Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Це термогель тече чи ще ні? :gigi:
Лінь знімати скло, відеокарту тим паче, колись буду чистити від пилу, тоді подивлюсь і з іншої сторони. Поки зовсім трошки видно, може так і з самого початку навіть було, не дивився.
спойлер
Изображение
Изображение
Bloodfallen
Member

Striker: 09.07.2025 16:13 Це термогель тече чи ще ні? :gigi:
Лінь знімати скло, відеокарту тим паче, колись буду чистити від пилу, тоді подивлюсь і з іншої сторони. Поки зовсім трошки видно, може так і з самого початку навіть було, не дивився.
спойлер
Изображение
Изображение
Та чого ви так переймаєтеся? 4 роки гарантії, хай тече\не тече :gigi:
Striker
Member

Bloodfallen
Та тут більше півфоруму цікавиться як воно, а я просто тримаю в курсі)
AlexxUnder
Member

Геральт: 08.07.2025 20:35 2025 на дворі. Народ далі за основу бере той вбогий ТАА. А з FSR100 слабо порівняти? Або взагалі без АА.
Я вже не кажу про скріншот з ютуба по якому пропонують порівняти "якість"
ТAA отключить полностью невозможно - Если использовать игровое меню. Даже в нативе оно будет присутствовать. Не на всей картинке - местами, но будет. Даже при включении FSR100 я не уверен, что ТАА не будет использован. Эпоха неотключаемого мыла.
С 2010 года игры выходят с не отключаемым ТАА, может по этому я не сильно вижу разницу между нативом и DLSS 4 MFGх3.
Просто каждый выбирает мыло по собственному вкусу и цвету.
Последний раз редактировалось AlexxUnder 09.07.2025 20:41, всего редактировалось 2 раза.
byaka
Member

Bloodfallen: 09.07.2025 16:56
Striker: 09.07.2025 16:13 Це термогель тече чи ще ні? :gigi:
спойлер
Изображение
Изображение
Та чого ви так переймаєтеся? 4 роки гарантії, хай тече\не тече :gigi:
Термогель стає провiдником якщо додати пил
kartoshka
Junior

Vlaad13: 02.07.2025 14:45купувати 7700 хт
Попередні покоління AMD я не розглядаю: на картах такого рівня апскейл майже обов’язковий, а на FSR 3 я достатньо надивився, більше не можу.
Vlaad13: 02.07.2025 14:45або змінювати спочатку платформу на щось з піською 4 чи 5
Теоретично замінити B450 на B550 вийде недорого, але бажання вкладати зайві гроші в неактуальну платформу немає.
Дякую за відповідь, вашу точку зору я зрозумів.
Striker: 02.07.2025 14:52Але собі я б краще взяв дорожчу на 5к 5070, хоч і обрублену на 12 Гб, але продуктивність набагато вища і повноцінні х16.
Так, чіп потужніший, можна навіть спробувати промінці десь увімкнути, але тоді доведеться з перших днів жонглювати якістю текстур, цими самими промінцями, генератором та іншими налаштуваннями, щоб вкластися в 12 ГБ. Та й RX 9070 XT уже не так далеко за ціною, яку я вважаю оптимальною по продуктивності та ціні в цьому поколінні.
Striker: 02.07.2025 14:52Який у вас процесор?
Ryzen 5 3600, який планую замінити на Ryzen 5700X за кошти, виручені з продажу старої відеокарти. Ryzen 5700X3D за адекватні гроші я проморгав :)
AlexxUnder: 02.07.2025 16:53Для начала уточните какой у вас монитор, и для каких целей вы берете новую видеокарту? Монитор в ближайшие 5 лет менять не будете?
Монітор QHD 144 Гц, для ігор. Ох, у нашій ситуації важко щось планувати навіть на п’ять місяців, а ви про п’ять років :). Скажімо так, якщо за цей час не буде різкого стрибка продуктивності карт 60-ї чи 70-ї серії, то міняти монітор на 4K або з вищою частотою не планую.

Отже, зупиняюся на RX 9070 XT, бюджет — максимум 35к, чим менше, тим краще. Можливо, хтось бачив тести MSRP-моделей, яка з них найтихіша та найхолодніша? На Hotline у не зовсім сумнівних магазинах вписується Pulse, але чи варто переплачувати 2 тис. грн відносно того ж Hellhound?
AlexxUnder
Member

kartoshka: 10.07.2025 01:02Ryzen 5 3600, який планую замінити на Ryzen 5700X \ Отже, зупиняюся на RX 9070 XT
Не уверен, что 5700X раскроет потенциал 9070XT. Может лучше 9070 или 5070 - дешевле и точно потянет? Тем более вы хотите сэкономить вроде...
Геральт
Member

AlexxUnder: 09.07.2025 20:35 ТAA отключить полностью невозможно - Если использовать игровое меню. Даже в нативе оно будет присутствовать. Не на всей картинке - местами, но будет. Даже при включении FSR100 я не уверен, что ТАА не будет использован. Эпоха неотключаемого мыла.
С 2010 года игры выходят с не отключаемым ТАА, может по этому я не сильно вижу разницу между нативом и DLSS 4 MFGх3.
Через конфіги можна. Не завжди, але можна. А вазагалі так, за епоху мила окрема подяка куртці. Бо той вбогий ТАА то ж ще одна "чудова" зелена технологія
setmyfloor
Junior

Чи варто, на ваш погляд, купувати майже нову (уцінену, з розетки, 14 днів гарантії) Asus rtx 5070 prime oc за 26500 наразі?

Продуктивність rtx 5070 мене влаштовує, проте є сумніви щодо якості цієї картки загалом, та виконання від Asus зокрема.

Особливо цікавить якість елементів живлення та ефективність охолодження на самій карті.

Б/В альтернативи не розглядаю так як по місту (ІФ) мало пропозиції, а без перевірки брати бажання немає
BloodyElf
Member

setmyfloor: 10.07.2025 11:02 проте є сумніви щодо якості цієї картки загалом, та виконання від Asus зокрема.
Особливо цікавить якість елементів живлення та ефективність охолодження на самій карті.
В мене така карта, брав там за 29к не уцінену. З охолодженням все ок. Сторінок 10 назад було обговорення і посилання на огляд з розбором, пошукайте по темі.
anyname
Member

AlexxUnder: 09.07.2025 20:35
Геральт: 08.07.2025 20:35 2025 на дворі. Народ далі за основу бере той вбогий ТАА. А з FSR100 слабо порівняти? Або взагалі без АА.
Я вже не кажу про скріншот з ютуба по якому пропонують порівняти "якість"
ТAA отключить полностью невозможно - Если использовать игровое меню. Даже в нативе оно будет присутствовать. Не на всей картинке - местами, но будет. Даже при включении FSR100 я не уверен, что ТАА не будет использован. Эпоха неотключаемого мыла.
В UE4 TAA легко вимикався через конфіг , в 5 мабуть так само (сам не перевірю бо в армії).
alumem
Member

setmyfloor
Уценка это скорей всего возврат, больше шансов что у этой видюшки что-то пищит, но опять таки 14 дней у вас есть
Filabatya
Member

setmyfloor
Економити 200баксів, щоб потім ризикнути 600+ :up:
AlexxUnder
Member

Filabatya: 10.07.2025 11:48 setmyfloor
Економити менше 100баксів, щоб потім ризикнути 600+ :up:
Там даже меньше разница, https://rozetka.com.ua/ua/asus-prime-rt ... 523478404/ 27 050₴
В магазине, которому точно больше 10 лет https://utc.co.ua/products/asus-prime-r ... tent=11762 28 725₴
Товар после возврата на розетке кстати 36 месяцев. А вот товар с браком или после ремонта - 14 дней, как я понимаю.
Ektalion
Member

alumem: 10.07.2025 11:45 Уценка это скорей всего возврат, больше шансов что у этой видюшки что-то пищит, но опять таки 14 дней у вас есть
На розетці є різна уцінка. Якщо гарантія 3 роки, то це просто повернення, а 14 днів(товар після тестування) - значить з нею щось робили. То вже б/в товар.

Навіть рефаб краще брати, на нього буде хоча б 3-6 місяців гарантії.
Volodya811
Member

Striker: 09.07.2025 20:05 Bloodfallen
Та тут більше півфоруму цікавиться як воно, а я просто тримаю в курсі)
Поки масових скарг на Реддіті немає. Напевно, це надлишки гелю. Але, про всяк випадок, слідкуйте за температурами.

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
setmyfloor: 10.07.2025 11:02 Чи варто, на ваш погляд, купувати майже нову (уцінену, з розетки, 14 днів гарантії) Asus rtx 5070 prime oc за 26500 наразі?

Продуктивність rtx 5070 мене влаштовує, проте є сумніви щодо якості цієї картки загалом, та виконання від Asus зокрема.

Б/В альтернативи не розглядаю так як по місту (ІФ) мало пропозиції, а без перевірки брати бажання немає
Не варто. Розетка виконує гарантійні зобов'язання. І в разі чого повертає гроші.
Тому, навіщо брати на Розетці товар без гарантії, який списав офіційний постачальник в Україні, якщо можна з таким же успіхом купити "сіру" карту, яка точно не була в ремонті.
Temson
Junior

Вітаю.
У мене кілька питань про підключення відеокарти до БЖ.
Маю такий БЖ - Deepcool DQ850-M-V2L. Може тут є власники цього БЖ?
Цей БЖ має чотири гнізда для кабелів PCI-E, але тільки два кабелі в комплекті, і на кожному по два (6+2)Pin. В ньому нема 12VHPWR.
Чи хтось підключав до цього БЖ відеократу з 12VHPWR, яка потребує 450Вт та має в комплекті перехідник на три 8pin (типу RTX4080)? Яким чином ви таку карту підключали?
Бачу в асортименті Deepcool є кабель GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565). Це з одного кінця 12VHPWR а з другого два 8pin. І він може видати до 600 Вт. У того ж Corsair та Seasonic такий є. Але в техпідтримці Deepcool мені відповіли, що він не сумісний з DeepCool DQ850-M-V2L. Окремо купити ще кабель PCI-E 8(6+2)Pin для цього БЖ поки не знаю де (бо навіть на сайті виробника нема).

Або може хтось ще використовує зараз БЖ, у якого тільки два кабелі PCI-E і на кожному кабелі по два конектора (6+2)Pin. Як ви підключили відик з перехідником на три кабелі?
Може хтось знає сумісні та 100% працюючі з цим БЖ кабелі?

Треба ваш фідбек.
Дякую.
Vlaad13
Member

Temson: 10.07.2025 15:34 Вітаю.
У мене кілька питань про підключення відеокарти до БЖ.
Маю такий БЖ - Deepcool DQ850-M-V2L. Може тут є власники цього БЖ?
Цей БЖ має чотири гнізда для кабелів PCI-E, але тільки два кабелі в комплекті, і на кожному по два (6+2)Pin. В ньому нема 12VHPWR.
Чи хтось підключав до цього БЖ відеократу з 12VHPWR, яка потребує 450Вт та має в комплекті перехідник на три 8pin (типу RTX4080)? Яким чином ви таку карту підключали?
Бачу в асортименті Deepcool є кабель GP-PCI-E-12VHPWR (6933412796565). Це з одного кінця 12VHPWR а з другого два 8pin. І він може видати до 600 Вт. У того ж Corsair та Seasonic такий є. Але в техпідтримці Deepcool мені відповіли, що він не сумісний з DeepCool DQ850-M-V2L. Окремо купити ще кабель PCI-E 8(6+2)Pin для цього БЖ поки не знаю де (бо навіть на сайті виробника нема).

Або може хтось ще використовує зараз БЖ, у якого тільки два кабелі PCI-E і на кожному кабелі по два конектора (6+2)Pin. Як ви підключили відик з перехідником на три кабелі?
Може хтось знає сумісні та 100% працюючі з цим БЖ кабелі?

Треба ваш фідбек.
Дякую.
давай поетапно розпишу
вставляеш 2 кабелі в блок живлення в 2 різних гнізда
вставляеш 2 кабелі іншими кінцями в перехідник (у одного кабеля буде розгалуження на два)
вставляеш перехідник у відяху
користуєшся
у 4080 споживання 300 -350 ват, 450 не завжди навіть у 4090 є

Відправлено через 25 хвилин 8 секунд:
цей ролик присвячується тим хто пише що зелені зкурвилися і що раніше трава була зеленішою :lol:
хвала богам що таких недалеких людей не так багато (хоча червоні іноді сюди залітають зі своїми бреднями)
Последний раз редактировалось Vlaad13 10.07.2025 16:45, всего редактировалось 1 раз.
Striker
Member

Temson
Карту 450 Вт 200% не можна так підключати. Наприклад, умовну 5070 можна, у неї йде в комплекті перехідних з 2х8pin. А де в комплекті йде перехідник 3х8pin, то обов'язково треба 3 окремі лінії. Все інше - на свій страх і ризик. Докладніше вам розкажуть в темі про блоки живлення.
Vlaad13: 10.07.2025 16:23вставляеш перехідник у відяху
користуєшся
І дивишся, як воно горить.
Vlaad13
Member

Striker: 10.07.2025 16:45
Vlaad13: 10.07.2025 16:23вставляеш перехідник у відяху
користуєшся
І дивишся, як воно горить.
дивишся як горить п'ята точка у червоних - які будуть заходити і розповідати про роз'єм якого вони ні разу в житті вживу не бачили :lol:
Ответить