Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Хейтери проходимо мімо. :lol:
spoglyadach
Member

Думав щяс зайду повеселю пацанів, а мене вже виперділі, опірділілі, карочє ви пойняли :laugh:
Ну тут навіть ретро джони не знають што єто такоє, якби вони знали што єто але вони не знають. Я таку за 200 гримнів купував минулої осені, получаєця скоро разбогатію на цій тємє
spoglyadach
Member

А хтось мав справу з процом AMD A10 7700 під FM2+ в плані користування
Воно взагалі нормально тягне на вбудованому APU в сучасних реаліях декодування кіно 1080/2160p та іншу мультимедійку
mklm
Member

а8-7680 тягнув 1080p в 2024 році без проблем. потім я проапгрейдився на епук 4124 :gigi:
radical
Member

А шо там, до речі, з сумісністю фм2 з фм2+ ?
А то я колись замовив атлон річмонд, а він у сокет по ногам не вліз.
spoglyadach
Member

Епік звісно добре, але буде зовсім епічно крутити на ньому кіно :laugh:
Замовив А10 7700 будем щупать що воно таке, бо був х4 гейтлон з якимось відбитим TDP на його кор 2 дуо потужність
Знаю що FM2 проци лізуть у FM2+ материнки без проблем але мабуть не всі, треба дивитись що чіпсет підтримує. В моєму випадку можна взяти і 5800К але який сенс якщо додавши 3-4 баксів можна взяти більш потужного та енергоефективного камінця

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
radical: 03.07.2025 07:53 А шо там, до речі, з сумісністю фм2 з фм2+ ?
Так FM2 та FM2+ по ніжках однакові сокети, то може щось під FM1 було
radical
Member

Та ніт, який фм1. То був фірмовий ящичок від НР під фм2, проца не було. Я туди купив атлон х4 під фм2, довго жарився, перешивав біос прищепкою, поки не виявилось, що його клинить тому, що цьому ящичку не подобається ддр3 L. Поміняв оперативу, поставив відеокарту, все працює, хоч оригінальних збірок у НР з атлонами не було. Ну я ще, коли колупався у останньому біосі і дивився його НЕХ редактором на предмет версії AGESA, побачив там десь слово Richmond ще и подумав, чом би не спробувати фм2+? А він, зараза, у сокет не лізе, хоч ноги йому ламай.
Бумик
Member

Може в кого є на продаж мамка слот 1 ?
Або можу за неї запропонувати дві мамки сокет 7.
mklm
Member

radical: 03.07.2025 07:53 А шо там, до речі, з сумісністю фм2 з фм2+ ?
trinity, richland - на всіх мамках працюють
kaveri, godavari - тільки на FM2+ мамках
carrizo cpu - тільки на FM2+ мамках
carrizo apu - тільки на деяких а68 FM2+ мамках
spoglyadach
Member

mklm: 03.07.2025 16:36 carrizo apu - тільки на деяких а68 FM2+ мамках
Дивився я на A8-7680 дивився, а потім не знайшов його у списку підтримуваних проців, хоч і маю А68 чіпсет який має його тримати. Та й 7700К всеодно має бути потужнішим за нього, як по Вт так і по продуктивності. Але 65Вт звісно виглядає значно цікавіше, ну нічого я вже надибав майже безкоштовну башту на 4 трубки від залмана, має полетіти як ракета (не rocket-jump :laugh: )

Взагалі 7850К наче як по розуму треба брати, але він майже 30$ коштує проти 12$ за 7700 може якби для ігорєй на APU то й був би сенс переплатити, а так
radical
Member

mklm: 03.07.2025 16:36 trinity, richland - на всіх мамках працюють
kaveri, godavari - тільки на FM2+ мамках
carrizo cpu - тільки на FM2+ мамках
carrizo apu - тільки на деяких а68 FM2+ мамках
А, здається, я тупанув. Атлон річланд у мене як раз працював, а атлон кавері не вліз до сокету.
Barmaloid
Member

Приєднуюсь до FM2 флешмобу. Куплю за символічні гроші комплект ASUS A88XM-E + A10-6700, може в когось разом є така комбінація. Якщо ще буде DDR3 2133/2400 на 16GB, то взагалі це буде бімба, але то вже інша розмова :)
spoglyadach
Member

Ага, я теж таку хотів би, а краще PLUS але щось я їх не бачив в продажу майже ніколи. Хоча не скажу що шукав, бо мені дісталась колись MSI така собі плата навіть хдмі немає, але нахаляву і так солодко. Шкода що PCI немає, можна було б крєатіва запхнуть сбі лайв 5.1 B-)

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
radical: 03.07.2025 18:33 А, здається, я тупанув. Атлон річланд у мене як раз працював, а атлон кавері не вліз до сокету.
Оце в мене якраз такий гейтлон і був до неї, ну такий собі камінчик ще й без графонія вбудованого, ні про що

Відправлено через 11 хвилин 28 секунд:
:lol: :lol: :lol:
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... Xs4eq.html
radical
Member

Оті атлони типу чотирьохядрьонні по продуктивності щось типу i3 перших поколінь, навіть не i5. Правда, їх можна трохи погнати множником, але у них й так частота вже під 4ГГц у турбо. Як бучний камінчик з вбудованим відео ще норм, але на десктопі воно дуже кволе. А є ще ж х2 такі процесори!
Death
Member

Що тут віжбуваеться ? :spy: які fm2 :puke: , давайте вже за пів року хоч щось крутецьке виваліть :rotate:
mklm
Member

fm2 круто, дуже цікава та недооцінена платформа
spoglyadach
Member

radical: 03.07.2025 20:37 Оті атлони типу чотирьохядрьонні по продуктивності щось типу i3 перших поколінь, навіть не i5. Правда, їх можна трохи погнати множником, але у них й так частота вже під 4ГГц у турбо. Як бучний камінчик з вбудованим відео ще норм, але на десктопі воно дуже кволе. А є ще ж х2 такі процесори!
Та куди їм тягатись з ой5 якщо потужні мальчікі з RND забрали L3-кеш, їх Core 2 Quad карають не зважаючи на DDR2 :-/
Але в цілому, якщо зібрати якусь мультимедійну машинку то за рахунок графіки воно непогано в цілому бігає, якщо ця графіка є бо проци без неї навіть не знаю де і навіщо юзати. Ну і ватметром бажано покористуватись, що б розуміти чи влаштовує таке рішення бо попередня версія цієї системи була зібрана на якомусь там атом-селероні і вцілому з усіма інтегрованою відюхою/вентиляторами/хардом/вафаєм жерла 33-35Вт що дуже круто. Але проца прям дуже невистачає і деякі фільми вже почали лагати

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Death: 03.07.2025 20:46 Що тут віжбуваеться ? :spy: які fm2 :puke: , давайте вже за пів року хоч щось крутецьке виваліть :rotate:
Кидайте свій топік :laugh:
Я взагалі не думав що тут якийсь тред на цю тему вийде, бо мені було тілько спросіть :lol:
Death
Member

spoglyadach
яб з радістю друже варіантів куча але з ретро в мене під рукою тільки калаш :weep:
spoglyadach
Member

Death: 04.07.2025 12:53 spoglyadach
яб з радістю друже варіантів куча але з ретро в мене під рукою тільки калаш :weep:
Говорячи словами класіков - хуууніііа оше хуууніііяу

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Тааакс, провів я тут маштабний рісьорч заради свого просвітлення в темі капациторів, то ж відповідаю на своє ж запитання яке тут лишав пару разів але ніхто так і не відписав. Стосовно залежності відстані між ніжками та фізичного розміру капацитора, так там є пряма залежність. Перетрусив всі каталоги продукції за останні пару років всіх відомих вендорів і там все чітко. Мова саме про діаметр, по вистоті там не всьо так однозначно, може комусь буде корисно бо трошки нещодавно попав з цим моментом в той самий просак
ApostolCV
Member

spoglyadach, я ті що купляв теж міряв для статистики та й по показникам .
Ответить