Новости
Последние статьи и обзоры
А давайте поговоримо про кондиціонери?
-
Igor717
Junior
Які зараз вважаються надійними\нормальними для +/- 20 кВ. м.?
-
saren
Member
Igor717
по моей статистике - осака. куперхантер дорого и брак, гри просто дорого.
а вообще - сейчас почти любая техника - одноразовая. другу за заправить древний кондер на сьемной хате r22 фреоном зарядили 5к. проще новый купить, инвертор.
по моей статистике - осака. куперхантер дорого и брак, гри просто дорого.
а вообще - сейчас почти любая техника - одноразовая. другу за заправить древний кондер на сьемной хате r22 фреоном зарядили 5к. проще новый купить, инвертор.
-
Qwerty1987
Member
Lg кондер, 17 лет висит дома, отец его ни разу не обслуживал, только я его немного от пыли почистил и пришлось купить пульт на али.
А так работает, но долго запускается.
А так работает, но долго запускается.
-
Shpoker
Member
Igor717
классические митсубиши-хеви считаю таки топом, сколько лет люди ставят и жалоб минимум + запчастей вагон и тележка на рынке
классические митсубиши-хеви считаю таки топом, сколько лет люди ставят и жалоб минимум + запчастей вагон и тележка на рынке
-
f24gun69
Member
Мідеа, вісімнадцять років без жодної дозаправки
Можно змерзнути, коли на вулиці +40
Можно змерзнути, коли на вулиці +40
-
nochnik89
Member
стоит дома sensei ) пошел 16й год, пашет трудяга. Лазил раза два, просто чистил фильтры.
На квартирах - gree, 2 штуки, работают уже по 5 лет, никаких проблем
На квартирах - gree, 2 штуки, работают уже по 5 лет, никаких проблем
-
tablestikus
Member
Дешево і сердито Cooper & Hunter, якщо якісно але дорого - Mitsubishi, якщо жаба давить на mitsubishi - можна подешевше взяти Fujitsu.
-
Shpoker
Member
f24gun69
да, вот мидея - это ж панасоник на минималках, если денег нет - я б обратил на них внимание (панасоник таки для олигархов)
да, вот мидея - это ж панасоник на минималках, если денег нет - я б обратил на них внимание (панасоник таки для олигархов)
-
BoJIbHbIu
Member
стоїть 9ка EWT Clima вже років 15/17.
кожен рік продуваю внутрішній блок та мию фільтри, ніяких проблем нема.
в іншій квартирі стоїть Beko 10 років, все теж саме, добре працюють
кожен рік продуваю внутрішній блок та мию фільтри, ніяких проблем нема.
в іншій квартирі стоїть Beko 10 років, все теж саме, добре працюють
-
f24gun69
Member
Есть и Панасоник, только в доме родителей, девятка в залеShpoker: ↑ 15.07.2025 19:38 f24gun69
Спору нет, работает мягко, интиллегентно
-
Shpoker
Member
не знаю как раньше, но сейчас я солидарен с saren, это просто красивый хлам типа самсунга (если самсунг что и исправил в жизни, то всё-равно репутация в кондеях у них мокрая как протекший конденсат на паркет из их сплитов).tablestikus: ↑ 15.07.2025 19:37Дешево і сердито Cooper & Hunter
-
Timedemo
Member
купери ставлю на всі об"єкти, і у себе вдома теж використовую. Тільки беру Q серії. жодних проблем.Igor717: ↑ 15.07.2025 18:56 Які зараз вважаються надійними\нормальними для +/- 20 кВ. м.?
по квадратурі тут залежить наскільки утеплено не утеплено і т.д. у мене на будинок 100кв працює 9ка купер. взимку прогріває повністю, в любу жару тримає 24 градуси без проблем.
-
murzik
Member
відписались власники древніх апаратів. це як з правльними машинами, які в 2025 вже точно не ті, що служать без ремонту 15 років або ремонтопридатні.
а що ж на сучасному ринку? для мене еталон CH, як інструмент Бош. Але, враховуючи війну, чи варто переплачувати?
інверторний + щоб працював в мінус + різні плюшки типу осушення, ТОЩО, і норм.
здивувало, що кондиціонер з 1 зовнішнім блоком на 2 внутрішніх коштує навіть дорожче, ніж 2 окремих кондиціонери. цікаво чому
а що ж на сучасному ринку? для мене еталон CH, як інструмент Бош. Але, враховуючи війну, чи варто переплачувати?
інверторний + щоб працював в мінус + різні плюшки типу осушення, ТОЩО, і норм.
здивувало, що кондиціонер з 1 зовнішнім блоком на 2 внутрішніх коштує навіть дорожче, ніж 2 окремих кондиціонери. цікаво чому
-
Klon
CG graphikos fan
murzik: ↑ 15.07.2025 22:07здивувало, що кондиціонер з 1 зовнішнім блоком на 2 внутрішніх коштує навіть дорожче, ніж 2 окремих кондиціонери. цікаво чому
думаю що із-за синхронізації блоків, компресорів тощо... Бо в стандартній зв'язке нічого видумувати не треба - компресія\декомпресія ридини і термостат на вкл\викл , як холодильник. Якщо не помиляюсь двухмоторний холодильник теж працює на свій "контур" а не послідовно.
В цілому ви вірно відписались про стари аппарати - у мене ЛГ років 15, в 21 тільки конденсатор (або на нього похоже) в зовнішном блоке вмерло , ремонт був на тисячу грн, фріон ще не заправляв, Ще в цій моделі є "оанізация", але останній раз при вмиканні цього режиму він щось трещати почав - відключив і забів , бо воно нафіг не треба.
Подивлюсь тему, бо мож буде потрібно комусь купувати
-
shatun
Member
Ти ще дивись чи влізе "голова" так, щоб дути саме вздовж кімнати.Igor717: ↑ 15.07.2025 18:56 Які зараз вважаються надійними\нормальними для +/- 20 кВ. м.?
В мене було у "хрущьовці" - виключно в поперек кімнати продув можно було реалізувати. Тож довелось брати потужніший ніж було треба.
Вони навіть у мирний час, мавши тут оф. представництво, не могли налагодити поставку запчастин до своїх же моделей, яким було не більше за три роки (що не так і багато). А іхні пластикові лицеві панелі (як сплітів так і врізних), які відверто жовтіли за три роки навіть знаходячись у тіні - це взагалі легенда...f24gun69: ↑ 15.07.2025 19:34 Мідеа, вісімнадцять років без жодної дозаправки. Можно змерзнути, коли на вулиці +40
Так, працює, але на тлі білих шпалер чи білих євроокон/дверей виглядає відверто паскудно.
Так - тоді лижи були нормальні, але і вибір був невеликий - тому відверто лажових моделей практично не було.Qwerty1987: ↑ 15.07.2025 19:28 Lg кондер, 17 лет висит дома...
Зараз на ринку виробників набагато більше стало і в кожного декілька моделей серед яких завжди є "троянський кінь".
Ну, і не треба забувати, що кондєї, які і охолоджували і гріли - завжди були доволі відчутно дорожчими.
А в наш час купувати їх сподіваючись на підігрів і маючи такі тарифи + обстріли, то треба бути дуже оптимістом чи мати генератор виробничих потужностей, і самому працювати нафтотрейдером чи щось таке...
-
antigore
Member
Брати кондюк з 3D обдувом, штори які можна направляти в любу сторону і з тепловим насосом який спокійно обігріває при мінус 20, задоволення не дешеве, но якщо норм пошукати то можна найти старі моделі преміум сегменту по ціні простого кондюка.