Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
Kosdnepr
Member
nochnik89
Якщо хочете велику клавіатуру, то за $62 можна взяти Aula F99 Pro.
Якщо хочете велику клавіатуру, то за $62 можна взяти Aula F99 Pro.
-
nochnik89
Member
а это не всегда так работает ) может и распродажа )leif: ↑ 05.07.2025 16:06а як ти думаєш, чому її за такий прайс продають?)
Ну, в целом я когда спрашиваю на оверах вещи в которых не разбираюсь - то следую советам то и не жалею ) закажу себе ту клаву аулу .
В довоенные времена купил себе тут по советам маршрутизатор и точку доступа от микротик под большие нагрузки сетевые. Сейчас те сетевые устройства работают в гораздо больших нагрузках чем я рассчитывал и все справляется. Все отлично ходит, знач и клава будет долго служить
-
leif
Member
це не той випадокnochnik89: ↑ 05.07.2025 16:29а это не всегда так работает ) может и распродажа )
-
7mindfields
Member
Тоді на олх разом з aula f75 береш ще пак лінійних сайлент світчів outemu silent peach v3 за 600грн і буде в тебе майже «мембранка» за звуком
Добреleif: ↑ 05.07.2025 15:03маякни, плз, коли буде можливість надіслати, я заберу їх7mindfields: ↑ 04.07.2025 17:52Так, але відправити зможу десь через тиждень орієнтовно.
Суто через лейаут, обміняв би з доплатою з моєї сторони на neo75 cu або qk75, або обмін на iqunix mq80leif: ↑ 05.07.2025 15:03 ех, шкода, що тобі нео80, судячи з усього, тобі не дуже зайшла. якісь вже маєш плани на апгрейд?
Дуже stunning, навіть з усіма недолікамиleif: ↑ 05.07.2025 15:037mindfields: ↑ 04.07.2025 17:52(хотів продавати portico75, але через колір ніяк не наважусь)
- спойлер
-
Telcontar
Member
Замовив таки Keychron Q3HE, але з Таобао. На Алі єдиний продавець викрутив на ній 255$ + 28$ за доставку. 
-
7mindfields
Member
І в чому сенс? На оф сайті цей борд коштує $240Telcontar: ↑ 05.07.2025 19:04 Замовив таки Keychron Q3HE, але з Таобао. На Алі єдиний продавець викрутив на ній 255$ + 28$ за доставку.![]()
-
Telcontar
Member
7mindfields
Доставки в Україну немає, а на Таобао значно дешевше.
Доставки в Україну немає, а на Таобао значно дешевше.
-
leif
Member
і скільки обійдеться з усіма доставками?Telcontar: ↑ 05.07.2025 22:48а на Таобао значно дешевше.
-
Telcontar
Member
leif
Десь ~180$ з авіадоставкою.
Десь ~180$ з авіадоставкою.
-
feniks_tm
Member
Майже продали мені 5090... але білої нема
Вирішив подивитись що мені там впало у спам на мило, а там оце чудо - VGN Flash 75HE. 110-140$ на тао залежно від версії, не те щоб дешево, але і не 200+ з офсайту... Почекаємо тестів і подумаємо
Відправлено через 49 хвилин 15 секунд:

Вирішив подивитись що мені там впало у спам на мило, а там оце чудо - VGN Flash 75HE. 110-140$ на тао залежно від версії, не те щоб дешево, але і не 200+ з офсайту... Почекаємо тестів і подумаємо
Щось глянув декілька відосів у китайців і тайпінг геть ніякий, попри всі приколи, що вони там попридумували. Гаскет на магнітній подушці це звісно потужноfeniks_tm: ↑ 06.07.2025 17:59Почекаємо тестів і подумаємо
-
leif
Member
ідея маунту на магнітах в тому чи іншому вигляді була присутня в клавіатурній спільноті тривалий час (втім реалізацій було мало), але в 25му вона остаточно пішла в народ, про що красномовно свідчить додавання магнітного маунту в зумі 65в3 (цікаво як він там покаже себе з часом, через роки 2)feniks_tm: ↑ 06.07.2025 18:49Гаскет на магнітній подушці це звісно потужно
ніякого цікавого звуку, звісно, за використання такого маунту отримати не вдасться, звучати буде тонко, але, якщо орієнтуватись при виборі на відчуття від тайпінгу, то може і бути комусь цікавим (залежить від конкретної реалізації і вподобань юзера).
а в якості маркетингової заманухи в епоху масового розповсюдження НЕ-клавіатур точно спрацює непогано
> світчі? магнітні!
> маунт? на магнітах!
> ...
> profit!
p.s.
був минолого чи позаминулого року такий собі борд Noland N1, так там взагалі серйозно чуваки з ідеєю магнітного батуту заморочились, але вийшло сильно на любителя в цілому і теж звучало слабенько, офк
-
feniks_tm
Member
ATK там бачу теж нове викатили... EDGE 75HE. Але я, схоже, не встиг на халяву. Віддавали за 130 + "модінг кіт" з пачкою Jade pro загальною вартістю 80 баксів в подарунок. Проте, халява там така собі, доставка з оф сайту під 40-50 баксів, а на тао її досі чомусь нема, певно ексклюзив чисто для оф магазину поки.leif: ↑ 06.07.2025 22:10ідея маунту на магнітах в тому чи іншому вигляді була присутня в клавіатурній спільноті тривалий час (втім реалізацій було мало), але в 25му вона остаточно пішла в народ, про що красномовно свідчить додавання магнітного маунту в зумі 65в3 (цікаво як він там покаже себе з часом, через роки 2)feniks_tm: ↑ 06.07.2025 18:49Гаскет на магнітній подушці це звісно потужно
ніякого цікавого звуку, звісно, за використання такого маунту отримати не вдасться, звучати буде тонко, але, якщо орієнтуватись при виборі на відчуття від тайпінгу, то може і бути комусь цікавим (залежить від конкретної реалізації і вподобань юзера).
а в якості маркетингової заманухи в епоху масового розповсюдження НЕ-клавіатур точно спрацює непогано![]()
> світчі? магнітні!
> маунт? на магнітах!
> ...
> profit!
p.s.
був минолого чи позаминулого року такий собі борд Noland N1, так там взагалі серйозно чуваки з ідеєю магнітного батуту заморочились, але вийшло сильно на любителя в цілому і теж звучало слабенько, офк
-
leif
Member
як вже, скоріше за все, добре відомо постійним читачам, для ф2-84 пропонується дві версії фулл алю плейтів
по характеристиках на сайті виробника різниці між ними немає: однакова товщина, матеріал -- алюміній, виготовляються обидва самим геоном, на його власному виробництві. усі вирізи на перший погляд теж на тих самих місцях, окрім дещо інших зон самих "ліф-спрінгів", під якими мається на увазі просто верхній і нижній краї плейту, які за рахунок усіх флекс-катів мали би в теорії забезпечувати плейту деяку м'якість.
насправді ж, різниця є і різниця досить суттєва. v1 плейт виготовлений з більш жорсткого алюмінію + має дещо меншу площу вирізів біля "ліф-спрінгів", а відповідно v1.1 зроблений з більш м'якого алюмінію і має трошечки більшу площу флекс-катів біля країв плейту та інше їхнє розташування.
у мене є обидва ці плейти (є і v1.1 алю халф і парочка інших) і я оце напередодні затестив дві версії фул алю плейтів з 1.6мм СЕМ-3 пцб, яка має інший характер звуку та більшу гнучкість відносно більш розповсюджених пцб виготовлених не з СЕМ-3, а з ФР-4 матеріалу.
тестив з черрі блеками (L+F+SS), без фоамів, з гмк капами, все по класиці.
колись я вже порівнював між собою ці плейти, але з фр4 пцб, але з сем3 результат мене здивував побільше. різниця і по звуку і по відчуттях досить велика і вишукувати її немає потреби. в1, очевидно, більш жорсткий і помітно краще звучить, v1.1 теж зовсім далеко не батут (це все таки алю плейт, кєк) але з ним присутня така невелика, але прикольна м'якість, яка майже повністю прибирає відчуття "долбьожкі", не знаю як це краще описати. а от по звуку ж він сильно програє в1
от би можна було поєднати м'якість в1.1 та звук в1, але це в ідеальному світі, а в реальному доводиться обирати і мій вибір на користь в1, для мене в цьому випадку звук>відчуття від тайпінгу
власнику ф2-84, при наявності у нього 4-5 плейтів і пцб з двох варіантів матеріалу (фр4 та сем-3), доступні направду широкі можливості кастомізації звуку і м'якості тайпінгу під себе. від плейтлесс та реально м'яких халф-плейт білдів з особливим і цікавим звуком блоку альф і аж до найбільш жорского але і найбільш глибоко звучащого в1 фулл алю плейту, який однаково цікавий що з фр4 що з сем3 пцб, але мені більше подобається сем-3, тому що вона, імхо, вдало доповнює характер звучання самого бербоуну, який є не супер яскравим, але останній краще балансується саме матеріалом пцб і плейту, а не світчами
насправді ж, різниця є і різниця досить суттєва. v1 плейт виготовлений з більш жорсткого алюмінію + має дещо меншу площу вирізів біля "ліф-спрінгів", а відповідно v1.1 зроблений з більш м'якого алюмінію і має трошечки більшу площу флекс-катів біля країв плейту та інше їхнє розташування.
у мене є обидва ці плейти (є і v1.1 алю халф і парочка інших) і я оце напередодні затестив дві версії фул алю плейтів з 1.6мм СЕМ-3 пцб, яка має інший характер звуку та більшу гнучкість відносно більш розповсюджених пцб виготовлених не з СЕМ-3, а з ФР-4 матеріалу.
тестив з черрі блеками (L+F+SS), без фоамів, з гмк капами, все по класиці.
колись я вже порівнював між собою ці плейти, але з фр4 пцб, але з сем3 результат мене здивував побільше. різниця і по звуку і по відчуттях досить велика і вишукувати її немає потреби. в1, очевидно, більш жорсткий і помітно краще звучить, v1.1 теж зовсім далеко не батут (це все таки алю плейт, кєк) але з ним присутня така невелика, але прикольна м'якість, яка майже повністю прибирає відчуття "долбьожкі", не знаю як це краще описати. а от по звуку ж він сильно програє в1
власнику ф2-84, при наявності у нього 4-5 плейтів і пцб з двох варіантів матеріалу (фр4 та сем-3), доступні направду широкі можливості кастомізації звуку і м'якості тайпінгу під себе. від плейтлесс та реально м'яких халф-плейт білдів з особливим і цікавим звуком блоку альф і аж до найбільш жорского але і найбільш глибоко звучащого в1 фулл алю плейту, який однаково цікавий що з фр4 що з сем3 пцб, але мені більше подобається сем-3, тому що вона, імхо, вдало доповнює характер звучання самого бербоуну, який є не супер яскравим, але останній краще балансується саме матеріалом пцб і плейту, а не світчами
-
leif
Member
нє, переплутавleif: ↑ 08.07.2025 14:31колись я вже порівнював між собою ці плейти, але з фр4 пцб, але з сем3 результат мене здивував побільше.
ну, то таке, оці дєбрі з накуповуванням (на додачу до колекції світчів, офк) пачки плейтів і пцб для клавіатури, які по вартості інколи переважають сам бербоун, а потім вбивання десятків вечорів на експерименти з цим добром в пошуках кращого конфігу, це вже сильно на любителя
тим часом я замовив на алішці два плейта для нео ерго від "стороннього" виробника а.к.а. підвал дядечка Ляо. ніби як щось таке hyperboring на редіті бачив, але що там китайози продають воно ж фіг його знає, подивимось що приїде і що це буде. взяв мідний і алю, сумарно ~ на 52 бакси.
я напередодні перезібрав ерго з WS morandi, про які недавно тут писав відгук, і поки це 100% найкращий світч для цього бербоуну з тих, що я спробував на тепер. бо все-таки ніякого диво-звуку сам кейс не здатен дати і більш спокійний-нетральний світч сюди пасує краще за яскраві/глибокі/середні і вище по гучності світчі. але є у мене і припущення, що металеві плейти можуть на мій смак краще підійти ніж пластиковий і забезпечити певне покращення звучання, що з моранді, що з іншими світчами. треба перевірити
якщо з мастилами я потестив алішку і, незважаючи на те, що їх в принціпі можливо юзати, купувати там їх більше не буду (відтепер тільки в перевірених місцях за мільйони тисяч доларів за грам), то з плейтами і пцб експерименти ще не проводив (якщо не рахувати "золоту" пцб для матрацу, але то не з алі). прийшов час і тут розвідати, що до чого
Відправлено через 27 хвилин 39 секунд:
до речі, поки лазив на алішці побачив там отаку досить потужну наркоманію (фотка з редіту): особисто я не уявляю для себе клавіатуру без ряду з цифрами над літерами + додаткових символів, що на них висять, але ж знаходяться поціновувачі і 40% лейауту і такої ковбаси
-
Kosdnepr
Member
Ну це ще куди не йшло, а що робити з цим?:
- NOVA

доречі, чим найкраще змити стокове мастило з pre-lubed, спиртом?
-
7mindfields
Member
Нормальний геймерський білдKosdnepr: ↑ 09.07.2025 23:25 що робити з цим?
Багатообіцяюча назваleif: ↑ 09.07.2025 23:04 hyperboring
Що там з приводу стем воблінгу з власного досвіду?leif: ↑ 09.07.2025 23:04 я напередодні перезібрав ерго з WS morandi
-
Telcontar
Member
Я в іграх використовую значно більше клавіш
Це мабуть для якихось казуалок.
-
7mindfields
Member
Згоден, вчора примарилось що там є рядок з цифрами, або мені так хотілось щоб він там бувTelcontar: ↑ 10.07.2025 11:36Я в іграх використовую значно більше клавіш![]()
Це мабуть для якихось казуалок.
-
leif
Member
це вже інша категорія продуктів -- макропади, а от ковбасоклавіатуру пропонують використовувати в якості повноцінної клавіатури на кожен деньKosdnepr: ↑ 09.07.2025 23:25а що робити з цим?
мені вистачало серветок для протирання моніторів від colorway + зубочистки для натикання на них серветок і протирання в кутах на інших важкодоступних місцях. якось вони добре забирають мастило і при цьому самі по собі не надто вологі, добре підходять для цієї справи. знаю, що люди використовують і інші методи, але я поки що задовольняюсь таким.Kosdnepr: ↑ 09.07.2025 23:25доречі, чим найкраще змити стокове мастило з pre-lubed, спиртом?
у китайців свої підходи до неймінгу, але то таке, головне, щоб плейти були рівно нарізані і з нормального металу7mindfields: ↑ 09.07.2025 23:47Багатообіцяюча назва
viewtopic.php?p=3980464#p39804647mindfields: ↑ 09.07.2025 23:47Що там з приводу стем воблінгу з власного досвіду?
до того, що тут написав в принципі нічого додати. ситуація далеко не настільки критична, щоб це зупуняло від користування світчем
-
feniks_tm
Member
del