Fractal Design випустила лаконічний Mid-Tower корпус Epoch

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Пропоную обговорити Fractal Design випустила лаконічний Mid-Tower корпус Epoch

Fractal North 1в1, але з іншою передньою кришкою. Могли б просто нову панель випустити як окремий кіт. Щось фрактали почали варитися. Але якщо відкинути існування North то виглядає круто, особливо з перфорованою боковою кришкою і посадкою під вентилі для відяшки (якщо такий буде звичайно). Але якщо ця нова передня кришка буде взаємозаміння з North то взагалі ніштяк.
diversion_play
Junior

Цінник буде під 10к а ексклюзивності в ньому 0. На перший погляд нічим не відрізняється від дефолтного мід тавер за 3 тис грн.
Nekros
Member

Ну не знаю, виглядає гірше за nzxt Н5
kairo
Member

diversion_play: 09.07.2025 18:15 На перший погляд нічим не відрізняється від дефолтного мід тавер за 3 тис грн.
Наприклад.
DuckRider
Member

Мне нравится фрактал, но цена после налогов и то, что ради 360 воды надо взять какой-то огромный кейс меня постоянно отталкивает. В итоге они у нас находятся в ценовом сегменте где куча альтернатив лучше по совместимости с железом или даже какие-то выставочные корпуса по типу jonsbo тк2-3
den888
Member

McClane_Junior: 09.07.2025 17:29 Пропоную обговорити Fractal Design випустила лаконічний Mid-Tower корпус Epoch

Fractal North 1в1, але з іншою передньою кришкою. Могли б просто нову панель випустити як окремий кіт. Щось фрактали почали варитися. Але якщо відкинути існування North то виглядає круто, особливо з перфорованою боковою кришкою і посадкою під вентилі для відяшки (якщо такий буде звичайно). Але якщо ця нова передня кришка буде взаємозаміння з North то взагалі ніштяк.
100%, з тамим же тонким металом 0,4-0,5мм в кращому випадку, та сіткою-фільтром знизу вського 15х15 см. ех... фрактал вже не той.
Kashtan
Member

Я візьму корпус з «мусорки», а на зекономлені кошти придбаю відповідне охолодження, радіатор ззовні корпуса розміщу, для системи профіт, на системник не дивлюсь.
starinfo
Member

kairo: 09.07.2025 19:31
diversion_play: 09.07.2025 18:15 На перший погляд нічим не відрізняється від дефолтного мід тавер за 3 тис грн.
Наприклад.
біквает 501, або 500дх
якщо ціна дійсно 10к то буде дешевше майже в 2 рази
kairo
Member

Kashtan: 09.07.2025 20:38 Я візьму корпус з «мусорки», а на зекономлені кошти придбаю відповідне охолодження, радіатор ззовні корпуса розміщу, для системи профіт, на системник не дивлюсь.
Корпус з «мусорки» в 9 з 10 випадків не розрахований під нормальне охолодження. Не кажучи вже про те, що там буде все вібрувати та дзвеніти, так як дешеві корпуси зроблені з фольги.
Nutbar
Member

З картинки новини подумав, що фрактал крісла почав випускати :gigi:
Kashtan
Member

kairo: 09.07.2025 22:30
Kashtan: 09.07.2025 20:38 Я візьму корпус з «мусорки», а на зекономлені кошти придбаю відповідне охолодження, радіатор ззовні корпуса розміщу, для системи профіт, на системник не дивлюсь.
Корпус з «мусорки» в 9 з 10 випадків не розрахований під нормальне охолодження. Не кажучи вже про те, що там буде все вібрувати та дзвеніти, так як дешеві корпуси зроблені з фольги.
Як я вже написав вище - радіатор розміщений ззовні. Що таке "нормальне" охолодження? Я не про корпуси з фольги. Я про старі корпуси, які важать від 7 кг, але які чомусь або викидають або за копійки віддають. Але навіть фольга - чому там щось повинно щось вібрувати та дзвеніти? Там немає рухомих частин. Вентилятор БЖ - не впливає, вентилятори гпу- теж.
kairo
Member

starinfo: 09.07.2025 22:28
kairo: 09.07.2025 19:31
Наприклад.
біквает 501, або 500дх
Там ж в статті вказано, що ціна в ЄС €115–135 залежно від версії. Be quiet! Pure Base 501 в ЄС вартує €80, тобто на 30% дешевше. При цьому у 501 два 140мм вентиля, а у Епох - 4 RGB 120мм вентилі.

Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
Як я вже написав вище - радіатор розміщений ззовні. Що таке "нормальне" охолодження?
В дешевих корпусах немає посадкових місць під радіатори та мінімум під вентилі. І що значить ззовні, типу на полу лежать?))
Я не про корпуси з фольги. Я про старі корпуси, які важать від 7 кг, але які чомусь або викидають або за копійки віддають.
Де ви бачили, щоб хтось викидав чи віддавав за копійки хороші корпуси? Їх купують люди, які розбираються в темі та не будуть їх віддавати за безцінь.
Але навіть фольга - чому там щось повинно щось вібрувати та дзвеніти? Там немає рухомих частин. Вентилятор БЖ - не впливає, вентилятори гпу- теж.
Усі вентилятори створюють вібрації під час роботи, корпуси з фольги будуть резонувати ці вібрації.
Kashtan
Member

kairo: 09.07.2025 22:46
starinfo: 09.07.2025 22:28

біквает 501, або 500дх
Там ж в статті вказано, що ціна в ЄС €115–135 залежно від версії. Be quiet! Pure Base 501 в ЄС вартує €80, тобто на 30% дешевше. При цьому у 501 два 140мм вентиля, а у Епох - 4 RGB 120мм вентилі.

Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
Як я вже написав вище - радіатор розміщений ззовні. Що таке "нормальне" охолодження?
В дешевих корпусах немає посадкових місць під радіатори та мінімум під вентилі. І що значить ззовні, типу на полу лежать?))
Я не про корпуси з фольги. Я про старі корпуси, які важать від 7 кг, але які чомусь або викидають або за копійки віддають.
Де ви бачили, щоб хтось викидав чи віддавав за копійки хороші корпуси? Їх купують люди, які розбираються в темі та не будуть їх віддавати за безцінь.
Але навіть фольга - чому там щось повинно щось вібрувати та дзвеніти? Там немає рухомих частин. Вентилятор БЖ - не впливає, вентилятори гпу- теж.
Усі вентилятори створюють вібрації під час роботи, корпуси з фольги будуть резонувати ці вібрації.
На підлозі.
Я за 80 грн придбав старий чіфтек.
Корпусні вентилятори відсутні, бічна кришка знята. То звідки візьмуться вібраціії?
kairo
Member

Kashtan: 09.07.2025 22:58На підлозі.
Корпусні вентилятори відсутні, бічна кришка знята. То звідки візьмуться вібраціії?
Мова йшла в першу чергу про повноцінне використання корпусу. Якщо у вас радіатори на підлозі лежать, то вже простіше зробити повноцінний опен-ейр ПК, типу такого:
спойлер
Изображение
P.S. Це ви водянкою охолоджуєте 65 Ватний процесор?
daesz
Member

БЖ знизу..
спойлер
Изображение
kairo
Member

daesz: 09.07.2025 23:57БЖ знизу..
А де він має бути?)
daesz
Member

kairo: 09.07.2025 23:59
daesz: 09.07.2025 23:57БЖ знизу..
А де він має бути?)
Спереді, горизонтальний продув - це пережитки минулого в якому топова ВК споживала до 200вт і в якому фрактал добряче так завстряг.
kairo
Member

daesz: 10.07.2025 00:01Спереді, горизонтальний продув - це пережитки минулого в якому топова ВК споживала до 200вт і в якому фрактал добряче так завстряг.
Щось не можу собі уявити. Наведіть варіанти.
Avenger80
Member

kairo
Вы что не посещаете тему выбора корпуса - Jonsbo, Jonsbo и ещё раз Jonsbo - лучшие корпуса всех времён и народов. :)
Kashtan
Member

kairo: 09.07.2025 23:18
Kashtan: 09.07.2025 22:58На підлозі.
Мова йшла в першу чергу про повноцінне використання корпусу. Якщо у вас радіатори на підлозі лежать, то вже простіше зробити повноцінний опен-ейр ПК, типу такого:
спойлер
Изображение
P.S. Це ви водянкою охолоджуєте 65 Ватний процесор?
В першу чергу малось на увазі раціональне використання бюджету при збиранні системника.
Радіатори в мене на підлозі не лежать, а знаходяться, оскільки в робочому режимі.
Мені не потрібен опен ейр.
В мене кілька системників, і комплектуючих ще штук на сім. І так, на всіх сво. 65 ватний? В бенчтестах я легко 200 ват з нього знімав.
Ответить