kairo: ↑
30.06.2025 19:21
Це ваш особистий сценарій. Я чітко бачу різницю між 60 та 120 Гц. При чому, в мене після одного із оновлень Вінди скинуло частоту до 60 Гц і я відразу це відчув. На рахунок споживання, на 4090, різниця в ~10 Вт.
А я колись року 2015 активно користувався медіаплеєром Total Media Theatre для перегляду відео, у тому числі в 3D. То ця софтина на момент перегляду фільму тимчасово перемикала герцовку на 24 Гц і бувало, що після припинення перегляду щось іноді глючило і Вінда так і залишалась у режимі 24 Гц, поки я вручну не виставлю знову 60 Гц. То в подібних сценаріях 24 чи 30 Гц на робочому столі відчуваються мною прежахливо. Курсор миші рухається як через желе.
Тож в принципі я уявляю, як інші люди реально отримують профіт від 120-165 Гц у порівнянні з 60-75 Гц, у тому числі як на робочому столі, так і в більш динамічних іграх, де треба обертати камеру. Але 240 Гц не можу уявити для чого реально корисні, окрім шутерів, а відносно шутерів я затятий лютий ворог відколи здулося виробництво класичних AAA RTS-ігор.
Відправлено через 8 хвилин 42 секунди:
wolf359: ↑
30.06.2025 19:27
В такому випадку варто спробувати знизити герцовку до 30. Мб вийде знизити енергоспоживання в 4 рази.
Тож герцовка 30 мені жах яка некомфортна, при тому що між 60 та 120 різниця суб'єктивно не відчуваю. На приставці типу Dendy все було комфортно у 24 Гц без усілякої желейності, але мабуть тому, що там просто нема управління мишкою. Тож якщо сидіти як тру-хакер у режимі командного рядка та текстово-консольних прог типу під MS-DOS, то мабуть можна зекономити ще електрику переходом на 30 Гц

.
Відправлено через 18 хвилин 33 секунди:
Ну а так подібно до того, як масово грають у шутери і став дуже малий попит на класичні RTS, так само купа людей женуться за високою герцовкою та цураються великих діагоналей, через що дисплеї з великою роздільною здатністю та великою діагоналлю дуже нішеві, а 50-дюймового 8K-екрану взагалі не випустили ні серед ТВ, ні серед моніків.

Тому дисплеї 240+ Гц я сприймаю як такого ж ворога, як індустрію шутерів, сучасних ігрових приставок під ТВ та вертикальних коротких відео.