Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

snegurrrka: 12.07.2025 12:18 Entar
Від такої кількості ААА з відкритим світом можна звісно вигоріти, якщо підряд то все проходити, точно рекомендую міксувати жанри та додавати деякі лінійні більш короткі ігри.
Згоден, я вже це проходив, років десь 10 тому (я тоді ледве зміг пройти Відьмака, і Скайрім хоч і пройшлов але значна кількість побічних квестів, доповлення, моди так і залишилися не пройденими). З того часу переважна більшість мого ігрового часу це:
1) Ігри типу Factorio, Oxygen not included, Rimworld, Against the storm (останній рік) - я в них можу грати ледь не вічно, все звісно з хардкорними модами, такі ігри задовольняють мою жагу до спокійної медитативної діяльності з розвитку логістичних шляхів, бази, розв'язання цікавих логічних та аналітичних задач.
2) Ігри типу HoI4 з модами, менше EU4, CK2-3.
3) Ігри типу Poe/Poe2, diablo, WoW. Але мені вже не в кайф проходити в них хай-енд контент, оце от "війче задротство" одного і того ж контенту.

Отправлено спустя 33 минуты 34 секунды:
І наче воно захопливо, наче повністю занурюєшся в процес, є для мене класним відпочинком від роботи і неприємних новин, але...
1. Не виникає відчуття якоїсь завершеності, "досягнутого чогось" в довгостроковій перспективі. Як от коли прочитав класну книжну серію або пройшов дійсно хорошу сюжетну гру типу МЕ1-3.
2. Я пропустив багато дійсно хороших глибоких сюжетних ігор, як із-за того що так сказати вище перелічені ігри мене ігровим процесом затягують дещо більше.

Тепер же я хочу надолужити цей момент і міксувати вище названі ігри з сюжетними, в той момент коли сюжетна гра починає набридати із-за "повільності процесу".

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
Kilo: 12.07.2025 14:00 Огромные опенворлды с вопросиками это бич современных игорь,как вспомню свое первое путешествие на Скеллиге так начинают зубы скрипеть
А я думав це я зажрався і зі мною щось не так, всі казали яка чудова гра Відьмак, а я дойшовши до Скелліге так і не зміг заставити себе пройти всі-всі активності що там були, і звалив звідти далі по сюжетці.

Отправлено спустя 5 минут 3 секунды:
snegurrrka: 12.07.2025 14:16 Я звісно Відьмака 3 з DLC пройшов і дуже поважаю, побічні квести та контракти на монстрів були одними з найкращих, проте Скелліге дійсно навіть при першому проходжені ледь витримав і потім здається ніколи туди більше не повертався :gigi:

Хтось каже, то є старість коли величезні відкриті світи перестають подобатися і немає на них часу, а я кажу то ліниві відмазки поганих видавців
От я закінчив проходити сюжет God of War і в мене залишилося щире бажання закрити там локації на 100%, і пройти в ті локації в які ще не ходив. Хоча там ніяких маркерів і немає... Я навіть вимушений використовувати сайт з інтерактивною картою щоб ворон знайти :) І чому в цій грі в мене є бажання все закрити на 100%, а в тій же Одісеї і Валхаллі - не дуже?

Я вже думав грати в останні в "Іммерсивному режимі", але як на мене це не вирішує всю проблему, в Рагнароку локації невеликі, і світ не зовсім "відкритий" а якби коридорний частково. А якщо все так само досліджувати в Ассасінах то це сотні годин треба мабуть...
Інший варіант - грати в такі ігри не більше пари годин в день - тоді воно не встигає наскучити так)
MaxZema
Member

Ніколи не грав в виживачі. На снижках якось взяв The Forest. Вчора поставив і як же я був здивований цій грі) Майже до ранку лазив! Думав одному не цікаво, але мені дуже зайшло :up: Друга частина набагато краща за першу? Чи одне й теж ?
snegurrrka
Member

Entar
Тут кому що заходить, мені загалом GoW 2018 сподобалася коли проходив її в 2018 чи 2019, проте ось декілька разів намагався пройти God of War: Ragnarök і не зміг пересилити себе - дуже душна як на мене, закинув остаточно цю ідею.

Про Assassin's Creed та Ubisoft - без коментарів з мого боку, тут дуже багато років як дропнув їх зі списку того, що мені цікаво. Мабуть остання гра, яка мене дуже зачепила з їхніх це Valiant Hearts The Great War (2014).
waryag
Member

Kilo: 12.07.2025 15:03Я W3 проходил на плойке 4,там для платины надо было пройти игру вроде как на макс уровне сложности,в таком режиме перекача нет,дикая собака могла с нескольких ударов отправить в мир Вечной загрузки.
Входящий урон высокий, но и исходящий тоже. Ваншотов нет даже в билдах с легкой броней без алхимии, живучесть дополнительно повышают халявный и бесконечный квен и эликсиры.
Даже на "насмерти" игра оставалась достаточно легкой.

Правда, это относится к старой версии. Надо будет как-то побегать в новую, вроде что-то правили.
Kilo: 12.07.2025 15:03А в РДР2 хоть веселые рандомы случаются при исследование.
Их немного и они довольно быстро начинают повторяться.

Відправлено через 21 хвилину 46 секунд:
Entar: 12.07.2025 15:47От я закінчив проходити сюжет God of War і в мене залишилося щире бажання закрити там локації на 100%, і пройти в ті локації в які ще не ходив. Хоча там ніяких маркерів і немає... Я навіть вимушений використовувати сайт з інтерактивною картою щоб ворон знайти :) І чому в цій грі в мене є бажання все закрити на 100%, а в тій же Одісеї і Валхаллі - не дуже?
Я би порадив не заморочуватися зі 100%. Опційно - добити всіх валькірій.
Хороших ігор занадто багато, а час навпаки, обмежений.
kairo
Member

MaxZema: 12.07.2025 15:59The Forest. Вчора поставив і як же я був здивований цій грі) Майже до ранку лазив!
Це ви ще до фіналу не дійшли, там реально офігієте.

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
Kilo: 12.07.2025 15:03Я W3 проходил на плойке 4,там для платины надо было пройти игру вроде как на макс уровне сложности,в таком режиме перекача нет,дикая собака могла с нескольких ударов отправить в мир Вечной загрузки.
В 23-му перепройшов усю серію на максимальній складності. Третя взагалі не складна. Найбільше проблем мав в скриптових сценах в другій частині, типу де треба провести короля через поле із привидами, щоб його не вбили. Подібні місії просто ненавиджу.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Entar: 12.07.2025 15:47Тепер же я хочу надолужити цей момент і міксувати вище названі ігри
Я вже багато років проходжу ігри чергучи жанри: рпг, стратегія, сюжетка, інді, гонки, ітд.
Kilo
Member

waryag: 12.07.2025 17:22Я би порадив не заморочуватися зі 100%. Опційно - добити всіх валькірій.
Я как вспомню как я пытался Сигрун убить для платины,это было поджигание кресла,да еще и этот проклятый и кривой Дуалшок4.
Entar
Member

kairo: 12.07.2025 18:08 Я вже багато років проходжу ігри чергучи жанри: рпг, стратегія, сюжетка, інді, гонки, ітд.
От і я так постараюсь зробити, а то набридло що в купа сюжетних ігр закинуто наполовині тому-що почався новий сезон пое/вийшов новий аддон WoW/різко захотілось пограти в фростпанк/факторіо/тощо.)
waryag
Member

Entar: 12.07.2025 21:49От і я так постараюсь зробити, а то набридло що в купа сюжетних ігр закинуто наполовині тому-що почався новий сезон пое/вийшов новий аддон WoW/різко захотілось пограти в фростпанк/факторіо/тощо.)
Тому я і рекомендую йти по сюжету (і побічкам, якщо цікаві) і не відволікатися на сміттєві активності. І не грати в опенворлди від юбісофт.
Геральт
Member

А порадьте щось типу Inside/Limbo/Dave the diver/Little Nightmares.
kairo
Member

Геральт: 14.07.2025 11:46 А порадьте щось типу Inside/Limbo/Dave the diver/Little Nightmares.
Hollow Knight
DREDGE
Cult of the Lamb
Геральт
Member

kairo
Дякую. Але всі названі пробував
waryag
Member

Геральт

Stardew valley?
Liberty
Junior

Геральт: 14.07.2025 11:46 А порадьте щось типу Inside/Limbo/Dave the diver/Little Nightmares.
FAR: Lone Sails
FAR: Changing Tides
karokum
Member

The Last Campfire можливо
VovaII
Member

Entar: 12.07.2025 15:47І чому в цій грі в мене є бажання все закрити на 100%, а в тій же Одісеї і Валхаллі - не дуже?
— Ці обидві закинув через відчуття одноманітності. А от Оріжін(про Єгипет) пройшов повністю. Але проходив в режимі:
Entar: 12.07.2025 15:47 не більше пари годин в день - тоді воно не встигає наскучити так)
maxud_b
Member

Зараз неспішно проходжу Tainted Grail: The Fall of Avalon. Дуже подобається і йде навіть на моїй 1660. Атмосфера, дизайн рівнів, звук, візуальний стиль - моя повага. Бойовка архаїчна трохи, але краще ніж в Скайрімі.
MaxZema
Member

Вітаю, шановні :super: Пройшов The Forest (перший виживач в який взагалі грав) , так сподобалась концепція, що почав шукати щось подібне. В Стімі натрапив на Green Hell за 90 грн. (знижка) . Хтось грав? Як гра? Цікава сюжетна компанія?
VovaII
Member

MaxZema: 16.07.2025 16:20Пройшов The Forest
Виживач можна проти??... :eek:
Скільки часу витратили?
Дякую.
Геральт
Member

Liberty: 14.07.2025 13:39 FAR: Lone Sails
FAR: Changing Tides
Якраз в стімі знижки смачні. Забрав пакетом.
SaxOFFoN
Member

Оскільки дуже сподобалась Expedition 33 не тільки сюжетно, а й геймплейною концепцією - почав досліджувати jrpg)

Ігри від Falcom та Atlus які пробував - ніяк не зацікавили, а от Tales of Arise - дуже зайшло. Це в прямому сенсі аніме з геймплеєм, де все стає зрозуміло відразу після перегляду опенінгу при запуску гри :laugh:

Що сюжетно, що геймплейно - все просто, лінійно, по-хорошому примітивно, але при тому приємно і спостерігати за персонажами, і рухатись історією, і натискати кнопочки в грі :lol:

Враховуючи в яких реаліях ми живемо - такі ігри то гарний ментальний відпочинок, раджу спробувати, якщо не маєте алергії на подібне.
Здавалось би, механіки наче з минулого тисячоліття, але грати в це - цікаво. В той час як асасіни/хорайзони і абсолютно все такого типу - зайшов, вийшов, видалив, забув.

І питання до тих, хто давно в темі подібних ігор, а що ще може дати такий досвід?
Поки що дивлюсь в сторону останньої фіналки 16. Там наче все те ж саме має бути, але в більш дорослій імплементації.
Ответить