Метеозалежність Intel Core: процесори стали частіше виходити з ладу через літню спеку, стверджує розробник Firefox

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

leif: 15.07.2025 11:58 особисто мене на вінді хром всім влаштовує, на маці - сафарі, також все гуд. просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються? і навіть цілих ~2.7% користувачів у світі. якась частина з яких це просто веб девелопери, які змушені і під нього пиляти сумісність :laugh: але тим не менш
А почему нет? Чем хром так хорош, что на нем надо сидеть? У меня он не прижился к примеру, хотя изредка и им пользуюсь. Не вижу плюсов, как впрочем и особых минусов. Я бы к опере 12 вернулся на мобилке, классно делала увеличение шрифтов и т.п.
1234waltz
Member

Volodya811: 14.07.2025 17:06 Інших виробників процесорів Х86 першого ешелону немає. У Інтела хоч і совок, але стандарти якості та підтримка на найвищому рівні. АМД не зможе бути компанією першого ешелону і за ціль собі це не ставить (ні щодо процесорів, ні щодо відеокарт). Немає ресурсів у АМД для цього.
leif
Member

Alexsandr: 15.07.2025 12:34А почему нет?
та раді бога, користуйтесь чим вам подобається

я запитав конкретно, чи хтось користується і якщо так, то чому -- людина відповіла, я зрозумів причину, усміхнувся собі, на цьому тема вичерпана, проїхали

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Alexsandr: 15.07.2025 12:34Чем хром так хорош, что на нем надо сидеть?
я більше довіряю таким браузерам як хром в плані безпеки. зайшов на вікі, там он пишуть, що в команді фаєрфоксу в минулому році:
У лютому 2024 року, через тиждень після того, як компанія Mozilla Corp призначила Лауру Чемберс своєю новою генеральною директоркою, розробник веббраузера Firefox, заявив про скорочення близько 60 робочих місць. Зокрема скорочення стосуватиметься близько 5 % персоналу компанії і переважно відділу з розробки продукту
видно, що справи ідуть дуже добре. все безпечно і потужно. головне, що гугл дані не збирає
Avenger80
Member

leif: 15.07.2025 11:48хто зараз взагалі фаєрфоксом користується? хто ці 2 з половиною відсотки юзерів? навіщо їм саме фаєрфокс?
Мне шрифты не нравятся в Хром (тонкие, нет контраста), дальше - перестал нормально работать uBlock Origin, а на Firefox всё работает. :)
kawalot
Member

VladimirV: 15.07.2025 11:39 14600KF ага , збоїть в браузері, вірю цьому дяді. З правильними налаштуваннями в іграх аж 50-60 градусів.
А взагалі Раптори треба просто андервольтити грамотно, або андервольт+оверклок, що теж можливо, але цеж треба один раз розібратись як поставити офсет, як розжати ліміти (не зняти, а розжати) і як виставити LLC, AC_LL, DC_LL. Більшість навіть розбиратись не хоче, робить ставку на "грамотні профілі" виробників мат.плат. Які майже напевно будуть працювати косо-криво.
Андервольтнути? Ліміти? Шо? Який відсоток користувачів шарить за налаштування біос і реально в ньому копирсається? На амд зараз зібрав комп і нічого ніде налаштовувати не треба, бо з коробки працює ледве не ідеально. Оці твої 50-60 градусів в іграх я маю на своєму проці без будь-яких шаманств в біосі відразу після збірки компа. І це на повітряному охолодженні.
А колись було навпаки...
Stamb
Member

leif
ох як тут потужно і безпечно :rotate:
https://www.financialexpress.com/jobs-c ... s-3806346/
OldGoodGames
Member

штеудкапець?
leif
Member

Stamb: 15.07.2025 12:41ох як тут потужно і безпечно
ну ти порівняв :censoured: з пальцем :lol: в масшатабах гуглу це може взагалі пройти непомітно, це зовсім інший масштаб контори
Stamb
Member

leif
а в мозілі пройшло помітно?
Последний раз редактировалось Stamb 15.07.2025 12:49, всего редактировалось 1 раз.
Entar
Member

Почитав тему я малость в шоке. То есть для людей теперь НОРМА что проц за пару лет деградирует на -100 частоты или контроллер памяти? :)
У меня i5-2500k без напряга разогнанный до 4.4, проработал _без замены термопасты_ в сумме 13 лет.
leif
Member

Stamb: 15.07.2025 12:46leif
а в мозілі пройшо потімно?
коли 60 людей це 5% всього штату компанії? це взагалі в першу чергу не про "пройшло помітно", а про масшатаб діяльності і можливості контори, на мою особисту думку.

але ще раз, тобі подобається мозіла -- користуйся на здоров'я, я не збираюсь тебе ні в чому переконувати, я всього лише поцікавився у тих хто користується, чому вони зробили такий вибір
FirstTDM
Member

Entar: 15.07.2025 12:47Почитав тему я малость в шоке. То есть для людей теперь НОРМА что проц за пару лет деградирует на -100 частоты или контроллер памяти?
Нет, это НЕ норма.

Ни у кого НЕТ 100% достоверных данных, но, имхо, у 99% юзеров ни в офисе, ни дома ничего не деградирует. На самом деле процессоров Intel выпущено миллионы экземпляров и даже если у 1% что-то как-то деградировало (проц? память? материнка слабая?) то получаем, естественно, тысячи публикаций на тему деградации...
Последний раз редактировалось FirstTDM 15.07.2025 12:55, всего редактировалось 1 раз.
Stamb
Member

leif
це не про переконання, просто ти так написав що звільнили стільки то працівників і типу файрфокс не такий безпечний браузер як хром
якщо це правда то хочеться побачити факти, а якщо це просто твоя особиста думка то це вже інше
zalizo_org
Member

leif: 15.07.2025 11:13Так що, власники 14 покоління тут? Глюче у вас чи не глюче?
В мене новий процесор Core i5 14600KF (зібрав систему пару місяців тому). Прошився завчасно на найновішу прошивку зі всіма фіксами. Також з першого дня встановлена рамка Thermalright LGA1700 v2. Кулер Noctua NH-15D G1. Процесор під максимальним навантаженням гріється до 71-72 градусів в піку у цю спеку. Жодних проблем зі стабільністю нема. Я думаю що проблема не актуальна для процесорів за таких умов як в мене. А якщо процесор був старий і експлуатувався без фіксів (а це гарантія високих вольтажів) + перегрівався, тоді ризик є.
VladimirV
Member

kawalot: 15.07.2025 12:41
VladimirV: 15.07.2025 11:39 14600KF ага , збоїть в браузері, вірю цьому дяді. З правильними налаштуваннями в іграх аж 50-60 градусів.
А взагалі Раптори треба просто андервольтити грамотно, або андервольт+оверклок, що теж можливо, але цеж треба один раз розібратись як поставити офсет, як розжати ліміти (не зняти, а розжати) і як виставити LLC, AC_LL, DC_LL. Більшість навіть розбиратись не хоче, робить ставку на "грамотні профілі" виробників мат.плат. Які майже напевно будуть працювати косо-криво.
Андервольтнути? Ліміти? Шо? Який відсоток користувачів шарить за налаштування біос і реально в ньому копирсається? На амд зараз зібрав комп і нічого ніде налаштовувати не треба, бо з коробки працює ледве не ідеально. Оці твої 50-60 градусів в іграх я маю на своєму проці без будь-яких шаманств в біосі відразу після збірки компа. І це на повітряному охолодженні.
А колись було навпаки...
Ну от для ТАКИХ придумали і випустили в біосі опцію INTEL BASELINE, це типу де 14600KF звалюється в ліміт 125 Ват за замовчуванням. якщо його грузять.
Це так само, щось по типу 7700 "65 Ват", який в тому же OCCT буде валитись в 4,2 частоту, бо лімітами заводом задушений.
Хто сказав, що Інтел так не може? https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 06/134667/
Ставте Baseline і не буде ніяких проблем. За тими налаштуваннями проци в важких нагрузках звалюються в мінімальний ліміт. Ну звісно в тестах і під навантаженням дропають частоти. Я ще раз кажу, у тих користувачів, у кого цей дядько щось там наміряв, я майже впевнений, в біосі скоріш за все стоїть опції авторозгону від виробника мат.плати. Це було основне в пості, але ви навмисно проігнорували. Про що дискутуємо?
Последний раз редактировалось VladimirV 15.07.2025 13:02, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Stamb: 15.07.2025 12:55це не про переконання, просто ти так написав що звільнили стільки то працівників і типу файрфокс не такий безпечний браузер як хром
якщо це правда то хочеться побачити факти, а якщо це просто твоя особиста думка то це вже інше
факти щодо чого? що фаєрфокс розробляє команда, яка в десятки разів менша за команду, що працює над хромом? ну так ось тобі факт, що 5% штату це 60 людей, нескладно порахувати скільки складає весь штат з усіма-усіма відділами.

чи має в сьогоднішньому світі розмір контори стосунок до якості/надійності/безпеки/зручності браузера? на мою особисту думку -- так, але я не стверджував, що у мене є якісь факти, я написав "я довіряю більше" насамперед. це в тому що стосується безпеки
Avenger80
Member

leif: 15.07.2025 12:50але ще раз, тобі подобається мозіла -- користуйся на здоров'я, я не збираюсь тебе ні в чому переконувати, я всього лише поцікавився у тих хто користується, чому вони зробили такий вибір
Я пользовался сначала Оперой (давным-давно), потом когда Опера перешла на Хромиум, перешёл на Firefox. Отличный браузер, с адекватными шрифтами, интерфейсом. Пытался несколько раз пересесть на Хром, но шрифты не нравятся, в частности в ukr.net или даже на этом сайте. В Firefox они по умолчанию жирнее, чётче. А вам чем так удобен Хром? Из-за множества расширений? Или просто тупо дело привычки? Почему так категоричны - просто интересно... :)
Alexsandr
Member

leif: 15.07.2025 12:38 я більше довіряю таким браузерам як хром в плані безпеки. зайшов на вікі, там он пишуть, що в команді фаєрфоксу в минулому році:
У лютому 2024 року, через тиждень після того, як компанія Mozilla Corp призначила Лауру Чемберс своєю новою генеральною директоркою, розробник веббраузера Firefox, заявив про скорочення близько 60 робочих місць. Зокрема скорочення стосуватиметься близько 5 % персоналу компанії і переважно відділу з розробки продукту
видно, що справи ідуть дуже добре. все безпечно і потужно. головне, що гугл дані не збирає
В плане безопасности на хроме первом ряду и будут искать уязвимости. Сколько там нулевых было не так давно.
leif
Member

Avenger80: 15.07.2025 13:07Почему так категоричны - просто интересно
в чому ви побачили мою категоричність? я не проти, що люди користуються іншими рішеннями, едж від майкрософт цілком собі ок браузер, скажімо, сафарі мені дуже подобається.

на вінді мені хром зручний, достатньо швидкий та я вважаю, що імовірність траблів з безпекою в ньому нижче ніж на інших браузерах, це всі причини чому я обираю саме його

а те, що я усміхаюсь, коли люди кажуть про "щоб гугл/епл/мс дані не збирав" то це не звертайте уваги, моє особисте іронічне ставлення до цієї "великої проблеми сьогодення"
Stamb
Member

leif
а як синхронізація вкладок/паролів відбувається між різними браузерами?
Ответить