Метеозалежність Intel Core: процесори стали частіше виходити з ладу через літню спеку, стверджує розробник Firefox

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

0kie: 16.07.2025 11:26Если все массово начнут пить воду с лужи - ты тоже будешь так делать? Ибо какой-то там ресурс объявил, что "это стильно, модно, молодёжно"? Или будешь жить как считаешь нужным и удобным для тебя? Шо за мода навязывать своё мнение другим и следить с пристрастием, чтобы оппонент следовал твоим убеждениям?
ще один згорів :lol:

скільки разів треба написати, що мені байдуже чим люди користуються, щоб ви заспокоїлись?

добре, давай ще раз окремо для тих, до кого зовсім туго доходить: це особиста справа, подобається -- користуйтесь.

це моя офіційна позиція, давайте зафіксуємо.

ніхто тобі нічого не нав'язує, не хвилюйся, ти -- нєтакусік, не сіра маса, Особистість, вільний мислитель!

я лише поцікавився в контексті сабжевої новини, для чого люди юзають фаєрфокс і висловив свою думку по темі браузерів. а таке враження ніби рідну маму юзерів фаєрфокса образив :laugh:
Avenger80
Member

leif: 16.07.2025 10:51- дефолтні шрифти, які більше подобаються (і нічого, що їх можна змінити в хромі на свій смак. це ж дефолтні!)
Подскажите тогда мне, в качестве ликбеза, как мне поменять в этих настройках, чтоб шрифт был чуть контрастней и чуть жирнее. Почему в Firefox своё начертание, а в Хромобразных браузерах какое-то своё - типа cleartype убрано или что это? Не я ж один такой. https://qna.habr.com/q/253875
спойлер
Изображение
artko
Member

leif: 15.07.2025 11:58так і чому ти обрав саме його для себе? які такі специфічні запити не покриваються для тебе іншими браузерами, щоб юзати саме фаєрфокс?

особисто мене на вінді хром всім влаштовує, на маці - сафарі, також все гуд. просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються? і навіть цілих ~2.7% користувачів у світі. якась частина з яких це просто веб девелопери, які змушені і під нього пиляти сумісність :laugh: але тим не менш
1) там досі працює (і наче і буде працювати) manifest v2, на якому працюють ефективні блокувальники реклами. ( у хромі випиляний, бо не положено )
2) там є self hosted сервер синхронизації.
3) там є доволі повноцінні доповнення в версії для телефона
4) а чому ні?
5) а, ще тільки в ньому в мене завівся апаратний прискорювач відео. в хром based - так і не зробив :)
leif
Member

Avenger80
Шрифт та його властивості поміняти, я думаю, ви знайдете і без мене як :) як вмикати/вимикати кліартайп також.

Що ж стосується якихось більш цікавих аспектів типу самого процесу рендерінгу тексту, який може відрізнятись на різних браузерах, то тут справді все може залишати глибше і добитись шрифтів 1 в 1 може і не вийти. Зараз не за компом, як доберусь – поставлю фаєрфокс, глчну на шрифти своїми очима

Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
artko
- про рекламу вже відповідав. де ви її бачите на хромі не знаю, у мене все норм блокується
- шо таке селф-хостед сервер синхронізації і навіщо він вам, якщо в двох словах? Я нуб і мені зараз не зручно гуглити, перепрошую.
- телефон то окремо, але ок
- та які проблеми
- ну так ви ж на лінуксі, еге ж?
Stamb
Member

leif
Таки поставиш і будеш одним із цих, як ти пишеш 2.8%, не сірою масою? :laugh:
leif
Member

Stamb
2.39% :teacher:
Поставити глянути що там за шрифти != буду використовувати, в статистику не піде, скоріше за все, а якщо піде то ненадовго :) Гляну зараз цікавості, чому ні
Avenger80
Member

leif
Я же помню как рождался Chrome, он дитя по сравнению тем же Firefox, Opera (на старом движке). Вначале он был совершенно примитивным, пустым, но быстрым. И шрифты там были удобоваримыми, потом с какой-то версии они что-то нахимичили, с 52-й или не помню какой, какую-то технологию отключили или выпилили с перепугу (вот выдержка с инета - Начиная с 52 версии браузера из настроек была удалена функция DirectWrite. Из-за этого шрифты стали смотреться размытыми и искаженными.). Конечно, шрифты - это дело привычки, но когда сидел на чуть толще и жирнее всю жизнь и тут тебе подсовывают тонкое, мелкое и неконтрастное, то глаза на лоб начинают лезть.
Stamb
Member

leif
вчора ти питав хто ці юзери, от такі які хотіли подивитися що там за шрифти такі потужні :)
та що ж це таке, так це знову я (правда в мене ubuntu/windows)

може holywar навіщо люди лінуксом користуються? (жартую)
leif
Member

Avenger80
Коли релізнувся хром мені було 19 років, я активно сидів в інтернеті і компах і тому теж доволі добре це все пам'ятаю :) Але користуватись хромом як основним браузером почав значно пізніше. Які були зміни зі шрифтами їх рендерингом питання не вивчав, цілком імовірно що щось змінювалось :dontknow:

Взагалі, якщо те що вам не подобається це саме те як шрифти рендеряться а не їх налаштування то це цілком резонний аргумент (на моє імхо) на користь фаєрфоксу, не звертайте уваги, що я писав трохи вище про "дефолтні шрифти" :shuffle:
artko
Member

leif: 16.07.2025 12:04- шо таке селф-хостед сервер синхронізації і навіщо він вам, якщо в двох словах? Я нуб і мені зараз не зручно гуглити, перепрошую.
ну, в контексті теми це можна назвати "дегуглізацією" та відв'язуванням від хмар.
я можу перекидати історію переглядів, відкріти сторінки між телефоном та десктопом - і інформація що саме в мене відкрито зберігається тільки на домашньому сервері. це відноситься і до паролей і т.п.
leif: 16.07.2025 12:04 - ну так ви ж на лінуксі, еге ж?
так. це вже таргани лінуха.
leif
Member

Stamb: 16.07.2025 12:12 leif
вчора ти питав хто ці юзери, от такі які хотіли подивитися що там за шрифти такі потужні :)
та що ж це таке, так це знову я (правда в мене ubuntu/windows)

може holywar навіщо люди лінуксом користуються? (жартую)
Хіба що ті, що глянули і так сподобалось, що почали використовувати. Просто встановлений на компі не рахується)

До юзерів лінуксу питань нема, як і до мак осі, тож не буде з ким холівор розводити, принаймні не зі мною :gigi: Та і взагалі, мені здається, що холівори на тему осі взагалі якось відійшли в минуле. Були часи коли прям люті дискусії про це неслись і доволі часто, нині вже не те :)
artko
Member

leif: 16.07.2025 10:51p.s.
чуваку, якому подобаються tree-style таби:
https://chromewebstore.google.com/detai ... hhbkmbfgjl
(поставив, подивився). ні, це не воно. до файрфоксовського tree style tab далеко
Avenger80
Member

leif
Вот ещё бегло - https://www.reddit.com/r/chrome/comment ... tes/?tl=ru А так к Chrome вообще претензий нет и мне лично по барабану чем пользоваться. :)
artko
Member

leif: 16.07.2025 12:26Та і взагалі, мені здається, що холівори на тему осі взагалі якось відійшли в минуле. Були часи коли прям люті дискусії про це неслись і доволі часто, нині вже не те :)
що цікаво, я почав зустрічати вже людей, які свідомо переходять на лінух та альтернативні мс продукти - бо воно краще працює та не викручує руки
leif
Member

artko: 16.07.2025 12:25
leif: 16.07.2025 12:04- шо таке селф-хостед сервер синхронізації і навіщо він вам, якщо в двох словах? Я нуб і мені зараз не зручно гуглити, перепрошую.
ну, в контексті теми це можна назвати "дегуглізацією" та відв'язуванням від хмар.
я можу перекидати історію переглядів, відкріти сторінки між телефоном та десктопом - і інформація що саме в мене відкрито зберігається тільки на домашньому сервері. це відноситься і до паролей і т.п.
leif: 16.07.2025 12:04 - ну так ви ж на лінуксі, еге ж?
так. це вже таргани лінуха.
Так і подумав, але про всяк перепитав) знову ж таки, якщо є такі бажання/потреба — хазяін-барін

Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
artko: 16.07.2025 12:28
leif: 16.07.2025 10:51p.s.
чуваку, якому подобаються tree-style таби:
https://chromewebstore.google.com/detai ... hhbkmbfgjl
(поставив, подивився). ні, це не воно. до файрфоксовського tree style tab далеко
:spy:
Прямо велика різниця?

людина написала, що фаєрфокс єдиний браузер, що має таке відображення, я загуглив — одразу бачу цей екстеншн, дай, думаю, скину, може людина не в курсі)

Відправлено через 23 секунди:
Avenger80: 16.07.2025 12:28 leif
Вот ещё бегло - https://www.reddit.com/r/chrome/comment ... tes/?tl=ru А так к Chrome вообще претензий нет и мне лично по барабану чем пользоваться. :)
:up: :beer:

Відправлено через 6 хвилин 57 секунд:
Avenger80
спойлер
Изображение
Изображение
А оці фікси з реддіту пробували?

Відправлено через 44 секунди:
Хоча вони вже доволі старі :-/
Avenger80
Member

leif
Та тоже обратил внимание на это сейчас. Не пробовал пока.
artko
Member

leif: 16.07.2025 12:35Прямо велика різниця?

людина написала, що фаєрфокс єдиний браузер, що має таке відображення, я загуглив — одразу бачу цей екстеншн, дай, думаю, скину, може людина не в курсі)
я б сказав - катастрофічна, як на мене. активація списку по натисненню, нема тасування сторінок у списку - це тільки що одразу побачив. незручно.
набліжче з хроміумів, що бачив - це vertical tabs у vivaldi. але там теж трохи по іншому зроблено. поки найзручніше з того що особисто потестив - це у firefox + tree style tab
Avenger80
Member

leif
Та тоже обратил внимание на это сейчас. Не пробовал пока.
Поставил расширение.
спойлер
Изображение
leif
Member

artko
Ясно. там ще інші подібні екстеншни для хрому є, можливо існують кращі опції і можна підібрати під свої запити. Я більше відповідав хлопцю, що таке взагалі існує, деталей він не вказував
l-m
Member

artko: 16.07.2025 12:28 (поставив, подивився). ні, це не воно. до файрфоксовського tree style tab далеко
Теж через це користуюсь Firefox :)
Ну й ще тому, що Firefox більш економно пам'ять використовує, люблю відкрити мільйон вкладок, на Chrome-based браузерах це просто не можливо (принаймні раніше було, давно вже не перевіряв).
Ответить