Windows 11 нарешті вдалося обігнати Windows 10 за популярністю

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Yalg: 07.07.2025 18:38
Afit: 07.07.2025 18:06Десятка в вылезаном виде за последние пару лет, стала не хуже семёрки. Я был бы согласен с аппартными ограничениями 11, если бы они под капотом её основательно переработали и это требовало бы современного оборудования. Но дело в том что производительность по сравнению с 10 или такая же, или немного хуже.
Если десятку тоже изгадят так что будет невмоготу, то я буду в первую очередь смотреть на SteamOS, а 11 ставить как неизбежное зло второй системой.
Семёрку никто не гадил. Её просто перестали поддерживать и внедрять новые технологии. Со временем с десяткой неизбежно будет то же самое

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
DuckRider: 07.07.2025 21:24
Afit: 07.07.2025 18:06

Десятка в вылезаном виде за последние пару лет, стала не хуже семёрки.
Не стала, ты её просто железом откормил. 7 работает спокойно на харде, 10 буквально затупок.
Не хватало чтобы я сравнивал её на харде. Может к дискетам вернёмся? А чё не сравнить обе на SSD?
Геральт
Active Member

AlterJio: 07.07.2025 22:16 Я вже думав що холівари про карщу ос зники а ні, живі.
ХР топ - віста шлак - 7 шлак.
пройшов час.
7ка топ - 10 дно.
час пройшов
10 топ - 11 таке собі.
час йде.....
7ка у всі часи топ. А на залізі, якого вимагає 11 то і міленіум літав би.

10 - вимушений компроміс, бо драйвера+DX12. Більше в ній нічого нема.
DuckRider
Member

AndyGTR: 07.07.2025 22:44
123456: 07.07.2025 18:40 Немає ні одної причини сидіти на старому мусорі з 2015 року.Установив 11-ку тільки рілізнулась - ні одного БСОДА не ловив ні разу.
Все нове жалізо тілько оптимізуеться уже на 11-ку.Ні одного аргумента не міг почути в реалі - від людей чому вони сидять на старому дірявому мусорі - який уже 2 роки не підтримуется дроайверами.

Якісь ужимісті недо аргументи висосані з пальця і більше нічого.Тут якісь дурачелло про курсор пише.Пццц скільки бездарних нікчем криворуких на світі - які навіть Вінду 3-х кликову с флешки - не можуть поставити нормально з автоматичними драйверами..
Нука давай розкажи як ISO-образ запустити без танців з бубнами на 11 вінді? :D
Так же як я це робив завжди: відкрити вінраром і бутнути інсталлер?

Отправлено спустя 9 минут 20 секунд:
Afit: 07.07.2025 22:57 Не хватало чтобы я сравнивал её на харде. Может к дискетам вернёмся? А чё не сравнить обе на SSD?
Ну тогда о чём речь, если ты вложившись в железо получил производительность старой системы на куда более слабом железе?
Сравнение уровня: раньше мне коробки грузили алкаши из подворотни за бутылку водки и управлялись за час, теперь мне грузит профессионал на дорогом немецком погрузчике за 1000$ за тот же час, ибо 90% времени он пьёт кофе, курит и читает мемасы.
FirstTDM
Member

AndyGTR: 07.07.2025 22:44як ISO-образ запустити без танців з бубнами на 11 вінді?
А в чем смысл шутки?

Можно любимыми сторонними прогами, можно двумя кликами мыши встроенными средствами вин 11. Нормальные ISO без проблем монтируются... за последние полгода никаких проблем на 24Н2 не было...
Earanak
Member

Перешёл на Win11 с покупкой 13900KF и никаких проблем за 31+ месяц работы не испытал. Сейчас с новым компом уже на Win11 24H2, тоже все ок. Все что было неудобно или не понравилось после десятки - легко гуглилось и подстратввлось под себя. В рабочем софте никаких проблем с производительностью не заметил. Да и вообще, шо десятка шо эта, разницы никакой не ощутил :dontknow:
AndyGTR
Member

FirstTDM: 07.07.2025 23:24
AndyGTR: 07.07.2025 22:44як ISO-образ запустити без танців з бубнами на 11 вінді?
А в чем смысл шутки?

Можно любимыми сторонними прогами, можно двумя кликами мыши встроенными средствами вин 11. Нормальные ISO без проблем монтируются... за последние полгода никаких проблем на 24Н2 не было...
Даладно?) Я жодного ISO ще не відкрив встроєними методами 11 вінди, переустановлював її декілька разів на різні офіційні версії. НІКОЛИ мені ще не відкрило жодного ISO образу. Нарешті зніс її нафіг і сиджу на 10 в кайф :)
Сторонні проги типу Daemon Tools також не відкривають, просто крутиться загрузка безкінечно і так і не монтується.
Earanak
Member

Я уже и забыл про все эти Alcohol 120%, Daemon Tools, UltraISO, Nero и тд...
Просто открываю ISO образы через двойной клик а потом жму Unmount, никаких проблем :think:
Можно еще их открывать через WinRAR :lol:
AndyGTR
Member

Earanak: 07.07.2025 23:35 Я уже и забыл про все эти Alcohol 120%, Daemon Tools, UltraISO, Nero и тд...
Просто открываю ISO образы через двойной клик а потом жму Unmount, никаких проблем :think:
Можно еще их открывать через WinRAR :lol:
через двойной клик а потом жму Unmount - в мене так не працювало жодного разу)
А через вінрар чогось не додумався спробувати :)
SERGBILL
Member

AndyGTR: 07.07.2025 23:46 через двойной клик а потом жму Unmount - в мене так не працювало жодного разу)
здається ще 8 так вміла, з тих часів і забули всі про вище згаданий софт
FirstTDM
Member

AndyGTR: 07.07.2025 23:34Даладно?) Я жодного ISO ще не відкрив встроєними методами 11 вінди
AndyGTR: 07.07.2025 23:34Сторонні проги типу Daemon Tools також не відкривають
Хм... странно... может такие ISO кривые? А винда тогда тут при чем? Тем более Daemon Tools совсем не при чем...
AndyGTR: 07.07.2025 23:34просто крутиться загрузка безкінечно і так і не монтується.
Ну игры теперь стали огромные и если ISO на сотню гигов, то и открываться будет пару минут... это нормально...

Но на самом деле последние полгода всегда использую встроенные средства и всё монтируется без проблем на Win 11 PRO со всеми свежими обновами.
AndyGTR
Member

SERGBILL: 07.07.2025 23:49
AndyGTR: 07.07.2025 23:46 через двойной клик а потом жму Unmount - в мене так не працювало жодного разу)
здається ще 8 так вміла, з тих часів і забули всі про вище згаданий софт
Ну так на 10-й я давно давним забув про такий софт) Нажав кнопку Підключити і все готово за секунду!
А 11-тка чомусь так не вміє, і на різних ПК пробував, не хоче і все. Забив болт - поставив 10 і супер.
FirstTDM
Member

AndyGTR: 07.07.2025 23:57Ну так на 10-й я давно давним забув про такий софт) Нажав кнопку Підключити і все готово за секунду!
Не помню точно что там было на давно устаревшей 10-ке, но точно не за 1 сек :)
AndyGTR: 07.07.2025 23:57А 11-тка чомусь так не вміє, і на різних ПК пробував, не хоче і все.
Всё работает - немного терпения - вот только что проверил: ISO образ на 11GB монтируется 25 сек... долго, конечно, но всё работает...
_FYA_EXel
Member

AlterJio: 07.07.2025 22:16 Я вже думав що холівари про карщу ос зники а ні, живі.
ХР топ - віста шлак - 7 шлак.
пройшов час.
7ка топ - 10 дно.
час пройшов
10 топ - 11 таке собі.
час йде.....
Да, но кое что не меняется - хп-7-10-12 :learn:
Afit
Member

DuckRider: 07.07.2025 23:16
AndyGTR: 07.07.2025 22:44

Нука давай розкажи як ISO-образ запустити без танців з бубнами на 11 вінді? :D

Afit: 07.07.2025 22:57 Не хватало чтобы я сравнивал её на харде. Может к дискетам вернёмся? А чё не сравнить обе на SSD?
Ну тогда о чём речь, если ты вложившись в железо получил производительность старой системы на куда более слабом железе?
Речь о том, что НИКТО в здравом уме на сегодняшний день не использует ПК с системой нажостком диске. Это сферический конь в вакууме. Самый занюханый, с минимальным объёмом SSD стоит как три обеда школьника. Аргумент про не богатых людей тут не канает. Его может позволить сбе даже бомж, сдав пару раз бутылки. По этому ты предлогаешь просто не реальный сценарий сравнения.
Вложения
Снимок экрана 2025-07-08 003332.png
Последний раз редактировалось Afit 08.07.2025 00:48, всего редактировалось 1 раз.
xIIImaL
Member

Ото тута срач :facepalm:
DuckRider
Member

Afit: 08.07.2025 00:37
DuckRider: 07.07.2025 23:16

Речь о том, что НИКТО в здравом уме на сегодняшний день не использует ПК с системой нажостком диске.
Наверное потому что нихрена не работает современная система на жёстком диске?
Я собирал себе лан файлопомойку (читай nas) с возможностью воспроизводить ютуб и фильмы на тв, мне там ссд и нафиг был не нужен, 7-8 будут отлично работать в таком сетапе, но 10 буквально усирается, потому что дёргает этот диск не понятно для чего. Аналогично запуск: 8 начисто бутается за 30 секунд с харда, 10 - минуты. Задачи которые в данном сетапе будет решать 7,8,10 абсолютно одинаковые, при этом для 10 нужно более мощное железо для обслуживания непонятно чего.

10 это всратый мусор, не ясно с какой целью ты этот мусор дефаешь.

Ps: 128 диски под винду как и диски от нн китая сам юзай, если б у меня был недостаток мусора в файлопомойке, я б млцшных 256 ssd в файлопомойку накидал, которые и так под ногами валяются, вопрос в целесообразности утилизации ресурсов ОС
block_stupid
Member

То ніякої різниці немає. То 10-ка довше грузиться не понятно чому. Взагалі то зрозуміло, і з 1903 треба був вже точно ssd і як писали раніше зараз ssd можна купити ціною 140мм кулька....Та шо там про вінду, зараз більність образів Linux, які раніше з флешки пускали рекомендується з ssd пускати.
А про ігри з флешкобю для підкажки на 7-ці всі забули...Бо там мелкоблочка була на вбогій флешці була швидша ніж на топовом харду...
DuckRider: 08.07.2025 00:51всратый мусор
...це 7-ка та старіші
DuckRider: 08.07.2025 00:51не ясно с какой целью ты этот мусор дефаешь.
під назвою Windows 7

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Скільки на "антивірусів" на 7-ку ставите? мабуть касперський, др, веб, 360 тс, може авіру до комплекту?
cspp
Member

Удоды намеренно закручивают Гайки через компиляторы, в которых вырезают поддержку старых систем.
Voozy
Member

Сижу на 11ке уже больше года, чилю. Всё пашет. Редкие проблемы - гуглятся и решаются за пару минут. У меня не Athlon x2, так что обновиться с ребутом - дело минуты.
Что я делаю не так? Почему так много людей что здесь, что на реддите срут на винду - не понимаю.
waryag
Member

block_stupid: 07.07.2025 21:14На win10, нарешті я забув взагалі проблему дров. На xp, vista, 7 завжди треба було мати наперед пати набір декількох версій драйверів, такий ще геморой.
На win10, саме блаженство без інету, як мінімум одразу працювала мережа, привід та відео. А там далі з інету підтягувала потрібні драйвера і працював і лазерник з 90-х, і всякі ATI-шні карточки під які треба було пачку версій каталіста тримати. Й інші принтери та сканери. Коли на xp, vista 7 треба було ставити віртуалкку та *** з прокидуванням.
А та xp, 7 ламались постійно від кожного чиха. Якби майки не обісрались з плитками на win8, було б взагалі шик. 10-ка, перша дійсно толкова ОС (імхо).
Так в багатьох були проблеми з оновленнями, але чомусь не в мене, я постійно сам оновлюю по графіку. Бо це робоча конячка, за інет треба платити, масло в машині треба міняти, їсти треба періодично, пратись, митись, прибиратись, працювати. Так і з ОС, хто думає що це має бути улюлюпер система якась має думки читати і не ламатись, то треба в кріокамеру на пару сотень років, і то гарантій немає.
Доречі, так. Якось воно прийшло непомітно. Сімку кілька разів доводилося зносити через зниклий звук, а десятку ні. Хоча раз була проблема, що автоматом підтягувала не той драйвер.
Ответить