это стандартная логика мамкиных ждунов на селеронахEaranak: ↑ 11.07.2025 12:12 Как эта логика вообще у людей работает, когда в их представлении те кто купили на релизе железяку что-то могут потерять от того что через 3 года выйдет железяка шустрее, дичь какая то![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD почала розсилати зразки процесорів Zen 6 своїм партнерам
-
Timedemo
Member
-
erkins007
Member
Давайте 10800х3д с 12 ядрами и 6ггц
-
Entar
Member
Нормально.)item2: ↑ 11.07.2025 12:02 Приблизно через 12 місяців, плюс-мінус.
Цікаво, що зараз "обрубок" повного чиплету - це 6 ядер. А тепер це буде вже 10 ядер? Непоганий такий "обрубок". Аби AMD не підняла ціни на Ryzen 5 через це.
Правда я пів року тому взяв 5700x3d і наче мені його для всього вистачає в 2к, і все упирається в відяху, але радує що прогрес буде, і що коли я захочу сильно, я зможу або купити щось реально круте-круте, або взяти 9000 серію значно дешевше ніж зараз.
Щодо обрубку - можливо, але як на мене якщо "молодша" лінійка пересяде з 6 на 8 ядер то і це буде топчик.
Отправлено спустя 4 минуты 33 секунды:
Так я ж не против, специально же смайлик поставилTimedemo: ↑ 11.07.2025 12:04 вони давной вийграли, бо вже грають і насолоджуються, а не ждуть чогось попереду роками.
Я просто в своей личной стратегии с учетом моих, не самых высоких требований к ЦПУ (не играю в мультиплеерные шутеры, не имею рабочих задач более требовательных чем игры, не имею rtx 5090 чтобы иметь на ультрах в синглплеерные игры таких фпс чтобы упиралось в проц) не вижу смысла гнаться за самым производительным на рынке решением, а предпочитаю обновлять железо тогда когда начинает реально не хватать.
-
Timedemo
Member
Entar: ↑ 11.07.2025 12:49 Так я ж не против, специально же смайлик поставил![]()
Я просто в своей личной стратегии с учетом моих, не самых высоких требований к ЦПУ (не играю в мультиплеерные шутеры, не имею рабочих задач более требовательных чем игры, не имею rtx 5090 чтобы иметь на ультрах в синглплеерные игры таких фпс чтобы упиралось в проц) не вижу смысла гнаться за самым производительным на рынке решением, а предпочитаю обновлять железо тогда когда начинает реально не хватать.
-
cadet-ua
Member
В цей? Доречі PPD на AMD Ryzen 7 8845HS 400К-600КTimedemo: ↑ 11.07.2025 11:52 24 ядра прям сладко, буду в первых рядах
Відправлено через 22 секунди:Ты случайно в фолдинг хоум не участвовал?cadet-ua: ↑ 11.07.2025 10:32 Мені чомусь ще не надіслали...
- спойлер
- Сиджу на AMD з косматих часів Am486 DX4-100
-
Ghody
Member
Ядер +50% потому и кэша +50%. Т.е. на ядро останется такое же количество кэшаitem2: ↑ 11.07.2025 11:06 alextampa
Очікується достатньо еволюційних покращень. IPC може зрости до +10%. Частоти можливо до +10%. Новий контролер пам'яті зсуне нарешті світ-спот з 6000 МТ вище, що дасть приріст в деяких задачах. Чиплет збільшиться з 8 до 12 ядер. Об'єм L3 кешу на чиплет зросте на 50%. Новий швидший зв'язок між IO-CCD та CCD-CCD дасть змогу зменшити затримки пам'яті, підвищити 1% Low в іграх, зменшити просадки, якщо планувальник обрав неправильний CCD. Може нарешті NPU завезуть. Цілком можливо оновлять iGPU на щось сучасніше (маю сумніви). Більше ліній PCIE.
По 3D-кешу поки неясно чи будуть покращення/збільшення об'єму.
-
MaKCuMyC
Member
Хтось може пояснити чому Юрій Бублій (1usmus) використовує спотвореную транслітерацію свого імені і прізвища на англійську?
Українською він має бути Yurii Bublii.
-
unique-neon
Member
1. Yurii Bublii - це явно не українськоюMaKCuMyC: ↑ 11.07.2025 14:00Хтось може пояснити чому Юрій Бублій (1usmus) використовує спотвореную транслітерацію свого імені і прізвища на англійську?
2. Колись правила транслітерації були інші, не так і давно насправді
-
rjavyi_pastor
Member
ну от дивись, в мене логіка в оновленнях "коли будет в 2 рази краще за ту ж ціну" і чекати цього нормально. я не займаюся тим де 10% буста це вже привід викидувати 1-1.5к долларів на новий ноут, а з тим що це ноут то ще треба почекати коли виробники ноутів зроблять нормальний ноут з тим каменем що хочеш.Earanak: ↑ 11.07.2025 12:12 Как эта логика вообще у людей работает, когда в их представлении те кто купили на релизе железяку что-то могут потерять от того что через 3 года выйдет железяка шустрее, дичь какая тоВыдать каждому по хрустальному шару с видом в будущее и в придачу мягкую игрушку "ждуна" ))
-
Earanak
Member
rjavyi_pastor, это конечно все интересно, но чел писал про 7800X3D и 10700X а не ноутбуки.
И причем тут 10%, откуда взялось вдвое лучше, кто вам сказал что будет та же цена
И да с тем что вы говорите, я согласен. Только я как бы другому удивлялся.
И причем тут 10%, откуда взялось вдвое лучше, кто вам сказал что будет та же цена
И да с тем что вы говорите, я согласен. Только я как бы другому удивлялся.
-
Timedemo
Member
да.cadet-ua: ↑ 11.07.2025 13:35В цей? Доречі PPD на AMD Ryzen 7 8845HS 400К-600КTimedemo: ↑ 11.07.2025 11:52 24 ядра прям сладко, буду в первых рядах
Відправлено через 22 секунди:
Ты случайно в фолдинг хоум не участвовал?
-
MaKCuMyC
Member
unique-neon
Ось державний сайт ДМСУ.
Постанова №55 Кабінету Міністрів, згідно якої відбувається транслітерація, прийнята у 2010, і останні зміни були у 2015 році. Так що вже досить давно.
Ось державний сайт ДМСУ.
Постанова №55 Кабінету Міністрів, згідно якої відбувається транслітерація, прийнята у 2010, і останні зміни були у 2015 році. Так що вже досить давно.
-
Gold_Star
Member
Не має бути. Нейтиви невірно вимовляють суфікс "ій", коли бачуть "ii" замість "iy" чи "ij"MaKCuMyC: ↑ 11.07.2025 14:00Українською він має бути Yurii Bublii.
Ну значить американці ігнорують цю постанову, коли офіційно пишуть прізвище президента Zelensky. На кого тоді опиратися?MaKCuMyC: ↑ 11.07.2025 18:27Постанова №55 Кабінету Міністрів
-
erkins007
Member
Тот факт что человек не захочет менять написание своего имени по первому щелчку чинуш вам в голову не пришел?MaKCuMyC: ↑ 11.07.2025 18:27 unique-neon
Ось державний сайт ДМСУ.
-
Alexsandr
Member
Как я понял только местами. Другой КП, но двухканальный может местами стать интересным. Но чистая производительность большого прироста не даст В общем будет интересно, но скорее всего без революции.alextampa: ↑ 11.07.2025 10:03 Питання до тих хто в темі. Якщо я правильно зрозумів то чекати якогось прориву від нового покоління не варто? Буде щось схоже з 7600~9600?
-
yuriy_dd
Member
одно-потік - не наздожене навіть Епл М4
гра в швидкодію безнадійно програна
нова архітектура раз в 2+ років, в той час як АРМ штампує кожного року
всім раджу розробляти з прицілом щоб працювало на АРМ - що я і роблю
гра в швидкодію безнадійно програна
нова архітектура раз в 2+ років, в той час як АРМ штампує кожного року
всім раджу розробляти з прицілом щоб працювало на АРМ - що я і роблю
-
nikolaiii
Member
Alexsandr
Ігрова продуктивність не 3д проців може і здивувати.
Ігрова продуктивність не 3д проців може і здивувати.
-
Dynamite
Member
Earanak: ↑ 11.07.2025 12:12 Как эта логика вообще у людей работает, когда в их представлении те кто купили на релизе железяку что-то могут потерять от того что через 3 года выйдет железяка шустрее, дичь какая тоВыдать каждому по хрустальному шару с видом в будущее и в придачу мягкую игрушку "ждуна" ))
-
man1242
Member
Більше очікую падіння цін на 9700х ніж нові камні
Щось здається з коментарів пана Віталія в нас буде повторення як з 7700х та 9700х у плані зростання швидкодії у іграх.
-
MaKCuMyC
Member
Gold_Star
Питання зовсім не у вимові, тому що цього неможливо досягти, дуже багато мов використовує латиницю і кожна по своєму.
Питання у стандартизації і наступності: якщо є ім'я Сергій, то воно повинно мати лишу одну форму латиницею. А не як заманеться: у одного Sergiy, у другого Sergii, і останній Serhii. Це викликає проблему ідентифікації не тільки для державних органів, але і самої людини теж.
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Відправлено через 11 хвилин 21 секунду:
Нові постанови лише додали правила транслітерації деяких голосних на початку та середині/кінці слова.
Тому, вважаю, так стверджувати зовсім, як мінімум, недоречно.
Питання зовсім не у вимові, тому що цього неможливо досягти, дуже багато мов використовує латиницю і кожна по своєму.
Питання у стандартизації і наступності: якщо є ім'я Сергій, то воно повинно мати лишу одну форму латиницею. А не як заманеться: у одного Sergiy, у другого Sergii, і останній Serhii. Це викликає проблему ідентифікації не тільки для державних органів, але і самої людини теж.
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
американці офіційно пишуть як і є — Zelenskyy, але на питання як це з'явилось всупереч нормам, може відповісти лише сам пан президент.Gold_Star: ↑ 11.07.2025 18:40Ну значить американці ігнорують цю постанову, коли офіційно пишуть прізвище президента Zelensky. На кого тоді опиратися?
Відправлено через 11 хвилин 21 секунду:
Не знаю про яке перше клацання ви кажете, згадана вище постанова бере за основу ще найпершу постанову №231 від 1995 року, тобто майже при створенні держави Україна (коли прийнята Конституція України пам'ятаєте?).erkins007: ↑ 11.07.2025 21:38Тот факт что человек не захочет менять написание своего имени по первому щелчку чинуш вам в голову не пришел?
Нові постанови лише додали правила транслітерації деяких голосних на початку та середині/кінці слова.
Тому, вважаю, так стверджувати зовсім, як мінімум, недоречно.