Огляд та тестування ігрового 27″ 4K-монітора MSI MPG 272URX QD-OLED з частотою оновлення 240 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Так це ще не дорого за QD-OLED 240hz
123456
Member

Я бы бесплатно такий моник не взяв.Трястись над желізом кожен квартал и грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))).
Сюр якийсь.Поки що 2к це так нормальна середина - де можна без лучів с ДЛСС4 + ФГ х 2 с комфортом играти в 180 фпс на ультрах даже на карті рівня 5060 ТІ 16.
Ну які 4к - ну не час ще там бути.Не час. B-)
corban_jum
Member

Не реклама, твердо та чітко)
Кабеля, навіть, на фото, виглядають до жаху дешмансько.
Та і пластик монітора теж.
tablestikus
Member

alexeygalas: 30.06.2025 15:42
Так це ще не дорого за QD-OLED 240hz
Відносно дорогувато бо це десь на $100-150 дешевше від топових 32'' на цій матриці
Звезда S0-2
Member

Что по засветам?
dreamcome
Junior

Звезда S0-2: 30.06.2025 17:52 Что по засветам?
на ОЛЕД нет подстветки пикселей здесь каждый пиксель самосветящийся
Kassatka
Member

123456: 30.06.2025 16:46 Я бы бесплатно такий моник не взяв.Трястись над желізом кожен квартал и грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))).
Сюр якийсь.Поки що 2к це так нормальна середина - де можна без лучів с ДЛСС4 + ФГ х 2 с комфортом играти в 180 фпс на ультрах даже на карті рівня 5060 ТІ 16.
Я би безкоштовно такий монік не взяв. Трястись, що OLED вигорить, кожен рік і грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))). А також упихнути 4K в мініатюрний екранчик 27 дюймів, на якому при 200% масштабуванні влізе не більше корисної інформації, ніж на Full HD. Сюр якийсь. Та краще я назад пересяду на 47-дюймовий Full HD, ніж на 4K менше 43 дюймів.
Поки що 4K це так нормальна середина - де можна без променів, без DLSS та без ФГ з комфортом грати в 25-60 фпс на ультрах або на високих навіть на карті рівня 5060 Ti 16.
Ну які 240 Гц - ну не час ще там бути. Не час. В-) Від 8K@60 Гц буде куди більше користі, ніж від 4K@240 Гц, лише зайва електроенергія витрачається на ті високі герци. :dontknow:
Vpupkin
Member

Kassatka: 30.06.2025 18:12Ну які 240 Гц - ну не час ще там бути.
Чому ні? Особисто мені приємно працювати з плавною картинкою, а не дригодромом у 60гц.
kairo
Member

123456: 30.06.2025 16:46Сюр якийсь.Поки що 2к це так нормальна середина - де можна без лучів с ДЛСС4 + ФГ х 2 с комфортом играти в 180 фпс на ультрах даже на карті рівня 5060 ТІ 16.
Ну які 4к - ну не час ще там бути.Не час.
Так не всі ж на 5060Ті сидять. Якщо людина може собі дозволити потужну картку, логічно брати 4К монітор.
Alligator
Member

123456: 30.06.2025 16:46 Я бы бесплатно такий моник не взяв.Трястись над желізом кожен квартал и грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))).
Ніхто не заважає грати у менше фпс чим 240 на такому моніторі, у кс, доту й подібне без проблем буде 240 фтп, інше діло, що 4к для мена на 26,5″ це перебор.
Kassatka
Member

Vpupkin: 30.06.2025 18:19 Чому ні? Особисто мені приємно працювати з плавною картинкою, а не дригодромом у 60гц.
Ну от я пересів з 60 Гц на 120 Гц після того як замінив відяху з HDMI 2.0 на HDMI 2.1 і от ну ніякого ефекту від цього не відчув. Якщо провести спеціально експеримент, швидко порухати курсором миші й пригледітись, то дійсно можна помітити, що слід розпадається на вдвічі більшу кількість окремих силуетиків курсору вздовж траєкторії руху, але на практиці це все рівно ніяк не відчувається.
Намагатися прочитати текст чи розгледіти картинку в момент скролінгу не бачу сенсу, трохи прокрутив і тоді вже розглядаю. Як і в іграх уважно вдивлятися в ландшафт в момент прокрутки камери.
Ігри сильно динамічні не граю, вище 40 фпс різниці не відчуваю, тож навіть якщо відяха видає 120 фпс, якогось підвищення плавності не відчувається.
З'ясував, що при обмеженні Гц з 120 до 60 моя відяха економить енергоспоживання більш, ніж удвічі, тож після того як рік посидів на 120 Гц, обмежив герцовку до 60 і знову таки не відчув, щоб хоча б щось суб'єктивно погіршилося.
Vpupkin
Member

Kassatka
Те що вам по цимбалах ріхниця між 60 та 120 (хоч мова йшла про 240 яких ви напевно і не бачили) якось впливає на мене і решту людства?
Я юзаю 240гц і повертатися до дригодрому не планую, упевнений що я не один такий.
kairo
Member

Kassatka: 30.06.2025 18:54вище 40 фпс різниці не відчуваю, тож навіть якщо відяха видає 120 фпс, якогось підвищення плавності не відчувається.
Це ваш особистий сценарій. Я чітко бачу різницю між 60 та 120 Гц. При чому, в мене після одного із оновлень Вінди скинуло частоту до 60 Гц і я відразу це відчув. На рахунок споживання, на 4090, різниця в ~10 Вт.
wolf359
Member

Kassatka: 30.06.2025 18:54
Vpupkin: 30.06.2025 18:19 Чому ні? Особисто мені приємно працювати з плавною картинкою, а не дригодромом у 60гц.
Ну от я пересів з 60 Гц на 120 Гц після того як замінив відяху з HDMI 2.0 на HDMI 2.1 і от ну ніякого ефекту від цього не відчув. Якщо провести спеціально експеримент, швидко порухати курсором миші й пригледітись, то дійсно можна помітити, що слід розпадається на вдвічі більшу кількість окремих силуетиків курсору вздовж траєкторії руху, але на практиці це все рівно ніяк не відчувається.
Намагатися прочитати текст чи розгледіти картинку в момент скролінгу не бачу сенсу, трохи прокрутив і тоді вже розглядаю. Як і в іграх уважно вдивлятися в ландшафт в момент прокрутки камери.
Ігри сильно динамічні не граю, вище 40 фпс різниці не відчуваю, тож навіть якщо відяха видає 120 фпс, якогось підвищення плавності не відчувається.
З'ясував, що при обмеженні Гц з 120 до 60 моя відяха економить енергоспоживання більш, ніж удвічі, тож після того як рік посидів на 120 Гц, обмежив герцовку до 60 і знову таки не відчув, щоб хоча б щось суб'єктивно погіршилося.
В такому випадку варто спробувати знизити герцовку до 30. Мб вийде знизити енергоспоживання в 4 рази. :gigi:
Kashtan
Member

Як завжди - перепис ентузіастів роздільної здатності 1080, 40+ дюймів діагоналі, 60 герц, айпіес, та «чого так дорого».
В мене 5к на 27 дюймів, і менш ніж на 6к я вже не згоден у майбутньому.
HREN
Member

Из придирок:
1. На фото 4к 240Гц и 8 бит цвет. Ручками в W11 на 10 бит.
2. Из минусов моника - KVM, нет проброса на внешний монитор подключения через второй DP2.1
3. 27 мелковато для 4К, оптимально 32 и 5К. Но это придирки
4. Цвет Adobe RGB слабоват 91%. Либо ошибка в тесте, т.к. аналог на 32 дают очень приличный цвет в SDR до 98%.

По итогу, кому нужен, тот возьмет. Но дешевле (или столько же), больше, лучше во всех смыслах - 32" типа Гиги с таким эе DP 2.1 за те же 1000 доллров.
ender
Member

Думаю нужно обязать бренды писать о том как реализована их "Pixel Shift".
Потому что на моём LG C3 она была реализована за счёт кропа, обрезания картинки.
То есть дисплей никогда не отображал всё изображение полностью - какая-то часть была постоянно обрезана.
Что интересно, об этом не говорят даже в обзорах, при том довольно таки авторитетных - наталкивает на размышления.
Vpupkin
Member

ender: 30.06.2025 20:21Думаю нужно обязать бренды писать о том как реализована их "Pixel Shift".
Потому что на моём LG C3 она была реализована за счёт кропа, обрезания картинки.
То есть дисплей никогда не отображал всё изображение полностью - какая-то часть была постоянно обрезана.
Что интересно, об этом не говорят даже в обзорах, при том довольно таки авторитетных - наталкивает на размышления.
Монітори на матрицях LG мають більше пікселів, але мржливо не всі.
alexeygalas
Member

dreamcome: 30.06.2025 18:05на ОЛЕД нет подстветки пикселей здесь каждый пиксель самосветящийся
QD-OLED - це LCD з OLED підсвіткою (образно не буквально)

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
123456: 30.06.2025 16:46Трястись над желізом кожен квартал и грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))).
На відміну від консольних ігор ПК версії мають налаштування графіки в опціях. І є режим Custom. 4K не означає Ultra. І перестаньте (всі хто це робить) називати QHD образливим словом 2K. 2K це 2048
Последний раз редактировалось alexeygalas 30.06.2025 21:02, всего редактировалось 1 раз.
Ответить