Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
zmax
Member

Чем хуже будет их условия, тем быстрее появятся аналоги и конкуренты. Так что пускай закручивают и дальше.
leonid4d
Junior

zmax: 10.07.2025 11:26 Чем хуже будет их условия, тем быстрее появятся аналоги и конкуренты. Так что пускай закручивают и дальше.
Это уже 10 лет такое пишут, но ресурсов на нормальную альтернативу ни у кого нет. По сути живы сейчас для частных продаж только ньюаукцион и шафа. Изи довольно бодро запускали по началу, но потом фейл м внезапным введением комиссии + закрытие джастина в начале войны и в итоге под нож пошел.
vovse
Junior

Vlad Tepec-Dracula: 10.07.2025 10:39 https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 7-19-07-25

Додаток 3 - Ліміти оголошень, чинний з 19.07.25
Гениально придумали. Получается лимиты по рубриках https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 2%D0%B8-V2
теперь нужно делить пополам.

В легковых авто вообще лимит 2 на 180дней, значит не продал за 2 месяца - плати. Стреляют себе в ногу, есть же профильные сайты.
Fuuuuuuury
Junior

vovse: 10.07.2025 21:12
Vlad Tepec-Dracula: 10.07.2025 10:39 https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 7-19-07-25

Додаток 3 - Ліміти оголошень, чинний з 19.07.25
Гениально придумали. Получается лимиты по рубриках https://help.olx.ua/olxuahelp/s/article ... 2%D0%B8-V2
теперь нужно делить пополам.

В легковых авто вообще лимит 2 на 180дней, значит не продал за 2 месяца - плати. Стреляют себе в ногу, есть же профильные сайты.
Так і той рік було по авто, 2 оголошення на 60 днів. 30 днів провисіло, автоматично продовжилось і вже на 61 день знято з продажу і тільки платить.
Skoda
Junior

Пишуть продавці з 500+ щоб надіслав їм такою зручною олх доставкою (в мене стоїть лише самовивіз). Коли пишу що не хочу з ДПС проблем- сміються, та кажуть з однієї продажі нічого не буде (я то зараз "нульовик"). На питання чи ФОП вони що такі безпечні з 500+ - відповіді ніколи не отримував.
zmax
Member

Fuuuuuuury: 11.07.2025 07:50ак і той рік було по авто, 2 оголошення на 60 днів. 30 днів провисіло, автоматично продовжилось і вже на 61 день знято з продажу і тільки платить.
помилки немає у ваших розрахунках? 2 на 60 180 днів означає що можете скористатися лише 2 безкоштовними об'явами на 60 чи на 180 днів. Тобто платна лише 3+ об'ява в межах зазначеного терміну.
Загалом з того скріну бачимо закручування гайок в усіх активних категоріях.
leonid4d: 10.07.2025 16:11Это уже 10 лет такое пишут, но ресурсов на нормальную альтернативу ни у кого нет.
знаю багато продаютьчерез існтаграм, чи Х, чи як він там. Також в кожній об'яві або через одну пишуть свій ТГ канал, де для постійних покупок буде точно зручніше. Альтернативи точно є, конкурентів немає, але це до свого часу.
За ті гроші , що вони "просять" (3% з продаж) сервіс має бути значно кращим. А так, комісії не сильно менш від ebay, а рівень сервісу як в подворотні.
Fuuuuuuury
Junior

zmax
Некоректно написав, але наче все правильно.
Термін оголошення на сайті 30 днів , 1 розміщення ви взяли коли розмістили оголошення на сайті,потім оголошення автоматично подовжило свій термін ще на 30 днів і цим взяло 2ге безк.розміщення (подовження це ж + оголошення). На третій раз подовження не буде бо це 3 оголошення і за це потрібно платити або очікувати 120 днів.
Я думаю зрозуміло (2 оголошення по 30 днів кожне, більше воно не провисить, потрібно буде подовжувати, а подовження це ще публікація (чи перепублікація)...

Перепитав в СП відповіли аналогічно, пам'ять не підвела.
zmax
Member

Fuuuuuuury
ні, 2 безкоштовно одночасно. Платне 3+. Але в них є старий баг. Не дає продовжити старе оголошення, бо рахує активацію за трете оголошення. Потрібно було почекати пока старе стане неактивним і вручну подовжити ще на місяць. Але якщо одне старе оголошення Ви використали (відмінили чи продали, все одно) воно входить в загальний рахунок, який "обнулится" за 60 чи 180 діб. Було так, не думаю що вони змінили тут щось.
Fuuuuuuury: 11.07.2025 13:33Перепитав в СП відповіли аналогічно, пам'ять не підвела.
якщо так то вони зовсім :censoured: з глузуду з'їхали.
shnok
Member

Skoda: 11.07.2025 12:09 Пишуть продавці з 500+ щоб надіслав їм такою зручною олх доставкою (в мене стоїть лише самовивіз). Коли пишу що не хочу з ДПС проблем- сміються, та кажуть з однієї продажі нічого не буде (я то зараз "нульовик"). На питання чи ФОП вони що такі безпечні з 500+ - відповіді ніколи не отримував.
І правильно роблять що сміються...
DDV
Junior

Skoda: 11.07.2025 12:09 Пишуть продавці з 500+ щоб надіслав їм такою зручною олх доставкою (в мене стоїть лише самовивіз). Коли пишу що не хочу з ДПС проблем- сміються, та кажуть з однієї продажі нічого не буде (я то зараз "нульовик"). На питання чи ФОП вони що такі безпечні з 500+ - відповіді ніколи не отримував.
Вам з нулями, треба хоч кілька доставок зробити, і пару відгуків, бо люди бояться брати у нульових аків, навіть самовивозом, за пару відправок на місяць нічого не буде. У мене наприклад 500+ відправок і не ФОП, але вони були до цих страшилок з податковою, я трошки очканув і почав через ФОП все продавати, але майже відмовився від ОЛХ-доставок, бо дорого. Мені простіше без передоплат відправити і можливо 1 із 50 не забере, ніж гарантовано платити ОЛХ 80-100грн. комісії
leonid4d
Junior

zmax: 11.07.2025 12:39
Fuuuuuuury: 11.07.2025 07:50ак і той рік було по авто, 2 оголошення на 60 днів. 30 днів провисіло, автоматично продовжилось і вже на 61 день знято з продажу і тільки платить.
помилки немає у ваших розрахунках? 2 на 60 180 днів означає що можете скористатися лише 2 безкоштовними об'явами на 60 чи на 180 днів. Тобто платна лише 3+ об'ява в межах зазначеного терміну.
Загалом з того скріну бачимо закручування гайок в усіх активних категоріях.
leonid4d: 10.07.2025 16:11Это уже 10 лет такое пишут, но ресурсов на нормальную альтернативу ни у кого нет.
знаю багато продаютьчерез існтаграм, чи Х, чи як він там. Також в кожній об'яві або через одну пишуть свій ТГ канал, де для постійних покупок буде точно зручніше. Альтернативи точно є, конкурентів немає, але це до свого часу.
За ті гроші , що вони "просять" (3% з продаж) сервіс має бути значно кращим. А так, комісії не сильно менш від ebay, а рівень сервісу як в подворотні.
да, телеграм-канал или страница в инстаграме для постоянных покупателей классная штука, но все-таки вторичная по отношению к другим каналам продаж, да и отношения к маркетплейсам не имеет.

Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
zmax: 11.07.2025 12:39 За ті гроші , що вони "просять" (3% з продаж)
Проблема в том, что не 3%, а 3% + 20грн с покупателя +20-40грн с продавца + плата за выставление по верх смешных лимитов. Вот на шафе комиссия 10%, но товаров безлимит, покупателей извне привлекают, рекламу крутят и эти 10% легко к цене добавить, а не мы полкомиссии сюда повесим, пол - туда
Skoda
Junior

shnok: 11.07.2025 15:20
І правильно роблять що сміються...
У кожного свій досвід. В мене досвід з однієї продажі на олх- і лист від ДПС, а потім писав пояснювальну вже в поліції, що я не комерс і взагалі то моя одна річ б.у. була. Знаєте, протрезвляє дуже гарно. Чесно кажучи - мені не смішно було.

Отправлено спустя 2 минуты 2 секунды:
DDV
Мабуть, але маючи колись і 100+ на олх в основному не довіряли. Хоча тоді і рейтинг був щось 9.3.

Тому зробив висновок - що той рейтинг до одного місця. Хто не довіряє- і з рейтингом не буде довіряти.

Отправлено спустя 10 минут 7 секунд:
P.s. Людям даю тел, коли телефонують так і кажу, що не хочу з ДПС якихось проблем. Але в основному хочуть безкоштовну олх доставку Укрпоштою, тому ті покупці не мої клієнти (в останні роки Укрпоштою мало відправляв, мені це не зручно).

В основному зараз по своєму місту.
Crong
Member

Skoda: 13.07.2025 17:57Але в основному хочуть безкоштовну олх доставку Укрпоштою
Вони просто не знають що з тою безкоштовною доставкою, за комісії OLX'а і банка все одно потрібно платити, і та доставка виявиться не зовсім безкоштовна. Я теж колись думав що потрібно буде оплатити тільки вартість товару, як на AliExpress з безкоштовною доставкою.
shnok
Member

Skoda
Яка була вартість товару що ви продали?
Barmaloid
Member

Ви маєте почути одну, просту думку.

Чим гірше народу, тим краще владі. Це щодо практичної сторони питання. А ще існує моральна, яка свідчить про те, що влада кайфує, коли кріпаки страждають. Краще не буде, навіть не чекайте.
andron66
Junior

Skoda
Ви продали всього одну річ і отримали лист від ДПС? А яка вартість була? ДПС якої області?
Skoda
Junior

Crong: 13.07.2025 18:57
Skoda: 13.07.2025 17:57Але в основному хочуть безкоштовну олх доставку Укрпоштою
Вони просто не знають що з тою безкоштовною доставкою, за комісії OLX'а і банка все одно потрібно платити, і та доставка виявиться не зовсім безкоштовна. Я теж колись думав що потрібно буде оплатити тільки вартість товару, як на AliExpress з безкоштовною доставкою.
Так, колись щось питався довести людині, що за 100 грн він товар не отримає, а заплатить ще комісію за мене і за себе (бо в мене ціна товару 100 грн самовивіз або на карту). Людина не зрозуміла, не купила, а я просто свій час витратив на пояснення. Там навіть ні дяка, ні подяка тобі, чисто покупець пропав і все. Мені швидше було сказати - ні, лох доставки немає :-/

Отправлено спустя 5 минут 14 секунд:
andron66: 13.07.2025 20:42 Skoda
Ви продали всього одну річ і отримали лист від ДПС? А яка вартість була? ДПС якої області?
Ну в мене ж прокачаний акк був, на початок року були і наложки, і лох доставки, бо чесно не вірив що хтось має зацікавленість в простих людях.

А продав одну річ- сума декілька сотень грн, саме вона фігурувала в листі, ну і ссилка на мій акк, кількість доставок, оголошень.

Область не напишу, вибачте.
Наприклад можна глянути судову практику з м. Запоріжжя, там систематично ловлять на контрольних закупках людей.

Тому якщо вже щось баче ДПС (ua.pay, наприклад)- я пас.

Отправлено спустя 4 минуты 40 секунд:
Тим паче строк позовної давності складає 3 роки з моменту вчинення правопорушення.
SEREGAFOX
Member

Помимо этого, в той олЭХе ещё такой прикол, ставишь цену, ниже показывает сколько ты получишь "чистыми уже" на свою карту, ок, публикуешь, а в итоге - ты получаешь меньше , потому что в реальности оно снимает Пример, вместо 300, хотя при публикации писало 327 - их маржа = 300 на карту, вроде мелочь, но сумма всего 300
спойлер
Screenshot_20250714-113146.png
KTM2015
Junior

Skoda: 14.07.2025 10:20
Наприклад можна глянути судову практику з м. Запоріжжя, там систематично ловлять на контрольних закупках людей.

Так Вас так же словили на контрольной закупке. И от того, что начали отправлять наложкой Вас это ну вот совсем никак не спасет. Если снова будет контрольная закупка придет такое же письмо.
vovse
Junior

Skoda: 14.07.2025 10:20
Crong: 13.07.2025 18:57
Так, колись щось питався довести людині, що за 100 грн він товар не отримає, а заплатить ще комісію за мене і за себе (бо в мене ціна товару 100 грн самовивіз або на карту). Людина не зрозуміла, не купила, а я просто свій час витратив на пояснення. Там навіть ні дяка, ні подяка тобі, чисто покупець пропав і все. Мені швидше було сказати - ні, лох доставки немає :-/

Отправлено спустя 5 минут 14 секунд:
andron66: 13.07.2025 20:42 Skoda
Ну в мене ж прокачаний акк був, на початок року були і наложки, і лох доставки, бо чесно не вірив що хтось має зацікавленість в простих людях.

А продав одну річ- сума декілька сотень грн, саме вона фігурувала в листі, ну і ссилка на мій акк, кількість доставок, оголошень.

Область не напишу, вибачте.

Отправлено спустя 4 минуты 40 секунд:
Тим паче строк позовної давності складає 3 роки з моменту вчинення правопорушення.
так тот товар что в письме был отправлен наложкой или олх доставкой?
Ответить