Windows 11 отримає оновлений BSoD цього літа

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Active Member

Volodya811
І правильно. Навіщо витрачати 15хв не вілновлення, якщо можна витратити кілька вечорів на нове встановлення/налаштування :)
Inqizitor2022
Member

Шизоиды из майкрософта лучше бы делали дампы системы нормально и код писали точный из-за чего проблема. Как они меня достали с "инновациями" своими.
Ektalion
Member

Геральт: 27.06.2025 18:10 І правильно. Навіщо витрачати 15хв не вілновлення, якщо можна витратити кілька вечорів на нове встановлення/налаштування :)
Володя не шукає легких шляхів :laugh:
SergiusTheBest
Member

tornadox: 27.06.2025 15:25 avuremybe
Чорні в макос
І в Linux.

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
Inqizitor2022: 27.06.2025 19:15 Шизоиды из майкрософта лучше бы делали дампы системы нормально и код писали точный из-за чего проблема. Как они меня достали с "инновациями" своими.
Дамп зберігається в C:\Windows\MEMORY.DMP. Відкриваєте через WinDbg - і там чудово видно проблему. Частенько це бита пам'ять, драйвер відеокарти або мережі.
Igoretc
Member

Dremjke: 27.06.2025 17:26
tornadox: 27.06.2025 16:05А що у вас за пк? на власному досвіді бсодів після він 7 стало в разі 10 менше, але вони є.
nochnik89: 27.06.2025 16:15часто переразгонял оперативку и проц в те времена ) на 7ке регулярно ловил как искал 100 процентов рабочие частоты

Останні 4 роки Ryzen 5 3600, до цього 2 роки був Ryzen 3 2200g - обидва в стоці. Оперативка в обох випадках HyperX Fury 3200mhz XMP. До цього усякі різні семпрони, атлони та феноми, Інтели тільки на ноутах були :)
Чесно кажучи, з розгоном проца та відяхи останній раз бавився році так в 2010... А після як перестав, то і бсоди зникли :beer: В стоковому варіанті і не пригадаю, на 10 і 11 віндоусах точно не було.
Майже таже фігня тільки на інтелах. Про бсоди забув навіть вже на ХР, але до того було дуже багато критичних екпериментів на 95/98 віндах, а вже на ХР і 7 чого тільки з операційкою не витворяв... Тепер давно вже не бекаплю і навіть не ставлю жодних антивірусів, хоч деякий розумний розгін/ендервольт практикую досі.
Scoffer
Member

Ну да, інші ж проблеми закінчились, нічим більше зайнятись. :up:
Inqizitor2022
Member

SergiusTheBest: 27.06.2025 20:23Дамп зберігається в C:\Windows\MEMORY.DMP. Відкриваєте через WinDbg - і там чудово видно проблему. Частенько це бита пам'ять, драйвер відеокарти або мережі.
В 11 винде он может там быть или винда его после рестарта затирает - как повезёт. А должен быть файл с датой и временем и не стираться.
XAMCTBO
Member

Хтось поринув у 2000, хтось у хр. Здебільшого проблема була у ХДД, у позначенні сектору\кластеру як пошкоджений, лікувалося досить не складно, через МНДД, або вікторію. Із пам'ятю були проблеми, але відносно не багато. Після масового переходу на ССД, ця проблема зникла, а може перейшла у іншу фазу. Та і відновлення реєстру у NТ системах не було складним завданням.
SergiusTheBest
Member

Inqizitor2022: 27.06.2025 22:01 В 11 винде он может там быть или винда его после рестарта затирает - как повезёт. А должен быть файл с датой и временем и не стираться.
Там все продумано. З датою та не затираються мінідампи, вони тут: C:\Windows\Minidump. А повний дамп C:\Windows\MEMORY.DMP - він великий, якщо всі їх зберігати, то швидко закінчиться місце на диску.
daesz
Member

Gelonyrum: 27.06.2025 13:58 Невже перестане видавати коди помилок які ні гугл, ні бінг, ні сапорт майкрософту поняття не мають за що відповідають?
Изображение
Dremjke
Member

XAMCTBO: 27.06.2025 22:21Здебільшого проблема була у ХДД
Ох, як згадаю, скільки було траблів через ці сипучі HDDшники, особливо Seagate Barracuda... Скільки та бідна WinXP зависала та сипала бсодами і, відповідно, скільки зіпсованих нервів... Ностальгія :gigi:
quppeq
Member

Nekros: 27.06.2025 16:09
tornadox: 27.06.2025 16:05 Dremjke
А що у вас за пк? на власному досвіді бсодів після він 7 стало в разі 10 менше, але вони є.
Ну у мене на цьому ПК не було мабуть жодного бсоду за останні 5 років.
На ньому працюю, навантажую по повному, як процессор з озу так і відеокарту, що я роблю не так? :gigi:
Можу вам дати рецепт (якщо ви на Win11 24H2, саме тут є проблема)
Граєте Victoria 3 на максимальній швидкості (або на менших в лейті) і чекайте коли система повисне в нуль (лише курсор буде рухатись в 1 фпс). Можливо за 5 хв вперше відвисне, але на другий раз - за 20хв очікування видасть БСОД. Отримав ось 30 хв назад.
Проблема супер поширена, мав вже разів 10. Сьогодні, вчора з останнього.
mavrsmart
Member

SergiusTheBest: 27.06.2025 20:23
tornadox: 27.06.2025 15:25 avuremybe
Чорні в макос
І в Linux.
В 6.15, або в 6.14 стало синім (такий же кольор, як і у вінди) і з qr кодом. Я один такий спіймав, був дуже спантеличений, в мене вінди не було з 10го року, а замість класичного kernel panic побачив віндовий бсод.
SergiusTheBest
Member

mavrsmart: 28.06.2025 01:44 В 6.15, або в 6.14 стало синім (такий же кольор, як і у вінди) і з qr кодом. Я один такий спіймав, був дуже спантеличений, в мене вінди не було з 10го року, а замість класичного kernel panic побачив віндовий бсод.
А-ха-ха! Ну колір визначається розробниками дистрибутиву, але за замовченням там синій. Є пропозиція замінити його на чорний - Black Screen Of Death. До речі, в Windows його можна змінити, там в реєстрі десь є налаштування.
_Andrik_
Member

tornadox: 27.06.2025 15:25 _Andrik_
Більшість просто жме ресет.

avuremybe
Чорні в макос
Який ресет?, Там часу немає до кнопки дотягнутися, чи навіть прочитати бо само ребут робить
Vault_boy
Junior

тепер без сердечних приступів)
tornadox
Member

_Andrik_
Давно екрану не бачив, але здається що там був відлік 1хв
Lustrator
Member

Замість бсода - тепер веселий індус буде бігати по екрану...
Ответить