Після оновлення ШІ Copilot від Microsoft може бачити все на вашому екрані

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

DDt: 17.07.2025 14:35
yurarad: 17.07.2025 14:27 Есть такое ощущение что они и в Linux засунут свои руки когда в историю уйдет Линус Торвальдс...
ну чего, ядро линукса не держится на одном Торвальдсе, не думаю что с его уходом могут закрыть код
Код, не закриють, але нагадять у нього так що, ригати схочеться, вже намагаються навіть бекдори пропихували, та усілякі безглузді , або не адекватні речі, а ще гірше те що пропихують хитрі штуки, які ніби і гуд, але потім це обернеться, або катастрофою, або сильним інструментом маніпулювання, і тут мова йде не тільки про майків, але про всі купні корпорації, особливо сильно старається красношляпа хитрими діями підім'яти під себе не тільки усю внутрішню інфраструктуру Linux, але і ядро також.

Тому наявність такої людини як Лінус Торвальдс, на чолі дуже важлива.

Стосовно ШІ Copilot від Microsoft, це чорна скринька, без відкритого коду, ніякої мови про безпеку не може бути, а будь-які корпораціїї, можуть збрехати дуже легко, бо довести зворотнє дуже складно.
Последний раз редактировалось Mozdev 17.07.2025 18:13, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

Ostin: 17.07.2025 16:40 І чого ви з цією порнушкою носитесь, як ніби це справді комусь цікаво в сенсі подивитись на вас :D От вивчити уподобання для подальших маніпуляцій - так, це може бути використане. А підглядати за цим... Ну як діти)
Отож, я взагалі не розумію таких проблем.
А от потенційно наступні питання мають ризики:
- паролі/банківські рахунки/цінні речі тощо. Зараз по "дії" можна і одружитися а КЕПом майном розпоряджатися. Добре якщо у всяких бандитів немає варіантів якось заволодіти цим, а якщо у держави і якогось державного чиновника чи силовика будуть?
- якщо через ШІ буде мати доступ податкова, то стане неможливо підзаробляти багатьом людям, особливо в державах де неможливо адекватно оформити деякі види діяльностей з фрілансу, тощо
- якщо якісь люди "нагорі" будуть мати бажання якось обмежити піратство, і ШІ буде відслідковувати скачування ігор, програм, активаторів і "здавати" людину органам?
І ще кучу різних моментів.

Тобто моя думка яка. Якщо ці дані деперсоніфіковані, в такій степені що неможливо окремій людині (яка не є розробником цього ші) щось про мене дізнатися то хай робить що хоче, хоч підлаштовує під мене результати пошуку показуючи магазини з товаром яким я цікавився. Але якщо умовно кажучи наша податкова отримає доступ до того, що я виявляється продав б.в. відеокарту і це "незаконна підприємницька діяльність" (як вони розказували публічно), то це капець буде.
Геральт
Active Member

На робочому хай адмінки тим паряться.
А на домашньому компі вінді заборонено доступ в інет. :-/
dreikk91
Member

Enjthesilence: 17.07.2025 14:51
AFU_power: 17.07.2025 14:42

а те шо геміні бачить все на екрані телефону в 15 андроїді нікого не смутило?
та це ж класика) вже скільки років збирають інфу банально смартфони, та кожен думає що він пуп землі і комусь цікаво, як він наярує піструна на еплл м4 в інтернеті.
інша справа, коли телеметрія може погіршувати продуктивність, але це має бути прям щось дуже слабеньке, щоб побачити вплив на роботу.
Залежить, як написано код збору телеметрії ;)
Sub-Zero
Member

Entar: 17.07.2025 18:08Якщо ці дані деперсоніфіковані
Не смеши мои тапки. Сейчас пытаются всё привязать к одному аккаунту, который привязан к телефону. Уже на многих сайтах вход навязывают через гуг, эпл или фейсбук. Телефоны скоро привяжут к паспортам. Кое-где уже. Также ведутся в мире разговоры о доступе в интернет по паспорту. Читай мировые новости.
Геральт: 17.07.2025 18:26А на домашньому компі вінді заборонено доступ в інет.
У тебя линукс второй системой? Или второй комп для инета на маке?
Shtopor
Member

Мені якось все одно що там аналізує Microsoft чи Google глобально. Але ці бази даних - це гроші. І завжди знайдеться хтось хто буде періодично щось зливати чи використовувати у власних цілях, продавати меншим компаніям з "не дуже" сильною політикою захисту данних.
А далі, коли бази данних втратять актуальність - вони задешево попадуть в руки дрібних шахраїв які будуть шукати номера карток, банківських рахунків і криптогаманців.

А враховуючи як це було реалізовано спочатку через Microsoft Recall, то навіть великі корпорації немають захисту від ідіотів.
Нагадаю, що ранній версії Recall всі скріни екрану зберігалися в незакодованому вигляді, так як і всі введені юзером тексти в окремій папці. Таким чином використання будь якого робочого ПК чи іншого не приватного ПК перетворювалися в гру з вогнем.
item2
Member

1234waltz
У мене 16 Андроїд, Pixel 9. Додаток Gemini видаляється. Типу як є можливість видалити дані активності і повернутись до стандартного асистента. P.S. А як там насправді під капотом невідомо.
Последний раз редактировалось item2 17.07.2025 19:54, всего редактировалось 1 раз.
Sub-Zero
Member

item2: 17.07.2025 19:50Типу як є можливість видалити дані активності
Да кто их знает с этой активностью. Вроде возможность и есть, а остается ли там копия, как узнать? На винде вроде бы тоже можно телеметрию отключить, а после обновления она может опять включиться.
Геральт
Active Member

Sub-Zero: 17.07.2025 19:30 У тебя линукс второй системой? Или второй комп для инета на маке?
Вінда. Але все віндовське поблочене в фаєрі. Білий список, коротше. Мозіллі можна, а svchost - ні-ні
Sub-Zero: 17.07.2025 19:30 Не смеши мои тапки. Сейчас пытаются всё привязать к одному аккаунту, который привязан к телефону. Уже на многих сайтах вход навязывают через гуг, эпл или фейсбук.
І як це мій відроїд без гуглоака працює, дивина
MqM
Member

Геральт: 17.07.2025 20:11
Sub-Zero: 17.07.2025 19:30 У тебя линукс второй системой? Или второй комп для инета на маке?
Вінда. Але все віндовське поблочене в фаєрі. Білий список, коротше. Мозіллі можна, а svchost - ні-ні
Sub-Zero: 17.07.2025 19:30 Не смеши мои тапки. Сейчас пытаются всё привязать к одному аккаунту, который привязан к телефону. Уже на многих сайтах вход навязывают через гуг, эпл или фейсбук.
І як це мій відроїд без гуглоака працює, дивина
А який конкретно фаєрвол?
Геральт
Active Member

MqM
Ось такий
спойлер
Изображение
А для телефону є таке

:)
dreikk91
Member

тобто заборонено все, що не дозволено?
Геральт
Active Member

dreikk91: 17.07.2025 20:41
тобто заборонено все, що не дозволено?
Yup
Вложения
2.jpg
Timedemo
Member

якщо зроблять як задумали, то це буде реальний помічник в роботі, особливо для тих, кто працює на 3+ моніторах.
s1nedus
Member

Entar: 17.07.2025 15:09
Sub-Zero: 17.07.2025 15:03 Неужели ты существуешь? Я уже думал что вокруг одни "мне нечего скрывать", "пускай шпионят", "вы все конспирологи", "одень шапочку из фольги".
Согласен с тобой, зажимают всё сильнее, а без компа нынче не обойтись. Разве что юзать только для игр и работы. Даже фотки хранить там уже не хочется. Распечатывать что ли придётся? :gigi: Я уже и забыл когда этими фотоальбомами пользовался.
Ну тут вопрос, в каком виде и где эти данные хранятся, насколько реально что к ним могут получить доступ мошенники или силовые структуры (не сша) итд.
Т.е. насколько я понимаю (поправьте если я ошибаюсь) огромные массивы данных уже более 10 лет используются гуглом и соц сетями банально с целью показать нам рекламу. Но они не могут быть тем же образом получены о конкретной личности скажем бандитом чтобы узнать когда вас нет дома или сколько у вас денег.
Вообще пофиг кто там что смотрит, хоть полиция, хоть СБУ. Что все так боятся, вы там что наркопритоны содержите?
Мне скрывать вообще нечего, или вы стесняйтесь что кто-то увидит что у вас оранжевый Ютуб во вкладках? :lol:
Timedemo
Member

s1nedus: 17.07.2025 20:45

Ну тут вопрос, в каком виде и где эти данные хранятся, насколько реально что к ним могут получить доступ мошенники или силовые структуры (не сша) итд.
Т.е. насколько я понимаю (поправьте если я ошибаюсь) огромные массивы данных уже более 10 лет используются гуглом и соц сетями банально с целью показать нам рекламу. Но они не могут быть тем же образом получены о конкретной личности скажем бандитом чтобы узнать когда вас нет дома или сколько у вас денег.
Вообще пофиг кто там что смотрит, хоть полиция, хоть СБУ. Что все так боятся, вы там что наркопритоны содержите?
Мне скрывать вообще нечего, или вы стесняйтесь что кто-то увидит что у вас оранжевый Ютуб во вкладках? :lol:
Параноиков много.
stakanctl
Member

s1nedus: 17.07.2025 20:45

Если тебе нечего скрывать скинь скрин истории браузера за неделю с закладками.
Sub-Zero
Member

stakanctl: 17.07.2025 20:52Если тебе нечего скрывать скинь скрин истории браузера за неделю с закладками.
И вебкамеру расшарь. Всё равно она фотки делает, скрывать то нечего уже.
Stamb
Member

А я попрошу логіни до банків/криптогаманців і тд :)
radeon5870
Member

Дійде до того, що цей дебільний Капілот вже не можна буде не тільки видалити, а хоча б відключити
Ответить