AMD почала розсилати зразки процесорів Zen 6 своїм партнерам

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

MaKCuMyC: 12.07.2025 00:31дуже багато мов використовує латиницю і кожна по своєму
MaKCuMyC: 12.07.2025 00:31Питання у стандартизації і наступності
Поділено на нуль. Якщо латиниця різномаїться від одної мови до іншої, то яка тоді мова береться за основу для транслітерації, як не офіційна міжнародна мова, якою являлась та є саме англійська?
MaKCuMyC: 12.07.2025 00:31американці офіційно пишуть як і є — Zelenskyy
Давайте не будемо видавати бажане за дійсне, а просто подивимось на видання The New York Times, The Economist, TIME, а також на офіційні сайти Конгресу та навіть Світового банку. Або може у вас буде претензія до BBC, бо, можливо, у американців й англійська трошки інша?
MaKCuMyC: 12.07.2025 00:31Тому, вважаю, так стверджувати зовсім, як мінімум, недоречно
Для вас же не буде відкриттям, що автори законів і ті, хто затверджують ці закони, являються різними людьми?

Отправлено спустя 7 минут 1 секунду:
MaKCuMyC: 12.07.2025 00:31але на питання як це з'явилось всупереч нормам, може відповісти лише сам пан президент
Можна не питатись - офіційний тг-канал має назву Zelenskiy / Official
longaro
Member

Какой нафик прорыв , одинаковая тактика что и у Интел , больше 8 ядер завезут оба .. Они по договорняку идут вровень , кто-то с отставанием и т д , просто предлагают разные решения с разным балансом , у Интел просто много ядер будет но без трейдинга , зато е-ядрами это компенсируют . Амуде больше класические решения с трейдингом , без е-ядер но с 3д кешем , который для игр . Все всё поделили уже и идут своими дорогами вдаль , рубая бабло для Сша :lol:
anatolikostis
Member

Gold_Star: 12.07.2025 01:07 бо, можливо, у американців й англійська трошки інша?
:idea:
MaKCuMyC
Member

Gold_Star: 12.07.2025 01:07Можна не питатись - офіційний тг-канал має назву Zelenskiy / Official
:up: і в ньому ж одразу є і друга версія:
Screenshot_2025-07-12-09-06-15-554_com.android.chrome-edit.jpg
Відправлено через 27 хвилин 20 секунд:
Gold_Star: 11.07.2025 18:40Ну значить американці ігнорують цю постанову, коли офіційно пишуть прізвище президента Zelensky. На кого тоді опиратися?
Схоже, що сенс розмови втрачено. Я, намагався підкреслити, що ні американці, ні інші не повинні знати всі постанови інших країн. Ви ж не слідкуєте за всіма Законами та актами Австралії, Бразилії, Індії та інших?
Головне що у нас є прийняте рішення (правило, стандарт) якого всі повинні дотримуватись для відповідності.
Але чомусь, на превеликий жаль, цього не відбувається і тут.
Американці пишуть рівно те, що вони чують, як і будь які інші народи. Якщо ти їм напишеш/скажеш що «ось так це правильно» то вони так і будуть користуватись. Але коли ти сам не знаєш як його написати та кожного разу пишеш по різному, який попит з інших?
waryag
Member

Entar: 11.07.2025 11:58Получається більше всього виграють ті, хто не купив за 20000 процесори типу 7800x3d в свій час а візьме за умовні 10000 якийсь 10700x 12-ядерний? :)

А коли вони приблизно вийдуть?
Ті, хто брав 7800х3д, отримали топовий ігровий проц за відповідні гроші, і зараз він все ще актуальний.
Зайві ядра не зроблять наступне покоління автоматично швидшим у іграх, і дешевим воно не буде.

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Earanak: 11.07.2025 12:12Как эта логика вообще у людей работает, когда в их представлении те кто купили на релизе железяку что-то могут потерять от того что через 3 года выйдет железяка шустрее, дичь какая то :lol: Выдать каждому по хрустальному шару с видом в будущее и в придачу мягкую игрушку "ждуна" ))
В чем-то они правы - с выходом нового быстрого железа разработчики кладут на оптимизацию все больший болт.
Туда, где отлично работали запеченный свет и ССР, нафигачат лучиков, которые положат на лопатки и очередного монструозного топа от Хуанга, если не подпирать того костылями ДЛСС и ко.
Gold_Star
Member

MaKCuMyC: 12.07.2025 10:37Схоже, що сенс розмови втрачено.
Ви не відповіли на жодне з моїх питань, тому тактовно топнули ніжкою. Навіщо починати тему, в якій очевидно ви не маєте компетенції?
MaKCuMyC: 12.07.2025 10:37Головне що у нас є прийняте рішення (правило, стандарт) якого всі повинні дотримуватись для відповідності.
У адекватних людей є правило - називається "Словник з англійської мови"
MaKCuMyC: 12.07.2025 10:37Американці пишуть рівно те, що вони чують
ЩОООО
Вибачте, а ви хоч відвідували уроки англійської в школі? :rotate:
MaKCuMyC
Member

unique-neon: 11.07.2025 14:112. Колись правила транслітерації були інші, не так і давно насправді
Не були. Я вже писав вище що всі зміни були лише до правил вживання голосних на початку слів.

Відправлено через 21 хвилину 55 секунд:
Gold_Star: 12.07.2025 15:45Ви не відповіли на жодне з моїх питань, тому тактовно топнули ніжкою.
На яке саме треба відповісти? Я бачу ось ці:
Gold_Star: 12.07.2025 01:07Якщо латиниця різномаїться від одної мови до іншої, то яка тоді мова береться за основу для транслітерації, як не офіційна міжнародна мова, якою являлась та є саме англійська?
Ніякої «офіційної міжнародної мові» на яку ви спираєтесь ні існує. Такого терміну не існує.
Gold_Star: 12.07.2025 01:07Або може у вас буде претензія до BBC, бо, можливо, у американців й англійська трошки інша?
У мене немає жодних претензій до іноземних інституцій, тому що вони користуються тим що бачили, або пишуть так, як вони це чують.
Gold_Star: 12.07.2025 01:07Для вас же не буде відкриттям, що автори законів і ті, хто затверджують ці закони, являються різними людьми?
Це завжди так. У чому питання?
Gold_Star: 12.07.2025 15:45Вибачте, а ви хоч відвідували уроки англійської в школі?
Ось пошукав, щоб не бути голослівним.
IMG_20250712_153304.jpg
Gold_Star: 12.07.2025 15:45У адекватних людей є правило - називається "Словник з англійської мови"
:facepalm: і в якому ж словнику з англійської написано як транслітерувати фамілію Яровий? Будь ласка, хоч одного автора.
Gold_Star: 12.07.2025 15:45Навіщо починати тему, в якій очевидно ви не маєте компетенції?
Нехай буде ваша рація. Я тут зовсім некомпетентний. Продовжувати розмову більше не буду.
unique-neon
Member

MaKCuMyC: 12.07.2025 00:31американці офіційно пишуть як і є — Zelenskyy, але на питання як це з'явилось всупереч нормам, може відповісти лише сам пан президент.
Відповідь проста - перші паспорта отримані до нових правил, а далі копіюється як було, і не треба бути паном президентом для цього.
MaKCuMyC
Member

Gold_Star: 12.07.2025 01:07Або може у вас буде претензія до BBC, бо, можливо, у американців й англійська трошки інша?
Спитай француза, як би він написав моє ім'я та прізвище Максим Яровий: він написав би щось на кшталт Maxime Yarovi; іспанця — Maxim Yarovy, нідерланця — Maksim Jarovij, британця — Maksym Iaroviy (дані за перших двох моє припущення, за двох останніх вже мій досвід).
Gold_Star: 12.07.2025 15:45У адекватних людей є правило - називається "Словник з англійської мови"
:facepalm: і в якому ж словнику з англійської написано як транслітерувати прізвище Яровий? Будь ласка, хоч одного автора.
unique-neon: 12.07.2025 16:56Відповідь проста - перші паспорта отримані до нових правил
Та немає ніяких нових правил. Вони тіж самі з 1995 року, лише були зміни про вживання деяких голосних на початку слів.
Якщо є нові правила, покажіть мені старі, які відмінні від теперішніх.
unique-neon
Member

MaKCuMyC
Мені іншу транслітерацію використали раніше, а далі просто копіював стару. "іі" точно сильно потім з'явилось ніж 95-й.
ImperiumAeternum
Member

alextampa: 11.07.2025 10:03
Питання до тих хто в темі. Якщо я правильно зрозумів то чекати якогось прориву від нового покоління не варто? Буде щось схоже з 7600~9600?
Наоборот. Должно быть хорошее поколение по типу 3600->5600 или 5600->7600, так как АМД перескакивает несколько техпроцессов разом.
Parsek
Junior

MaKCuMyC: 11.07.2025 18:27 unique-neon
Ось державний сайт ДМСУ.
Постанова №55 Кабінету Міністрів, згідно якої відбувається транслітерація, прийнята у 2010, і останні зміни були у 2015 році. Так що вже досить давно.
Щодо постанов КМУ це взагалі окрема розмова.
Згідно конституції України ст. 117, вони мають бути зареєстровані в МінЮсті, а цього вже давно ніхто не робить :)
yurius_r
Member

alextampa
Для мене найцікавіше новий IOD - тоньший ТП, швидша пам'ять, за чутками 4CU iGPU RDNA 3.5/4. Ще й 12 одночіплетних ядер може бути, а як доставити 3D кешу то взагалі буде красиво
Ответить