Windows 11 нарешті вдалося обігнати Windows 10 за популярністю

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Afit: 07.07.2025 22:57Семёрку никто не гадил. Её просто перестали поддерживать и внедрять новые технологии. Со временем с десяткой неизбежно будет то же самое
У меня даже слов нет что на такой бред ответить, майки откровенно гробили семёрку чтобы 8, 8.1, 10 смотрелись лучше.
Timedemo
Member

Afit: 07.07.2025 22:57 Не хватало чтобы я сравнивал её на харде. Может к дискетам вернёмся? А чё не сравнить обе на SSD?
т.е. тебя устроило после установки 10й винды, что на харде виджет погоды открываеться минуту? или калькулятор.
yurarad
Member

Unкnown: 07.07.2025 17:46 Пока не пофиксят использования эквалайзера в играх на Win11 - не перейду туда. А хотелось бы.
Ты имеешь ввиду что не работают звуковые эффекты на Realtek ALC892 в том же "ремастере" Days Gone, или обновленной GTA 5 или в Horizon Zero Dawn Remastered? Если да то здесь вина тех кто делал эти ремастеры, потому как в оригиналах все работает нормально на Win 11, и им пофиг так никто ничего и не поправил до сих пор, хотя даже я уже устал отправлять багрепорты... Приходится использовать FxSound чтобы привести звук в норму.
Геральт
Active Member

block_stupid: 08.07.2025 02:45 А про ігри з флешкобю для підкажки на 7-ці всі забули...Бо там мелкоблочка була на вбогій флешці була швидша ніж на топовом харду...
Бо це власне, що були ігри. Нічого суттєвого воно не давало.
block_stupid: 08.07.2025 02:45 Скільки на "антивірусів" на 7-ку ставите? мабуть касперський, др, веб, 360 тс, може авіру до комплекту?
Один на 7ці, один на 10ці і один на 11ці. Тільки 7ка раза так в 2 менш вимоглива до заліза. Ну і на 7ці антивір систему мені не вбивав.
waryag: 08.07.2025 06:33 Доречі, так. Якось воно прийшло непомітно. Сімку кілька разів доводилося зносити через зниклий звук, а десятку ні. Хоча раз була проблема, що автоматом підтягувала не той драйвер.
З часом формується окрема папка Drivers, де лежать всі робочі драйвери. Нічого не злітало. А от Win10x64 я так і не зміг подружити з якимось ноутом на атомі через проблеми з інтегрованим відео.
warrus
Junior

"Новая Windows" это всегда новый API. Где новая ОС с DirectX13? Сколько можно продавать старую ОСь в новой обложке, еще и пытаясь прекратить поддержку текущей - замены хорошей сделать не в состоянии! Я думаю поддержка Win10 будет продлена ещё не раз...
dreikk91
Member

Mozdev: 07.07.2025 22:38 Як на мене Лінукс краще :super:
Допоки Ви не підключили пк до телевізора і не виявилось, що у Вас overscan
Alexsandr
Member

block_stupid: 07.07.2025 19:16 Кожного разу хвалять попередню, перед-попередню версію, які також хейтили коли вони були поточними.
Миллениум, 8, 8.1, 95 до OSR обновления тоже была ни то ни се. Поэтому не надо про то,что всегда хвалили предыдущую. А 11 вообще стала жутко неудобной. Даже вместо привычной настройки принтера сделали кучу разных окошек, а очередь печати новая стала абсолютным бредом пьяных и укуреных менеджеров. Раньшек моно было поставить на паузу, приостановить войти в настройки если что-то не так и все с одного независимого окна. Сейчас
спойлер
Screenshot_0.png
что отсюда можно выяснить? Даже название принтера убрали, идиоты.
и таких примеров полно, 11 делают одновременно разрабы и какие-то идиоты менеджеры, может ИИ как видит так и делает. получается не очень.
AndyGTR
Member

FirstTDM: 08.07.2025 00:04
AndyGTR: 07.07.2025 23:57Ну так на 10-й я давно давним забув про такий софт) Нажав кнопку Підключити і все готово за секунду!
Не помню точно что там было на давно устаревшей 10-ке, но точно не за 1 сек :)
AndyGTR: 07.07.2025 23:57А 11-тка чомусь так не вміє, і на різних ПК пробував, не хоче і все.
Всё работает - немного терпения - вот только что проверил: ISO образ на 11GB монтируется 25 сек... долго, конечно, но всё работает...
Ок, 2 секунди, перевірив тільки що :)
А на 11 вінді - вічність :gigi:
Alexsandr
Member

Afit: 07.07.2025 22:57 Не хватало чтобы я сравнивал её на харде. Может к дискетам вернёмся? А чё не сравнить обе на SSD?
А у менчя парк 775 сокета с хардами на 160-320. И там где семерка работает сама и позволят софту работать нормально 10 очень тупит. 11 притупливает и на SSD, она больше жрет ЦП и память.
Что майки разучились писать ОС если ей нужно только хороший SSD дабы сама ОС могла работать, не говоря про софт это минус.
AndyGTR
Member

Alexsandr: 08.07.2025 08:59
И там где семерка работает сама и позволят софту работать нормально 10 очень тупит. 11 притупливает и на SSD, она больше жрет ЦП и память.
Что майки разучились писать ОС если ей нужно только хороший SSD дабы сама ОС могла работать, не говоря про софт это минус.
100% так і є :beer:
nochnik89
Member

Век живи - век учись. Благодаря этому срачу я узнал, что можно монтировать образы без использования ультра исо :lol:
Shtopor
Member

Я от нерозумію людей у яких то BSODи, то віруси, то ще якісь проблеми, особливо на домашніх ПК.
З Windows XP/7 ще BSODи були в основному через несправність заліза або його розгін.
Віруси окрім університетських флешок - ніде не зустрічались (якщо вмієш користуватись інтернетом). Але ESET NOD стояв і ніяких проблем чи лагів від нього не було.

Єдине чого я мусив переходити на нову Вінду - це відсутніть підтримки нового заліза, Direct X12, а не старих матричних принтерів.
І якщо відкинути всі ці притягнуті за вуха BSODи, драйвера (який один раз поставив і забув) - то чим по суті нові Windows краще за нові? Для домашнього користувача, а не корпоративного використання, де захист та коворкінг (робота за мережами) завжди має пріорітет над продуктивністю та зручністю.

Тим що пошук по папках по 10-15 хвилин, чи панель інструментів розкидана на декілька меню. Чи може стало зручніше фон на робочому столі змінити?

А точно, тепер програми можно інсталювати через магазин додатків Microsoft - правда вони потім не відображаются в меню інсталюванння в панелі інструментів (і навпаки)... Мені подобається як вони з кожним оновлення просто переміщають кнопки з одного меню в інші (хтось в Microsoft отримує бонуси за інноваційність).

Один дибільний Paint замінили іншим дибільним :lol: При тому що в Excel/Word окрім сумісного редагування з 2000х нічого не змінилося (якщо крашиться один Excel файл, закриваються одразу всі інші файли :rotate: ).

Ще і базові програми важать по 500 Мб в ОЗУ (OneDrive, Teams, Outlook) - мабуть якість покращення для користувача. Хоча нє, просто 100500 політик безпеки і непотрібні модулі під якийсь потенційний функціонал (чи просто не виділили бюджет на оптимізацію).
А ще оновлення стали дуже навязливими...

Є компи дома як з Win 10 так і з Win 11. Так от недавно на Win 10 ліз у реєстр, бо у мене раптово намалювались незрозумілі раскладки клавіатури які не можно було ніяк видалити через стандартні меню... :laugh:
Последний раз редактировалось Shtopor 08.07.2025 09:40, всего редактировалось 1 раз.
FirstTDM
Member

AndyGTR: 08.07.2025 08:56Ок, 2 секунди, перевірив тільки що
А на 11 вінді - вічність
Ок. Принято.

Только вот для корректного сравнения результатов надо всё вместе измерить: т.е. время монтирования + время установки и тогда можно о чем-то говорить. Мы же не просто так подключаем ISO - затем ведь надо install или setup запустить.

Я не проверял, но вполне может быть, что 11-я при монтировании еще сразу же кеширует файлы и установка потом пойдет быстрее.

Поправьте, кто точно знает как идет весь процесс...
Mozdev
Member

dreikk91: 08.07.2025 08:34
Mozdev: 07.07.2025 22:38 Як на мене Лінукс краще :super:
2 Пк, один дуже старий(intel q6600), Лінукс( замість 7-ки ), використовую як міні сервер -- сховище :gigi:
( було ще 2 пк опис у профілі, але я іх продав бо були потрібні грощі на лікування )
Другий пк з R3600, GF 460(тимчасово бо, 1080ti R.I.P.), DDR4 64GB
використовується як :
-- сервер(коли це потрібно, в мене там віртуалки, Kubernetes, ще усяке цікаве :rotate: )
-- робочий пк, іноді у грайки граю, до нього під'єднано 2 монітори, та андроїд приставка
із можливістю наскрізного виводу зображення на окремий монітор з пк ( у старої відеокарти 2 відео вивода).

Проблем з Overscan немає ( я під'єднував стару 42" плазму ), бо я все гарно налаштував, так у деяких дистрибутивів Лінукс з цим проблеми, є,
але це залежить від драйверів ( та їх коректного налаштування), П.З.( на вейланді, наприклад з цим є суттєві проблеми бо він сирий, але "модно сучасно").

Так, як то кажуть "із коробки" воно іноді не працює як треба, але Ліукс у тому й краще що дає свободу дій та вибору, так, іноді це призводить до складнощів, але вони
можуть бути вирішені, на відміну від віндовс, бо там якщо чогось немає або не працює зовсім, єдине що можна зробити це надіятися що майкрософт, це пофіксить та додасть.
Последний раз редактировалось Mozdev 08.07.2025 10:09, всего редактировалось 2 раза.
Sashkotem
Member

Історія стара як світ, сидів на хр, потім коли перестали підтримувати перейшов на сімку, років три назад перейшов на десятку, певно наступного року перейду на 11. Для чого лізти на сиру ос зразу із релізу для мене загадка, ну у нас тут сайт ентузіазму то ясно.
Mozdev
Member

Sashkotem: 08.07.2025 10:04 Історія стара як світ, сидів на хр, потім коли перестали підтримувати перейшов на сімку, років три назад перейшов на десятку, певно наступного року перейду на 11. Для чого лізти на сиру ос зразу із релізу для мене загадка, ну у нас тут сайт ентузіазму то ясно.
Типова, але нормальна історія.
Sub-Zero
Member

DuckRider: 07.07.2025 21:247 работает спокойно на харде, 10 буквально затупок.
Телеметрия работает.
Sashkotem
Member

AndyGTR: 08.07.2025 08:56 Ок, 2 секунди, перевірив тільки що :)
А на 11 вінді - вічність :gigi:
Скоріш за все 11 вінда зразу сканує ісо образ на віруси от і вся історія і ніякої магії
Mozdev
Member

Sub-Zero: 08.07.2025 10:06
DuckRider: 07.07.2025 21:247 работает спокойно на харде, 10 буквально затупок.
Телеметрия работает.
На 7-ке, телеметрія вимикається легко( легальними шляхами та повністю ), на відміну від 10-ки чи 11-ки.
DDt
Member

Mozdev: 08.07.2025 09:50
dreikk91: 08.07.2025 08:34

2 Пк, один дуже старий(intel q6600), Лінукс( замість 7-ки ), використовую як міні сервер -- сховище :gigi:
( було ще 2 пк опис у профілі, але я іх продав бо були потрібні грощі на лікування )
Другий пк з R3600, GF 460(тимчасово бо, 1080ti R.I.P.), DDR4 64GB
використовується як :
-- сервер(коли це потрібно, в мене там віртуалки, Kubernetes, ще усяке цікаве :rotate: )
-- робочий пк, іноді у грайки граю, до нього під'єднано 2 монітори, та андроїд приставка
із можливістю наскрізного виводу зображення на окремий монітор з пк ( у старої відеокарти 2 відео вивода).

Проблем з Overscan немає ( я під'єднував стару 42" плазму ), бо я все гарно налаштував, так у деяких дистрибутивів Лінукс з цим проблеми, є,
але це залежить від драйверів ( та їх коректного налаштування), П.З.( на вейланді, наприклад з цим є суттєві проблеми бо він сирий, але "модно сучасно").

Так, як то кажуть "із коробки" воно іноді не працює як треба, але Ліукс у тому й краще що дає свободу дій та вибору, так, іноді це призводить до складнощів, але вони
можуть бути вирішені, на відміну від віндовс, бо там якщо чогось немає або не працює зовсім, єдине що можна зробити це надіятися що майкрософт, це пофіксить та додасть.
+1
собрал "новый" комп(пересел с ноута) и решил вместо винды попробовать линукс, как раз Debian 13 скоро релизнится
на удивление адекватно работает, проблемы если и возникают - гугл никто не отменял + всякие чатГПТ помогают разобраться
Ответить