Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Patruletz: 28.06.2025 11:39 Що є цікавого з магнітних клавіатур в TKL форматі до 150usd ?
Якщо саме TKL, то можна Mchose MIX87, якщо подобається «дизайн» лохотека. 75% все ж побільше цікавих варіантів.
leif
Member

Patruletz: 28.06.2025 11:39Що є цікавого з магнітних клавіатур в TKL форматі до 150usd ?
глянь кейкрон q3

в оглядах хвалять, artko теж задоволений

Відправлено через 55 секунд:
але він, звісно, трохи дорожче буде

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
artko: 14.05.2025 22:17Q3 HE (~170$ з алі вийшла)
artko
Member

Patruletz: 28.06.2025 11:39 Що є цікавого з магнітних клавіатур в TKL форматі до 150usd ?
keychron k8he, або трохи дорожче - keychron q3 he - головна клавіатура останні три місяці, добре працює. з переваг над іншими (інших виробників) - є повні похідні коди прошивки. за наявності бажання можна зробити будь що.
feniks_tm
Member

leif: 28.06.2025 12:40
Patruletz: 28.06.2025 11:39Що є цікавого з магнітних клавіатур в TKL форматі до 150usd ?
глянь кейкрон q3

в оглядах хвалять, artko теж задоволений

Відправлено через 55 секунд:
але він, звісно, трохи дорожче буде

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
artko: 14.05.2025 22:17Q3 HE (~170$ з алі вийшла)
Ну якщо технічно він такий же, як і Q1, то доволі слабенько. Як клавіатура загалом звісно ж покраще буде, й QMK непоганий плюс.
спойлер
Изображение
artko
Member

feniks_tm: 28.06.2025 12:45 Ну якщо технічно він такий же, як і Q1, то доволі слабенько. Як клавіатура загалом звісно ж покраще буде, й QMK непоганий плюс.
спойлер
Изображение
що саме слабенько?
feniks_tm
Member

artko: 28.06.2025 12:51
feniks_tm: 28.06.2025 12:45 Ну якщо технічно він такий же, як і Q1, то доволі слабенько. Як клавіатура загалом звісно ж покраще буде, й QMK непоганий плюс.
спойлер
Изображение
що саме слабенько?
Затримки, на фоні актуальних HE бордів. Нічого критичного для звичайного користувача, просто особисто мені зараз було б западло брати магнітку з затримками, як у звичайної механіки. Але це моя шиза, нікого до неї не вписую)
leif
Member

feniks_tm: 28.06.2025 12:45Ну якщо технічно він такий же, як і Q1, то доволі слабенько.
не максимальний гамінг, офк, але вона так і не позиціонується. втім, варіант особисто мені виглядає добре збалансованим по сукупності характеристик в цій ціновій категорії. все залежить від того, як саме розставляти пріорітети при покупці.
feniks_tm
Member

leif: 28.06.2025 12:53
feniks_tm: 28.06.2025 12:45Ну якщо технічно він такий же, як і Q1, то доволі слабенько.
не максимальний гамінг, офк, але вона так і не позиціонується. втім, варіант особисто мені виглядає добре збалансованим по сукупності характеристик в цій ціновій категорії. все залежить від того, як саме розставляти пріорітети при покупці.
Саме так, тому і кажу "загалом як клавіатура" - практично нема що порівнювати з тим же MIX87, бо скелетон за природою не дуже про тайпінг.
7mindfields
Member

leif: 28.06.2025 10:56
7mindfields: 27.06.2025 23:27В сегменті $150 це вже суттєвий діл брейкєр, плюс ще і затупи з виходом зі сну при використанні безпроводу (наче пофіксили згодом), але присмак «преміальності» в порівнянні з кейкроном, який можна знайти майже втричі дешевше, вже не відчувається
це ти про оцей кейкрон?

якщо в пріорітеті гарний алю корпус, кращі світчі, відчуття більш якісної штуковіни в руках, то ніякий кейкрон не конкурент лофрі, судячи з того, що можна розгледіти на відео.

звісно, відсутність 2.4ггц у першого флоу це великий мінус, і відповідно підходила клавіатура тільки тим, хто планував її використовувати умовно з десктопом, на одному і тому ж місці + був не проти вигляду кабелю на робочему столі. ті хто жити не міг без бездроту, брали нюфі в основному, наскільки я зрозумів, бо з засинаючим блютусом було не солодко. ну, а зараз з флоу2 інший двіж намічається. лофрі будуть брати ті, хто не проти "прибудови" з правого боку корпусу :laugh:
Типу того, всякі k2/k3 можна на вторинці взяти за 1800-2000, на відміну від lofree 84 flow/nuphy v2, за які просять десь 5к за вживані борди
leif
Member

7mindfields: 28.06.2025 12:55Типу того, всякі k2/k3 можна на вторинці взяти за 1800-2000, на відміну від lofree 84 flow/nuphy v2, за які просять десь 5к за вживані борди
meh, особисто я б все одно не радив би брати кейкрон навіть при такій різниці в ціні, хіба що людина абсолютно нечутлива до всіляких клавіатурних радощів і могла б і за 300грн APAYADO юзати і норм себе почувати :)
artko
Member

feniks_tm: 28.06.2025 12:52
artko: 28.06.2025 12:51

що саме слабенько?
Затримки, на фоні актуальних HE бордів. Нічого критичного для звичайного користувача, просто особисто мені зараз було б западло брати магнітку з затримками, як у звичайної механіки. Але це моя шиза, нікого до неї не вписую)
не має жодного значення. затримка переміщення пальців набагато більша тих 2мс різниці.
щойно провів експеримент - камерою зняв палець на фоні лінійки з поділками 0,5мм, 1мс на один кадр (960fps). так от за два кадри (2мс) навіть коли намагаюсь швидко "натискати" - палець переміщуються меньш ніж на 0,5мм.
враховуючи, що відстань актуаціі треба ставити від 0,4мм (бо меньше вже тремор починає впливати, це за умови якщо палець ВЖЕ лежить на клавіші) - ці міллісекунди різниці, які маркетологи подають як щось дуже потрібне - я особисто вважаю безглуздими. Бо я просто не в змозі натиснути клавішу швидше, ніж приблизно за 10мс, якщо відстань актуації типові 2мм - і це тільки за умови, що швидкодія реакці буде нульова, не думати, а тиснути :) А якщо він ще і НЕ лежить - різниця зовсім не знайдеться.

ок, ви переміщуєте палець швидше. а де це буде помітно? знов таки, 2мс - це потрібно щоб цільова система давала більше 500фпс в іграшках, для помітності такої різниці.. а от більше навантаження на cpu у режимі 8к опитування - воно зовсім не ілюзорне, оглядачи дають вимірювання наче в додаткові +10 відсотків навантаження.

p.s. у кейхрона теж можна за бажанням зробити опитування з більшою частотою(код відкритий :) ), але навіщо?

Відправлено через 7 хвилин 49 секунд:
leif: 28.06.2025 13:08
7mindfields: 28.06.2025 12:55Типу того, всякі k2/k3 можна на вторинці взяти за 1800-2000, на відміну від lofree 84 flow/nuphy v2, за які просять десь 5к за вживані борди
meh, особисто я б все одно не радив би брати кейкрон навіть при такій різниці в ціні, хіба що людина абсолютно нечутлива до всіляких клавіатурних радощів і могла б і за 300грн APAYADO юзати і норм себе почувати :)
от не треба так :) кейхрон(мова про Q серію, бо є в наявності в мене) добре так відрізняється навіть від китайских клавіатур за ~30...40$, не кажучи вже (мабуть) за APAYADO.
leif
Member

artko: 28.06.2025 13:40от не треба так кейхрон(мова про Q серію, бо є в наявності в мене) добре так відрізняється навіть від китайских клавіатур за ~30...40$, не кажучи вже (мабуть) за APAYADO.
між кейкронами К серії, про які йде мова, і кейкронами Q серії (а особливо q3 he, який є мало не найвдалішою клавіатурою компанії за весь час її існування) таки дві великі різниці :) я писав саме про випадок корівняння низькопрофільноїї К-серії з лофрі флоу
tablestikus
Member

leif: 28.06.2025 13:08
У мене вже з пів року кейхрон К5 макс бездротова на браун світчах - взагалі ніяких проблем нема
leif
Member

tablestikus: 28.06.2025 13:46У мене вже з пів року кейхрон К5 макс бездротова на браун світчах - взагалі ніяких проблем нема
у людей дуже різне ставлення до клавіатур, у всіх свій індивідуальний рівень побажань і запитів. якщо тобі нормально -- чудово, користуйся на здоров'я. існують люди, яким достатньо ще нижчого рівня клавіатури і так само і них ніяких проблем немає. я написав лише своє імхо про сабжеве порівняння
overload17
Member

Пару тижнів тому купив Keychron K2 HE SE за 75$. Дуже прикольний тайпінг після Keychron 81 Pro і дуже тиха вона. Але шось я так і не вкурив половину тих налаштувань і приколів магнітних світчів. Прям треба гайд по всьому тому)
tablestikus
Member

leif: 28.06.2025 13:55
tablestikus: 28.06.2025 13:46У мене вже з пів року кейхрон К5 макс бездротова на браун світчах - взагалі ніяких проблем нема
у людей дуже різне ставлення до клавіатур, у всіх свій індивідуальний рівень побажань і запитів. якщо тобі нормально -- чудово, користуйся на здоров'я. існують люди, яким достатньо ще нижчого рівня клавіатури і так само і них ніяких проблем немає. я написав лише своє імхо про сабжеве порівняння
Ну мені складно було знайти механіку низкопрофільну ще й щоб було б не звук коли хочуть всі оточуючі тебе вбити
Але якогось латенсі по бездротовості я не відчував жодного разу
feniks_tm
Member

Пощупав загалом Mchose JET75, непогане, але на заміну моїй ATK75L не тяне. Тайпінг більш гучний та "пустий", хоч і відчувається більш відгукливим. Не встиг розчаруватись, а її за декілька хвилин вже купили :lol:
leif
Member

трапився мені в клавіатурній шафі на очі сет SA кейкапів від domikey - (WOB), якими я не користувався десь рік. цікаво стало спробувати, як вони зараз сприйматимуться.

оскільки на тепер капи SA по дизайну виглядають мені дещо незграбно і навіть трохи кумедно (імхо, звичайно), вирішив під це діло зібрати найбільш незграбну і кумедну (теж імхо) клавіатуру з тих, що у мене є, а саме Akko spr67 :)

коротка довідка:
сабжеві кейкапи це даблшот АБС, SA профіль дуже високий -> тиць. виробник вважається скоріше посередній. кейкапи домікей не надто котіруються серед ентузіастів і в колекціях шарящіх людей їх можна побачити практично ніколи. я цей сет купив ще в 21 році, взагалі не розбираючись що до чого, і це єдиний сет sa-профілю в моїй колекції.

клавіатура spr67 примітна тим, що акко на релізі просили за неї аж 200 баксів (за бербоун, без кейкапів і світчів, а тут навіть бездроту і РГБ немає ) правда згодом її можна було без проблем купити і за $110-120 (нє по сєнькє виявилась шапка) а також тим, що має маунт натурально на пружинках. якщо комусь цікаво подивитись її 5 хв огляд -> тиць2, зараз глянув на алі одним оком, мін. ціна щось типу 4800грн

я вже писав про спр67 тут, але повторюсь, що, як на мене, це на диво адекватна клавіатура за свої $100, за які я її купив. я надаю перевагу жорсткому тайпінгу, але у випадку спр67 м'якість не бісяча, як не це не дивно. по звуку все очікувано слабенько, але по-преше це не ужос-ужос, користуватись можна, а по-друге, ну шо ви хотіли за такі гроші :) клавіатуру необхідно використовувати лише з фоамами, оскільки тут у нас 1.2мм пцб з двома довгими флекскатами для максимально потужного батутного ефекту. втім, повторюсь, що батуту як такого я не відчуваю з використанням найжорсткіших 230гр пружин. натомість просто досить цікаво розсіюється сила натискання, що справді покращує комфорт для пальців в довгих сесіях тайпінгу. треба лише підібрати світч для того, щоб це все плюс-мінус пристойно звучало на ваш смак -- і вперед. можливо, для багатьох буде слушною ідеєю прокласти вниз корпусу додатковий шар фоаму.

отже виглядає цей мегапотужний білд наступним чином (айрон165 для референсу, знімав як завжди на праску ):
спойлер
Изображение
Изображение
фр4 плейт, стаби ТХ плейт маунт, світчі hmx soja HC, всі фоами (pe, pcb, case). лонг полл світчі давали занадто вже фоамний звук, ну оцей от типовий, як звучить кожна перша недорога фоамна клавіатура, але ще й з ефектом певного, якщо так можна сказати, підсилення фоамності за рахунок досить великого вільного простору в кейсі+SA профілю кейкапів. тому потестивши штук 5 різних світчів, зупивився на рейл боттом-аутних soja HC. звісно, воно теж звучить фоамно (duh), але вже не настільки погано, до того ж за рахунок SA-профілю капів з його hollowness, у звуці трошечки чути ту саму "хардкорну" (це так виробник позиціонує, насправді вона там ледве-ледве присутня) шорсткість при натисканні.

а тепер що стосується профілю капів. він реально зручний для набору тексту (принаймні мені): пальці лягають туди куди треба, не перечіпляються, не задівають сусідні клавіші, не втомлюються. хіба що профіль високий тому без підставки не обійтись.

у підсумку, як для білду за приблизно 115+110+20+32 = $277 (+ якась платна доставка, якщо буде) непогано все вийшло. мені не подобається ані дизайн капів, ані бербоуну, ані всього разом, мені не подобається як це все звучить (на це можна не сильно зважати, адже я занадо розбалуваний значно дорожчими клавіатурами) але коли справа доходить до відчуттів при наборі тексту, це все дає досить пристойний експірієнс, і ікспірієнс однозначно вартує цієї суми грошей. до того ж це не схоже на інші клавіатури в умовно цьому ціновому сегменті, які мені довлелось спробувати. тобто весь білд виходить досить оригінальний

Відправлено через 1 годину 11 секунд:
З.і.

Щось я пропустив, що у мене в CMYK кіті є 2.25u лівий шифт :shuffle:

Тільки коли запостив подивився на фотки і закрились сумніви що щось тут не то :D
спойлер
Изображение
leif
Member

настав час нової "сімейної фотографії":
спойлер
Изображение
gmmk pro вийшов фоткатись в чому мама народила, не звертайте уваги

хто слідкує за топіком, тут, звісно, нічого нового не побачить, хіба що нові конфіги бербоун-світч, про які я не писав. щось трохи лінуюсь міняти кейкапи і з 25 (чи 26? :think: ) кейкап сетів, які у мене назбирались, користуюсь не більше ніж половиною, а решта лежить в коробках. що в такому випадку треба робити? правильно -- продовжувати купувати сети і складати їх :laugh:

1-й ряд зліва направо:

- bionlenja bias r2 black top silver bottom, GMK MoDo Light, Bion 808 1.6mm PCB mill-maxed (3305), no foam, alu plate, jwk alpaca v2 hand-lubed, мікс стабів
- neo ergo white coating, GMK Botanical, HS 1.6mm PCB, лише case foam, pp plate, cherry black (L+F+SS), мікс стабів, фірмова підставка під зап'ястя
- gmmk pro silver з PC плейтом :gigi:

2-й ряд зліва направо:

- geon f2-84 blue-grey, GMK Serika hiragana, CEM-3 Hiney H87nu 1.6mm PCB mill-maxed (3305), no foam, alu plate v1, Gazzew Boba u4t nixdork edition (L+SS), мікс стабів
- geon glare silver with brass weight, GMK crimson cadet, Hiney H87nu-H 1.6mm PCB, no foam, alu plate, cherry black (L+F+SS), мікс стабів
- akko spr67 blue, Domikey WOB+CMYK, 1.2 mm PCB, pe+pcb+case foam, fr4 plate, HMX Sonja HC, TX plate mount стаби

3-й ряд зліва направо:

- Norbauer Norbaforce white з начинкою від Realforce RGB, вручну змащені пружини і хаузінги, прокладені сайленсінг кільця та хаузінг гаскети від deskeys, мембрани рідні 45гр, кейкапи MTNU Dolch
- Matrix 2.0add Oatmeal coating (2020й рік), GMK Skeletor, афтермаркет 1.6 mm PCB з глибокого китайського підвалу і єдина в світі (скоріше за все) з кастомною віа-сумісною прошивкою написаною паном artko (одна ця пцб обійшлась мені у $300, так, це без клавіатури :laugh: ), no foam, alu plate, захарвещені мною з разеру 2016го року світчі Razer Orange виробництва ТТС, почищені і змащені вручну, мікс стабів
- під матріксом Суcle7 Rock coating/blue pvd weight, GMK Fuji Katakana, Tri-mode HS 1.6mm PCB, no foam, alu plate, equalz tangerine v2 (L+F), мікс стабів
- Smith and Rune Iron165 graphite/brass weight+badge, GMK Space Cadet, модифікована мною 1.6mm Solder PCB, no foam, alu plate, cherry brown (B-in, L+F+SS), мікс стабів

p.s.

нічого не продається, питання приймаються, якщо щось забув-допишу

Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
о, мінусатор повернувся, а я думаю, куди він пропав, чи не сталось у людини чого :lol:
Kosdnepr
Member

leif: 01.07.2025 13:30 настав час нової "сімейної фотографії":
спойлер
Изображение
Голосую за ліву верхню.
спойлер
Изображение
Оце зашайнились :horror:
Ответить