвіду. а серед власників вутінгів таких не дуже багато)

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
artko: 14.07.2025 18:52я подивився теж.. там веб умовний - воно пропонує завантажити "драйвер" під win, і потім типу у веб буде. такий "веб" в мене на attack shark є. під лінухом - не працює, зовсім.
хотів вам скинути. ось про таке побачив в огляді на rtings рішення для лінукс:

https://www.reddit.com/r/linux_gaming/c ... eb_driver/

пишуть, що мало б працювати, але лінукса у мене немає, то ж про свій досвід не скажу)
artko
Member

leif: 18.07.2025 11:10 хотів вам скинути. ось про таке побачив в огляді на rtings рішення для лінукс:

https://www.reddit.com/r/linux_gaming/c ... eb_driver/

пишуть, що мало б працювати, але лінукса у мене немає, то ж про свій досвід не скажу)
та це вже неактуально, у кейхрона з цим проблем ніяких нема(бо в нього повноцінне все). дякую :)
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 11:10 треба більше конкретики: які саме у людей виникали проблеми, як змінювалась ситуація після ручного змащення і т.д.

при чому це потрібно від людей, які взагалі розуміють, що таке змащення стабів, як це правильно робиться і мають достатньо досвіду. а серед власників вутінгів таких не дуже багато)
Там все ще може стакатись з кривими капами у деяких випадках. Ось як приклад банальна заміна кейкапу на пробілі значно покращує ситуацію:
спойлер
Изображение
Изображение
Ось ще цікавий коментар
спойлер
Изображение
А тут можемо припустити, якщо він вже мастив нові стаби, то і зі стоковими він теж встиг погратись.
спойлер
Изображение
leif
Member

feniks_tm
чесно кажучи, перші два це як раз нубські коментарі, про що я написав трохи вище) і де саме ти побачив там про "кривизну"? чи це в переносному сенсі? просто є така проблема як саме криві пробіли, банано-подібної та інших форм, але це про інше. а там про фоам в пробілі і про "more stability" що може бути пов'язано в першу чергу з більш вузькими отворами під стаби/світч у пробілу від іншої клавіатури, що може певним чином компенсувати оверолл відчуття від невідтюненого стабу.

у мене фоам в пробіл не напхано в жодний з 11 клавіатур, вважаю це далеко не обов'язковим модом, а тим паче в бюджетному сегменті, щоб розраховувати на це, як на стокове рішення, як перший автор.

з тим, що матеріал падів обрали неправильний і він насичуючись мастилом стає занадто липким -- так це косяк, сподіваюсь його вже пофіксили, тим паче хлопець пище, що в вутінг в курсі. косяк не про самі стаби, їх то міняти не треба, але поруч, тож це справді мінус. для ЦА вутінгу, мабуть, ще й який великий, але для тих, хто все одно б розбирав змащувати, трохи поменше.
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 11:39 і де саме ти побачив там про "кривизну"?
Прямо там звісно ж не написано, але випадки з відповідними "вердиктами" теж можна знайти.
leif
Member

feniks_tm: 18.07.2025 11:24А тут можемо припустити, якщо він вже мастив нові стаби, то і зі стоковими він теж встиг погратись.
це ні про що. деякі стаби треба змащувати по-одному, деякі-по іншому, нам не відомого нічого про скіли автора, про те які результати він отримав зі стоком, що і як пробував. ну, йому вдалось краще змастити ТХ (бо їх апріорі легше правильно змастити) -- молодець. але це не означає, що стокові стаби вутінгу не можуть нормально звучати.

з власного доствіду, як приклад, можу привести плейт маунт стаби ТХ і акко (вони однакові що для fun60, що для spr67). так, ТХ легше тюнити, але у мене виходить чудовий результат і з акко-стабами, різниця ледве-ледве помітна. я б сказав, що абсолютна більшість людей її ніколи не відчує, за умови правильного змащення.

я вже про це тут писав раніше, але велика кількість ентузіастів, починаючи від блек саймона використовує дешеві стаби в кастомах по кілька тисяч доларів і не париться, і не купують ніякі ТХ і навіть дюроки. і це не тому, що вони не цінують гарне звучання і роботу стабів, а тому що навіть стаби за $5 при наявності досвіду можна змусити працювати чудово і без проблем в абслютній більшості випадків. думка, що "дорогі стаби це скам" доволі поширена в клавіатурній двіжусі :)
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 11:49
feniks_tm: 18.07.2025 11:24А тут можемо припустити, якщо він вже мастив нові стаби, то і зі стоковими він теж встиг погратись.
це ні про що. деякі стаби треба змащувати по-одному, деякі-по іншому, нам не відомого нічого про скіли автора, про те які результати він отримав зі стоком, що і як пробував. ну, йому вдалось краще змастити ТХ (бо їх апріорі легше правильно змастити) -- молодець. але це не означає, що стокові стаби вутінгу не можуть нормально звучати.

з власного доствіду, як приклад, можу привести плейт маунт стаби ТХ і акко (вони однакові що для fun60, що для spr67). так, ТХ легше тюнити, але у мене виходить чудовий результат і з акко-стабами, різниця ледве-ледве помітна. я б сказав, що абсолютна більшість людей її ніколи не відчує, за умови правильного змащення.

я вже про це тут писав раніше, але велика кількість ентузіастів, починаючи від блек саймона використовує дешеві стаби в кастомах по кілька тисяч доларів і не париться, і не купують ніякі ТХ і навіть дюроки. і це не тому, що вони не цінують гарне звучання і роботу стабів, а тому що навіть стаби за $5 при наявності досвіду можна змусити працювати чудово і без проблем в абслютній більшості випадків. думка, що "дорогі стаби це скам" доволі поширена в клавіатурній двіжусі :)
Назад до кривих капів, старенький відос на каналі Wooting'а на щось натякає
спойлер
Изображение
Сарказм, звісно ж. То вже природа pbt капів така.

Wooting, як ви уже самі і сказали, купують в основному люди, які взагалі не викупають за кастоми і модифікації/тюнінг клавіатур, і очікувати що вони зможуть в "правильне" змащення стабів ... ну таке. Тобто, вони як мінімум очікують, що воно з коробки буде хоча б на рівні "ОК", за такі то гроші. А в результаті маємо, що у багатьох з коробки біда з пробілом, що вже виходить за рамки "ОК", враховуючи позиціонування продукту як "еталон HE клавіатур". Хтось мириться, хтось повертає (якщо встигає у вікно), хтось все ж намагається тюнити. І до всіх 3 кейсів у мене питання "А нафіга тоді саме Wooting, при наявності кучі альтернатив". Якщо вже свідомо береш вутінг, щоб його модити, то бери вже дійсно чисто модуль і будуй кастом на його базі, а ще краще Venom... але то таке, кому що. Хочеш хороший борд з коробки, маючи бюджет на вутінг - куча альтернатив. Хочеш чисто продуктивність, без оглядки на тайпінг - береш щось за 50$ і не оглядаєшся.
leif
Member

feniks_tm: 18.07.2025 12:02Wooting, як ви уже самі і сказали, купують в основному люди, які взагалі не викупають за кастоми і модифікації/тюнінг клавіатур, і очікувати що вони зможуть в "правильне" змащення стабів ... ну таке.
зачекайте, так а що робити з тим, що будь-яке мастило не вічне і перемазувати треба абсолютно будь-які стаби в будь-якій клавіатурі? добре, з коробки щось буде звучати краще - щось гірше, а далі що? іти за новою клавіатурою, яка краще змащена з заводу? :)
feniks_tm: 18.07.2025 12:02Тобто, вони як мінімум очікують, що воно з коробки буде хоча б на рівні "ОК", за такі то гроші. А в результаті маємо, що у багатьох з коробки біда з пробілом, що вже виходить за рамки "ОК", враховуючи позиціонування продукту як "еталон HE клавіатур".
здається, вутінг позиціонує себе, що у них найкращий софт для гамінгу (і це правда), ну оце все, що сама НЕ-технологія це добре для гамінгу, фішечки. про інше в їхніх маркетингових меседжах я якось не сильно зустрічав. але я правда не дуже десь це дивився, просто побіжне враження, можу помилятись.
feniks_tm: 18.07.2025 12:02А нафіга тоді саме Wooting, при наявності кучі альтернатив"
особисто я після знайомства з fun60 теж не розумію :laugh:

хоча і я думав і писав тут в топіку, що чи може всяти собі вутінг ще не так давно. саме в розрізі того, що в плані софту -- топ і є афтермаркет корпуси.
feniks_tm: 18.07.2025 12:02Якщо вже свідомо береш вутінг, щоб його модити, то бери вже дійсно чисто модуль і будуй кастом на його базі
ну якось так.

але вже все, відпало бажання :laugh:
feniks_tm: 18.07.2025 12:02Хочеш хороший борд з коробки, маючи бюджет на вутінг - куча альтернатив.
розглянути альтернативи точно варто. треба дивитись конкретні кейси. але в більшості з них вутінг не буде найкращим вибором, хоча його часто купують. тут згоден.
feniks_tm
Member

leif: 18.07.2025 12:12 зачекайте, так а що робити з тим, що будь-яке мастило не вічне і перемазувати треба абсолютно будь-які стаби в будь-якій клавіатурі? добре, з коробки щось буде звучати краще - щось гірше, а далі що? іти за новою клавіатурою, яка краще змащена з заводу? :)
Ну, принаймні китайці використовують плейтмаунт стаби з коробки і не треба морочитись з повним розбором, що значно полегшує і змащення, і заміну загалом. Змазка звісно ж не вічна, питання лише чи кінцевий користувач в це полізе взагалі, чи дійсно просто купить нову клаву, і тут уже під питанням, чи захоче він знову брати вутінг за 200)) Клави по 50$ якось підсвідомо і викинути не шкода :gigi:
Ответить