а вони буду дякувати за бета тест...
Новости
Последние статьи и обзоры
Cyberpunk 2077 вийде на комп’ютерах Apple цього тижня
-
Enjthesilence
Member
Пропоную обговорити Cyberpunk 2077 вийде на комп’ютерах Apple цього тижня
-
yuriy_dd
Member
інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів
пс: я не граю, і мені абсолютно все одно на ігри
враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів
-
Enjthesilence
Member
yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів![]()
![]()
-
Ekz0rcyst
Member
yuriy_dd
5090 угу повірили... Може і в якомусь специфічному завданні з врахуванням такого параметру як енергоефективність і порівняється, але в грубій обчислювальній потужності та чистій швидкодії точно ні. Те що однокристальні системи у яблука вийшли класні ніхто ж і не сперечається, але і видавати бажане за дійсне теж не потрібно.
5090 угу повірили... Може і в якомусь специфічному завданні з врахуванням такого параметру як енергоефективність і порівняється, але в грубій обчислювальній потужності та чистій швидкодії точно ні. Те що однокристальні системи у яблука вийшли класні ніхто ж і не сперечається, але і видавати бажане за дійсне теж не потрібно.
-
Rage86
Member
Ничесе ты зарядилyuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
-
Lekrs
Member
Заради цікавості глянув на ютубі тести. М4 у резіку 4 ремейку 50 - 60 фпс. На 5090 150 - 160 з проміньчиками.yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів![]()
![]()
-
Ekz0rcyst
Member
Lekrs
В робочих завданнях вам кажуть, - треба було пасьянс Solitaire запускати.
В робочих завданнях вам кажуть, - треба було пасьянс Solitaire запускати.
-
yuriy_dd
Member
в робочих тестах Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve - М4 швидше - це програми де люди заробляють гроші:Ekz0rcyst: ↑ 15.07.2025 20:165090 угу повірили... Може і в якомусь специфічному завданні з врахуванням такого параметру як енергоефективність і порівняється
мак студіо М4 Макс - ще й дешевше коштує, і споживає в рази менше, і не шумить
я розумію що фанатам Нвідіа / х86 - це дуже важко прийняти чи усвідомити. Але така тепер реальність. Далі буде тільки гірше.
-
Devijack
Member
Біднесенькі каліки-геймери на еплі. Дуже їх шкода.
-
yuriy_dd
Member
5090 - на папері має колосальну перевагу в TOPS - у 88 разів більш потужна, але в тестах Blender чи Geekbench 6 AI - швидша лише в 1.5-3 разиEkz0rcyst: ↑ 15.07.2025 20:16але в грубій обчислювальній потужності та чистій швидкодії точно ні
це просто тотальний позор для 5090
-
DEVES
Member
Помню как во время блекаутов одни на виндоноутах бибу сосали сидели с разряженными батками, а другие на Air М1 в Death Stranding бегали...Devijack: ↑ 15.07.2025 21:02 Біднесенькі каліки-геймери на еплі. Дуже їх шкода.
-
erkins007
Member
И близко не может.yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
-
DolfDolfi
Member
yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
![]()
Мужик!! Залетів і швидко навалив купу
-
Kapycta1_2_3
Junior
М4 это ARM архитектура, отличия от х86 это только то что ARM использует "базовые инструкции", а х86 - "базовые + расширения" из этого и энегоэффективность ARM, потому что общих инструкций меньше, ARM также делить не умеет, он умножает на целые числа, в общем он годится только для простых задач где не важны много инструкций и быстрых ядер, тотже софт использует базовые инструкции, которые могут быть столько же сколько и в 5090 НО в 5090 в добавок расширеные инструкции и ядра быстрее также как и в х86, поэтому в тойже игре 5090 будет во много много раз сильнее за М4, это изза того что у 5090 фактически общее количество инструкций больше и всего остальногоyuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
![]()
-
Tiufin
Member
Ну от этого тижня і подивимось, що там та ваша інтеграшка можеyuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
![]()
Ви не граєте, вам все одно, і взагалі у вас комп із віндою та лінуксом (як з'ясувалось у попередньому діалозі), але у кожній темі пишете про емейзінг епл ікспірієнс
-
Nick_888
Member
Шось ви вже в дєбрі полізли, змішали мухи і котлети, CPU та GPU - інструкції. Умовний GPU M4 Max відстає в сирій продуктивності від ДЕКСТОПНОГО (нагадую), це зрозуміло, але архітектурно не сильно і відстає. Епл чимало речей реалізувала, починаючи з М3. А новий Metal 4 ще більше приносить можливостей. Умовний M4/M5 Ultra спокійно може тягатись з 5090, але Епл не продає свої чіпи і робить все для своїх потреб, тому і не бачить сенсу масштабуватись настільки сильно.Kapycta1_2_3: ↑ 15.07.2025 21:31М4 это ARM архитектура, отличия от х86 это только то что ARM использует "базовые инструкции", а х86 - "базовые + расширения" из этого и энегоэффективность ARM, потому что общих инструкций меньше, ARM также делить не умеет, он умножает на целые числа, в общем он годится только для простых задач где не важны много инструкций и быстрых ядер, тотже софт использует базовые инструкции, которые могут быть столько же сколько и в 5090 НО в 5090 в добавок расширеные инструкции и ядра быстрее также как и в х86, поэтому в тойже игре 5090 будет во много много раз сильнее за М4, это изза того что у 5090 фактически общее количество инструкций больше и всего остальногоyuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
![]()
-
daesz
Member
-
Nekros
Member
Так тиж казав що м4 тягається з 5090, а у ГПУ тестах 5090 виявляється швидше за М4 до 300% і це вже виходить тотальний сором чомусь для 5090yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 21:06 5090 - на папері має колосальну перевагу в TOPS - в тестах Blender чи Geekbench 6 AI - швидша лише в 1.5-3 рази
це просто тотальний позор для 5090
У твоєму відео чувак так і каже що в тих тестах де 5090 зливає не є повноцінними ГПУ тестами типу у фотошопі де використовується більше ЦПУ.
Тобто. 5090 зливає там де використовуєтся ЦПУ а 5090 відпочиває, і наказує М4 у 3 рази там де задійснюється по типу блендера
Последний раз редактировалось Nekros 15.07.2025 22:02, всего редактировалось 2 раза.
-
Vlaad13
Member
нарешті яблокофани зрозуміють наскільки їх компи гівно в ігровому плані
бо коли ігр немає - то і фпс порівняти немає можливості
як казав классик
Нет дворца - нет дворца
бо коли ігр немає - то і фпс порівняти немає можливості
як казав классик
Нет дворца - нет дворца
-
Kapycta1_2_3
Junior
Нет архитектура вообще разная, а то что я сравниваю спю и гпу, так они похожи, легче навести примерNick_888: ↑ 15.07.2025 21:41Шось ви вже в дєбрі полізли, змішали мухи і котлети, CPU та GPU - інструкції. Умовний GPU M4 Max відстає в сирій продуктивності від ДЕКСТОПНОГО (нагадую), це зрозуміло, але архітектурно не сильно і відстає. Епл чимало речей реалізувала, починаючи з М3. А новий Metal 4 ще більше приносить можливостей. Умовний M4/M5 Ultra спокійно може тягатись з 5090, але Епл не продає свої чіпи і робить все для своїх потреб, тому і не бачить сенсу масштабуватись настільки сильно.Kapycta1_2_3: ↑ 15.07.2025 21:31
М4 это ARM архитектура, отличия от х86 это только то что ARM использует "базовые инструкции", а х86 - "базовые + расширения" из этого и энегоэффективность ARM, потому что общих инструкций меньше, ARM также делить не умеет, он умножает на целые числа, в общем он годится только для простых задач где не важны много инструкций и быстрых ядер, тотже софт использует базовые инструкции, которые могут быть столько же сколько и в 5090 НО в 5090 в добавок расширеные инструкции и ядра быстрее также как и в х86, поэтому в тойже игре 5090 будет во много много раз сильнее за М4, это изза того что у 5090 фактически общее количество инструкций больше и всего остального