Новости
Последние статьи и обзоры
Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
-
erkins007
Member
Предлагаю обсудить Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
Может это конкретно моя проблема, но я не могу с генерацией играть ни во что кроме киберпанка. Даже с 2х. Устают глаза за час игры так, как без генерации не устают за день.
И вроде бы и фпс ограничен до 118 в панели и разрывов нет, но все равно что-то не то во всех других играх - Хогвартс, Индиана, сталкер2, новый дум, везде пробовал и везде такая шляпа. Исключение киберпанк, почему тоже не знаю.
Может это конкретно моя проблема, но я не могу с генерацией играть ни во что кроме киберпанка. Даже с 2х. Устают глаза за час игры так, как без генерации не устают за день.
И вроде бы и фпс ограничен до 118 в панели и разрывов нет, но все равно что-то не то во всех других играх - Хогвартс, Индиана, сталкер2, новый дум, везде пробовал и везде такая шляпа. Исключение киберпанк, почему тоже не знаю.
-
Enjthesilence
Member
а якщо анлокнути фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Предлагаю обсудить Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
я можу юзати фг виключно якщо нативний фпс вище 80, а для шутерів краще більше 90, тоді негативний ефект фг нівелюється, що інпулаг, що артефакти бо для фг достатньо фреймів і різницю тоді побачити майже неможливо, а якщо нативний фпс 60 і нижче - торба і біль, тільки для повільних забавок під геймпад
-
erkins007
Member
То тогда идут разрывы экрана, так как гсинк не спасает от разрывов если фпс выше герцовки становится.Enjthesilence: ↑ 27.06.2025 15:25а якщо анлокнути фпс?
-
Enjthesilence
Member
що в тебе за монік, якщо доводиться лочити під 118 фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:33То тогда идут разрывы экрана, так как гсинк не спасает от разрывов если фпс выше герцовки становится.Enjthesilence: ↑ 27.06.2025 15:25а якщо анлокнути фпс?
-
erkins007
Member
philips 55oled908Enjthesilence: ↑ 27.06.2025 15:39що в тебе за монік, якщо доводиться лочити під 118 фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:33
То тогда идут разрывы экрана, так как гсинк не спасает от разрывов если фпс выше герцовки становится.
-
qziua
Member
Все як написано, можу підтвердити
PT, dlss4, mfg, все працює ідеально, одне задоволення 
Added in 5 minutes 19 seconds:
Added in 5 minutes 19 seconds:
Очень странно...у меня всегда и везде 138фпс(144 моник), gsync+vsync+reflex. Mfg отлично на х2 х3. Для х4 нужна большая герцовка монитораerkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Предлагаю обсудить Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
-
erkins007
Member
Недоступен при генерацииqziua: ↑ 27.06.2025 15:54vsync
-
qziua
Member
На 5080 фпс з dlss майже завжди в районі 80-100Enjthesilence: ↑ 27.06.2025 15:25а якщо анлокнути фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Предлагаю обсудить Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
я можу юзати фг виключно якщо нативний фпс вище 80, а для шутерів краще більше 90, тоді негативний ефект фг нівелюється, що інпулаг, що артефакти бо для фг достатньо фреймів і різницю тоді побачити майже неможливо, а якщо нативний фпс 60 і нижче - торба і біль, тільки для повільних забавок під геймпад
Added in 1 minute 21 seconds:
Не то что недоступен, а с gsync - обязателен
-
Nekros
Member
Так 118 це вже з генерацією? Тобто нативний десь 60фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Даже с 2х. Устают глаза за час игры так, как без генерации не устают за день.
Я в генерації відчуваю лише інпут лаг якщо нативний фпс менше 60 і очі не втомлюються якщо вище 120 з генерацією.
-
Misanthrop
Member
Хватит сравнивать DLSS с псевдонативом с ТАА
...
А в киберпуке даже в промоматериалах Трансформер вообще дорисовывает детали которых в текстурах вообще никогда небыло
А в киберпуке даже в промоматериалах Трансформер вообще дорисовывает детали которых в текстурах вообще никогда небыло
-
Джон_Иваныч
Member
МБ, но я прошел Сталкер 2 с локом в 30фпс +FG, получалось 60 фейковых кадров, чувствуется, что не натив, но горааааздо лучше чем просто 30 фпс. Не могу сказать, что чувствовал повышенную усталость от ФГ.erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Предлагаю обсудить Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
-
tornadox
Member
А мені не подобаються масовість впроваддення цих технологій. Не тому що вони погані, а тому що вже стають стандартом для нових ігор які більше схожі на технодемки, випущені під тиском інвесторів. Розробники надіються на DLSS та FG і забивають на оптимізацію(в якщо відверто, то і на все інше також), головне на етапі early access зробити 200 скінів і прикрутити монетизацію. Мило, блискучі поверхні ніби намазані маслом, складається враження що розробники місцями забувають як виглядає реальний світ.
-
qziua
Member
Так, все правильно. Генерація, а тим більше mfg протипоказана при фпс нижче 60, в ідеалі 70-80. Технологія для власників високогерцових моніків, з 70 зробить 240 і все красиво, плавноNekros: ↑ 27.06.2025 16:05Так 118 це вже з генерацією? Тобто нативний десь 60фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Даже с 2х. Устают глаза за час игры так, как без генерации не устают за день.
Я в генерації відчуваю лише інпут лаг якщо нативний фпс менше 60 і очі не втомлюються якщо вище 120 з генерацією.
Ps Бачу тут ще є умніки, які не розуміють як працюють gsync і vsync
Added in 6 minutes 25 seconds:
Оно то гораздо лучше, да, но плавность и инпут лаг далеко не теДжон_Иваныч: ↑ 27.06.2025 16:37МБ, но я прошел Сталкер 2 с локом в 30фпс +FG, получалось 60 фейковых кадров, чувствуется, что не натив, но горааааздо лучше чем просто 30 фпс. Не могу сказать, что чувствовал повышенную усталость от ФГ.erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Предлагаю обсудить Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
-
Vpupkin
Member
Дуже часто ТАА взагалі не вимикається, або немає інших варіантів, отримуємо декілька варіантів артефачного фу, мило або піксельна каша.Misanthrop: ↑ 27.06.2025 16:21Хватит сравнивать DLSS с псевдонативом с ТАА ...
-
tornadox
Member
Vpupkin
ТАА є частиною всіх сучасних ігрових рушіїв, відключення завжди можливо через конфігураційні файли, но те що буде на виході вам не сподобається, гарантую.
Лише один з прикладів.
ТАА є частиною всіх сучасних ігрових рушіїв, відключення завжди можливо через конфігураційні файли, но те що буде на виході вам не сподобається, гарантую.
Лише один з прикладів.
-
erkins007
Member
Если включить вертикалку с FG принудительно у вас будет инпут лаг за 200qziua: ↑ 27.06.2025 16:01Не то что недоступен, а с gsync - обязателен (в ncp)
-
Plush_Dragon
Member
Чекаємо нейронне сжимання текстур. Оце має бути БІМБА.
-
erkins007
Member
Да, если ограничивать на 118, то нативный ограничивается на 59Nekros: ↑ 27.06.2025 16:05Так 118 це вже з генерацією? Тобто нативний десь 60фпс?erkins007: ↑ 27.06.2025 15:09 Даже с 2х. Устают глаза за час игры так, как без генерации не устают за день.
-
tornadox
Member
Ще краще, чекаємо ігри де ви вводите текстовий промпт що хочете грати, а Nvidia Game Gen генерує вам гру з безкоштовних асетів з Епік стора.Plush_Dragon: ↑ 27.06.2025 17:11Чекаємо нейронне сжимання текстур. Оце має бути БІМБА.
-
Dreamer40k
Junior
Не в усіх іграх, у відьмакові обмежується кадры після генераціїerkins007: ↑ 27.06.2025 17:11Да, если ограничивать на 118, то нативный ограничивается на 59Nekros: ↑ 27.06.2025 16:05
Так 118 це вже з генерацією? Тобто нативний десь 60фпс?