Arctic випускає високопродуктивні вентилятори P12 Pro та P14 Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Arctic випускає високопродуктивні вентилятори P12 Pro та P14 Pro

цікаво, чи розповсюдиться гарантія у випадку, коли вийде з ладу RGB-підсвічування?
MSiAventador
Member

Vers1a: 05.07.2025 11:08 Пропоную обговорити Arctic випускає високопродуктивні вентилятори P12 Pro та P14 Pro

цікаво, чи розповсюдиться гарантія у випадку, коли вийде з ладу RGB-підсвічування?
Це не гарантійний випадок бо ви могли надто довго споглядати за цим RGB-підсвічуванням і ... зурочити його. :gigi:
aaleksandrenko
Member

В офіційному інтернет-магазині Arctic вентилятор P12 Pro доступний за €16,49
комплект із п’яти P12 Pro PST пропонується за €39,49

Паком ціна в 2 рази нижче виходить, бо €16,49 то якось занадто
спойлер
ар.png
Hells Angels
Member

7 баксів на польському амазоні, пачка 33 ... +/- такі самі ціни будуть у нас
Voozy
Member

Как то хотел поменять своих шесть p12 на p12 max, но пришёл к выводу, что на одинаковой частоте оборотов существенной разницы в потоке и давлении нету.
Посмотрим обзоры на эти. Хотя, от добра - добра не ищут. Нефиг мне делать...
kairo
Member

Я собі недавно придбав комплект Р14 Макс 5шт, та поставив на водянку та в корпус. В підсумку зробив повернення, до 600-700 обертів нестабільні, після їх вже чути, а я люблю безшумний ПК в простої. При чому, звичайні Р14, які стояли в водянці таких проблем не мали. Дійшов до висновку, що Р14 Макс, це вентилі для тих кому треба потужний тиск та продув любою ціною.
Steady Connection
Junior

Комплект виглядає доволі цікаво, за штуку ціна якась не зовсім зрозуміла. Цікаво якою буде різниця між p12 pro та p12 max, якщо використовувати їх не на радіаторі СРО, а в якості корпусних або ж причепити на процесорну башту. Статичний тиск у них значно вищий - 6.9 проти 4.35
feniks_tm
Member

Мене одного дизайн коробки одразу в ступор ввів)? Чому воно на коробці виглядає як слім версія :lol:
yariksom
Member

feniks_tm: 05.07.2025 17:12 Мене одного дизайн коробки одразу в ступор ввів)? Чому воно на коробці виглядає як слім версія :lol:
Там ще й російська мова в описі :rotate:
VladimirV
Member

Arctic P12 Pro 600‑3000 об/хв (де такі оберти застосовувати)
Р14 pwm 200-1700 об/хв (те що треба, головне без паразитних шумів)
В простої реально і 600 не потрібно. А нахіба? Якщо простой.
В нагрузці 3000 теж не потрібні, якщо ви не глухий. Яким би якісним підшипник не був.
Hells Angels
Member

VladimirV: 05.07.2025 17:28В простої реально і 600 не потрібно.
вони вміють у фан-стоп при <5%
kairo
Member

Hells Angels: 05.07.2025 17:33вони вміють у фан-стоп при <5%
Конкретно Р14 Макс, при запуску тарабанить. При чому, усі три встановлені вентилі видають ці звуки, поки не вийдуть на 600-700 обертів. Плюс, якщо це водянка, то вони постійно мають працювати.

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
VladimirV: 05.07.2025 17:28Р14 pwm 200-1700 об/хв (те що треба, головне без паразитних шумів)
Те, що треба для домашньої системи.
Vladys77
Member

Як будуть зайві гроші, куплю собі 5 штук P14 Pro ARGB і 3 P12 Pro ARGB. А то в мене зараз P14 Max та P12 Max.

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
kairo: 05.07.2025 13:59 Дійшов до висновку, що Р14 Макс, це вентилі для тих кому треба потужний тиск та продув любою ціною.
Як я люблю :D

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
Steady Connection: 05.07.2025 15:13 Комплект виглядає доволі цікаво, за штуку ціна якась не зовсім зрозуміла. Цікаво якою буде різниця між p12 pro та p12 max, якщо використовувати їх не на радіаторі СРО, а в якості корпусних або ж причепити на процесорну башту. Статичний тиск у них значно вищий - 6.9 проти 4.35
На процесорну башту вани якраз ідеально підходять, бо P - це лінійка з концентрованим повітряним потоком, якраз для продуву радіаторів. А саме серія F з ширшим повітряним потоком для продуву корпуса, хоча і P продують.

Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
VladimirV: 05.07.2025 17:28 Arctic P12 Pro 600‑3000 об/хв (де такі оберти застосовувати)
Р14 pwm 200-1700 об/хв (те що треба, головне без паразитних шумів)
В простої реально і 600 не потрібно. А нахіба? Якщо простой.
В нагрузці 3000 теж не потрібні, якщо ви не глухий. Яким би якісним підшипник не був.
У P14 Max оберти до 2800, тобто не сильно менше. На максимумі дують як порохотяг, але не максимум в мене поки не виходили.

Для чого треба 2800-3000 обертів? А як влітку 35 градусів в тіні буде і на компі при цьому грати? Можна вентилятори на 2800, або кондиціонер до компа ставити.
waryag
Member

Vladys77: 05.07.2025 21:48Як будуть зайві гроші, куплю собі 5 штук P14 Pro ARGB і 3 P12 Pro ARGB. А то в мене зараз P14 Max та P12 Max.
А може почекаєш на про макс? :spy:
Kashtan
Member

Вже всі фонофоби відписались про "навіщо воно потрібне з такими обертами"?
kairo
Member

Навіщо воно потрібне з такими обертами? :laugh:
Vladys77
Member

kairo: 05.07.2025 18:26
Hells Angels: 05.07.2025 17:33вони вміють у фан-стоп при <5%
Конкретно Р14 Макс, при запуску тарабанить. При чому, усі три встановлені вентилі видають ці звуки, поки не вийдуть на 600-700 обертів. Плюс, якщо це водянка, то вони постійно
Зайшов на сацт Arctic. У P12 Max швидкість 400-3300 об./хв., у P14 Max 400-2800. І обидва можуть відключатись при напрузі менше 3%.

Тобто можуть бути безшумними в простої, якщо налаштувати.

Ну і нічого не торохтить при запуску. У вас або браковані чи рання ревізія, або ви їх не за призначенням використовуєте :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
waryag: 05.07.2025 21:52
Vladys77: 05.07.2025 21:48Як будуть зайві гроші, куплю собі 5 штук P14 Pro ARGB і 3 P12 Pro ARGB. А то в мене зараз P14 Max та P12 Max.
А може почекаєш на про макс? :spy:
Мені і Max вистачає. Просто для повної ілюмінації буде ідеально P Pro ARGB B-)
kairo
Member

Vladys77: 05.07.2025 22:02Зайшов на сацт Arctic. У P12 Max швидкість 400-3300 об./хв., у P14 Max 400-2800. І обидва можуть відключатись при напрузі менше 3%.

Ну і нічого не торохтить при запуску. У вас або браковані чи рання ревізія, або ви їх не за призначенням використовуєте
Про це написано в огляді на hwcooling:
спойлер
The biggest weakness of the P14 Max will probably be considered by many to be the high minimum speeds. Or rather, high stable minimum speeds. The word stable is important here for the reason that yes, the fan does start spinning via PWM at around 400 rpm, but it only holds steady from around 900 rpm (which, incidentally, is the lower limit – around 3.25 V – for DC control). At lower speeds, the speed control is unstable, fluctuating and the motor struggles with lack of power. This is also accompanied acoustically, by its whirring, but mainly by a mode of operation where it can’t maintain lower speeds and spins up to higher speeds at regular intervals.

Найбільшою слабкістю вентилятора P14 Max, ймовірно, багато хто вважатиме високі мінімальні оберти. А точніше — високі стабільні мінімальні оберти. Слово стабільні тут важливе, оскільки так, вентилятор справді починає обертатися через ШІМ вже приблизно з 400 об/хв, але стабільно працює лише з приблизно 900 об/хв (що, до речі, відповідає нижній межі — близько 3,25 В — при регулюванні через постійну напругу). На нижчих обертах керування швидкістю нестабільне, спостерігаються коливання, а двигун відчуває нестачу потужності. Це також супроводжується акустично — дзижчанням, але головним чином режимом роботи, за якого вентилятор не може утримувати низькі оберти та періодично розкручується до вищих швидкостей.
У вас або браковані чи рання ревізія
Я їх брав тиждень тому. Два вентилі ставив на водянку, один на видув. Однакова поведінка на низьких обертах.
Vladys77
Member

kairo: 05.07.2025 22:11
Vladys77: 05.07.2025 22:02Зайшов на сацт Arctic. У P12 Max швидкість 400-3300 об./хв., у P14 Max 400-2800. І обидва можуть відключатись при напрузі менше 3%.

Ну і нічого не торохтить при запуску. У вас або браковані чи рання ревізія, або ви їх не за призначенням використовуєте
Про це написано в огляді на hwcooling:
спойлер
The biggest weakness of the P14 Max will probably be considered by many to be the high minimum speeds. Or rather, high stable minimum speeds. The word stable is important here for the reason that yes, the fan does start spinning via PWM at around 400 rpm, but it only holds steady from around 900 rpm (which, incidentally, is the lower limit – around 3.25 V – for DC control). At lower speeds, the speed control is unstable, fluctuating and the motor struggles with lack of power. This is also accompanied acoustically, by its whirring, but mainly by a mode of operation where it can’t maintain lower speeds and spins up to higher speeds at regular intervals.

Найбільшою слабкістю вентилятора P14 Max, ймовірно, багато хто вважатиме високі мінімальні оберти. А точніше — високі стабільні мінімальні оберти. Слово стабільні тут важливе, оскільки так, вентилятор справді починає обертатися через ШІМ вже приблизно з 400 об/хв, але стабільно працює лише з приблизно 900 об/хв (що, до речі, відповідає нижній межі — близько 3,25 В — при регулюванні через постійну напругу). На нижчих обертах керування швидкістю нестабільне, спостерігаються коливання, а двигун відчуває нестачу потужності. Це також супроводжується акустично — дзижчанням, але головним чином режимом роботи, за якого вентилятор не може утримувати низькі оберти та періодично розкручується до вищих швидкостей.
У вас або браковані чи рання ревізія
Я їх брав тиждень тому. Два вентилі ставив на водянку, один на видув. Однакова поведінка на низьких обертах.
Ну не знаю, в мене вони всі підключені через контролер вентиляторів Arctic. Він всі вентилятори регулює по підключеному в перший порт.
Мінімальні оберти встановлені десь на 400 при мінімальній температурі. Але при 40° вони в мене вже починають розкручуватись нормально. Чути лише шум вітрового потоку.
Ответить