Cyberpunk 2077 вийде на комп’ютерах Apple цього тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Nekros: 16.07.2025 00:04 Ти на приколі? Тип з твого відео прямо каже що ті тести де 5090 відстає майже не використовують 5090. Ці тести ЦПУ
програми заточені під використання ГПУ з найпотужнішим ГПУ на зараз 5090 - його майже не використовують? ви самі в це вірите?
вважаєте що М4 в цьому виний?
Nekros: 16.07.2025 00:04 О дивина, у тестах ЦПУ 5090 чомусь не працює, а у тестах ГПУ у 3 рази швидша М4
перевага на папері у 88 разів, перетворилась в жалюгідні 1.5-3 рази в реальності? а скільки споживає при цьому? тільки беріть споживання всієї системи, разом з процом і тд.
Перечитайте пару раз може дійде

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Extra: 16.07.2025 00:10Я, звісно, розумію, що тотальне вульгарне безпринципове макодрочево
прикол - що я не користуюсь МакОС на постійно - я лише тестую на ній, бо весь софт що ви пишете має працювати на АРМ, це навіть не обговорюється якщо ви платите за розробку, а не дядя який заплатить за міграцію
а мак міні М4 - це самий оптимальний АРМ пристрій на зараз

а що ви хотіли сказати по суті?
Extra
Member

AntonyKandaurov: 16.07.2025 00:07 або юрасик просто жирний вкидувач :gigi:

Якби ж то...
yuriy_dd
Member

Extra: 16.07.2025 00:13 Якби ж то...
ви визнаєте що нічого не можете сказати по суті?
Extra
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 00:12 а що ви хотіли сказати по суті?
Так я ж по суті кажу. Минулого разу, коли ми з вами спілкувалися, з вас лізли ті ж самі кліше, слово в слово. Ніби ви перед дзеркалом репетуєте, чи щось таке. Я тоді наполягав, що потрібно порівняння в іграх, а не в папугометрах. От, нарешті, мабуть, і побачимо щось схоже на правду. Почекайте трохи.
yuriy_dd
Member

Extra: 16.07.2025 00:18що потрібно порівняння в іграх
так я абсолютно визнаю що М4 гірше в іграх, і ніде МакОС не позиціонувалась для ігор (хоча ніби прогрес є)
хочете ігри - купуйте х86

я лише про чисту швидкодію проца, без апаратних прискорювачів. Будь які тести - але через те що М4 - не дуже багато ядер має, то задачі мало-поточні - а то фанати х86 відразу багатоядерні десктопні чи серверні проци з споживанням 300+ Вт приводять

але мене цікавить АРМ в принципі, М4 - це просто найкраща реалізація на зараз

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Extra

ось наприклад - ви знаєте тест speedometer 3.1?
знаєте який проц в ньому перший?

швидкість браузера - важлива? я більше половини роботи роблю в браузері
Extra
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 00:25 я лише про чисту швидкодію проца, без апаратних прискорювачів.
Перевзуття у польоті не зараховано:
yuriy_dd: інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
Так що чекаємо тестів у реальних аппках, там все буде видно.
yuriy_dd
Member

Extra: 16.07.2025 00:31 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
Так що чекаємо тестів у реальних аппках, там все буде видно
так тести вже є і давно
М4 в одно-потоці на 50% швидші, і це (майже) у всіх +- оптимізованих програмах (звичайно що можна знайти щось під х86 запускати через емулятор)

х86 - не наздожене ніколи

можете навіть не чекати
Klon
CG graphikos fan

yuriy_dd
порівнювати М4 та 5090 в "лоб" не корректно, бо є різний софт та його логіка праці.
Наприклад АЕ - старий мамонт без оптимізації під відеокарту, в 95% працює на процессорі та озу, в Він на 8 гігах озу воно тормозить , а в мак працює краще, бо логика МакОс заточена на буфер дуже швидкого ССД. І дешевий ноут\система програє Маку, але нафігачив озу до 64+ і вставив норм проц = на вінді літає. (і зараз тестують в нових версіях чистий кеш на ССД , побачимо як буде працювати...)

Фотошоп\Іллюстратор чисто проц\ссд полюбляють, і тут знов М проц дає більше чим якийсь Райзен 3600.

В Премьере все йде від кодеку в відео, далі йде ссд - в єплах завжди було ок з кодеками для декода\кодування, але якщо 5090 = то сумніваюсь що М4 дасть буст рендера.

Нейронки на єпле смішно, по крайней мере графічні, зараз не знаю, але що бачив = то Маководи купують віддалені рендер ферми і там працюють.
(нагуглів смішну інфу, людина пише про СтейбДифьюжен 1,5: I can confirm that I was able to run it on M1 Pro 32GB after downgrading torch (though slow and most RAM consumed - 512x125 - Prompt executed in 336.79 seconds.
в мене такое генерит по 30 секунд на 3060 12).

Мак крута штука, М1 зробил краще що було, нещодавно дівчини порекомендував звичайний М1 аір для учеби, бо за 30к грн це краще для таких завдань :up:
Просто якщо працювати в сложних завданнях, то мак це не зовсім бюджетне рішення, за ту ціну і 2ві 5090 можно собрати :up:
daesz
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 00:25так я абсолютно визнаю що М4 гірше в іграх, і ніде МакОС не позиціонувалась для ігор (хоча ніби прогрес є)
То до чого це порівняння з ігровою ВК?
Або троль, або дурачок. Третього точно немає.
yuriy_dd: 16.07.2025 00:35М4 в одно-потоці на 50% швидші
Весь сучасний софт підтримує багатопотік. Ми що про ла2 говорило лол? Чи у нас завдання суто стоїть порівняти швидкодію в однопотоці в якомусь нікому не потрібному папугометрі? Бо якщо так - то його й рандомні китайці обскакали ;)
https://antutu.com/en/ranking/rank11.htm
https://antutu.com/en/ranking/ios1.htm
Последний раз редактировалось daesz 16.07.2025 00:45, всего редактировалось 2 раза.
Extra
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 00:35
Extra: 16.07.2025 00:31 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
Так що чекаємо тестів у реальних аппках, там все буде видно
так тести вже є і давно
М4 в одно-потоці на 50% швидші, і це (майже) у всіх +- оптимізованих програмах (звичайно що можна знайти щось під х86 запускати через емулятор)

х86 - не наздожене ніколи

можете навіть не чекати
Плюсанув вас за наполегливість та зневагу до здорового глузду. До речі, ще на маках яблучко зверху малюють, ось такого точно ні в кого більше ніколи не буде.
Евгений King
Member

yuriy_dd: 15.07.2025 21:02
Ekz0rcyst: 15.07.2025 20:165090 угу повірили... Може і в якомусь специфічному завданні з врахуванням такого параметру як енергоефективність і порівняється
в робочих тестах Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve - М4 швидше - це програми де люди заробляють гроші:

мак студіо М4 Макс - ще й дешевше коштує, і споживає в рази менше, і не шумить

я розумію що фанатам Нвідіа / х86 - це дуже важко прийняти чи усвідомити. Але така тепер реальність. Далі буде тільки гірше.
Ахах
Apple M4 MAX порівняли з 12900k + Z690 + DDR4 3600Мгц + 5090
Вам треба пояснювати чому десктоп показав дивні результати, чи ви самі здогадаєтесь, де ви дико помиляєтесь?
Причому, все відео це балакуча голова з нулем пруфів, чисто тести на картинках показує :lol:
yuriy_dd
Member

Klon: 16.07.2025 00:37бо логика МакОс заточена на буфер дуже швидкого ССД
в мак міні М4 ССД - зовсім не швидкий. Треба шукати іншу причину чому від такий швидкий, щоб не визнавати очевидну перевагу АРМ проців
Klon: 16.07.2025 00:37Нейронки на єпле смішно, по крайней мере графічні
Мак студія М3 на 512 Гб LLM коштує $10k. Зможете сказати скільки буде коштувати система на х86 щоб запускати моделі такого розміру (~512 Гб)?
Коли зможете - тоді разом посміємось, згода? :beer:
Klon: 16.07.2025 00:37нещодавно дівчини порекомендував звичайний М1 аір для учеби, бо за 30к грн це краще для таких завдань
погано порекомендували, краще щоб додала і купила ейр на М4
daesz: 16.07.2025 00:40То до чого це порівняння з ігровою ВК?
бо крім ігор, на ВК запускають робочі завдання. Невже ви не чули про таке? :lamer:
daesz: 16.07.2025 00:40 Весь сучасний софт підтримую багатопотік. Ми що про ла2 говорило лол?
весь софт залежить від швидкості одно-потоку. Багатопоточного софта - досить мало. Навіть в КАДах - є багато одно-поточних задач.
Вся взаємодія з ОС UI - одно-поточна.
Саме тому - всі так стараються підвищити швидкість одно-потоку. х86 проци навіть частоту одного ядра задирали 6+Гц - не знаєте чому?
Extra: 16.07.2025 00:41До речі, ще на маках яблучко зверху малюють, ось такого точно ні в кого більше ніколи не буде
невже ви ніколи не бачили, що малють зверху на ноутах Дел? а на НР? от навіщо так позоритись :lamer: краще готуватись треба :lol: :lol:
Bukakanga
Member

новость на самом деле в том, что на маке есть какие-то геймеры! И их даже настолько много, что прям имело смысл заморочиться с портированием.
Nick_888
Member

Afit: 15.07.2025 23:47
yuriy_dd: 15.07.2025 23:26

я компілюю та запускаю свій код - парсування тексту та робота з складними структурами, ніяких прискорювачів не використовую, можу той же код запустити у віртуальній машині з Лінукс на М4 - все одно скоріше працює ніж на х86

відкрию вам секрет - ви не тестували особисто, і те що ви кажете - це маячня яку самі придумали чи десь прочитали
Ну если так всё сказочно, то почему она в итоге - "В марте 2025 года стало известно, что Apple размещает заказы на поставку самых современных и мощных серверных ИИ-суперускорителей Nvidia GB300 NVL72 на сумму около $1 млрд. И к работе над построением собственного большого серверного кластера для поддержки приложений генеративного ИИ, который будет состоять из приблизительно 250 систем стоимостью $3,7 — $4 млн каждая" Почему не на своих? Они же гораздо быстрее и дешевле были бы
Вони якраз свій AI чіп з кодовою назвою 'Baltra" вже розробляють, новина від 10 травня https://www.tomshardware.com/pc-compone ... ai-servers
Так званий Private Compute Cloud вже працює на М2/М3 Ultra.
yuriy_dd
Member

мені підходить - бо і там і там - АРМ проци. Я би взагалі хотів щоб ми могли просто підключати смарт до зовнішнього монітори, клави і миші і працювати
скоро так і буде. Бо АРМ розвивається, а х86 - тупик, без надії
Джон_Иваныч
Member

Давно для себе зрозумів, якщо у людини мак, то це діагноз, більшість коментів тут це лише підтверджують)
yuriy_dd
Member

Bukakanga: 16.07.2025 00:52новость на самом деле в том, что на маке есть какие-то геймеры! И их даже настолько много, что прям имело смысл заморочиться с портированием.
користувачі Епл - готові платити, мені дивно чому Епл так мало уваги приділяє цьому ринку

я не готовий платити, я хочу халяву. Я хочу масових ноутів на АРМ на Віндовс, які через велику конкуренцію швидко подешевіють, і буде добре звичайним користувачам

Відправлено через 51 секунду:
Джон_Иваныч: 16.07.2025 00:55Давно для себе зрозумів, якщо у людини мак, то це діагноз, більшість коментів тут це лише підтверджують)
ще один з секти х86 фанатів, які не рівно дихають хто скаже хороше про Мак, але самі по суті нічого не можуть :lamer:
Sub-Zero
Member

Afit: 15.07.2025 23:22Юрий, открою секрет
Да он программист, походу. Похоже, что они там чуть ли не все любят макбуки. Не знаю про кого он пишет, наверное про яблотехноблогеров, которые новые айоси с часами обозревают. Я могу ему накидать видосов тех, кто в этих прогах на винде работает.
Евгений King: 16.07.2025 00:45Ахах
Apple M4 MAX порівняли з 12900k + Z690 + DDR4 3600Мгц + 5090
Так мало того, что последний мак сравнили со старым процом интела, так там мак в АЕ победил, который юзает в основном проц да и то плохо оптимизирован под многопоток. В 3D там мак отдыхает.
daesz
Member

Я таких лайняних тейків в житті не читав - порівнюємо інтеграшку з 5090, але не в іграх. Порівнюємо арм з х86, але тільки в однопотоці.
Чому тоді в серверах ніхто проци на арм не ставить?
Йоу вайл ві а он ті - незабудьте ще сказати китайцям, що 5090 уже все, треба купляти маки для обрахування ші.

Як казав митець - мозгі савсєм атсутствуют (с)
Nekros
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 00:58
Джон_Иваныч: 16.07.2025 00:55Давно для себе зрозумів, якщо у людини мак, то це діагноз, більшість коментів тут це лише підтверджують)
ще один з секти х86 фанатів, які не рівно дихають хто скаже хороше про Мак, але самі по суті нічого не можуть :lamer:
Тести якісь ще будуть що М4 = 5090?
Тому що той хто зараз окрім фанатизму нічого не може так це ти :gigi:
Ответить