Ноутбук с внешней видеокартой (eGPU), сравнение производительности с десктопом

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Member

username_1: 08.07.2025 21:11Потому что его не спрашивал никто. Зачем тратить время на поиски устройства с редким портом.
Точно, в eGPU в зборі та в eGPU бокси його додають чисто по приколу порофлити з користувачів, а не тому що в різноманітних міні пк, ноутбуках та портативках почав з'являтись цей порт.
username_1: 08.07.2025 21:11то есть вы не понимаете разницу между
А пробити по оглядах скільки все-таки в порту у бажаного ноута ліній pci-e в порту юсб4 віра не дозволяє? Тандерболт же потрібно так само перевіряти, не дивлячись на його жорсткі стандарти там теж порти з різною швидкістю.
username_1: 08.07.2025 21:11Устройства-периферии (USB4‑гаджеты) могут не поддерживать PCIe tunneling, что зависит от их назначения .
Це маються на увазі клієнти, єгпу навряд буде працювати по лініях юсб, а от якийсь юсб хаб скоріше буде, тут ти уже заплутався в словах чатбота, коли намагався за його допомогою здатись самим розумним.
username_1: 08.07.2025 21:11Пока что ноуты на них на хотлайне только на 5070 Ти. Поэтому там цены около 100 тысяч или выше. Но я не спешу с покупкой и вполне буду доволен даже 5060, если появятся такие.
Так це тема єгпу, тема вибору ноута в зовсім іншому напрямку. Люди беруть ноути з єгпу не просто по приколу хочеться щось нове, вони беруть один пристрій, легкий, який можна з собою довго тягати і працювати, а прибувши додому підімкнути його до єгпу дока та грати. Це все на одному пристрої, без двох віндовсів окремих, з одними тими же накопичувачами, без окремих консолей для ігор з підписками і ТД, короче чатбота спитай навіщо люди беруть ноути під єгпу

Відправлено через 9 хвилин 55 секунд:
username_1: 08.07.2025 21:11несколько чатботов выдали тоже самое. И на сайте eGPU приоритет за Thunderbolt
Ха-ха-ха, а вот цю таємницю я розгадав спитавшись чатгпт та геміні на платній підписці, ну звичайно да, консультуватись з чатботом на самій простій безкоштовній моделі це потужно, не інакше. А на eGPU.io лідерство за тандерболтом прям дуже очевидне, достатньо поглянути скільки існує тандерболт і коли з'явився юсб4, у них різниця в 8 років як мінімум між першим пристроєм на тандерболт2(де на практиці підключався єгпу) і між першим ноутом на амд де підключалась єгпу.
username_1
Member

AFU_power: 08.07.2025 22:17Точно, в eGPU в зборі та в eGPU бокси його додають чисто по приколу порофлити з користувачів,
AFU_power: 08.07.2025 22:17Ха-ха-ха, а вот цю таємницю я розгадав спитавшись чатгпт та геміні на платній підписці, ну звичайно да, консультуватись з чатботом на самій простій безкоштовній моделі це потужно, не інакше.
Вы общаетесь как какой-то ребенок.
AFU_power: 08.07.2025 22:17А пробити по оглядах скільки все-таки в порту у бажаного ноута ліній pci-e в порту юсб4 віра не дозволяє?
Зачем?
У Thunderbolt 4 заявлена стандартом нижняя скорость в 32 и 4 линии (амд я не рассматриваю, чтобы не было корявых реализаций этого порта). Есть же замеры пользователей видеокарты в составе ПК и через Thunderbolt 4 для разных карт. Меня устраивает падение.
AFU_power: 08.07.2025 22:17єгпу навряд буде працювати по лініях юсб,
Я не хочу лазить по характеристикам девайсов, чипов контроллеров юсб и выискивать реализацию юсб. Это вам может нравится заниматься этим и тратить кучу времени. Я лучше возьму более строгий стандарт.
AFU_power: 08.07.2025 22:17Люди беруть ноути з єгпу не просто по приколу хочеться щось нове, вони беруть один пристрій, легкий, який можна з собою довго тягати і працювати, а прибувши додому підімкнути його до єгпу дока та грати.
Опять же детское мышление на уровне игрушек. :facepalm: На дискретной карте можно работать медленно в пути, а с егпу делать уже большие нагрузки и расчеты. Или же на ноуте показывать интерактивный урощенный рендер 3д сцены в реальном времени, а финальный сложный рендер делать уже на рабочем месте с гпу.
AFU_power
Member

username_1: 09.07.2025 11:09Вы общаетесь как какой-то ребенок.
Це ж очевидно гірше, чим будувати аргументи базуючись на інформації від безкоштовної чатбот моделі, а не на досвіді користувачів, згоден.
username_1: 09.07.2025 11:09Зачем?
У Thunderbolt 4 заявлена стандартом нижняя скорость в 32 и 4 линии. Есть же замеры пользователей видеокарты в составе ПК и через Thunderbolt 4. Меня устраивает падение.
32 лінії? Так у тандерболта максимум 4 лінії, а у десктопа максимум 16 на пристрій :lol:
username_1: 09.07.2025 11:09Я не хочу лазить по характеристикам девайсов, чипов контроллеров юсб и выискивать реализацию юсб. Это вам может нравится заниматься этим и тратить кучу времени. Я лучше возьму более строгий стандарт.
При виборі ноута тобі всеодно доведеться полазити, подивитись як твій майбутній ноут чухає, оцінити перспективи ремонту, прочитати сервіс мануал, знати можливості апгрейду, особливо для ноута, де ціна більше косаря баксів. Це хіба що хлам з Європи за 5 тисяч гривень можна спокійно брати не запарюючись.
username_1: 09.07.2025 11:09Опять же детское мышление на уровне игрушек. :facepalm: На дискретной карте можно работать медленно в пути, а с егпу делать уже большие нагрузки и расчеты. Или же на ноуте показывать интерактивный урощенный рендер 3д сцены в реальном времени, а финальный сложный рендер делать уже на рабочем месте с гпу.
Так візьми ноут з дискреткою, показуй 50% швидкості на ходу і 100% швидкості от зарядки, навіщо взагалі свістопляски з єгпу, якщо єгпу = розетка поруч
username_1
Member

AFU_power: 09.07.2025 11:1532 лінії? Так у тандерболта максимум 4 лінії, а у десктопа максимум 16 на пристрій
То есть вы мозгами не можете понять фразу:
username_1: 09.07.2025 11:09У Thunderbolt 4 заявлена стандартом нижняя скорость в 32 и 4 линии
где указана скорость порта в 32 (Гбит/с) и (ширина шины порта) в 4 (линии). И вам надо все прямо как для ребенка расписывать.
И не понимаете, что в линиях измеряется ширина порта. А скорость измеряется (из школьной программы) в единицы/(единицы времени).
AFU_power: 09.07.2025 11:15Так візьми ноут з дискреткою, показуй 50% швидкості на ходу і 100% швидкості от зарядки, навіщо взагалі свістопляски з єгпу,
Как я понял, поскольку ваш мир видеокарт зациклен на игрушках, то вы так и не можете умом понять другие нагрузки и их особенности.

Нет смысла дальше продолжать.
AFU_power
Member

username_1: 09.07.2025 11:25где указана скорость порта в 32 (Гбит/с) и ширина в 4 (линии). И вам надо все прямо как для ребенка расписывать.
И не понимаете, что в линиях измеряется ширина порта. А скорость измеряется (из школьной программы) в единицы/(единицы времени).
Ой, а я думав що швидкість 32 кілограми за годину, сорі, твій чатбот забувся написати одиниці виміру.
username_1: 09.07.2025 11:25Как я понял, поскольку ваш мир видеокарт зациклен на игрушках, то вы так и не можете умом понять другие нагрузки и их особенности.
Щось не бачу, щоб я згадав там ігри, я бачу згадане, що дискретки в ноутбуках з дискретками(не обов'язково ігрових), обмежують свою продуктивність в графічних додатках(не обов'язково іграх), наприклад я перевіряв це в блендері(я не там не грав), а від зарядного пристрою ноутбука(не ігрового) вся продуктивність повертається назад на 100% тдп(не обов'язково для ігор), встановленим виробником ноутбука(виробник робить ігрові ноути можливо)
username_1
Member

AFU_power: 09.07.2025 11:29твій чатбот забувся написати одиниці виміру.
Зачем писать их? Умный человек и так бы понял значение чисел в контексте этой беседе.
AFU_power: 09.07.2025 11:29вся продуктивність повертається назад на 100% тдп(не обов'язково для ігор), встановленим виробником ноутбука(виробник робить ігрові ноути можливо)
Вы не можете понять мозгами, что человеку в не мобильном режиме для некоторых задач может быть нужно больше производительности и памяти, чем может выдать карта ноутбука от розетки.

Ну, не может ваш мозг понять это никак. Слишком узкое мышление, наверное.
Последний раз редактировалось username_1 09.07.2025 11:38, всего редактировалось 1 раз.
AFU_power
Member

username_1: 09.07.2025 11:33
AFU_power: 09.07.2025 11:29твій чатбот забувся написати одиниці виміру.
Зачем писать их? Умный человек и так бы понял контекст цифр в этой беседе.
Та ну? 32 гбіт/с це якби дуже мало, навіть ненависний юсб4 може дати до 40 гбіт/с, а клятий окулінк взагалі в обидві сторони 64 гбіт/с, то ти зациклився на стандартизованому тандерболті із-за маркетингу Інтел, чи тобі просто хочеться, щоб єгпу лагала та відвалювалась по таймауту у всіх графічних додатках? :lol:
isusik63
Member

AFU_power: 09.07.2025 11:36
username_1: 09.07.2025 11:33
Зачем писать их? Умный человек и так бы понял контекст цифр в этой беседе.
Та ну? 32 гбіт/с це якби дуже мало, навіть ненависний юсб4 може дати до 40 гбіт/с, а клятий окулінк взагалі в обидві сторони 64 гбіт/с, то ти зациклився на стандартизованому тандерболті із-за маркетингу Інтел, чи тобі просто хочеться, щоб єгпу лагала та відвалювалась по таймауту у всіх графічних додатках? :lol:
Вы ж выйдете , человек определился ...
И просто хотел чтоб подтвердили его выбор .
А мнение реальных юзеров еГПУ человеку не интересно , темболие чат бот подтвердил. :-/
AFU_power
Member

isusik63: 09.07.2025 18:45темболие чат бот подтвердил.
Я того чатбота питався колись поради, сплутане все було, я попросив дати пораду на рахунок безвентиляторного міні пк, включив опції додатково щоб зробив дослідження та пошуку в інтернеті, поставив найрозумнішу платну модель і він всеодно мені порадив моделі з вентиляторами. Тому отаке щось технологічне, що вимагає дослідження краще дослідити самому
7mindfields
Member

username_1: 09.07.2025 11:09 На дискретной карте можно работать медленно в пути, а с егпу делать уже большие нагрузки и расчеты. Или же на ноуте показывать интерактивный урощенный рендер 3д сцены в реальном времени, а финальный сложный рендер делать уже на рабочем месте с гпу.
> Шукати ноут з дискретним відео рівня rtx5060
> використовувати цей ноут з egpu
Такі екзотичні кейси навіть куртці не під силу, з його то здібностями

В цілому ідея максимально безглузда, якщо дискретного відео вдома не вистачає, а в дорозі це саме дискретне відео в овоча перетвориться без підключення до розетки (ще й негативно вплине на автономність девайсу)
username_1: 07.07.2025 15:46 Решил, что пока срочной необходимости в мобильности нет и доллар не начал резко падать, то подожду 6-18 месяцев. Вдруг серый или бу ноутбуки с thunderbolt 5 опустят до 1-1,5 тыс долларов.
Тепер все ясно :laugh:
isusik63
Member

AFU_power: 09.07.2025 19:04
isusik63: 09.07.2025 18:45темболие чат бот подтвердил.
Я того чатбота питався колись поради, сплутане все було, я попросив дати пораду на рахунок безвентиляторного міні пк, включив опції додатково щоб зробив дослідження та пошуку в інтернеті, поставив найрозумнішу платну модель і він всеодно мені порадив моделі з вентиляторами. Тому отаке щось технологічне, що вимагає дослідження краще дослідити самому
Про чат бота это был сарказм :)

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
7mindfields: 09.07.2025 19:11
username_1: 09.07.2025 11:09 На дискретной карте можно работать медленно в пути, а с егпу делать уже большие нагрузки и расчеты. Или же на ноуте показывать интерактивный урощенный рендер 3д сцены в реальном времени, а финальный сложный рендер делать уже на рабочем месте с гпу.
> Шукати ноут з дискретним відео рівня rtx5060
> використовувати цей ноут з egpu
Такі екзотичні кейси навіть куртці не під силу, з його то здібностями

В цілому ідея максимально безглузда, якщо дискретного відео вдома не вистачає, а в дорозі це саме дискретне відео в овоча перетвориться без підключення до розетки (ще й негативно вплине на автономність девайсу)
username_1: 07.07.2025 15:46 Решил, что пока срочной необходимости в мобильности нет и доллар не начал резко падать, то подожду 6-18 месяцев. Вдруг серый или бу ноутбуки с thunderbolt 5 опустят до 1-1,5 тыс долларов.
Тепер все ясно :laugh:
Вы правы , или брать без дискретки с максимально сильным процом + еГПУ , или ноут с максимальной дискреткой.
Если есть у человека 6-18 месяцев ждать то оно ему не надо вообще :)
username_1
Member

7mindfields: 09.07.2025 19:11В цілому ідея максимально безглузда, якщо дискретного відео вдома не вистачає, а в дорозі це саме дискретне відео в овоча перетвориться без підключення до розетки
То есть вы тоже не можете думать шире и глубже. Например, что ноутбук могут подключить к розетке в кафе, отеле или даже в машине в пути в командировке.
isusik63: 09.07.2025 18:45А мнение реальных юзеров еГПУ человеку не интересно , темболие чат бот подтвердил.
У вас (здешних пользователей) мысли про игрушки и п*ськомерства. Толку от вашего мнения мало, как я понял. Выносите безальтернативные заключения как дети:
isusik63: 09.07.2025 20:43Вы правы , или брать без дискретки с максимально сильным процом + еГПУ , или ноут с максимальной дискреткой.
Даже не допуская других вариантов.

Я уже почитал мнение пользователей на англоязычных ресурсах. Там обычно люди взрослее мышлением.

П.С. Не забудьте поставить минусы и полайкать друг друга. :)
7mindfields
Member

username_1: 09.07.2025 21:52 То есть вы тоже не можете думать шире и глубже. Например, что ноутбук могут подключить к розетке в кафе, отеле или даже в машине в пути в командировке.
Купити ноутбук заради мобільності, щоб підключати його по кафешках до розетки, я правильно зрозумів? З таким успіхом я можу заживити свій sff, підкинувши до нього портативний монітор і отримати одразу нормальний пк
phobosse
Member

isusik63: 09.07.2025 20:43брать без дискретки с максимально сильным процом + еГПУ
H версии процов в ноуты без дискретки обычно не ставят. а U процы не особо мощные. так что тут сплошные компромиссы.
7mindfields
Member

username_1: 09.07.2025 21:52 Я уже почитал мнение пользователей на англоязычных ресурсах. Там обычно люди взрослее мышлением.
тобі це не дуже допомогло, мабуть «читав» також через чат gpt
phobosse: 09.07.2025 22:19
isusik63: 09.07.2025 20:43брать без дискретки с максимально сильным процом + еГПУ
H версии процов в ноуты без дискретки обычно не ставят. а U процы не особо мощные. так что тут сплошные компромиссы.
Чому, той же 7840hs, як приклад
phobosse
Member

7mindfields: 09.07.2025 22:23Чому, той же 7840hs, як приклад
таких моделей кіт наплакав. vivobook, ideapad pro для китайського ринку і lenovo yoga, який для серйозної роботи точно не підійде.
username_1
Member

phobosse: 09.07.2025 22:19H версии процов в ноуты без дискретки обычно не ставят. а U процы не особо мощные. так что тут сплошные компромиссы.
И ноутбук с около максимальным и9 без дискретки за счет других иногда не нужных дополнений может стоить лишь на 150-250 долларов дешевле ноутбука с аналогичным и9 и rtx 4060 с 8 гб. К тому же интегрированная карта в части программ вообще будет практически бесполезна в отличие от rtx 4060.

Но до них не дойдет. У них свой нерушимый микромирок единого мнения.
7mindfields
Member

phobosse: 09.07.2025 22:33
7mindfields: 09.07.2025 22:23Чому, той же 7840hs, як приклад
таких моделей кіт наплакав. vivobook, ideapad pro для китайського ринку і lenovo yoga, який для серйозної роботи точно не підійде.
Є ще 6800h, який також підтримує usb4. Для якої роботи не вистачить умовного ideapad pro/yoga? Мова про якусь сферичну роботу, для якої може вистачити порізаної 4060 від акб, і в той самий час не вистачає дискретного відео, дуже цікавий кейс
AFU_power
Member

username_1: 09.07.2025 22:35К тому же интегрированная карта в части программ вообще будет практически бесполезна
Ну тепер остаточно все стало на свої місця, про юзер навіть не знає як встройки показують себе в проф прогах
AFU_power
Member

username_1: 07.07.2025 15:49Вдруг Thunderbolt 5 опустится в более дешевые ноуты. Он на будущее более перспективный
Бро, я зробив дослідження (жартую). Випадково натрапив на відео в ютубі

а потім додатково погуглив, ти тут зараз жоско обламаєшся, якщо стояв - то сідай. ТБ5 надає 120гбіт/с швидкості не просто в одну сторону, а щей тільки для дисплеїв які ввімкнені в daisy chain. Це значить ніяких відях, для відях він так само як і ТБ4 дасть, максимум 80гбіт/с.
Ответить