NAS: выбор, обсуждение, настройка, эксплуатация

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

AFU_power
Ekz0rcyst
Дякую за поради, але в мене вже давно є налаштований wg-easy.
Тут проблема не технічна - то просто ще треба людей заставити ним користуватися :D
Ekz0rcyst
Member

Васильович
Зрозуміло, залишилось найважче. :laugh: ;)
AFU_power
Member

Васильович: 15.07.2025 19:13 AFU_power
Ekz0rcyst
Тут проблема не технічна - то просто ще треба людей заставити ним користуватися :D
Якщо включити, то можна забутись за нього, я іноді забуваю
Ray2000gt
Advanced Member

Ekz0rcyst
В такому випадку можна використати Cloudflare tunnel. Конфіг зі сторони клієнта не потрібен.
При використанні Cloudflare tunnel можна (і треба) закрити взагалі всі порти у себе і забути про це.
AFU_power
Member

Ekz0rcyst
ти доречі подумав про фаєрвол? мене от нещодавно з Польщі хтось намагався ломанути http експлоїтом для вебу(до відеокамер?)
спойлер
Знімок екрана 2025-07-16 111952.png
Васильович
Member

Ekz0rcyst: 15.07.2025 19:21Зрозуміло, залишилось найважче.
спойлер
Изображение
Ray2000gt: 16.07.2025 07:00В такому випадку можна використати Cloudflare tunnel. Конфіг зі сторони клієнта не потрібен.
При використанні Cloudflare tunnel можна (і треба) закрити взагалі всі порти у себе і забути про це.
Дякую, і це теж цікавий варіант.
Правда, в мене особисті рахунки з даною конторою (після одного проекту) і зв'язуватися навіть для персонального використання не хотілося б.
Знаю, що будете розпитувати - регулярні перегляди тарифів в сторону зростання, завуальовані погрози атаками в разі відмови від послуг, реальні атаки після фактичного розірвання договору :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
AFU_power: 16.07.2025 11:24ти доречі подумав про фаєрвол?
Довірюся штатному в Linksys :D
Grava
Member

Ray2000gt: 16.07.2025 07:00можна використати Cloudflare tunnel
Взагалі далекий від цієї теми. Зацікавився, знайшов відос https://www.youtube.com/watch?v=6_a9rsRLijc, зробив за його прикладом доступ до свого докер контейнера на насі. Все працює. Аутентифікації через гугл/пошту вистачить як там вказано, щоб не переживати за безпеку?
Ray2000gt
Advanced Member

Grava: 16.07.2025 18:06
Взагалі далекий від цієї теми. Зацікавився, знайшов відос https://www.youtube.com/watch?v=6_a9rsRLijc, зробив за його прикладом доступ до свого докер контейнера на насі. Все працює. Аутентифікації через гугл/пошту вистачить як там вказано, щоб не переживати за безпеку?
З цього приводу мені важко щось сказати.
Краще спитати в людей, хто використовував це в продакшені.
Sub-Zero
Member

Васильович: 16.07.2025 11:35регулярні перегляди тарифів в сторону зростання, завуальовані погрози атаками в разі відмови від послуг, реальні атаки після фактичного розірвання договору
Ничего себе. Спасибо за предупреждение, а то я уже посмотрел видос выше и заинтересовался.
Ray2000gt
Advanced Member

Sub-Zero: 16.07.2025 21:45
Васильович: 16.07.2025 11:35регулярні перегляди тарифів в сторону зростання, завуальовані погрози атаками в разі відмови від послуг, реальні атаки після фактичного розірвання договору
Ничего себе. Спасибо за предупреждение, а то я уже посмотрел видос выше и заинтересовался.
Взагалі-то воно безкоштовне для домашнього використання.
Sub-Zero
Member

Ray2000gt: 17.07.2025 02:38безкоштовне
Мне нравится поговорка про бесплатный сыр. Не верю в такую щедрость. Тем более, если они способны на то, что он описал.
Ekz0rcyst
Member

Sub-Zero
А чого ні? Вас же не сильно бентежить безкоштовна електронна пошта від гугла, як приклад...
Sub-Zero
Member

Мне нравятся пословицы про волка и овцу.
Ekz0rcyst: 17.07.2025 11:21Вас же не сильно бентежить
Откуда такая информация? Как раз беспокоит.
Grava
Member

Sub-Zero
Ну це не зовсім безкоштовно, ще потрібно доменне ім'я придбати. Але не обов'язково у cloudflare. Я собі зробив, все працює, дивлюся серіал який лежить на nas вдома через телефон :rotate:
gogixai7
Member

краще тоді вже через tailscale зробити
Grava
Member

gogixai7
Як вже писав - далекий від цієї теми. Загуглив що це за cloudflare tunnel, знайшов відос, зробив, працює. Сьогодні після роботи буду розбиратися з tailscale :D
Sub-Zero
Member

Grava: 17.07.2025 12:43Ну це не зовсім безкоштовно, ще потрібно доменне ім'я придбати.
Ну так в видосе говорилось, что есть и бесплатные. Да и у Synology они есть.
Но мне что-то эта контора разонравилась. Думаю, может арендовать сервер и поднять там VPN на линуксе. Видел видосы, вроде как популярная тема.
gogixai7
Member

Grava
ну по факту tailscale це vpn на основі wireguard наче
ставиш на nas, ставиш на телефон, і воно підʼєднується до одного сервера де просто трафік гоняє між девайсами
плюс в тому шо сервер не відкривається в інтернет)

я так розшарив у себе docker контейнер з jellyfin, можна дивитись звідки хочеш + ніхто не побачить що ти там дивишся :D
Ray2000gt
Advanced Member

gogixai7: 17.07.2025 13:56
краще тоді вже через tailscale зробити
Так, через Tailscale також можна. Але чому краще?

Отправлено спустя 3 минуты 54 секунды:
Grava: 17.07.2025 14:16 gogixai7
Як вже писав - далекий від цієї теми. Загуглив що це за cloudflare tunnel, знайшов відос, зробив, працює. Сьогодні після роботи буду розбиратися з tailscale :D
У мене так працюють всі власні сервіси. Вже 2 роки. З точки зору зручності і стабільності - 5 балів. В хащі безпеки не заглиблювався.
Власний домен *.com куплений на godaddy.
Grava
Member

gogixai7: 17.07.2025 15:05я так розшарив у себе docker контейнер з jellyfin, можна дивитись звідки хочеш + ніхто не побачить що ти там дивишся
Поставив у докер на насі, маю повний доступ до нього. Довго довбався, але потім у коментарях на ютубі знайшов як все зробити за кілька секунд і все запрацювало :D
Але необхідність клієнтів не дуже зручно як на мене.
Ответить