Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
mult
Member
Artem_M
Ну я і писав, що те що розтягується по краям то комусь пофіг а комусь ні.
Мені дуже муляло, хоча згодний, коли граєш і дивишся в центр екрана то не сильно кидається в очі.
І воно не в деяких іграх, а якщо не в більшості, десь більше, десь менше, ще можна fov погратись щоб зменшити.
Хто задумується купити такий монітор, найкраще мабуть глянути проходження ігор на таких моніторах на ютубі і вирішити для себе.
Тільки дивитись це все треба не на телефоні, а монітор чи телевізор, щоб нормально все бачити.
Нікого теж не відмовляю від ультравайд.
Це чудовий монітор зі своїми плюсами і мінусами, хто приймає їх буде довольний.
Додатково розширює зір в грі приблизно по 10см справа і зліва на скільки я памятаю, висота звичайний 27" монітор, це в стандарному 34" 3440-1440
Ну я і писав, що те що розтягується по краям то комусь пофіг а комусь ні.
Мені дуже муляло, хоча згодний, коли граєш і дивишся в центр екрана то не сильно кидається в очі.
І воно не в деяких іграх, а якщо не в більшості, десь більше, десь менше, ще можна fov погратись щоб зменшити.
Хто задумується купити такий монітор, найкраще мабуть глянути проходження ігор на таких моніторах на ютубі і вирішити для себе.
Тільки дивитись це все треба не на телефоні, а монітор чи телевізор, щоб нормально все бачити.
Нікого теж не відмовляю від ультравайд.
Це чудовий монітор зі своїми плюсами і мінусами, хто приймає їх буде довольний.
Додатково розширює зір в грі приблизно по 10см справа і зліва на скільки я памятаю, висота звичайний 27" монітор, це в стандарному 34" 3440-1440
-
WaRMacTep
Member
треба допомога хочу змінити(буде дргим) свій старий монік Dell UltraSharp U2515H (210-ADZG) на Dell AW3425DWM (210-BQWL) але майже не знайшов нормальної інформації про ного мож у когость такий є чи є десь нормальний огляд*?
-
walkman3000
Member
шо там оглядати, нормальна курвед-VA за 400$WaRMacTep: ↑ 18.07.2025 22:32Dell AW3425DWM (210-BQWL) але майже не знайшов нормальної інформації про ного мож у когость такий є чи є десь нормальний огляд*?
-
Свегер
Member
WaRMacTep
На Rtings досить детальні огляди роблять. Ось, можете почитати: Dell Alienware AW3425DWMWaRMacTep: ↑ 18.07.2025 22:32 чи є десь нормальний огляд*?
-
Свегер
Member
WaRMacTep
Якщо цікаво, що про нього люди пишуть, то відгуки можна на Reddit почитати: Ігровий монітор Alienware 34 - AW3425DWM - якийсь хороший?
Якщо цікаво, що про нього люди пишуть, то відгуки можна на Reddit почитати: Ігровий монітор Alienware 34 - AW3425DWM - якийсь хороший?
-
Tim_wo_Pum
Member
Користуюсь тиждень. В цілому задоволений.WaRMacTep: ↑ 18.07.2025 22:32 Dell AW3425DWM (210-BQWL) але майже не знайшов нормальної інформації про ного мож у когость такий є чи є десь нормальний огляд*?
До цього були тільки ips, тому якось порівняно оцінити якість цієї VA панелі не можу.
Щоб там не казали, насиченість кольорів трохи гірша ніж на дешевих ips, кути огляду також, та для мене не криично, і щоб реально якось сильно картинка змінилася, треба стяти взагалі десь збоку від екрану. Але з плюсів дуже рівномірне підсвічення + немає бісячого глоу + дуже страждав через бліки від вікна під час роботи вдень, коли старим монітором користувався - тут з цим всим прямо пушка. Але в моєму випадку, думаю, від бліків рятує лише те, що вигнутий
Яскравості вистачає з запасом в освітленій кімнаті.
HDR ще не тестив. Більшість часу поки працював за ним, аніж грав.
Можу ще сказати, все, що пишуть про плюси і мінуси на редіті (єдине місце, де знайшов відгуки взагалі), в цілому - правда - картинка гарна з коробки, врр флікерінг присутній. Не пам'ятаю, що там ще часто зустрічалося.
Щодо ефекту присутності в іграх, про який всі кажуть - підтверджую. Сьогодні в кіберпанку на мотику по пустелі ганяв з first person камерою - кайфове відчуття. Не всюди його помічаєш, та все одно нормальна плюшка
-
STARL1GHT
Member
Питання до знавців. У нас десь є варіант придбати конкретно модель Titan Army P275MS+?
-
man1242
Member
Залишу відгук з приводу LG UltraGear 32GQ850-B, вже пройшов рік використання і почала жужати система охолодження у моніторі. Сам тільки дізнався що у ньому є кулер і він дребіжить як скажений, тому питання до усіх рішень на ринку у кого встановлена аналогічна системи охолодження. Звісно відвезу до сервісу доки є гарантія але данне рішення виробника виявилося хибним як на мене та не виправдало перевірку часом.
-
Свегер
Member
Ось є такі рекомендації, можливо, допоможуть вам трохи покращити ситуацію: Чи чути дивний шум під час використання?man1242: ↑ 02.08.2025 10:34 Залишу відгук з приводу LG UltraGear 32GQ850-B, вже пройшов рік використання і почала жужати система охолодження у моніторі. Сам тільки дізнався що у ньому є кулер і він дребіжить як скажений, тому питання до усіх рішень на ринку у кого встановлена аналогічна системи охолодження. Звісно відвезу до сервісу доки є гарантія але данне рішення виробника виявилося хибним як на мене та не виправдало перевірку часом.
-
man1242
Member
Ось відео робив для сервіс центруСвегер: ↑ 02.08.2025 11:46Ось є такі рекомендації, можливо, допоможуть вам трохи покращити ситуацію: Чи чути дивний шум під час використання?man1242: ↑ 02.08.2025 10:34 Залишу відгук з приводу LG UltraGear 32GQ850-B, вже пройшов рік використання і почала жужати система охолодження у моніторі. Сам тільки дізнався що у ньому є кулер і він дребіжить як скажений, тому питання до усіх рішень на ринку у кого встановлена аналогічна системи охолодження. Звісно відвезу до сервісу доки є гарантія але данне рішення виробника виявилося хибним як на мене та не виправдало перевірку часом.
- спойлер
-
leif
Member
ніхто не порадить якусь супер-дупер м'яку і класну мікрофібру? щоб була ніжна як пелюстки троянди, більш ніжна ніж звичайні якісь які можна в комфі купити. мені оце подобається та, яка у мене з окулярами рейбен йшла (з оригінальними, звісно
) можливо хтось стикався з таким? бажано на аліекспресі в упаковці штук на 20, але можна і на амазоні чи десь ще, головне, щоб прям потужної якості/ніжності/м'якості
-
FarCry
Member
man1242
Мої співчуття. Коли вибирав собі OLED монітор, теж спочатку думав брати LG. Але як тільки вичитав за кулер, зразу викинув цю думку. Ідіотія повна. В кінці кінців переплатив за Асус на тій самій панелі, але з нормальним, пасивним охолодженням.
Проблема так чи інакше повернется, тому раджу приколхозити маленького Noctua, або викинути його зовсім. Не буду стверджувати, але десь читав що перегріву і так не буде. (Якщо у вас не +40 в квартирі)
Мої співчуття. Коли вибирав собі OLED монітор, теж спочатку думав брати LG. Але як тільки вичитав за кулер, зразу викинув цю думку. Ідіотія повна. В кінці кінців переплатив за Асус на тій самій панелі, але з нормальним, пасивним охолодженням.
Проблема так чи інакше повернется, тому раджу приколхозити маленького Noctua, або викинути його зовсім. Не буду стверджувати, але десь читав що перегріву і так не буде. (Якщо у вас не +40 в квартирі)
-
StTechnik
Member
Есть наборы по уходу за винилом. В них обычно очень качественные фибры.leif: ↑ 02.08.2025 22:28 ніхто не порадить якусь супер-дупер м'яку і класну мікрофібру? щоб була ніжна як пелюстки троянди, більш ніжна ніж звичайні якісь які можна в комфі купити. мені оце подобається та, яка у мене з окулярами рейбен йшла (з оригінальними, звісно) можливо хтось стикався з таким? бажано на аліекспресі в упаковці штук на 20, але можна і на амазоні чи десь ще, головне, щоб прям потужної якості/ніжності/м'якості
Для своего пользую фибру от какого то польского набора для мебели. Но она слишком мягкая как по мне.
Ну и Эппловскую тряпку еще хвалят несмотря на хейт к эплу
-
leif
Member
StTechnik
дякую! те, що треба
дякую! те, що треба
-
shnok
Member
man1242
Це просто ... Навіть не знав, що є монітори з вентилятором .В мене в пк всі вентилятори в віндовс зупиняються, окрім цп, але його взагалі не чути на малих обертах, а тут уявляю як жужить монітор. Як то кажуть і смішно і грішно.
Це просто ... Навіть не знав, що є монітори з вентилятором .В мене в пк всі вентилятори в віндовс зупиняються, окрім цп, але його взагалі не чути на малих обертах, а тут уявляю як жужить монітор. Як то кажуть і смішно і грішно.
-
mult
Member
man1242
Жесть, воно тарабанить наче там найдешевший ноунейм вентилятор на втулці
Хіба так тяжко виробнику поставити щось якісне на гідродинамічних підшипниках типу ноктуа.
Їм взагалі зносу немає, такі вентилятори і монітор переживуть.
Економлять на дрібницях.
В мене мій олед (в профілі є) відчутно гріється в зоні кріплення позаду.
В ньому є радіатор для відводу тепла, тому мабуть це нормально.
Сам екран не гарячий спереду.
Наскільки я чув, коли екран спереду гарячий то погано, а позаду де радіатори то норма.
Головне щоб самі пікселі не перегрівались.
Я на vesa його повісив, то ще й воно забирає тепло як радіатор.
Бо рідне кріплення зверху все пластиком закрито наглухо, що як на мене гірше.
Ну і з vesa набагато комфортніше розсташовувати монітор, на ніжці так не зробиш.
Жесть, воно тарабанить наче там найдешевший ноунейм вентилятор на втулці
Хіба так тяжко виробнику поставити щось якісне на гідродинамічних підшипниках типу ноктуа.
Їм взагалі зносу немає, такі вентилятори і монітор переживуть.
Економлять на дрібницях.
В мене мій олед (в профілі є) відчутно гріється в зоні кріплення позаду.
В ньому є радіатор для відводу тепла, тому мабуть це нормально.
Сам екран не гарячий спереду.
Наскільки я чув, коли екран спереду гарячий то погано, а позаду де радіатори то норма.
Головне щоб самі пікселі не перегрівались.
Я на vesa його повісив, то ще й воно забирає тепло як радіатор.
Бо рідне кріплення зверху все пластиком закрито наглухо, що як на мене гірше.
Ну і з vesa набагато комфортніше розсташовувати монітор, на ніжці так не зробиш.
-
Malkav
Member
Шановні, добрий день!
Підкажіть, будь ласка, що наразі актуально і вигідно придбати з 27" 2k для поєднання роботи та ігор?
Бюджет 16-17 тисяч. Додаткові опції як то вбудовані динаміки, хаби та інше - не принципові.
З того, що вичитав на сторінках форуму, знайшов Dell U2724D (210-BKVB), AOC Mini LED Q27G3XMN/BK.
Дякую!
Підкажіть, будь ласка, що наразі актуально і вигідно придбати з 27" 2k для поєднання роботи та ігор?
Бюджет 16-17 тисяч. Додаткові опції як то вбудовані динаміки, хаби та інше - не принципові.
З того, що вичитав на сторінках форуму, знайшов Dell U2724D (210-BKVB), AOC Mini LED Q27G3XMN/BK.
Дякую!
-
walkman3000
Member
Malkav: ↑ 04.08.2025 17:28З того, що вичитав на сторінках форуму, знайшов Dell U2724D (210-BKVB), AOC Mini LED Q27G3XMN/BK.
ви коли реквести залишаєте то уточнюйте яка робота. делл на ips, лось на va. лось не підходить для роботи з зображеннямMalkav: ↑ 04.08.2025 17:28для поєднання роботи та ігор
-
Malkav
Member
Дякую за підказку! Уточнив, робота переважно з текстом (програмування).walkman3000: ↑ 04.08.2025 18:12Malkav: ↑ 04.08.2025 17:28З того, що вичитав на сторінках форуму, знайшов Dell U2724D (210-BKVB), AOC Mini LED Q27G3XMN/BK.ви коли реквести залишаєте то уточнюйте яка робота. делл на ips, лось на va. лось не підходить для роботи з зображеннямMalkav: ↑ 04.08.2025 17:28для поєднання роботи та ігор
-
tablestikus
Member
Може комусь допоможе його свіжа підбірка по моніторам
- спойлер